Ministrul Simona Bucura Oprescu: ”Se reformează din temelii sistemul de asistență socială”

Marţi, 21 Noiembrie 2023 19:16

 

Ministrul Muncii, deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu anunță o reformă radicală a sistemului de asistență socială.

„Se reformează din temelii sistemul de asistență socială! S-a terminat cu licențele date din birou fără vreo verificare pe teren! S-a terminat cu licențele provizorii prelungite la infinit!

„Clienții misterioși” vor putea vedea ce se întâmplă în centre și apoi vor anunța ANPIS.

 

Primarul Ion Dumitru: „Trebuie să fii foarte neinspirat să scrii că Grindeanu și Mînzînă poartă responsabilitatea nefinalizării căii ferate Pitești-Râmnicu Vâlcea”

Marţi, 21 Noiembrie 2023 12:38

 

Pentru că dreapta (uneori strâmbă) politicii a început campania electorală în Argeş, declaraţiile şi postările acide curg. Numai că, în afară de venin şi frustrări, nu prea găseşti altceva. Ducele de Albota, Ion Dumitru, a comentat o postare a unui rival politic, căruia nu i-a dezvăluit numele, probabil pentru că – de ce ar face reclamă unui ins mărunt?

 

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu: “Ceea ce se rostogoleşte este fals, aceea este cheltuiala cu pensiile recalculate”

Marţi, 14 Noiembrie 2023 15:31

Săptămâna trecută, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a comentat cu argumente informaţiile care au apărut în spaţiul public, dinspre PNL, în legătură cu majorarea pensiilor. “Nu sunt bani pentru majorarea pensiilor” sau “Se duc prea mulţi bani pe creşterea pensiilor” s-a tot auzit pe la colţuri în ultima perioadă, iar Simona Bucura Oprescu a lămurit cârcotaşii cu documentele pe masă.

Joia trecută, înainte de şedinţa de Guvern, Bucura le-a spus liberalilor, care s-au arătat nemulţumiţi de legea pensiilor:

 

Președintele Mînzînă scoate colții la liberali: ”Ce, băieți, nu știți ce motive să găsiți ca să vă pregătiți ieșirea de la guvernare?”

Luni, 13 Noiembrie 2023 15:33

 

Preșdintele PSD Argeș, Ion Mînzînă, comentează, cu umor, dar și cu colții la vedere, circul făcut de PNL-iști pe Legea Pensiilor:

”Este grețoasă această abordare pe care PNL-ul o are, brusc, în privința majorării pensiilor! Nu cumva împreună, ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș au făcut parte din echipa care au negociat cu Comisia Europeană? Ce anume a susținut ministerul Finanțelor dacă nu era sustenabil?

 

 

În 2024, pensiile vor fi majorate de două ori

Joi, 09 Noiembrie 2023 10:11

 

Anul viitor, pensiile vor fi majorate de două ori. Pe 1 ianuarie şi pe 1 septembrie, cu condiţia ca legea pensiilor să fie adoptată de Peralament până la 20 noiembrie 2023. Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că această lege va face dreptate pensionarilor, care vor primi, în sfârşit, pensii corecte.

”În primul rând vreau să mulțumesc echipei de la ministerul Muncii, doamnei ministru Bucura-Oprescu și colegilor din PNL pentru finalizarea noii Legi a pensiilor. Este o lege care va face dreptate milioanelor de pensionari care așteaptă de ani de zile acest lucru.

 

Cu elefanții bătrâni prin panseluțe

Marţi, 07 Noiembrie 2023 18:21

 

# Alina Gorghiu și Iani Popa – întâlnire sub aripile poeziei

Alina Gorghiu, după ce s-a arătat, de mai multe ori, bărbată, declarându-se fără milă față de fugarii ce nu vor la pușcărie, a simțit, probabil, nevoia să se arate și femeie, drept care a dat o fugă la Mioveni, la un fel de cenaclu literar. Și, ca să nu se ducă cu mâna goală, l-a luat pe domnul ministru secreta(u)r de stat, Iani Popa. Chiar, fucția lui Iani Popa chiar i se potrivește, fiind secretar de stat, nu secretar de mișcare. Așa, și cum ziceam, doamna Gorghiu s-a scufundat în momentul cultural atât de tare, încât nu a văzut că una din poeziile pe care le-a promovat are ceva greșeli. Probabil pentru că nu a citit-o…

 

Uite-i, domne, că mișcă… și au impresia că mușcă! Miuțescu și Moșteanu vestesc nașterea polului de centru-dreapta

Marţi, 07 Noiembrie 2023 14:14

 

Două personalități care nu prea se văd prin județ, însă se au bine cu șefii de partid de la București, se grăbesc să vestească nașterea polului de centru-dreapta. Să mai zică cineva că nu sunt activi pentru județ, chiar dacă se întâmplă pe facebook. Și nu se întâmplă pentru județ, ci pentru propriile interese politice, însă asta e o altă ciorbiță tulbure. Miuțescu susține că Forța Dreptei va antrena ”energiile pozitive din societate”, precum un fel de panouri fotovoltaice, dar pe alegători. Moșteanu, mai poet, atacă PNL-ul cu un text plin de… culoare: ” PNL știe că a devenit un PSD galben…”

Primarul de la Albota: “Stimați colegi, vă înţeleg supărarea. Și eu și voi, și mediul de afaceri suntem efectiv blocați”

Marţi, 07 Noiembrie 2023 12:09

 

E rumoare în ţară, dar şi în Argeş, pe seama măsurilor fiscale adoptate de Guvern. Noi reguli, noi taxe şi tot mai multă sărăcie. Culoarea politică nu mai contează în faţa unui context social extrem de dificil. Economic, ţara e pe butuci. Iar nemulţumiţi sunt şi oamenii de rând, dar şi primarii, preşedinţii de CJ-uri şi alţii care conduc instituţii şi care sunt ordonatori de credite. Nu mai vorbim de antreprenori...

Primarul Ion Dumitru de la Albota le-a transmis colegilor un mesaj de încurajare, că tot i-a auzit vorbind pe la colţuri:

 

 

S-a supărat Miuţescu! Autostrada Piteşti-Sibiu e proiectul lui Orban, nu al lui Ciolacu!

Luni, 06 Noiembrie 2023 14:13

 

Am spus în repetate rânduri că plecarea deputatului Adrian Miuţescu de la PNL la Forţa Dreptei e sinucidere curată. Şi că a-l urma pe Ludovic Orban nu va fi un câştig, ci o mare pierdere. Şi am avut dreptate. Miuţescu, omul care odinioară împărţea funcţii în Argeş a ajuns să se agațe de orice eveniment politic pentru a mai scoate capul la lumină. Ba o zi de comună, ba o tăiere de panglică, ba o depunere de coroane. Zilele trecute, domnu’ Miuţescu s-a supărat că s-au adunat PSD-iştii pe şantierul Tigveni-Curtea de Argeș al Autostrăzii Sibiu-Piteşti.

 

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, surprinsă lângă un primar liberal judecat pentru corupție

Miercuri, 01 Noiembrie 2023 07:11

 

Săptămâna trecută, ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a participat la un eveniment de partid la Târgu-Jiu. Spre mirarea tuturor, şefa PNL Argeş  a stat alături de un personaj controversat. E vorba de primarul PNL din Rovinari, Robert Filip, omul fiind trimis în judecată de Parchetul European pentru corupție în decembrie 2022.

Ulterior, Gorghiu a declarat că nu ştia că Filip are o aşa reputaţie.

 

 

Adrian Miuţescu şi Emanuel Soare s-au purificat la Focul lui Sumedru, dar au comis-o cu limba română

Marţi, 31 Octombrie 2023 16:52

 

Săptămâna trecută, deputatul Adrian Miuţescu şi şeful local de partid, Emanuel Soare au scos capul în lume. Nu i-am mai văzut de multişor şi chiar ne întrebam dacă mai fac ceva prin politică sau doar postează mesajele lui Orban pe social media. În Argeş, Forţa Dreptei e sifon, o ştie deja toată lumea.

Dar să revenim la cei doi, Miuţescu-Soare, care au participat, la Topoloveni, la aprinderea Focului lui Sumedru. S-au purificat de forţele răului, dar au comis o greşeală de clasa a II-a:

 

Simona Bucura Oprescu a coborât în mină: „Mi s-a spus că sunt primul dintre miniștrii care intră în mina Vulcan după 1990”

Sâmbătă, 28 Octombrie 2023 10:43

 

# Simona Bucura Oprescu a verificat condițiile în care minerii își desfășoară activitatea

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a discutat, vineri, 28 octombrie, cu reprezentanţii Sindicatului “Muntele” din Complexul Energetic Hunedoara despre noua lege a pensiilor şi condiţiile de muncă speciale din minerit. Ministrul a coborât în subteranul Minei Vulcan pentru a vedea condiţiile de muncă şi a vorbi cu angajaţii.

 

Succes al diplomației românești pentru românii din Ucraina

Miercuri, 25 Octombrie 2023 07:34

 

# Ion Mînzînă: „În sfârșit avem un om de stat adevărat!”

Succes al diplomației românești! Limba română este recunoscută oficial de autoritățile de la Kiev ca limbă oficială a minorităţii române din Ucraina.

„În sfârșit avem un om de stat adevărat! După ședința comună a guvernelor din Ucraina și România, limba română este recunoscută oficial de autoritățile de la Kiev ca limbă oficială a minorităţii române din Ucraina.

 

Alina G. te iubim că, ca tine, nu găsim!

Joi, 19 Octombrie 2023 11:03

 

Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a început campania electorală. În calitate de preşedinte PNL Argeş, Alinuţa trage tare prin judeţ şi-i laudă pe primarii liberali de parcă i-ar însura. Gorghiu – soacră mare îşi freacă deja mâinile a victorie şi recunoaşte că face campanie, deşi alegerile sunt anul viitor.

“Echipa PNL Arges este pregătită de alegerile din 2024. Suntem o echipă unită și am încredere că împreună vom reuși în toate cele 4 rânduri de alegeri”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

Felicitările au curs pe social media. Urmează masa şi dansul. În 2024, dacă va câştiga PNL în Argeş. Practic, niciodată…

 

 

Unde e Iani Popa?... Altă întrebare!…

Miercuri, 18 Octombrie 2023 08:01

 

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Iani Popa, n-a mai pus piciorul în Argeş de două luni, deşi toamna s-a arătat plină de evenimente politice. Ca să nu mai vorbim că PNL-ul a început campania electorală, deci prezenţa lui Iani ar fi fost necesară.

De la sfârşitul lunii august, când a scos capul în lume la braţul Alinei Gorghiu, Iani Popa nu s-a mai arătat prin judeţul pe care îl reprezintă. Să fi uitat Iani Popa de argeşeni? Cu siguranţă, da!

 

Cătălin Teodorescu a intrat în AUR. Alte nume sonore din politica argeșeană au fost refuzate

Marţi, 17 Octombrie 2023 08:31

 

# Cătălin Teodorescu a fost prezent joi, 12 octombrie, în conferința de presă a AUR Argeș

Cătălin Teodorescu, fost deputat și fost copreședinte al PNL Argeș, revine în politică după mai mulți ani de pauză. Acesta s-a înscris în Alianța pentru Unirea Românilor, Filiala Argeș.

Cătălin Teodorescu a fost prezent joi, 12 octombrie, în conferința de presă a AUR Argeș. Bogdan Velcescu, coordonatorul AUR Argeș, a spus că fostul deputat a venit către organizația sa „singur, liber și cu sufletul deschis”.

 

 

Moșteanu a trecut la strângerea de semnături. Pentru aceeași Pădure Trivale

Miercuri, 11 Octombrie 2023 08:17

 

Neînsemnata opoziție a PSD din Pitești a descoperit roata. Și, mai nou – însă în urma roții – mersul pe jos. Pădurea Trivale trebuie smulsă din fața rechinilor imobiliari (Ana Stan, Tiberiu Irimia, primarul Gentea, viceprimarul Tofan, inspectorul școlar Tudosoiu etc.), rechini imobiliari care turează motoarele basculantelor cu care vor intra în pădure să toarne asfalt, să ridice blocuri monstruoase. Tiberiu Irimia și Ana Stan chiar au drujbe cumpărate special pentru sărmanii arbori din Pădurea Trivale. Se aude cum sunt turate și acestea, atât de tare încăt Coteț și Moșteanu aproape că nu se mai aud deloc. A. uitasem, ei nu se aud nici când e liniște…

 

Liberalul Roland Dumitru, viitor candidat la Primăria Albota, te vrea în echipa sa!

Miercuri, 04 Octombrie 2023 10:13

 

În comuna Albota ştim că anul viitor va avea loc o campanie electorală pentru alegerile locale cum nu s-a mai văzut. Pentru scaunul de primar candidează liberalul Roland Dumitru, nepotul primarului Ion Dumitru (PSD). Despre ducele de Albota vorbesc faptele, materializate în proiecte de anvergură. Şi încă mai urmează altele la fel de importante. Ion Dumitru e omul care a sfinţit locul, dar Roland promite (din barca PNL) că va face “mai mult”.

 

 

Președintele PSD Argeș demontează o parte din miturile noii impozitări

Marţi, 03 Octombrie 2023 07:23

 

 

# Ion Mînzînă: ”Veți vedea că nu pleacă nicio companie din România”

Președintele PSD Argeș, Ion Mînzînă, a ținut să le dea o replică celor nemulțumiți de pachetul de reforme adoptat de guvernul Ciolacu.

Ion Mînzînă: ”Răsună în spațiul public o mulțime de opinii ale "specialiștilor" pe pachetul de măsuri economico-sociale pentru care guvernul condus de Marcel Ciolacu și-a angajat răspunderea în Parlament.

Am tot auzit diverse voci de „finanțiști”, de reprezentanți ai mediului privat sau oameni politici că acest pachet înseamnă dispariția cotei unice de impozitare.

 

Cele mai mari investiții de modernizare a infrastructurii rutiere de după Revoluție în Argeș!

Marţi, 26 Septembrie 2023 22:16

 

Pentru PSD Argeș, reabilitarea, modernizarea și extinderea infrastructurii rutiere reprezintă o prioritate! Iar faptele vorbesc de la sine!

Ministerul Transporturilor condus de ministrul social-democrat Sorin Grindeanu a alocat fonduri consistente și a derulat și derulează proiecte de amploare în județul Argeș. De exemplu, pe Transfăgărășan și pe DN 65 s-au făcut cele mai mari lucrări de după Revoluție din punct de vedere al costurilor și al întinderii lor. Investițiile cu fonduri de la bugetul local sunt completate de cele realizate cu fonduri proprii sau cu bani europeni de către Consiliul Județean.

 

 

Pagina 7 din 142

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea