„LittleEdu”, supereroul creat de piteșteanul Cosmin Neacșu, ar putea intra oficial în școlile din Argeș

Joi, 20 Iunie 2024 10:19

 

# „Aventurile lui LittleEdu”, seria animată care face orele mai atractive

Cosmin Neacșu, un tânăr din Pitești, este creatorul lui LittleEdu, personajul care face orele la școală mai atractive. LittleEdu este o resursă educațională gratuită care poate fi accesată pe canalul de Youtube „Aventurile lui LittleEdu” și ca suport pentru orele de curs. Personajul creat răspunde la cele mai năstrușnice întrebări ale copiilor. El este primul supererou animat din România! Iar superputerea sa este capacitatea de a face învățarea distractivă și accesibilă pentru copii.

Judecat după ce a ajutat mai multe persoane să obțină bani din asigurări în urma unor accidente fictive

Joi, 20 Iunie 2024 10:19

 

Un piteștean a fost trimis în judecată pentru complicitate la înșelăciune privind asigurările, fals în declarații, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participație improprie la infracțiunea de fals intelectual și uz de fals. Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, este acuzat că a ajutat două persoane să obțină bani de la trei firme de asigurări în urma unor accidente de circulație trucate.

 

 

Avem rechizitoriul! Șofer drogat, judecat după ce a târât un polițist cu mâna prinsă în portieră mai bine de un kilometru

Joi, 13 Iunie 2024 08:59

 

# S-a deplasat cu o viteză de 70 de km/h cu polițistul agățat de ușă

Florin Sebastian Matei, un tânăr în vârstă de 20 de ani, a fost trimis în judecată pentru ultraj sub forma tentativei la omor calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența drogurilor. Bărbatul, din comuna Mioarele, a târât cu mașina un polițist pe o distanță de peste un kilometru, în timp ce mergea cu aproximativ 70 de km/h. Incidentul s-a produs după ce șoferul a refuzat să fie testat cu aparatul Drug Test. În noaptea de 9 spre 10 martie 2024, în jurul orei 04.00, doi polițiștii de la Biroul Rutier al Poliției Municipiului Câmpulung au oprit un șofer pe DN 73, pe raza localității Stâlpeni.

 

Polițist condamnat pentru că i-a cerut favoruri sexuale unei tinere ca să nu o amendeze

Miercuri, 12 Iunie 2024 10:20

 

Judecătoria Topoloveni l-a condamnat, pe 6 iunie 2024, pe agentul de poliție Viorel Derviș, din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, la un an de închisoare cu suspendare pentru folosirea abuzivă a funcției în scop sexual. Instanța i-a aplicat inculpatului și pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a exercita profesia de polițist şi dreptul de a comunica cu persoana vătămată şi membrii de familie ai acesteia. Pe parcursul termenului de supraveghere de doi ani, stabilit în cauză, inculpatul va presta și o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei municipiului Curtea de Argeş sau în cadrul Primăriei comunei Băiculeşti.

 

 

Patronul unui service din Argeș, amendat cu 100.000 de lei și trimis în judecată pentru poluare

Marţi, 11 Iunie 2024 08:15

 

La începutul anului 2023 un bărbat a sesizat organele de poliție după ce a observat, în zona Podul Viilor din Pitești, o peliculă mare de produs petrolier pe cursul apei râului Argeș. În urma cercetărilor s-a stabilit că Liviu Constantin Stan, în vârstă de 40 de ani, patronul unui service situat pe strada Depozitelor, a deversat 500 de litri de deșeuri petroliere, care au ajuns în râul Argeș.

 

Un polițist din Câmpulung, judecat că și-a bătut soția

Miercuri, 05 Iunie 2024 11:22

 

Un agent din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung a fost trimis în judecată pentru violență în familie de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Câmpulung.

Polițistul M.C.I. este acuzat că și-a bătut soția cu pumnii și cu picioarele. „A agresat-o fizic pe soția sa..., lovind-o cu pumnii, picioarele și cu o țeavă a unui aspirator, fiind cauzate leziuni traumatice care au necesitat 5-6 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, arată procurorii.

 

Comuna Valea Iașului, reprezentată de primarul Enescu, a pierdut procesul cu fostul edil Nicolae Barbu

Miercuri, 05 Iunie 2024 09:13

 

# Hotărârea Tribunalului este definitivă!

Frumos și elegant, fără cuvinte! Instanțele au fost nevoite să se pronunțe într-un litigiu în care a fost târât fostul primar al comunei, litigiu datând din perioada când actualul primar, Enescu, era viceprimar! Eleganță și bun simț, ce să mai vorbim. Toate din plin!

Ce s-a întâmplat? În 2016 s-a semnat contract, la Valea Iașului, cu o firmă care să colecteze și să transporte gunoiul. Contractul a fost încheiat în numele colectivității locale, pentru un număr de 2253 de persoane. În vederea recuperării cheltuielilor generate de asigurarea serviciului public de salubrizare, consiliul local a instituit taxa de salubrizare în sarcina beneficiarilor, stabilită la nivelul de 3 lei/persoană pentru anul 2017 și 5 lei/persoană pentru anul 2018, sumă care trebuia percepută și colectată.

 

Influența generalului Dumbravă, răsfrântă și asupra unei afaceri din Argeș!

Luni, 03 Iunie 2024 15:15

 

# Aurel Săvulescu (foto), de la Vlăsia, se judecă de peste 10 ani cu două bănci care l-au falimentat. Una dintre ele avându-l pe Dumbravă ”consilier anticorupție” și pe Doru Trăilă ca avocat!

Este de notorietate scandalul izbucnit, în ultimele săptămâni, cu privire la influența traficată de câțiva oameni puternici din România, generalii (r) Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, dar și de avocatul Trăilă Doru Florel, toți trei fiind cercetați, sub control judiciar, pentru trafic de influență și spălare de bani. Care, potrivit DNA, încasau bani pentru aranjarea unor procese. La orice nivel, bineînțeles. De două din cele trei nume s-a lovit și un argeșean, căruia i-a intrat afacerea în faliment și era să îl și omoare, pentru că, în urma întâmplărilor nefericite prin care a trecut, i-a crăpat inima!

 

Ani grei de închisoare pentru inculpații din dosarul delapidării Spitalului Județean Argeș

Luni, 03 Iunie 2024 11:44

 

# Cum și-a motivat fosta contabilă decizia: „Ca să îmi cresc copilul!”

# Hotărârea nu este definitivă!

Pe 31 mai 2024, Tribunalul Argeș s-a pronunțat în dosarul în care fosta contabilă a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești, Amalia Elena Bozkurt (fostă Dumitraşcu), este acuzată că a delapidat din conturile unității medicale suma de aproximativ 4 milioane de lei. Banii au intrat în conturile firmei Rivertex Project (societate radiată între timp din registrul comerțului) care era patronată de Nicolae Iordache şi Cătălin Adrian Iordache (fost Iordache-Dincă).

Cei trei inculpați au fost condamnați  la pedepse de închisoare, cu executare, pentru constituirea unui grup infracțional organizat și pentru delapidare. Astfel, Amalia Bozkurt și Nicolae Iordache au primit câte 12 ani de închisoare, în timp ce Cătălin Iordache a primit opt ani de închisoare Decizia Tribunalului Argeș nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Un cunoscut patron din Argeș, condamnat la închisoare pentru că a strâns un polițist de gât

Vineri, 31 Mai 2024 10:02

 

# Decizia instanței nu este definitivă!

Un cunoscut om de afaceri din Pitești a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Acesta a fost oprit în trafic de polițiști, în cursul anului 2022, după ce a încălcat mai multe reguli de circulație. Deranjat de faptul că oamenii legii l-au oprit ca să-l legitimeze, șoferul a început să le aducă injurii. Afaceristul este acuzat că l-a strâns pe unul dintre agenți de gât. Nicolae Marinescu Oiță, patronul de la Argintex, a fost trimis în judecată, în aprilie 2022, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

 

 

Staruri din fotbalul românesc vor lua parte la „Trofeul Legendelor” la Pitești Arena

Joi, 30 Mai 2024 14:28

Pitești Arena găzduiește, în perioada 1-2 iunie 2024, Campionatul de Minifotbal „TROFEUL LEGENDELOR”, unde opt echipe se vor înfrunta pentru câștigarea titlului. Accesul în sală este gratuit și va fi permis, în cele două zile ale competiției, astfel: sâmbătă, de la ora 10:00, și duminică, de la ora 11:00.

În teren vor intra aproximativ 100 de fotbaliști cu renume din fotbalulul românesc, precum: Dani Coman, Jean Barbu, Constantin Schumacher, Mugurel Buga, Romeo Surdu, Gabi Tamaș, Emil Dică, Ovidiu Herea, Vasile Maftei, Daniel Chiriță, Eric De Oliveira, Alexandru Curtean, Cristi Bud, Lucian Goian, Ovidiu Hoban, Cristian Panin, Cosmin Tilincă, Marian Pleașcă.

Cum a vrut un argeșean să mituiască un polițist: „Hai, te rog frumos, hai”

Joi, 30 Mai 2024 11:38

 

Un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din Argeș a fost condamnat pentru dare de mită după ce a încercat să dea bani unui polițist. Argeșeanul i-a oferit o sumă de bani agentului pe geamul de la mașină pentru ca acesta să nu îi rețină permisul de conducere.

Pe 26 iunie 2022, inculpatul a depășit pe partea stânga a drumului un ansamblu format din cap tractor și semiremorcă, ce pătrunsese deja în intersecție, încălcând marcajul longitudinal continuu. Această manevră a fost observată de un agent de poliție în cadrul Poliției Municipiului Câmpulung - Biroul Rutier, care la acel moment se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu împreună cu un alt agent din cadrul aceleiași structuri de poliție.

 

 

Un profesor de la Colegiul „Brătianu”, trimis în judecată pentru agresiune sexuală

Joi, 23 Mai 2024 08:58

 

Cosmin Ionuț Marinescu, profesor de sport la Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală. Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, este acuzat că ar fi agresat sexual o minoră, în vârstă de 12 ani, elevă a unității școlare, în timp ce se aflau în incinta unității de învățământ.

Profesorul a fost ridicat de oamenii legi, în data de 18 martie 2024, din incinta Colegiului. Bărbatul a fost reținut, pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, iar ulterior a fost luată măsura arestării preventive.

 

Un preot, supărat că a fost dat pe mâna poliției, a lovit o femeie gravidă

Luni, 20 Mai 2024 13:55

 

# A fost depistat și în timp ce transporta ilegal lemne

Un preot de la Parohia Vatra Satului Berevoești a fost judecat pentru că a lovit o femeie însărcinată după ce i-a cerut socoteală că l-a reclamat la poliție că transportă ilegal lemne. Judecătoria Câmpulung, l-a condamnat, pe 14 mai 2024, pe preot la un an și trei luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Hotărârea instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Incidentul șocant s-a petrecut pe 10 septembrie 2019.

 

 

SCANDAL! Magiunul de Topoloveni, eliminat de pe rafturile METRO!

Luni, 20 Mai 2024 13:53

 

# Speţa a ajuns la Tribunal

E scandal mare între brand-ul “Magiun de Topoloveni” şi Metro, după ce produsul a fost eliminat de pe rafturile hipermarketului. Bibiana Stanciulov, proprietara firmei din Argeş, acuză că Metro dorea să vândă produsul de trei ori mai scump decât preţul cu care îl cumpărau de la producător. Şi pentru că deliciosul magiun nu se mai află pe rafturile Metro, Stanciulov a intentat un proces răsunător. Magiunul de Topoloveni s-a vândut timp de 20 de ani la Metro, dar şi la alţi mari retaileri. Anul trecut, s-au schimbat relaţiile de colaborare, iar tensiunile nu au întârziat.

 

Dosar strămutat după ce o avocată a luat o probă pentru a o studia acasă

Joi, 16 Mai 2024 08:38

 

Avocata reclamantei a luat acasă o probă depusă într-o cauză civilă, iar părţile pârâte, nemulţumite de gestul ei, au făcut o cerere de strămutare a dosarului. S-a cerut judecarea la altă instanţă, pe motivul că dispariţia probei, un CD, afectează imparţialitatea procesului.

La data de 25 martie 2024 s-a înregistrat pe rolul Curții de Apel Pitești o cerere prin care două argeșence au solicitat strămutarea unui dosar care are ca obiect acțiunea în răspundere delictuală, de pe rolul Judecătoriei Câmpulung, invocând bănuiala legitimă.

 

 

Pădurar de la Ocolul Silvic Codrii Verzi, arestat preventiv

Miercuri, 15 Mai 2024 08:11

 

Pe 9 mai, polițiștii argeșeni au desfășurat un număr de 20 de percheziții care au avut loc la Ocolul Silvic Codrii Verzi, la sediile unor operatori economici de profil, precum și la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea unor infracțiuni de tăiere, furt și comercializare ilegală de arbori. Sunt vizate de cercetări mai multe persoane din comuna Mihăești. Anchetatorii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de material lemnos din fondul forestier național, abuz în serviciu, fals informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

 

Un argeșean a vrut să fie șofer cu acte false. Cine l-a dat pe mâna poliției

Miercuri, 15 Mai 2024 07:15

 

Un argeșean a vrut să obțină un permis de conducere românesc cu pretextul că are deja unul pentru mai multe categorii, obținut în altă țară. A dat o declarație notarială falsă, a întocmit, în 2020, dosar de preschimbare la Serviciul Permise din Pitești, dar angajații s-au prins și au sesizat poliția. De fapt, bărbatul nu a deținut permis de conducere valabil. În mai anul acesta, Judecătoria Pitești a dispus desființarea actelor.

În motivare s-a reţinut că, la data de 3 septembrie 2020, la sediul S.R.P.C.I.V. Argeș, bărbatul a depus dosarul de preschimbare a permisului de conducere emis la data de 22.07.2015, de către autoritățile din altă țară.

 

 

Peste 9.000 cereri de plată sunt înregistrate lunar la Fondul de Garantare a Asiguraților

Marţi, 14 Mai 2024 12:13

 

# O familie din Argeș, a cărei casă a ars în urma unui incendiu, nu a primit încă despăgubiri

Reprezentanții Avocatului Poporului – Biroul Teritorial Pitești au fost sesizați, printr-o petiție, în legătură cu lipsa unui termen limită pentru plata creanțelor de către Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), ceea ce poate pune, de cele mai multe ori, persoanele în situația de a fi compensați cu riscul unor întârzieri mult prea mari.

Este și situația prin care trece o familie din Argeș căreia i-a luat foc casa în cursul anului 2023, fiind distrusă aproape în totalitate. Pentru că locuința a fost asigurată la o societate de asigurare, aflată în procedură de faliment, păgubiții au înregistrat, la Fondul de Garantare a Asiguraților, încă din toamna anului trecut, o cerere de plată, dar nu li s-a oferit un răspuns clar și precis legat de data în care vor primi despăgubirile.

 

Tâlhărit după ce a cumpărat un telefon mobil. Agresorul a fost trimis în judecată

Marţi, 14 Mai 2024 11:50

 

Un argeșean a fost trimis în judecată pentru tâlhărie calificată pentru că a agresat persoana care tocmai îi cumpărase telefonul mobil. L-a așteptat în parcarea unui bloc și l-a lovit, pe neașteptate, cu pumnii în zona capului. L-a lăsat fără smartphone și fără bani, iar apoi a fugit de la fața locului. Acum riscă să facă închisoare.

Era o seară fructuoasă, de final de februarie, pentru un bărbat din Pitești care tocmai câștigase o sumă de bani la o sală de jocuri de noroc din centrul municipiului. În drum spre locuință, s-a oprit la un magazin de unde a făcut câteva cumpărături, iar la ieșire a fost abordat de către un individ, pe care îl știa din vedere din cartier, care l-a întrebat dacă vrea să cumpere un telefon mobil.

 

 

Pagina 2 din 104

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea