DNA Pitești nu se mai situează la coada parchetelor anticorupţie din ţară

Miercuri, 06 Martie 2024 11:15

 

În formulă completă, Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Pitești a început să tureze ceva mai intens „motoarele” în 2023 și a părăsit coada parchetelor anticorupție așa cum ne obișnuise în ultimii doi ani. Cu 12 rechizitorii şi acorduri de recunoaştere a vinovăţiei privind 15 inculpaţi, DNA Pitești se clasează ca activitate pe la jumătatea clasamentului. La distanță mare, totuși, de DNA Timișoara care a avut în anul recent încheiat 34 rechizitorii şi acorduri de recunoaştere a vinovăţiei privind 58 inculpaţi. În anul 2023, activitatea Serviciului Teritorial Pitești, condus de procurorul Marius Ștefan (foto), s-a desfășurat cu schema completă de procurori: patru dintre aceștia având funcție de execuție, iar unul funcție de conducere, ocupată prin numire.

 

Executor judecătoresc din Argeș condamnat la 10 ani de închisoare

Luni, 04 Martie 2024 16:58

 

La sfârșitul anului 2020, procurorii DNA Piteşti au trimis în judecată doi executori judecătoreşti: pe Eugen Fieraru şi pe Marius Damaschin. Eugen Fieraru a fost acuzat de abuz în serviciu şi de obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, după ce a pus poprire pe conturile OMV Petrom fără să existe o hotărâre judecătorească în acest sens. La rândul său, partenerul de dosar s-a ales şi cu o acuzație de spălare de bani.

 

 

Motivarea Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul „Cheresteaua 1”

Joi, 29 Februarie 2024 13:21

 

# Cum a scăpat „Brânză” de condamnarea de 10 ani de închisoare

La sfârșitul anului 2023, după aproximativ 11 luni petrecute la închisoare, Ion Andrei (foto), zis și „Brânză”, patronul firmei Andris SRL, a fost eliberat din penitenciar. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dispus pe 28 noiembrie 2023 casarea, în parte, a hotărârii Curții de Apel Pitești din data de 3 ianuarie 2023 din dosarul „Cheresteaua 1”. Decizia a fost una surprinzătoare, ținând cont că inculpatul a fost condamnat atât la Tribunalul Argeș, cât și la Curtea de Apel Pitești pentru evaziune fiscală. Completul de judecată de la ÎCCJ a avut o decizie complet diferită. L-a achitat atât pe Ion Andrei, cât și pe firma sa, Andris SRL, pentru unele fapte de evaziune fiscală și a dispus rejudecarea pentru altele.

Condamnări în dosarul permiselor de conducere falsificate. Au vândut documente false romilor din Berevoești

Miercuri, 28 Februarie 2024 13:59

 

Doi soți din Sighetu Marmației (Maramureș), împreună cu un bărbat din Berevoești (Argeș) au contrafăcut sau au intermediat obținerea de permise de conducere falsificate, care păreau a fi emise de autorități din Cehia. Aceștia au fost condamnați definitiv pe 15 februarie la Curtea de Apel Pitești.

Cei în cauză ar fi ales potențialii cumpărători din rândul persoanelor neșcolarizate, cărora le-ar fi învederat că permisele de conducere ar fi autentice și că nu vor întâmpina probleme din partea autorităților, în situația în care vor fi verificate. Inculpații vindeau documente false cu sume cuprinse între 2.000 și 11.000 de lei.

 

 

Medicul Georgeta Drăgoi trebuie să plătească Spitalului Orășenesc Mioveni peste 420.000 de lei

Joi, 22 Februarie 2024 14:25

 

Pentru a înțelege întregul caz trebuie să ne întoarcem în urmă cu 11 ani! Data de 15 noiembrie 2012 trebuia să fie o zi de neuitat pentru o familie din Argeș, însă ea s-a transformat, din cauza medicului ginecolog Georgeta Drăgoi, într-un coșmar. Doctorița a fost acuzată și ulterior condamnată pentru moartea unui bebeluș. S-a constatat că aceasta a determinat direct, necondiționat și nemijlocit decesul nou născutului.

În septembrie 2017, Curtea de Apel Pitești o condamnă pe Georgeta Drăgoi la doi ani de închisoare cu suspendare și o obligă, în solidar cu Spitalul Orășenesc „Sfântul Spiridon” din Mioveni, ca parte responsabilă civilmente, la plata către victimă a unor daune morale în valoare de 100.000 de euro.

 

Fostul primar de la Vlădești a pierdut și la Înalta Curte de Casație și Justiție

Luni, 19 Februarie 2024 13:57

 

Cristian Dică Hristu, fostul primar de la Vlădești, și-a încercat norocul și la Înalta Curte de Casație și Justiție. A depus o cerere de recurs în casație împotriva deciziei penale prin care a fost condamnat, pe 24 octombrie 2023, pentru transport ilegal de lemne de către Curtea de Apel Pitești. Acesta și-a pierdut mandatul după ce instanța i-a interzis dreptul de a ocupa sau de a fi ales într-o funcție publică pe o perioadă de doi ani de la data rămânerii definitive a hotărârii.

Săptămâna trecută, pe 15 februarie, Instanța Supremă i-a respins cererea: „Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie declarat de inculpatul Dică Hristu Cristian împotriva deciziei penale nr. 974/A din 24 octombrie 2023, pronunțată de Curtea de Apel Piteşti”.

 

 

Prima condamnare în dosarul blocului construit ilegal în Pitești

Miercuri, 14 Februarie 2024 11:50

 

# Un an de închisoare pentru un afacerist din Argeș

# Procurorii solicită desființarea blocului din Tancodrom

La Judecătoria Pitești a fost condamnată o primă persoană în dosarul blocului construit ilegal în zona Tancodrom din Pitești. Acesta ar fi ajutat membrii comisiei să falsifice procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor din data de 20 septembrie 2021, deși blocul construit nu respecta prevederile proiectului și ale autorizației de construire. Nicolae Mădălin Pandelică este acuzat că, în calitate de reprezentant al societății care a executat construcția, a semnat procesul verbal de recepție a lucrărilor deși cunoștea că lucrările nu sunt conform autorizației.

 

Avocatul Alin Anton este cercetat sub control judiciar. Între timp a luat și ultimul examen pentru a deveni magistrat

Luni, 12 Februarie 2024 20:24

 

# CSM urmează să decidă dacă îndeplinește condiția bunei reputații pentru a intra în magistratură

Avocatul Alin Anton, din cadrul Baroului Argeș, este cercetat de procurorii de la DNA Pitești pentru că ar fi pretins 10.000 de euro de la o clientă, pe nume Veronica Grigorie din județul Vâlcea, condamnată pentru fraudă informatică, pentru a-şi trafica influenţa la judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Interesant este că avocatul argeșean a fost cercetat de DNA tocmai când se pregătea să susțină ultima probă a concursului de intrare în magistratură.

 

 

Pădure acaparată de Primăria Curtea de Argeș și recâștigată de Direcția Silvică

Joi, 08 Februarie 2024 12:31

 

Primăria Curtea de Argeș a primit, în urmă cu câțiva ani, zeci de hectare de teren, pe teritoriul administrativ al comunei Arefu. Doar că s-a întins puțin mai mult, cu vreo 15,8 hectare de pădure mai mult, intrând, astfel, peste Regia Națională a Pădurilor – Direcția Silvică Argeș. Care a început lupta pentru recuperarea terenului prin 2015. Și a terminat-o, cu al doilea câștig de cauză, acum câteva zile!

Nu știm dacă a fost rea credință sau lăcomie. Sau prostie. Nu știm. Cert este faptul că, în timpul procesului, s-a dispus efectuarea unei expertize topografice. Fiecare parte a venit cu actele doveditoare ale dreptului de proprietate.

 

Mihai Coteț - lider autoritar în Argeș la băgat bani în promovare pe Facebook

Miercuri, 07 Februarie 2024 18:09

 

# Clasamentul în care îi depășește pe Alina Gorghiu sau pe Nicolae Ciucă

De aproximativ un an, fața lui Mihai Coteț apare mai tot timpul pe Facebook, chiar dacă nu ești „prieten” cu el. Postările sale, catalogate ca sponsorizate, îți apar pe profilul de Facebook fie că vrei, fie că nu vrei. Și asta în anul pre-electoral 2023, deci ar trebui să ne așteptăm la un val uriaș de propagandă politică în anul alegerilor.

 

A început rejudecarea în dosarul „Cheresteaua”

Miercuri, 07 Februarie 2024 14:09

 

Ion Andrei, patronul firmei Andris, va fi prezent, din nou, în fața judecătorilor Curții de Apel Pitești. Luni, 5 februarie, s-a desfășurat al doilea termen de judecată de la reluarea procesului. Procesul s-a amânat până la data de 4 martie. La primul termen, ca urmare a admiterii declaraţiei de abţinere colectivă a completului de judecată, cauza a fost repartizată, din nou, aleatoriu.

Amintim că Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus pe 28 noiembrie 2023 admiterea recursului în casație formulat de Ion Andrei, zis „Brânză”, și a dispus casarea, în parte, a hotărârii Curții de Apel Pitești din data de 3 ianuarie 2023 din dosarul „Cheresteaua 1” prin care acesta fusese condamnat la 10 ani de închisoare.

Dosarul delapidării Spitalului Județean Argeș cu 4 milioane de lei a rămas în pronunțare

Miercuri, 07 Februarie 2024 09:26

 

 

Pe 1 februarie, la Tribunalul Argeș, a rămas în pronunțare dosarul în care fosta contabilă a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești, Amalia Elena Bozkurt (fostă Dumitraşcu), este acuzată că a delapidat din conturile unității medicale suma de aproximativ 4 milioane de lei. Aceasta este judecată alături de Nicolae Iordache şi Cătălin Iordache, foștii patroni ai firmei Rivertex Project (societate radiată între timp din registrul comerțului), pentru constituirea unui grup infracțional. Magistrații au amânat pronunțarea deciziei la data de 29 martie 2024.

 

Educatoarea acuzată că a agresat trei copii, condamnată. Nu mai are voie să lucreze cu minori

Miercuri, 07 Februarie 2024 08:24

 

Petruța I., educatoare la Creșa nr. 6 Trivale din municipiul Pitești, a fost condamnată definitiv, pe 30 ianuarie 2024, la 2 ani și 7 luni de închisoare cu suspendare, pentru purtare abuzivă. Curtea de Apel Pitești i-a interzis inculpatei și dreptul de a exercita profesia de educator și de a desfășura vreo activitate care implică contactul direct cu persoane minore, din învăţământul timpuriu şi din învăţământul primar, pe o perioadă de 4 ani.

Educatoarea a fost acuzată că, între aprilie - mai 2022, a strâns de gât și trântit cu fundul de oliță o fetiță, că a lovit cu palma în zona feței un băiețel, iar pe un alt băiat l-a făcut nesimțit. Cei trei copilași nu împliniseră în momentul producerii evenimentului vârsta de patru ani.

 

Atenție piteșteni! Primăria aplică tratamente fitosanitare!

Luni, 05 Februarie 2024 14:07

# Pe timpul efectuării tratamentului, populaţia este rugată să evite scoaterea animalelor în parcuri şi pe străzi # Iată, mai jos, programul pe cartiere

5 - 13 februarie 2024: tratamente fitosanitare de iarnă (etapa a II-a), în Pitești! În baza buletinului de avertizare numărul 19 din 12.09.2023, emis de Unitatea Fitosanitară Argeș, Societatea Salpitflor Green SA va executa tratamente fitosanitare prin stropiri cu mijloace terestre împotriva dăunătorilor la plante (tratament de iarnă, etapa a II-a).

Tratamentele se efectuează la arborii și arbuștii din parcuri / grădini publice / aliniamente stradale şi în zonele verzi din Pitești pentru combaterea formelor hibernante de dăunători, când temperaturile sunt cuprinse între 5°-10°C.

 

Viața în penitenciar! Gheorghe Văsîi, mai harnic decât Tudor Pendiuc și Constantin Scarlat în pușcărie

Miercuri, 31 Ianuarie 2024 13:21

# Văsîi a achitat și peste 6 milioane de lei din prejudiciul stabilit în dosarul „Publitrans”

# Pendiuc, despre greşelilor făcute: „Le asum şi le regret”

Tudor Pendiuc, fostul primar al municipiului Pitești, și oamenii de afaceri Constantin Scarlat, patronul CNCD, și Gheorghe Văsîi, patronul Girexim Universal, continuă să ispășească la Penitenciarul Mioveni pedepsele de patru ani de închisoare în urma condamnării din 5 mai 2023 din dosarul Publitrans. Cei trei au fost obligați și la plata prejudiciului de 23.279.706,03 lei. Dacă în pușcărie aceștia lucrează și obțin recompense, în afara unității de detenție au fost începute demersurile pentru recuperarea prejudiciului, iar o parte a și fost achitat.

Firma lui Pănescu a contestat licitația pentru construirea podului de la Poiana Lacului

Marţi, 30 Ianuarie 2024 16:35

Continuă odiseea reparării podului de la Poiana Lacului. În mai 2024 se împlinesc zece ani de când podul, aflat pe DN 67B Scoarța – Pitești, a fost surpat de inundații. De atunci, se circulă alternativ, pe o singură bandă, pe structura metalică provizorie amplasată în localitate.

La începutul anului, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (CNAIR) trebuia să desemneze constructorul care va realiza lucrarea „Pod pe DN 67B km 175+822 Poiana Lacului din cadrul obiectivului de investiții Modernizare DN 67B Scoarța-Pitești km 0+000-km 188+200”, doar că procedura de licitație a fost afectată de o contestație depusă de Metabet CF SA Pitești, firma omului de afaceri Constantin Pănescu.

 

Avocatul Sabie - plângere penală împotriva șefilor Baroului Argeș

Marţi, 30 Ianuarie 2024 13:30

 

# Decanul Dragoș Nicolescu: ”Oricine are acest drept, de a formula o plângere...”

Avocații Dragoș Nicolescu (foto stânga) și Luminița Ioana (foto dreapta), decanul și prodecanul Baroului Argeș, au fost reclamați la Parchet de avocatul Florin Sabie. Pentru o chestie ce poate să sune halucinant: folosirea, într-un grup de WhatsApp, a denumirii Baroul Argeș și pentru alte câteva minuni. De fapt, plângerea dă, cu mantă, ca la biliard, spre faptul că domnul avocat a fost exclus din acest grup. Că acolo ar fost denigrat și, nefiind în grup, nu s-ar fi putut apăra.

 

Omul de afaceri Paraschiv Andreescu, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Joi, 25 Ianuarie 2024 08:13

 

# Prejudiciu de peste 1,3 milioane de lei

După ce în 2023 a scăpat de acuzații în unul dintre dosarele „Cheresteaua”, după ce faptele au fost prescrise, Paraschiv Andreescu, zis și Paul Andreescu, administratorul societății Stania Bar, va fi judecat pentru evaziune fiscală într-un alt dosar. Afaceristul argeșean a fost trimis în judecată, alături de Crenguța Ioana Andreescu, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Argeș la sfârșitul anului trecut. Pe 18 ianuarie 2024, instanța a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul procurorilor și a dispus începerea judecății cauzei.

 

 

Primarul din Priboieni, Sorin Lupu, la judecată!

Miercuri, 24 Ianuarie 2024 11:20

 

 

# Un cetățean din localitate - pus de instanță să plătească 50.000 de lei primarului, pentru postări defăimătoare

La începutul anului trecut, primarul comunei Priboieni, Sorin Lupu (foto), înregistra, la Tribunalul Argeș, un dosar privind ”acţiune în constatare caracter ilicit postări; obligarea la publicare a hotărârii judecătorești într-un ziar de circulație locală; plată despăgubiri morale de 100.000 lei”.

 

Patronii argeșeni, interesați să angajeze deținuți: „Sunt cu două clase peste angajații pe care îi am”

Marţi, 23 Ianuarie 2024 13:04

 

Persoanele private de libertate pot fi o variantă pentru firmele aflate în căutare de forță de muncă. Pe lângă stabilitate, angajatorii beneficiază și de mai multe avantaje dacă angajează deținuți.

Trei firme din Argeș au încheiate contracte de prestări servicii cu Penitenciarul Mioveni, în urma cărora persoanele private de libertate lucrează fie în interiorul unității de detenție, fie în cadrul societăților. Leoni oferă o linie de producție pentru realizarea de cablaje auto, iar Anepal Ambalaje pentru recondiționarea paleților din lemn.

 

 

Pagina 3 din 102

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea