Pensii majorate din această lună pentru circa 148.000 de argeșeni!

Vineri, 05 Ianuarie 2024 11:01

Pensiile au fost majorate în această lună cu 13,8% ca urmare a aplicării Legii 360/2023. Din ianuarie 2024, valoarea punctului de pensie crește de la 1.785 de lei la 2.032 de lei.

De asemenea, indemnizația minimă socială de care beneficiază circa 30.000 de argeșeni crește de la 1.125 de lei la 1.281 de lei. La nivel național sunt circa 4,8 milioane de români pensionari care beneficiază de creșterea pensiilor începând cu 1 ianuarie.

Cătălin Teodorescu, declarații tăioase pe tema primirii în Schengen

Luni, 18 Decembrie 2023 13:05

 

Conferința de presă a AUR Argeș a constituit un prilej pentru fostul deputat ,Cătălin Teodorescu, să critice poziția prea slabă a României în privința aderării la spațiul Schengen

„Austriecii încearcă să ne mintă și să ne ducă de nas. Dacă nu suntem în stare să stăm la masa Schengen, de ce vor austriecii - și sunt primiți – să stea la masa bucatelor românești? Așa zisa intrare a României în spațiul Schengen este o umilință și bătaie de joc la adresa românilor” a declarat Cătălin Teodorescu, fost prefect și deputat de Argeș în urma declarațiilor făcute de premierul Marcel Ciolacu și de ministrul de Interne pe această temă.

 

 

Ordin pe unitate! Primarii PNL nu au voie să participe la evenimentul caritabil ,,Ignatul la Golești"

Miercuri, 06 Decembrie 2023 07:21

 

Umblă vorba prin târg că şefa PNL Argeş, Alina Gorghiu, nu-i lasă pe primarii liberali să taie porcul la Goleşti. Evenimentul e deja o tradiţie în judeţul nostru, an de an primarii aducând porci şi sacrificându-i conform obiceiurilor româneşti. După ce se face pomana porcului, iar invitaţii gustă din preparatele delicioase, carnea rămasă este donată centrelor de bătrâni şi copii, din cadrul DGASPC Argeş.

Primarul de la Albota, Ion Dumitru, le-a transmis edililor de la PNL o invitaţie la acest eveniment:

 

Legea privind sistemul public de pensii a fost promulgată

Luni, 04 Decembrie 2023 13:16

 

Președintele României a promulgat, săptămâna trecută, legea privind sistemul public de pensii.

Legea va aduce echitate între pensionari și va consolida principiul contributivității. Este cea mai amplă reformă a pensiilor. Proiectul a fost realizat împreună cu experții Comisiei Europene și ai Băncii Mondiale care au confirmat că noua lege este sustenabilă și va aduce stabilitate sistemului de pensii din România. Reforma este la fel de importantă și pentru salariați: răsplătește munca șicontributivitatea, încurajează natalitatea și stimulează continuarea studiilor.

 

 

Adrian Miuţescu nu a ratat Ziua Naţională a României!

Luni, 04 Decembrie 2023 12:53

 

Deputatul Forţa Dreptei, Adrian Miuţescu, a participat la festivităţile dedicate Zilei Naţionale a României, care s-au organizat de către Garnizoana Piteşti. Şi ca să nu vină cu mâna goală l-a luat şi pe prietenul Emanuel Soare, dar a adus şi o coroană de flori pentru a cinsti memoria înaintaşilor.

S-a pozat cu mâna la corazon şi nu de la pastile, ci de la patriotism. E greu… Apoi a postat un mesaj pe Facebook pe care l-am citit printre rânduri, că nu ne ştim plini de răbdare încât să-l citim pe Miuţescu.

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: “Este important ca românii să știe că nicio pensie nu scade”

Marţi, 28 Noiembrie 2023 22:46

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, apreciază că Legea pensiilor, adoptată recent, este necesară pentru a înlătura nedreptăţile din sistem. Este de notorietate faptul că pensionari care au prestat aceleaşi activităţi, având aceeaşi contributivitate, primesc pensii mai mari sau mai mici pentru faptul că au ieşit din câmpul muncii în perioade diferite. Noua lege a pensiilor a fost adoptată de Camera Deputaţilor, însă va ajunge pe masa preşedintelui României, Klaus Iohannis, pentru promulgare. Ministrul Muncii a explicat la Antena 3 care sunt avantajele legii şi ce beneficii vor avea pensionarii.

 

 

Emanuel Soare pregăteşte echipa care va lipi afişe în 2024

Marţi, 28 Noiembrie 2023 16:39

 

Vin alegerile în 2024, iar miza este uriaşă! Patru rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale, deci bătăliile se anunţă usturătoare. Ce ne facem însă cu Forţa Dreptei Argeş? Un partiduleţ condus de fostul prefect, Emanuel Soare, care e aproape invizibil în judeţ. Unde mai pui că Soare(le) caută noi membri, deci e groasă treaba.

Emanuel Soare pregăteşte echipa care va lipi afişe în 2024 şi face apel pe reţelele sociale ca tinerii să intre în echipa Forţa Dreptei:

 

Nicolae Ciucă: “Povara fiscalităţii nu trebuie să cadă doar pe umerii celor care produc bani”

Marţi, 28 Noiembrie 2023 07:40

 

Deşi Guvernul a adoptat un pachet de măsuri fiscale, care conţine taxe şi impozite pentru persoanele fizice şi juridice, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă a spus săptămâna trecută că nu trebuie ca statul să subjuge mediul de afaceri, care produce bani. Prea târziu… 2024 e moartea pasiunii pentru antreprenorii din România.

Ciucă vrea să dreagă busuiocul şi aruncă în spaţiul public mesaje care au scopul de a linişti oamenii de afaceri, dar minţile ascuţite miros că răul e deja făcut.

 

 

După ce a văzut că în PNL nu e numai lapte și miere, fostul consilier al președintelui USR s-a întors acasă

Joi, 23 Noiembrie 2023 08:37

 

# Doar două luni a durat escapada lui Codruț Bădescu

După ce și-a anunțat, la sfârșitul lunii august, cu „surle și trâmbițe” plecarea din USR la PNL, Codruț Bădescu s-a răzgândit și s-a reîntors acasă. Două luni pierdute, în care a rămas fără locul de muncă, era consilier la cabinetul senatorului Narcis Mircescu, dar și fără funcția de consilier local la Cocu. Totul pentru ambiția sa de a deveni cu tot dinadinsul primar. A dovedit lipsă de experiență, iar înainte de a deveni primar ar trebui să-și caute și un loc de muncă, unul în afara partidului dacă se poate, pentru că munca te maturizează, nu politica.

Ministrul Simona Bucura Oprescu: ”Se reformează din temelii sistemul de asistență socială”

Marţi, 21 Noiembrie 2023 19:16

 

Ministrul Muncii, deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu anunță o reformă radicală a sistemului de asistență socială.

„Se reformează din temelii sistemul de asistență socială! S-a terminat cu licențele date din birou fără vreo verificare pe teren! S-a terminat cu licențele provizorii prelungite la infinit!

„Clienții misterioși” vor putea vedea ce se întâmplă în centre și apoi vor anunța ANPIS.

 

 

Primarul Ion Dumitru: „Trebuie să fii foarte neinspirat să scrii că Grindeanu și Mînzînă poartă responsabilitatea nefinalizării căii ferate Pitești-Râmnicu Vâlcea”

Marţi, 21 Noiembrie 2023 12:38

 

Pentru că dreapta (uneori strâmbă) politicii a început campania electorală în Argeş, declaraţiile şi postările acide curg. Numai că, în afară de venin şi frustrări, nu prea găseşti altceva. Ducele de Albota, Ion Dumitru, a comentat o postare a unui rival politic, căruia nu i-a dezvăluit numele, probabil pentru că – de ce ar face reclamă unui ins mărunt?

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu: “Ceea ce se rostogoleşte este fals, aceea este cheltuiala cu pensiile recalculate”

Marţi, 14 Noiembrie 2023 15:31

Săptămâna trecută, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a comentat cu argumente informaţiile care au apărut în spaţiul public, dinspre PNL, în legătură cu majorarea pensiilor. “Nu sunt bani pentru majorarea pensiilor” sau “Se duc prea mulţi bani pe creşterea pensiilor” s-a tot auzit pe la colţuri în ultima perioadă, iar Simona Bucura Oprescu a lămurit cârcotaşii cu documentele pe masă.

Joia trecută, înainte de şedinţa de Guvern, Bucura le-a spus liberalilor, care s-au arătat nemulţumiţi de legea pensiilor:

 

 

Președintele Mînzînă scoate colții la liberali: ”Ce, băieți, nu știți ce motive să găsiți ca să vă pregătiți ieșirea de la guvernare?”

Luni, 13 Noiembrie 2023 15:33

 

Preșdintele PSD Argeș, Ion Mînzînă, comentează, cu umor, dar și cu colții la vedere, circul făcut de PNL-iști pe Legea Pensiilor:

”Este grețoasă această abordare pe care PNL-ul o are, brusc, în privința majorării pensiilor! Nu cumva împreună, ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș au făcut parte din echipa care au negociat cu Comisia Europeană? Ce anume a susținut ministerul Finanțelor dacă nu era sustenabil?

 

În 2024, pensiile vor fi majorate de două ori

Joi, 09 Noiembrie 2023 10:11

 

Anul viitor, pensiile vor fi majorate de două ori. Pe 1 ianuarie şi pe 1 septembrie, cu condiţia ca legea pensiilor să fie adoptată de Peralament până la 20 noiembrie 2023. Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că această lege va face dreptate pensionarilor, care vor primi, în sfârşit, pensii corecte.

”În primul rând vreau să mulțumesc echipei de la ministerul Muncii, doamnei ministru Bucura-Oprescu și colegilor din PNL pentru finalizarea noii Legi a pensiilor. Este o lege care va face dreptate milioanelor de pensionari care așteaptă de ani de zile acest lucru.

 

 

Cu elefanții bătrâni prin panseluțe

Marţi, 07 Noiembrie 2023 18:21

 

# Alina Gorghiu și Iani Popa – întâlnire sub aripile poeziei

Alina Gorghiu, după ce s-a arătat, de mai multe ori, bărbată, declarându-se fără milă față de fugarii ce nu vor la pușcărie, a simțit, probabil, nevoia să se arate și femeie, drept care a dat o fugă la Mioveni, la un fel de cenaclu literar. Și, ca să nu se ducă cu mâna goală, l-a luat pe domnul ministru secreta(u)r de stat, Iani Popa. Chiar, fucția lui Iani Popa chiar i se potrivește, fiind secretar de stat, nu secretar de mișcare. Așa, și cum ziceam, doamna Gorghiu s-a scufundat în momentul cultural atât de tare, încât nu a văzut că una din poeziile pe care le-a promovat are ceva greșeli. Probabil pentru că nu a citit-o…

Uite-i, domne, că mișcă… și au impresia că mușcă! Miuțescu și Moșteanu vestesc nașterea polului de centru-dreapta

Marţi, 07 Noiembrie 2023 14:14

 

Două personalități care nu prea se văd prin județ, însă se au bine cu șefii de partid de la București, se grăbesc să vestească nașterea polului de centru-dreapta. Să mai zică cineva că nu sunt activi pentru județ, chiar dacă se întâmplă pe facebook. Și nu se întâmplă pentru județ, ci pentru propriile interese politice, însă asta e o altă ciorbiță tulbure. Miuțescu susține că Forța Dreptei va antrena ”energiile pozitive din societate”, precum un fel de panouri fotovoltaice, dar pe alegători. Moșteanu, mai poet, atacă PNL-ul cu un text plin de… culoare: ” PNL știe că a devenit un PSD galben…”

 

Primarul de la Albota: “Stimați colegi, vă înţeleg supărarea. Și eu și voi, și mediul de afaceri suntem efectiv blocați”

Marţi, 07 Noiembrie 2023 12:09

 

E rumoare în ţară, dar şi în Argeş, pe seama măsurilor fiscale adoptate de Guvern. Noi reguli, noi taxe şi tot mai multă sărăcie. Culoarea politică nu mai contează în faţa unui context social extrem de dificil. Economic, ţara e pe butuci. Iar nemulţumiţi sunt şi oamenii de rând, dar şi primarii, preşedinţii de CJ-uri şi alţii care conduc instituţii şi care sunt ordonatori de credite. Nu mai vorbim de antreprenori...

Primarul Ion Dumitru de la Albota le-a transmis colegilor un mesaj de încurajare, că tot i-a auzit vorbind pe la colţuri:

 

S-a supărat Miuţescu! Autostrada Piteşti-Sibiu e proiectul lui Orban, nu al lui Ciolacu!

Luni, 06 Noiembrie 2023 14:13

 

Am spus în repetate rânduri că plecarea deputatului Adrian Miuţescu de la PNL la Forţa Dreptei e sinucidere curată. Şi că a-l urma pe Ludovic Orban nu va fi un câştig, ci o mare pierdere. Şi am avut dreptate. Miuţescu, omul care odinioară împărţea funcţii în Argeş a ajuns să se agațe de orice eveniment politic pentru a mai scoate capul la lumină. Ba o zi de comună, ba o tăiere de panglică, ba o depunere de coroane. Zilele trecute, domnu’ Miuţescu s-a supărat că s-au adunat PSD-iştii pe şantierul Tigveni-Curtea de Argeș al Autostrăzii Sibiu-Piteşti.

 

 

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, surprinsă lângă un primar liberal judecat pentru corupție

Miercuri, 01 Noiembrie 2023 07:11

 

Săptămâna trecută, ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a participat la un eveniment de partid la Târgu-Jiu. Spre mirarea tuturor, şefa PNL Argeş  a stat alături de un personaj controversat. E vorba de primarul PNL din Rovinari, Robert Filip, omul fiind trimis în judecată de Parchetul European pentru corupție în decembrie 2022.

Ulterior, Gorghiu a declarat că nu ştia că Filip are o aşa reputaţie.

 

Adrian Miuţescu şi Emanuel Soare s-au purificat la Focul lui Sumedru, dar au comis-o cu limba română

Marţi, 31 Octombrie 2023 16:52

 

Săptămâna trecută, deputatul Adrian Miuţescu şi şeful local de partid, Emanuel Soare au scos capul în lume. Nu i-am mai văzut de multişor şi chiar ne întrebam dacă mai fac ceva prin politică sau doar postează mesajele lui Orban pe social media. În Argeş, Forţa Dreptei e sifon, o ştie deja toată lumea.

Dar să revenim la cei doi, Miuţescu-Soare, care au participat, la Topoloveni, la aprinderea Focului lui Sumedru. S-au purificat de forţele răului, dar au comis o greşeală de clasa a II-a:

 

 

Pagina 6 din 142

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea