A început proiectul de modernizare a Transfăgărășanului

Miercuri, 17 Iulie 2024 13:20

Guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu continuă modernizarea infrastructurii din județul Argeș. După semnarea recentă a contractului de retehnologizare a Amenajării Hidrotehnice Vidraru, o altă investiție majoră va fi derulată în munții Făgăraș. Mai precis, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat marți, 16 iulie, începerea forajelor geotehnice pentru modernizarea Transfăgărășanului (DN7C). Conducerea PSD Argeș a făcut demersurile necesare, subliniind importanța strategică a acestui drum spectaculos atât din punct de vedere al transportului, cât și din punct de vedere turistic.

”Modernizarea Transfăgărășanului este un obiectiv major al PSD Argeș și mă bucur că am găsit deschiderea necesară la ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și la premierul Marcel Ciolacu. Deja s-au făcut lucrări de reabilitare a părții carosabile pe 35 de kilometri din Transfăgărășan, urmând să aibă loc asfaltări și în acest an. Lucrările pentru care au început forajele vor permite atingerea unui obiectiv mult dorit de noi și de mediul de afaceri, dar și de turiști - menținerea Transfăgărășanului deschis o cât mai mare perioadă de timp prin reducerea sau chiar eliminarea riscului producerii de avalanșe.”, a declarat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș.

Primarul de la Albota face plângere penală unui proiectant! Se reia licitația pentru o lucrare în comună

Miercuri, 17 Iulie 2024 10:19

 

În comuna Albota, lucrările sunt în toi. Fie că vorbim de infrastructură sau biserici, primarul Ion Dumitru e în plină activitate. Dar mai are și piedici, însă nu se lasă intimidat. De exemplu, proiectantul care a câștigat licitația pentru construcția Bisericii Albota nu a oferit detalii constructorilor, iar edilul va relua licitația.

”Am fost inspirat când am spus în campania electorală “continuăm împreună” și așa se întâmplă. Reabilitarea bisericii de la Cerbu se apropie de final, mai avem de montat tâmplăria și încălzirea centrală. La Mareș, refacerea picturii s-a realizat în proporție de 40%.

 

 

Elena Lasconi, 9% în sondajele pentru prezidențiale

Luni, 15 Iulie 2024 22:05

 

Primărița de la Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, ar obține numai 9% din voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale, potrivit unui sondaj CURS, citat de Comisarul.ro. Deci Lasconi nu ar prinde turul doi. Favoriții cursei pentru Cotroceni rămân Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, deși la acest moment nu se știe dacă PNL-ul va miza pe Ciucă, nici PSD-ul pe Ciolacu.

 

Conform ultimului sondaj CURS, președintele PSD va intra în turul al doilea cu 30% din voturile românilor, iar liderul PNL cu 20% din voturi. Pe locul al treilea, cu 17% din intențiile de vot se află Mircea Geoană. Acesta nu are șanse de a avansa în turul doi. George Simion (AUR) 13%, Elena Lasconi (USR) 9%, Diana Șoșoacă (SOS) 6%, nu prind turul doi. Dar cum alegerile prezidențiale vor avea loc la finalul lunii noiembrie, e timp pentru răsturnarea situației. Oricare dintre candidați ar putea avansa în cursă ori dimpotrivă.

 

Daniel Constantin rămâne cel mai sărac parlamentar de Argeş

Joi, 11 Iulie 2024 08:31

 

 

Deputatul Daniel Constantin, mai nou lider interimar al PNL Teleorman, este tot atât de sărac precum a notat şi în acest an în declaraţia de avere. De ani buni, parlamentarul ne spune că nu are case, maşini sau terenuri, ci numai datorii la bancă. E sărac şi cinstit, vorba lui Iliescu, nu şochează deloc prin averea personală.

 

 

Şi cu toate că pozează într-un tip modest, nu renunţă la locul său în Parlament. De data asta va candida la Camera Deputaţilor pe listele PNL Teleorman, pentru că, deşi e piteştean la origine, la PNL Argeş abia dacă mai e loc pentru şefa Alina Gorghiu. Revenind la declaraţia de avere, Daniel Constantin se laudă cu datorii la bancă, în euro şi lei, fără număr. CLICK AICI PENTRU VIZUALIZARE

 

 

Primarul de la Albota: “Cele 1500 de voturi au fost dintotdeauna ale mele”

Miercuri, 10 Iulie 2024 07:54

 

Liberalii continuă campania electorală în comuna Albota, deşi au luat o bătaie pe cinste la localele din 9 iunie. Mai nou, candidatul PNL, Roland Dumitru, pozează în învingător, deşi primarul în funcţie Ion Dumitru a obţinut un nou mandat cu peste 66 de procente.

Cu stilul său deja consacrat, edilul a comentat pe Facebook ce se tot vorbeşte pe la colţuri:

 

Premierul Marcel Ciolacu, în Argeș: “Statul român are obligația să le arate respectul cuvenit celor care au construit Vidraru”

Miercuri, 10 Iulie 2024 07:42

Premierul României, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a fost marți, 9 iulie, din nou în Argeș, la Vidraru. Împreună cu ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, cu președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, Ion Mînzînă, cu ambasadoarea Croației în România, Excelenţa Sa Marija Kapitanović, și cu ministrul Energiei, Sebastian Burduja, prim-ministrul a participat la semnarea contractului pentru retehnologizarea Amenajării Hidroenergetice Vidraru, un proiect de peste 200 de milioane de euro.

“Privim cu toții acest baraj impresionant și vă mărturisesc că simt o uriașă mândrie față de trecut, dar și o încredere totală față de viitor. În primul rând, sunt dator să transmit respectul meu total față de miile de muncitori care au lucrat pentru a ridica această adevărată operă de artă. A fost un efort incredibil de zeci de mii de ore de muncă, în condiții deosebit de grele, în care, din păcate, au fost și accidente și multe vieți pierdute.

 

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, despre Elena Lasconi: “Mă voi întâlni cu domnia sa, că nu ne cunoaștem personal”

Marţi, 02 Iulie 2024 22:34

 

Primăriţa municipiului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a fost aleasă preşedinte al USR. A anunţat că îşi doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale, iar perioada care urmează este intensă. Primarul reales al Bucureştiului, Nicuşor Dan, a spus la Digi24 că se va întâlni cu Lasconi, pe care nu o cunoaşte personal.

„E decizia internă. O să vorbesc foarte, foarte curând. Mă voi întâlni cu domnia sa, că nu ne cunoaștem personal. Deci o să ne întâlnim foarte curând. Sunt curios să văd care este planul domniei sale pentru pentru USR, pentru USR București, și în orice caz, o să-i transmit dorința mea de a colabora în continuare cu ei, în Consiliu (Consiliul General al Municipiului București-n.r.) și altfel, pentru că nu am colaborat doar în Consiliu, când m-am coordonat foarte bine cu deputații din USR, când au fost dezbaterile pe Codul Urbanismului, pe Legea Spațiilor verzi urbane, deci a fost realmente o colaborare”, a afirmat Nicușor Dan.


 

Deşi e în moarte clinică, PNŢCD Argeş caută noi membri

Marţi, 02 Iulie 2024 10:32

 

PNŢCD Argeş, prin vocea preşedintelui Gheorghe Dinescu, este în căutare de noi membri, deşi, în judeţul nostru, este un partid mort. Nu mai este prezent nici măcar în consiliile locale, deci doar pe reţelele sociale mai auzim de acest partid istoric ce, de ani de zile, nu mai prezintă interes pentru electorat.

Dar Gheorghe Dinescu, liderul PNŢCD Argeş, tot mai speră că poate organizaţia pe care o conduce va înflori: “Asta au ales românii: trădătorii de neam și țară! Suntem sclavi pe pământul țării noastre! Trezește-te națiune, trezește-te! Toții fermierii români pot intra în PNȚCD, singurul partid creat de țăranul român pentru a-i fi și lui bine! Vă așteptăm!”, a scris Dinescu pe Facebook.

 

 

Surprize-surprize… Elena Lasconi a câştigat preşedinţia USR, dar nu l-a primit pe Moşteanu în echipa sa

Luni, 01 Iulie 2024 14:36

 

Săptămâna trecută, primăriţa de la Câmpulung, Elena Lasconi, a devenit noul preşedinte al USR, obţinând peste 68% din voturi. Succesul era previzibil, Lasconi fiind favorita cursei. Surprinzător este faptul că deputatul de Argeş, Ionuţ Moşteanu, nu face parte din echipa Elenei, deşi Moşteanu a adus-o pe primăriţă în partid. Potrivit presei centrale, Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al partidului şi liderul parlamentarilor USR, nu a fost acceptat de Lasconi pe motiv că este unul din apropiaţii lui Cătălin Drulă, Dan Barna şi Cristian Ghinea, pe care-i consideră vinovaţi pentru scorul slab obţinut de USR la ultimele alegeri. Deci Moşteanu e în afara schemei, iar visul pentru a obţine un nou mandat de deputat e tot mai departe.

 

Alina Gorghiu, la alt nivel! S-a dus la meciul tricolorilor cu Slovacia şi a luat hate la greu pe social-media

Luni, 01 Iulie 2024 13:00

 

Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, care este şi şefa PNL Argeş, le-a purtat noroc tricolorilor la meciul cu Slovacia de la Frankfurt. Cel puţin aşa s-a lăudat Alinuţa, care părea transfigurată de fericire în tribune. Ba chiar a postat imagini pe social-media, ca să dea bine la electorat. La ce bătaie a mâncat PNL-ul în Argeş, nu ştim câţi votanţi mai are, dar ştim clar că urmăritorii ministrei n-au agreat postarea, la ce comentarii de top au lăsat.

Gorghiu a plâns de bucurie pentru calificarea în optimi la EURO a echipei naţionale de fotbal. Şi, bineînţeles, s-a pozat cu ochii în lacrimi. La aşa spectacol, comentariile au curs gârlă:

 

 

Piteştean: “DEMISIA, Moştene! Ceasul ticăie și parlamentarele se apropie, nu avem timp de pierdut cu fentele voastre a la Hrebenciuc!”

Miercuri, 19 Iunie 2024 23:23

 

Deputatul Ionuţ Moşteanu a candidat pentru fotoliul de primar al Piteştiului, dar a luat bătaie, ca-n 2020. Tot pe locul trei s-a clasat, deci succesul USR-istului este de tot râsul. Luni, după alegeri, Moşteanu apărea în presa naţională “numărând” voturile la Bucureşti pentru primarii USR, Clotilde Armand și Radu Mihaiu, pentru dreptatea cărora se lupta pe Facebook.Deci Moşeanu se pregăteşte de parlamentare, fapt sesizat şi de argeşenii care-i urmăresc postările pe social media. E la mintea cocoşului că Moşteanu, care are domiciliul în Bucureşti, trage tare pentru încă un mandat de deputat.

 

Primarul de la Bogaţi a pierdut majoritatea în Consiliul Local!

Miercuri, 19 Iunie 2024 23:16

 

Palmă usturătoare pentru primarul Ion Gîrleanu! Deşi a obţinut un nou mandat în fruntea comunei Bogaţi, a pierdut majoritatea în Consiliul Local, iar din acest motiv ar putea avea mari bătăi de cap până în 2028, dacă celelalte partide se hotărăsc să facă opoziţie ca la carte. PNL-ul spune deja că are de gând să nu-l lase pe primar să facă ce-l taie capul.

Liliana Ungureanu, candidatul PNL la Primăria Bogaţi a scris pe pagina sa de Facebook:

 

 

Dan Stroe, mesaj pentru brădeni: ”Rămân același om pentru voi!...”

Miercuri, 19 Iunie 2024 23:14

 

Dan Stroe, primarul comunei Bradu, a transmis, săptămâna trecută, un mesaj de mulțumire în urma obținerii unui nou mandat de primar la alegerile de duminică, 9 iunie. Stroe a câștigat alegerile la Bradu cu un procent de 80,28%, ceea ce spune multe cu privire la modul în catre este perceput de localnici.

 

Ion Dumitru: ”A fost cea mai urâtă campanie prin care am trecut!...”

Miercuri, 19 Iunie 2024 23:11

 

Au trecut și alegerile locale din 2024. Și au lăsat urme destul de adânci, chiar și unor oameni puternici și trecuți prin multe bătălii electorale. Ducele de Albota este unui din cei care își vindecă rănile acum, după ce a câștigat alegerile îm fața finului său, înregimentat politic la PNL. Acesta și susținătorii săi au folosit arme nu tocmai curate. Însă acum s-a sfârșit. Sau nu?!...

 

 

PSD, marele câștigător al alegerilor locale în Argeș

Luni, 17 Iunie 2024 11:28

 

PSD a câștigat zdrobitor alegerile în județul Argeș. 71 de primării, președinția Consiliului Județean, primăria reședință de județ, toate primăriile de orașe și municipii pe care le-a avut și în 2020 și o diferență uriașă față de următorul competitor electoral, cu asta se pot lăuda pesediștii după alegerile din 9 iunie. PSD Argeș este câștigător detașat, pe locul doi fiind PNL cu o diferență de aproximativ 24 de procente.

Liderii PSD se pot lăuda cu un scor mai mare decât acum 4 ani în timp ce liderii PNL au scăzut 7 procente, având cel mai slab scor politic în județul Argeș din ultimii 16 ani.

Condiţiile de contestare a examenelor naţionale se pot schimba semnificativ

Marţi, 11 Iunie 2024 12:14

 

Vicepreședinta Federației Părinților și Aparținătorilior Legali a trimis o scrisoare deschisă ministrei Educaţiei, Ligia Deca, prin care solicită implementarea mai multor măsuri menite să transparentizeze Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul. Potrivit Edupedu.ro, principala solicitare este emiterea unui ordin de ministru care să pună în practică două aspecte chiar din sesiunea 2024. Printre prevederile propuse se numără:

1. Afișarea notelor acordate de cei 2 sau, după caz, 4 corectori la probele scrise ale Evaluării Naționale și ale Bacalaureatului, la fiecare probă, pentru a asigura transparența și echitatea în procesul de evaluare.

2. Posibilitatea ca elevii să conteste lucrările lor după vizualizarea acestora în format digital, pentru a elimina contestațiile “în orb” și pentru a asigura o contestare conștientă și informată.

 

 

Harta alegerilor din Argeș! PSD - marele câștigător

Marţi, 11 Iunie 2024 10:33

 

# Social democrații au obținut 71 de primării! Lista edililor din județ

# Ionel Moloiu de la Hârsești – fruntaș național

Au trecut alegerile locale și europarlamentare. Dacă pentru unii au fost cu mari emoții, au existat și cazuri unde acestea au lipsit în totalitate, primarii în funcție dominând autoritar alegerile, așa cum este cazul la Hârsești, unde Ionel Moloiu a câștigat un nou mandat cu peste 91%, în comuna Lerești în care actualul primar Marian Toader a câștigat alegerile cu aproape 90% dintre voturi sau comuna Cetățeni, unde primarul Mugurel Ion Minciună a obținut peste 84%.

Florin Frătică promite educaţie de calitate la Căteasca, deși el însuși se mai încurcă în limba română

Miercuri, 05 Iunie 2024 11:17

 

Florin Frătică vrea să fie primar la Căteasca, după ce şi-a ratat cariera la Bradu. Are program electoral şi promite educaţie de calitate, deşi el însuşi nu e super pregătit și mai chinuie, câteodată, limba română... pe persoană fizică. Nu mai vorbim de Târgul de Florii, unde la comanda lui Frătică au răsunat manele în toată comuna. Educaţie, ce să mai…

Citiţi mesajul de mai jos, pe care Frătică l-a postat pe Facebook. Domnul candidat la primărie vrea “programe educaționale care să prepare tinerii”. Ce să facă??? Să-i prepare? Așa, ca pe mâncare? Poate să-i pregătească…

 

 

Coteț bate câmpii în campania electorală: „Am închis toate societățile, nu a mai rămas una!...”

Marţi, 04 Iunie 2024 10:18

 

Domnul Coteț stă bine la campania electorală dusă în mediul online, unde a băgat destul de mulți bani. Și unde bate mulți câmpi, considerând că mulți piteșteni sunt tâmpi! Încearcă, în primul rând, să scoată vinovată administrația locală pentru faptul că s-au închis fostele mari societăți din oraș. Nu spune și faptul că acestea au fost privatizate și că reprezentanții Primăriei nu au avut nici un cuvânt de spus cu privire la închiderea lor.

Așa s-a întâmplat în toată țara, indiferent că la guvernare au fost pesediști, liberali, țărăniști sau reprezentanți ai altor partide politice. Mihai Coteț: ”Gândiți-vă că noi am închis toate societățile de tradiție din Pitești. Toate, nu a mai rămas una...”.

Adrian Miuţescu joacă tare în campania de la locale, pentru un loc eligibil la parlamentare

Vineri, 31 Mai 2024 07:58

 

Îl tot vedem pe deputatul Adrian Miuţescu la televiziunile locale, cum luptă pentru succesul lui Emanuel Soare, candidatul Alianţei Dreapta Unită la şefia Consiliului Judeţean Argeş. Observăm că discursul lui Miuţescu este acelaşi ca acum 20 de ani, doar actorii politici s-au mai schimbat.

În 2024, miza lui Miuţescu e mai mare ca niciodată! Politicianul vrea un loc eligibil pe lista pentru Camera Deputaţilor, dar nu e sigur că Forţa Dreptei îl va plasa convenabil. Sunt mulţi pe caşcaval, iar scorul partidului nu e cine ştie ce... în varianta în care şi la parlamentare va funcţiona Alianţa Dreptei (USR, PMP, Forţa Dreptei), locurile se vor împărţi şi din nou nu se ştie ce va apuca Miuţescu.

 

 

Pagina 1 din 143

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea