Afaceristul Traian Tămagă - trimis în judecată pentru extragerea agregatelor minerale, fără autorizaţie

Joi, 30 Noiembrie 2023 13:37

 

Omul de afaceri Marius Traian Tămagă a fost trimis în judecată, alături de societatea SC Logistic Agregate Muntenia SRL, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru săvârșirea infracțiunii de extragere a agregatelor minerale, fără autorizaţia de gospodărire a apelor. Dosarul în care este cercetat fiul fostului senator și fost prefect Constantin Tămagă a fost înregistrat pe 7 noiembrie pe rolul Judecătoriei Pitești. Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea este parte vătămată în dosar.

 

Autobuzele CNCD au ajuns la preț de fier vechi

Joi, 30 Noiembrie 2023 08:10

 

# 8.000 lei/bucată pentru vânzarea, în bloc, a celor 40 de vehicule

Afacerea penală denumită ”Autobuzul”, afacere pentru care primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, încă este în pușcărie, împreună cu afaceriștii Gheorghe Văsîi și Constantin Scarlat, încă ridică semne de întrebare. Între timp, celebrele autobuze ruginesc copios. După nenumărate încercări de a le vinde pe cele ale CNCD, 40 la număr, iată, s-a găsit un ofertant. Pentru că, la acest moment, nu mai există un preț fixat, se adjudecă celui care oferă… ceva. Și cineva a oferit, pentru cele 40 de autobuze, 320.000 lei, adică…. 8.000 lei (opt mii lei pe un autobuz).

 

 

Eugen Antonescu, șeful Gărzii Forestiere Argeș: „Vin vremuri foarte grele pentru hoții de lemne”

Joi, 30 Noiembrie 2023 08:02

 

 

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a anunțat, pe 22 noiembrie, câștigătorul contractului pentru dezvoltarea sistemului de monitorizare a pădurilor prin intermediul imaginilor satelitare. Este vorba despre proiectul “Capacitatea sporită de supraveghere, control și monitorizarea pădurilor prin intermediul unui sistem informatic integrat”, din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență 2020-2026.

Comisia de evaluare a desemnat oferta prezentată de asocierea Rartel S.A. (Leader), Essensys Software Terrasigna Srl, e-GEOS S.p.A ca ofertă câștigătoare. În această săptămână expiră termenul legal pentru depunerea contestațiilor.

 

Un fost primar cere anularea ordinului emis de prefect prin care i-a fost încetat mandatul

Miercuri, 29 Noiembrie 2023 08:45

 

# Prefectul a cerut strămutarea dosarului

Cristian Dică Hristu, fostul primar de la Vlădești, a apelat la toate căile legale pentru a-și recupera mandatul de edil. În instanțele din Argeș au fost înregistrate mai multe cereri: contestație în anulare, anulare și suspendare a ordinului emis de prefect prin care i-a fost încetat mandatul de primar. Totul după ce Cristian Dică Hristu a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Pitești, pe 24 octombrie 2023, la plata unei amenzi de 15.000 de lei pentru săvârşirea infracţiunii de transportul materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice.

 

 

Decizie uluitoare dată de Înalta Curte în dosarul Cheresteaua. Ion Andrei - achitat și pus în libertate, deși ispășea o pedeapsă de 10 ani de închisoare

Marţi, 28 Noiembrie 2023 16:50

 

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis marți, 28 noiembrie, o parte dintre recursurile în casaţie declarate de inculpații din dosarul „Cheresteaua 1”. Dintre cei cinci inculpați condamnați de Curtea de Apel Pitești, pe 3 ianuarie 2023, la pedepse de închisoare cu executare, trei dintre ei au fost achitați și puși în libertate. Decizia este definitivă.

Prin intermediul recursului în casație este analizată conformitatea hotărârilor definitive atacate cu regulile de drept, prin raportare la cazurile expres și limitativ prevăzute de lege. Inculpații au apelat la această cale extraordinară de atac în anulare, iar ÎCCJ a admis recursul în casație la o parte dintre ei.

Garda Forestieră Județeană Argeș: Controalele privind respectarea regimului silvic s-au intensificat

Marţi, 28 Noiembrie 2023 08:20

 

Inspectorii din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești – biroul Garda Forestieră Județeană (GFJ) Argeș au efectuat mai multe controale în perioada august – octombrie, aferentă trimestrului al III-lea al anului 2023. S-a urmărit modul de respectare și aplicare a regimului silvic în fondul forestier național și în suprafețele cu vegetație forestieră din afara fondului forestier național din județul Argeș.

 

 

Va lua naștere Legea Savaste. Cristian Gentea, la înmormântarea polițistului local: „Voi cere parlamentarilor să schimbe Legea Poliției Locale”

Luni, 27 Noiembrie 2023 22:32

 

Momente emoționante în Pitești, săptămâna trecută, la înmormântarea polițistului local care a murit după ce a fost lovit, în timpul serviciului, de un tânăr care a avut un comportament agresiv.

Zeci de polițiști locali din întreaga țară au fost prezenți la Pitești pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Condoruș Savaste, colegul lor. Joi, 23 noiembrie, mașinile cu însemnele Poliției Locale au salutat cu girofarurile aprinse, urlând din sirene.

 

PNL nu se dezminte! Liberalii argeșeni continuă să folosească copiii pentru imagine politică

Joi, 23 Noiembrie 2023 08:47

 

# Vocea unei fetițe - folosită în telenovela Pădurii Trivale. Dragi copii, voi știți diferența dintre pădure parc și arie protejată?

Un videoclip în care se aude vocea unei fetițe care încearcă să explice că Pădurea Trivale arie protejată este mult mai importantă decât pădure parc, circulă în mediul online, de la începutul lunii noiembrie. Postarea a fost publicată de Mihai Coteț, președintele PNL Pitești. Nu e pentru prima dată în acest an, probabil nici ultima, când liberalii argeșeni folosesc copiii pentru promovarea proiectelor lor.

 

 

Direcția Silvică Argeș a câștigat procesul cu Erbașu

Joi, 23 Noiembrie 2023 08:33

 

# Peste 150.000 m.p. de pădure se întorc în proprietatea statului

La data de 26.10.2015, la Judecătoria Curtea de Argeș, reclamanta, R.N.P. Romsilva, prin Direcţia Silvică Argeș, a chemat în judecată pe pârâtul Erbașu Ion Cornel, solicitând ca prin hotărârea ce se va pronunţa, să se dispună obligarea pârâtului să îi lase în deplină proprietate şi posesie terenul aflat în raza administrativ teritorială a comunei Arefu. În motivarea acţiunii, s-a arătat că terenul cu vegetaţie forestieră, în suprafaţă de peste 15 ha., se află în administrarea Direcţiei Silvice, teren care este proprietatea publică a statului.

 

Inculpații din dosarul unui fost deputat de Argeș nu scapă de sechestru

Marţi, 21 Noiembrie 2023 12:35

 

# La unul din termene, sala a fost evacuată pentru o amenințare cu bombă

La Curtea de Apel București se judecă dosarul privind falsul în declarații ce îl are, în prim plan, pe fostul deputat de Argeș, Cătălin Rădulescu, supranumit deputatul mitralieră.

După cum se știe, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

 

Fraudă de peste 5 milioane de dolari, descoperită de FBI. Unul dintre liderii grupării a fost arestat în Argeș

Marţi, 21 Noiembrie 2023 12:30

 

O grupare de crimă organizată, înfiinţată de români, numită „Sandu Syndicate” este anchetată de FBI într-un caz de fraudă cu ajutoare sociale de peste 5 milioane de dolari obținute în statul California. Încă din timpul pandemiei aceștia ar fi pus la cale mai multe ilegalități, respectiv au făcut demersuri astfel încât să primească ajutoare de șomaj administrate de Departamentul pentru dezvoltarea ocupării forței de muncă.

Trei oameni de afaceri și un angajat de la DSVSA Argeș au scăpat de dosarele penale

Luni, 20 Noiembrie 2023 12:05

Instanțele din Argeș au dispus încetarea procesului penal în alte trei dosare, după ce s-a constatat că faptele inculpaților au fost prescrise. Trei oameni de afaceri au scăpat de acuzațiile de evaziune fiscală, dar nu și de prejudiciile din dosare. Într-un alt dosar, unui consilier superior din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor Argeș i-a fost încetat procesul penal pentru infracțiunea privind falsul în declarații.

 

Pădurar din Argeș, trimis în judecată pentru fals intelectual

Vineri, 17 Noiembrie 2023 10:15

 

# Șmecherii cu „cerneală simpatică”

Un pădurar a fost trimis în judecată, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru fals intelectual, în formă continuată. Andrei Nicolae O., pădurar în cadrul unui ocol silvic din Argeș este acuzat că, în perioada septembrie 2017-noiembrie 2018, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a emis mai multe avize care atestau fapte necorespunzătoare adevărului.

 

Cine se mai servește din cadavrul firmei Alpitex?

Joi, 16 Noiembrie 2023 12:42

 

Am avut un mare producător și exportator de mobilă în Argeș: Alprom. Am avut și un mare producător și exportator de mobilier masiv: Alpitex. Și de amândouă s-a ales praful după ce, în firme, și-au băgat coada necurată tot felul de șobolani, care nu au știut decât să roadă și să profite, până nu a mai rămas nimic din ele. Argeșul devenise aproape la fel de cunoscut, datorită mobilei, pe cât de cunoscut era datorită automobilelor. Nemții, francezii și alți occidentali făceau coadă să cumpere mobilă de aici, de la Alprom și, ceva mai târziu, de la Alpitex.

 

 

Urmărire ca în filme. O tânără fără permis, judecată pentru că a fugit de polițiști

Joi, 16 Noiembrie 2023 11:56

 

O tânără din Argeș va ajunge în fața judecătorilor după ce a condus o mașină fără să aibă permis de conducere și nu a oprit la semnalul polițiștilor.

Incidentul a avut loc pe 26 ianuarie 2022, aproape de mieul nopții, pe DJ 679, când tânăra, care circula cu mașina pe raza localității Stolnici, nu s-a conformat la semnalul de oprire efectuat de polițiști. Agenții au plecat în urmărirea ei, șoferița reușind să fie blocată abia pe strada Lânăriei din Pitești. S-a stabilit că femeia nu avea permis de conducere, fiind însoțită în automobil de doi bărbați.

 

Afacerist judecat că a desfășurat activități de contabilitate fără drept

Joi, 16 Noiembrie 2023 11:16

 

Un administrator al unei firme din Argeș a fost trimis în judecată, la începutul lunii noiembrie 2023, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti pentru săvârşirea infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi. Gheorghe S. este acuzat că desfășoară activități de contabilitate, audit financiar și consultanță în domeniul fiscal, fără a deține calitatea de expert contabil sau contabil autorizat de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR).

 

 

Argeșeni judecați pentru că și-au cumpărat permise de conducere false

Miercuri, 15 Noiembrie 2023 11:32

 

Patru persoane au fost trimise, recent, în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, conducere fără permis sau pentru uz de fals.

Au obținut, contra cost, permise de conducere false, care erau aparent eliberate de către autoritățile din Suedia. Mai mulți argeșeni au intrat în atenția organelor penale după ce au prezentat polițiștilor, în timp ce erau opriți în trafic, permise de conducere care erau eliberate tocmai în Suedia.

 

Scump, domne’, scump… Cât costă mâncarea la conacul Monicăi Anghel din Berevoeşti?

Marţi, 14 Noiembrie 2023 07:18

 

Cântăreaţa Monica Anghel are pensiune în Argeş, la Berevoeşti, de care se ocupă cu mare interes, după cum chiar ea a mărturisit. Cu toate acestea, preţurile sunt piperate, iar clienţii i-au lăsat deja recenzii negative. De exemplu, un păstrăv prăjit cu mămăligă şi usturoi costă 45 de lei.

Mâncarea tradiţională este pe gustul argeşenilor, motiv pentru care oamenii au poposit la pensiunea Monicăi Anghel. Dar au comentat negativ preţurile practicate de artistă. \

 

Primarul demis de la Vlădești își joacă ultima carte

Joi, 09 Noiembrie 2023 11:07

 

# A făcut o cerere de contestație în anulare

Cristian Dică Hristu, fostul primar de la Vlădești, nu s-a obișnuit cu ideea pierderii mandatului. Acesta a formulat, pe 30 octombrie, la Curtea de Apel Pitești, o contestație în anulare împotriva hotărârii prin care a fost condamnat pentru transport ilegal de lemne și prin care i s-a interzis dreptul de a ocupa sau de a fi ales într-o funcție publică pe o perioadă de doi ani. Primul termen de judecată a fost stabilit de instanță abia pe 6 martie 2024.

 

Pendiuc, Scarlat și Văsîi încearcă să scape de plata celor 23 de milioane de lei din dosarul penal ”autobuzele Publitrans-CNCD-Girexim”

Miercuri, 08 Noiembrie 2023 13:32

 

# Două procese au fost deschise, în acest sens, la Curtea de Apel București

Dosarul Publitrans a ajuns, după ani de zbateri, la final, la începutul verii! Tudor Pendiuc, Gheorghe Scarlat (CNCD) și Gheorghe Văsîi (Girexim Universal) au fost încarcerați, pe 5 mai 2023, la Penitenciarul Mioveni. Așadar, persoanele găsite vinovate au fost pedepsite. Cu prejudiciul… încă se mai discută. Au existat opinii - chiar ale unor experți - conform cărora nu există prejudiciu și, prin urmare, nu ar exista nici fapte penale. Asta decid, însă, judecătorii. Cei trei inculpați - și cele două firme - încearcă, mai nou, să scape de cele 23 de milioane de lei de plată.

 

 

Pagina 5 din 102

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea