Avocatul Alin Anton a fost denunțat la DNA în 2023 pentru fapte care ar fi avut loc în 2019

Marţi, 23 Ianuarie 2024 08:16

 

# Pus în libertate de judecători după ce a fost reținut pentru 24 de ore

# Nu are interdicție în a-și desfășura activitatea de avocat

Cunoscutul avocat Alin Anton, din cadrul Baroului Argeș, a fost reținut, pe 17 ianuarie 2023, pentru 24 de ore de procurorii DNA Pitești pentru trafic de influență. Acesta este acuzat că a luat 10.000 de euro de la un client pentru a influența decizia judecătorilor ÎCCJ într-un dosar. Avocatul este acuzat că în primăvara anului 2019 ar fi cerut și primit de la o femeie 10.000 de euro pentru a interveni la judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru a o ajuta. Acesta ar fi primit banii de la clientă prin „Western Union”.

 

Penitenciarul Mioveni a obţinut peste 1,5 milioane de lei din munca persoanelor private de libertate

Marţi, 23 Ianuarie 2024 08:09

 

În jur de 300 de deţinuţi de la Penitenciarul Mioveni prestează activităţi remunerate financiar, iar acest lucru se vede în bilanţul făcut de unitate la finalul lui 2023. Anul trecut, Penitenciarul Mioveni a obţinut 1.567.565 lei fără TVA din munca persoanelor private de libertate. În acest an, un număr dublu de deţinuţi ar putea fi angajați.

“Cum anul s-a încheiat, am efectuat niște calcule privind veniturile obținute prin munca cu persoanele private de libertate. În 2023, am realizat un venit de 1.567.565 lei, fără TVA, iar viziunea pentru anul curent ne îndreaptă speranțele către o dublare a acestor venituri.

 

 

Dosarul vaccinurilor loveşte din nou! Pfizer cere României să cumpere cele 28 de milioane de vaccinuri anti-COVID pe care le-au comandat Cîţu & Co.!

Marţi, 23 Ianuarie 2024 07:00

 

Scandalul vaccinurilor anti-COVID e departe de a se încheia. România este dată în judecată de compania Pfizer care cere ţării noastre să cumpăre cele 28 de milioane de vaccinuri anti-COVID pe care le-au comandat fostul ministru, Florin Cîţu, foştii miniştri ai Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi Ioana Mihăilă, cu participarea argeşeanului Valeriu Gheorghiţă, care a coordonat campania naţională de vaccinare.

Potrivit G4media.ro, România a fost dată în judecată într-un proces care ne-ar putea costa cel puțin jumătate de miliard de euro. Compania Pfizer, cea care produce vaccinuri anti-COVID, ne cere în instanță să cumpărăm 28 de milioane de doze de ser pe care le-am comandat.

 

Metoda atragerii victimei în capcana unor false investiţii face ravagii în Argeș

Luni, 22 Ianuarie 2024 15:35

Procurorii argeșeni atrag atenția asupra numărului mare de persoane care sunt înșelate printr-o nouă metodă care circulă pe rețelele de socializare. Au fost depuse numeroase plângeri penale la poliție sau la unitățile de parchet din Argeș.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş susțin că, în ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cauze având ca obiect infracţiuni săvârşite prin intermediul internetului, utilizând ca mod de operare specific „metoda atragerii victimei în capcana unor false investiţii”.

 

Administratorul Alpitex-ului, dat în judecată de lichidator

Miercuri, 17 Ianuarie 2024 12:42

 

 

# Acesta este acuzat că a ”dosit” bunurile firmei pentru a nu fi vândute

Anul trecut, prin luna noiembrie, ne întrebam: ”Cine se mai servește din cadavrul firmei Alpitex?” Ei bine, se pare că de atunci am răspuns corect. Iar acum ni s-au și confirmat bănuielile. Administratorul special, Iorguș Grigore, a fost dat în judecată de firma desemnată ca lichidator. Iorguș este acuzat că a dosit bunurile firmei aflate în lichidare, pentru a nu putea fi vândute. Am avut un mare producător și exportator de mobilă în Argeș: Alprom. Am avut și un mare producător și exportator de mobilier masiv: Alpitex.

 

Caz grav în Argeș! Gheorghe Voicu, primarul din Bârla, a fost lovit și amenințat de un cetățean: „Îți dau în cap și te omor”

Miercuri, 17 Ianuarie 2024 07:42

 

# Agresorul edilului a fost trimis în judecată

Primarul comunei Bârla, Gheorghe Voicu, în timp ce își exercita atribuțiile de serviciu, a fost șicanat în trafic, amenințat cu moartea și lovit de către un consătean. Incidentul șocant a avut loc în noiembrie 2020, la scurt timp după ce acesta a obținut al doilea mandat de primar. Alături de edil a fost agresată și o altă persoană. La sfârșitul anului 2023, doi bărbați, în vârstă de 27 de ani și de 48 de ani, au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și ultraj.

 

 

De la distracție la închisoare! Marius Manole, primarul de la Aninoasa, încarcerat la Penitenciarul Mioveni

Joi, 21 Decembrie 2023 07:30

# Cu o zi înainte de condamnare, edilul a participat la „Ignatul de la Golești”

# Inculpatul și procurorul au susținut că faptele s-au prescris, dar Curtea de Apel Pitești i-a contrazis

Primarul comunei Aninoasa, Marius Nicolae Manole, a trecut, săptămâna trecută, de la extaz la agonie. Miercuri, 13 decembrie, Marius Manole a participat alături de alți 25 de edili din Argeș la evenimentul caritabil „Ignatul la Golești”, prin care peste o tonă de carne de porc a ajuns la centrele de copii și bătrâni aflate în subordinea DGASPC Argeș. La eveniment, primarul de la Aninoasa s-a prezentat și cu un purcel la proțap. Era o ultimă clipă de fericire pentru că a doua zi, pe 14 decembrie, Curtea de Apel Pitești l-a condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală în formă continuată și agravată. Iar edilul a fost săltat de polițiști direct de la serviciu, din Primăria Aninoasa.

Firma de la Topoloveni a fraților Murad, executată silit de Finanțe

Marţi, 19 Decembrie 2023 08:22

 

Compania MGC International Investments, din Topoloveni, face parte dintr-un grup select, fiind una din proprietatățile fraților de origine libaneză Mohammad, Hassan și Ahmed Murad. Frații Murad sunt și proprietarii lanțului hotelier Phoenicia, fabricii de pateuri Mandy, lanțului de restaurante fast-food Spring Time, derulând în ultimii ani și o serie de afaceri imobiliare. Deși parte a acestui grup – cu avantajele care decurg din el (o parte din desfacere asigurată prin lanțul de hoteluri și prin unitățile de alimentație publică), MGC International Investments a ajuns, la finele acestui an, pe mâna ANAF-ului, probabil pentru impozite și taxe datorate și neplătite.

 

Argeşeanul Valeriu Gheorghiţă ar fi întocmit documentaţia pentru vaccinurile cumpărate de premierul Florin Cîţu

Luni, 18 Decembrie 2023 13:20

 

Apar informaţii interesante despre persoanele implicate în “Dosarul Vaccinurilor”. La prima strigare, DNA-ul i-a incriminat pe fostul premier, Florin Câţu, şi pe foştii miniştri ai Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă. Dar Voiculescu a vorbit şi despre argeşeanul Valeriu Gheorghiţă, care, la vremea faptelor, era coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare. De altfel, am scris despre acest subiect, admiţând că numele lui Gheorghiţă a fost dezvăluit de fostul ministru al Sănătății, dar că nu se cunoaşte dacă medicul militar are vreun rol în dosar.

 

Val de proteste în prag de sărbători

Luni, 18 Decembrie 2023 12:52

În ultima perioadă, în întreaga țară nu a fost zi fără protest. Tot mai mulți bugetari își strigă nemulțumirile. Polițiști, grefieri, angajați din sănătate, cultură, de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), de la Institutul Național de Statistică sunt nemulțumiți de salarizare și de condițiile de muncă. Forme de protest au avut loc și la sediul instituțiilor din județul Argeș. Angajații APIA Argeș avertizează că, în lipsa rezolvării situaţiei de discriminare salarială, vor intensifica măsurile. Și salariații din Direcțiile de Sănătate Publică au continuat protestele pentru a patra săptămână.

 

După ce a delapidat 4 milioane de lei, fosta contabilă a Spitalului Județean Argeș a vrut să fie judecată doar pentru neglijență în serviciu

Joi, 14 Decembrie 2023 09:03

 

Fosta contabilă a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești, Amalia Elena Bozkurt (fostă Dumitraşcu), acuzată că a delapidat din conturile unității medicale suma de aproximativ 4 milioane de lei, a făcut, recent, o cerere de schimbare a încadrării juridice din dosar. Inculpata a solicitat să fie judecată doar pentru infracțiunea de neglijenţă în serviciu. Tribunalul Argeș i-a respins cererea pe 15 noiembrie.

 

Tudor Pendiuc va afla abia la sfârșitul anului dacă iese din închisoare

Joi, 14 Decembrie 2023 07:55

 

Abia pe 21 decembrie a fost stabilit primul termen de judecată în ceea ce privește cererea de liberare condiționată formulată de Tudor Pendiuc, fostul primar al municipiului Pitești. Dosarul a ajuns din nou pe masa magistraților de la Judecătoria Pitești după ce, în primă fază, aceștia i-au respins cererea pentru că petentul nu ar fi primit recompense pe parcursul deținerii. Pendiuc a contestat hotărârea, iar Tribunalul Argeș i-a admis-o. Instanța a desființat sentința și a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare.

 

 

Constantin Pănescu și soția sa au pierdut procesul cu Agenția pentru Protecția Mediului Argeș

Joi, 14 Decembrie 2023 07:44

 

De mai mulți ani, omul de afaceri Constantin Pănescu și soția sa, Elena Pănescu, încearcă să scoată din fond forestier mai multe terenuri pe care le dețin în Pădurea Trivale, în zona Găvana. Dar de fiecare dată, cererile lor sunt blocate de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Argeș care refuză să emită acorduri de mediu pentru mai multe proiecte de scoatere definitivă din fond forestier a unor terenuri aflate în UP II Trivale. Unul din motivele invocate de APM Argeș este că suprafața respectivă face parte din „zonă de pădure-parc cu valoare peisagistică, pentru care nu există reguli de construire aprobate”. Așa că s-a ajuns în instanță. Doar că și acolo soții Pănescu nu au avut câștig de cauză. Pe 23 octombrie, Tribunalul Argeș le-a respins acțiunea.

 

 

Un polițist din Argeș se judecă cu Agenția Națională de Integritate

Miercuri, 13 Decembrie 2023 08:31

 

Un polițist din Argeș a fost găsit în stare incompatibilate, în această vară, de către Agenția Națională de Integritate (ANI). În prezent, George Șerban Tănase, funcţionar public cu statut special în cadrul IPJ Argeş, se judecă cu ANI la Curtea de Apel Pitești. Polițistul cere în instanță anularea raportului de evaluare întocmit de ANI. Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 30 ianuarie. Dacă va fi găsit vinovat, acesta nu va mai putea deține timp de trei ani nicio funcție publică.

 

 

Primarul din Aninoasa află, în decembrie, dacă va fi condamnat pentru evaziune fiscală

Miercuri, 13 Decembrie 2023 08:27

 

Procesul în care Marius Manole, primarul comunei Aninoasa, este acuzat de evaziune fiscală se apropie de final. După ce inculpatul a fost condamnat, în primă instanță, la 4 ani de închisoare cu executare, Curtea de Apel Pitești ar putea da hotărârea finală în cauză pe 14 decembrie. Pe la colțuri se vorbește că dosarul va fi afectat de prescripția răspunderii penale, dar adevărata decizie e doar în mâna judecătorilor. Marius Nicolae Manole a fost trimis în judecată în decembrie 2019 pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

 

Judecătorii Curții de Apel Pitești vor reduce activitatea, în semn de protest, de la 1 ianuarie 2024

Luni, 11 Decembrie 2023 18:44

 

Pe 11 decembrie, în cadrul Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Curții de Apel Piteşti, s-a hotărât ca formă de protest reducerea activităţii de judecată de la 1 ianuarie 2024. Această măsură va fi luată în cazul în care nu vor fi plătite drepturile salariale care fac obiectul revendicărilor. Judecătorii sunt nemulțumiți de nerespectarea hotărârilor judecătorești de către Guvernul României în ceea ce privește plata drepturilor salariale restante obținute pe cale judecătorească si de neachitarea integrală a salariilor recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin actele administrative emise în anul 2023. O primă formă de protest a avut loc pe 8 decembrie atunci când angajații Curții de Apel Pitești au protestat în fața instanței. 

 

Un piteștean s-a trezit cu bani în cont și a refuzat să îi returneze. Cum și-a recuperat victima paguba

Luni, 11 Decembrie 2023 16:49

 

Un bărbat din Pitești s-a trezit cu o sumă de bani în contul societății pe care o administra. În loc să îi returneze, acesta și-a însușit pe nedrept suma, retrăgând rapid banii din bancomat și refuzând să îi mai dea înapoi. Pentru fapta sa, bărbatul a fost trimis în judecată, în martie 2023, pentru săvârşirea infracţiunii de însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor. În vara anului 2020, o angajată a unei bănci din Pitești a efectuat din greșeală o depunere a sumei de 12.379 lei în contul unei alte societăți decât celei căreia îi erau adresați banii respectivi.

 

Ion Andrei, patronul firmei Andris, s-a întors acasă după 10 luni petrecute în penitenciar

Vineri, 08 Decembrie 2023 07:38

 

# „Brânză” trebuia să ispășească o pedeapsă de 10 ani închisoare cu executare

# Dosarul „Cheresteaua 1” - trimis spre rejudecare de Înalta Curte, dar faptele s-au prescris

A fost agitație mare, săptămâna trecută, în satul Gănești din comuna Pietroșani după ce Ion Andrei, zis „Brânză”, patronul firmei Andris SRL, a fost eliberat din penitenciar. Sătenii au fost surprinși să îl vadă în libertate pe „Brânză”, mai ales că știau că acesta trebuie să stea în închisoare 10 ani. Instanța a stabilit însă altceva, iar după 10 luni de închisoare, Ion Andrei s-a întors acasă.

 

 

Gala AOA - 20 ani de la înființarea Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș

Miercuri, 06 Decembrie 2023 10:54

 

Joi, 14 decembrie, la Hotel Ramada Pitești - sala Ballroom, are loc Gala AOA Argeș. Ediția din acest an a evenimentului va marca împlinirea a 20 ani de la înființarea Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș.

„Vor fi alături de noi reprezentanți ai celor mai importante companii din județ și din țară, reprezentanții start up-urilor înființate în cadrul proiectelor implementate de AOA Argeș, oficialități locale, lideri ai organizațiilor patronale din țară, presă.

Ion Georgescu, despre denunțul directorului Poliției Locale Pitești: „Este ireal și face jocul cuiva”

Miercuri, 06 Decembrie 2023 07:56

 

Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni rămâne în arest preventiv, după ce Tribunalul Argeș i-a respins, pe 29 noiembrie, cererea de înlocuire a măsurii. Decizia instanței nu este definitivă, ea fiind atacată de către Georgescu. Urmează ca joi, 7 decembrie, să se judece contestația acestuia la Curtea de Apel Pitești.

DNA Pitești l-a trimis în judecată, la sfârșitul lunii noiembrie, pe Ion Georgescu pentru trafic de influență, în dosarul în care ar fi primit 10.000 de euro pentru a ajuta pe fiica directorului Poliției Locale Pitești, Nicolae Valerică, să se angajeze la spitalul din localitate.

 

 

Pagina 4 din 102

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea