Simona Bucura Oprescu: „Continuăm consultările cu partenerii sociali pentru o lege a salarizării cât mai echitabilă și sustenabilă”

Luni, 21 August 2023 20:21

 

Deputatul de Argeș al PSD, Simona Bucura-Oprescu, ministru al Muncii și Solidarității Sociale, continuă dialogul social cu familiile ocupaționale pentru legea salarizării.

Simona Bucura Oprescu: „M-am întâlnit cu reprezentanții familiei ocupaționale Justiție cărora le mulțumesc pentru efort și schimbul util de idei. Împreună cu partenerii sociali lucrăm la o lege care să diminueze, pe cât posibil, discrepanțele generate ani la rând și care să asigure echilibrul atât de necesar între complexitatea muncii și resursele financiare necesare.

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: ”Îmi propun un dialog mai mult decât deschis cu sistemul antreprenorial”

Luni, 24 Iulie 2023 12:25

# Simona Bucura își începe mandatul cu o sarcină dificilă - demiterea multor directori

Deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu, este, de săptămâna trecută, ministru al Muncii și Solidarității Sociale!Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 19 iulie 2023, decretul prin care se numește în funcția de membru al Guvernului doamna Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Simona Bucura-Oprescu: ”Am depus jurământul, înțelegând prin acest moment simbolic nu doar preluarea unei demnități publice pe care o respect la justa ei valoare, ci asumarea unei responsabilități profesionale enorme.

O responsabilitate pe care vreau s-o onorez cu toată puterea mea de muncă și cu toată bună-credința care mi-a caracterizat activitatea publică. M-am pregătit pentru responsabilități și construcție pe tot parcursul carierei mele.

 

Deputatul PNL Daniel Constantin a mai făcut, de anul trecut, trei credite

Miercuri, 19 Iulie 2023 12:25

 

 

# Acesta are, în continuare, o datorie uriașă la ANAF! # Fiscul a recuperat, în ultimii ani, doar o mică parte din datoria de aproape 1,4 milioane!

Daniel Constantin – în momentul de față deputat PNL de Argeș - a știut să fenteze statul român cu o dibăcie egalată numai de Hagi în fotbal. Deși cu venituri consistente, Constantin nu mai are, de câțiva ani, nimic pe numele său. Casă, mașină etc. – cu toate au dispărut din declarația de avere, unde au rămas doar datoriile… și participațiile la capitalul social al multor firme. Nici firmele, nici datoriile nu sunt puține. Cu toate acestea, în ultima declarație de avere au apărut trei credite, ceea ce este destul de îndoielnic…

Ion Mînzînă: „România merită în Schengen!

Luni, 17 Iulie 2023 21:33

 

Zilele trecute s-a făcut, parțial, dreptate după ce Parlamentul_European a votat o rezoluție care cere trimiterea în judecată a Austriei pentru discriminarea României şi Bulgariei.

„Practic, prin această rezoluție, se recunoaște faptul că veto-ul Austriei a fost unul abuziv, și că România îndeplinește absolut toate criteriile pentru a intra în spațiul Schengen. "De mai bine de un deceniu, România și Bulgaria nu s-au bucurat de toate beneficiile spațiului Schengen din cauza faptului că nu sunt încă membre cu drepturi depline, deși și-au îndeplinit toate obligațiile stabilite în acquis-ul Schengen" - scrie negru pe alb în textul rezoluției!

 

 

Deputat Remus Mihalcea, vicepreședinte PSD Argeș: ”Premierul Marcel Ciolacu onorează promisiunile făcute sistemului sanitar!”

Luni, 10 Iulie 2023 18:53

 

”Așa cum a promis, Guvernul condus de către președintele PSD Marcel Ciolacu a adoptat măsurile care răspund revendicărilor sindicatelor din Sănătate. Astfel, cresc veniturile tuturor categoriilor de angajați din domeniile Sănătate şi Asistenţă Socială la salariul de bază maxim prevăzut în lege. Se repară și vechi inechități, se actualizează indemnizațiile pentru gărzi și se deblochează finalizarea contractului colectiv de muncă. În plus, sunt incluse fonduri pentru plata voucherelor de vacanţă și se acordă zile suplimentare de concediu de odihnă”, spune deputatul Remus Mihalcea.

 

Alina Gorghiu a luat, la pas, 3 localități din Argeș… și câteva sute de huiduieli pe facebook!

Luni, 10 Iulie 2023 18:51

 

Cu o sâmbătă în urmă, ministreasa Alina Gorghiu s-a mobilizat și a mers prin județ. Ei, nu chiar prin tot: ”Am luat la pas 3 localități din Argeș. Am început programul cu o întrevedere cu membrii PNL Pitești. Sunt echipa și energia mea. Împreună cu ei, am mers pe străzi pentru a discuta direct cu piteștenii despre problemele lor.

Restul zilei a fost despre acordarea stimulentului pentru nou-născuți și multe alte teme. E un proiect drag și important pentru mine, ca mamă, și pentru toți părinții!

 

 

Ministrul Muncii: "Pensiile sub 3.000 de lei nu vor fi impozitate, salariul minim va creşte la 500 de euro"

Miercuri, 21 Iunie 2023 11:50

 

Avem Guvern nou, condus de liderul PSD, Marcel Ciolacu, dar şi o mulţime de noutăţi în materie de majorări salariale şi măriri de pensii. Discursul ministrului Muncii, Marius Budăi, sună bine, rămâne de văzut dacă printre atâtea promisiuni vom reuşi să trăim ceva mai bine.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că pensiile mai mici de 3.000 de lei nu vor fi impozitate, iar până în 2025, toți românii cu salariul minim vor câștiga 500 de euro pe lună. În plus, salariul mediu va atinge 1000 de euro. Despre aceste subiecte a vorbit pe larg ministrul Muncii:

Alina Gorghiu va conduce Ministerul Justiţiei cu speranţă: „Nu am lucruri uşor de rezolvat, dar am speranţă”

Marţi, 20 Iunie 2023 22:24

 

Noul ministru al Justiţiei, Alina Gorghiu, a vorbit despre proiectele sale şi ne-a lăsat impresia că nu prea ştie cu ce se mănâncă domeniul în care va activa, deşi are studii în domeniu, fie la universităţi private, fie la universităţi de stat. Avocat de profesie, Gorghiu nu prea a activat, că a prins-o microbul politicii. Deci s-ar putea să poarte o pălărie prea mare.

“Voi merge la voturi, voi merge să susţin iniţiativele ministerului. Chiar luni este un moment important în Senatul României. Va avea loc votul pe un jalon asumat în PNRR - Codul Penal, Codul de Procedură Penală. Ştiţi că au făcut observaţii cei de la Curtea Constituţională, au fost integrate, se află la vot final în Senatul României şi am garanţia că şi în Cameră vor trece cele două iniţiative foarte importante în această sesiune parlamentară. În afară de resursa umană, să ştiţi că e la fel de importantă şi resursa materială”, a declarat Alina Gorghiu, potrivit Stiripesurse.ro.

 

Alina Gorghiu vrea să îl facă cetățean de onoare pe Cristian Pistol, directorul CNAIR

Luni, 19 Iunie 2023 20:26

 

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, și Cristian Pistol, directorul CNAIR, au verificat sâmbătă, 17 iunie 2023, lucrările de pe secțiunea 5 a autostrăzii Sibiu-Pitești. Întâlnirea cu reprezentanții constructorului italian Webuild SPA a avut loc în nodul rutier din comuna Bascov, punctul de plecare a autostrăzii din Pitești.

Lucrările pe secțiunea 5 Pitești - Curtea de Argeș au ajuns la un stadiu fizic de peste 35%.

Se reduce vârsta de pensionare pentru o parte din argeșenii zonei Pitești!

Luni, 19 Iunie 2023 13:48

 

Camera Deputaților a adoptat Proiectul Legislativ nr. 155/2023 pentru modificarea art. 65, alin. (5), din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de #pensii.

Proiectul adoptat prevede că pot beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă - pe o rază de 8 km în jurul localității în care se află situl contaminat - din cauza prelucrării ţiţeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, a ţiţeiului parafinos şi neparafinos,

 

 

Vasile Negoescu a fost reales președinte al Organizației Pensionarilor Social Democrați din Argeș!

Luni, 12 Iunie 2023 20:28

 

Organizația de Pensionari a PSD Argeș și-a ales conducerea! Joia trecută a avut loc, la Mioveni, Conferința Județeană a Organizației Pensionarilor Social Democrați Argeș (OPSD).

În urma votului exprimat de către cei peste 150 de delegați prezenți la Conferință, consilierul județean Vasile Negoescu a fost reales în funcția de președinte al OPSD Argeș. În funcțiile de prim-vicepreședinte au fost aleși Ion Matei (consilier local și președinte OPSD Pitești) și Valerică Tănase (secretar tehnic PSD). Ghiorghe Vătășescu a fost reconfirmat în funcția de secretar executiv al OPSD Argeș.

Primăriţa de la Corbi - tot mai aproape de PNL!

Miercuri, 31 Mai 2023 12:08

 

Anca Baciu, primăriţa de la Corbi, dovedeşte că tinereţea face casă bună cu administraţia dacă se împleteşte cu ambiţia şi tenacitatea. Iar calităţile şi rezultatele sale în cei aproape trei ani de mandat au aprins sirenele liberalilor, care o vor pe Anca în echipa lor. Un semnal important e cel dat de Alina Gorghiu, şefa PNL Argeş, care a avut o întâlnire cu primăriţa de la Corbi şi chiar a lăudat-o pe Facebook. Semn că pentru alegerile locale de anul viitor, Anca Baciu ar putea bate palma cu PNL.

 

La ziua PNL-ului, Alina Gorghiu s-a îmbrăcat în negru din cap până-n picioare! S-a asortat cu viitorul partidului?

Miercuri, 31 Mai 2023 10:02

 

Săptămâna trecută s-au împlinit 148 de ani de la înfiinţarea PNL, moment marcat la Vila Florica din Ştefăneşti, în vatra liberalismului. În prezenţa premierului Nicolae Ciucă, şefa Senatului şi a PNL Argeş, Alina Gorghiu, a defilat alături de primarii şi alţi colegi de partid cu stea în frunte.

Nu ştim cum face Alinuţa, dar nu se desparte de negru. La aniversarea PNL a purtat un costum negru, de parcă era la înmormântare. Probabil pentru că partidul e praf în sondaje, că unii îi cântă prohodul...

 

Afaceristul Liviu Nicolae va candida, probabil, la anul, pentru Primăria Valea Iașului

Miercuri, 31 Mai 2023 09:06

 

Liviu Nicolae, președintele filialei din Argeș a Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali a preluat conducerea interimară a organizației PNL Valea Iașului, fiind mandatat de Biroul Politic Județean al PNL să reorganizeze echipa locală.

Liviu Nicolae este cunoscut în zona Curtea de Argeș drept un om de afaceri serios, foarte bine ancorat în realitățile economice și un fin observator al vieții politice și administrative.

 

Fost subprefect de Argeş: „Văd politicieni care și-ar vinde și pe mă-sa și pe ta-su ca să le fie bine!”

Marţi, 30 Mai 2023 20:15

 

Fostul subprefect liberal de Argeş, Lucian Ionescu, s-a retras din politică la scurt timp după ce a pierdut funcţia din administraţie. Echipa construită de Alina Gorghiu nu i-a picat bine aşa că a ieşit din scenă şi şi-a văzut de viaţă. Zilele trecute a postat un mesaj pe social-media în care a vorbit despre politica şi politicienii din ziua de azi. Iar ceea ce vede Lucian Ionescu e ceea ce vedem şi noi, din păcate atât de adevărat.

„În ziua de azi oare mai există libertate în politică? Mai există vreun polician în partidele mari care să ia vreo poziție contra curentului fără să-i fie teamă că i se arată vreo "pisica"? Că va fi linșat mediatic, politic sau va suferi repercusiuni din punct de vedere juridic? Sau poziția de bătut din călcâie este cea dominantă? Cea de a nu deranja că să le fie bine, dacă e ordin... cu plăcere!

Simona Bucura Oprescu: „Negocierile pentru formarea noului Guvern pot să mai aștepte! Învățământul românesc este prioritar!”

Marţi, 23 Mai 2023 12:36

PSD a suspendat negocierile politice pentru formarea noului Guvern considerând că este prioritar să se rezolve situația din învățământ. „Agenda cetățenilor, prioritatea noastră! PSD a decis ca negocierile politice pentru formarea noului Guvern să fie suspendate, prioritară fiind ascultatea mesajului sindicatelor din învățământ și optimizarea rapidă a soluțiilor pentru rezolvarea situației. Dascălul este cel care formează oameni. “Cum arată astăzi școala, așa va arăta mâine țara”, spunea Spiru Haret. Faptul că zeci de mii de profesori se pregătesc de grevă ne arată o dată în plus că este nevoie de responsabilitate, voință și acțiune, astfel încât profesorii, elevii și familiile acestora să fie cât mai puțin afectați. Este evident că în acest moment agenda românilor nu are legătură cu discuțiile privind formarea unui nou Guvern, ceea ce ne obligă pe noi toți să acționăm pentru a rezolva prioritatea zero: educația! Negocierile pot să mai aștepte! Învățământul românesc este prioritar!”, a precizat deputatul argeșean Simona Bucura Oprescu.

 

 

Eduard Dima va fi numit în cadrul Consiliului de Administrație al Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș

Marţi, 23 Mai 2023 07:44

 

În ședința ordinară a Consiliului Județean Argeș, din data de 25 mai, consilierii județeni vor numi patru membri în cadrul Consiliului de Administrație al Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș R.A., pentru mandatul 2023-2027. Cei propuși sunt: Eduard Ștefan Dima, Ionuț Corcodel, Mihăiță Gheorghe și Daniel Florea.

Dacă se aprobă numirea lor, atunci aceștia își vor desfășura activitatea începând cu 3 iunie 2023, timp de un mandat de patru ani (2023-2027), în cadrul Consiliului de Administrație al Regiei de Drumuri Argeș.

Două victorii, într-o săptămână, pentru Marian Niță!

Luni, 22 Mai 2023 11:49

# A fost reales președinte al PUSL Costești și a câștigat, definitiv, la ICCJ, procesul cu un trust de presă

Vinerea trecută, pe 12 mai 2023 a avut loc conferința orășenească Costești a Partidului Umanist Social Liberal, unde au participat numeroși membri și simpatizanți. La prezidiu s-a aflat ”lume bună” de la centru.

Astfel, au fost remarcați dna ministru secretar de stat Doina Pârcălabu, vicepreședintele național Ion Cornel Lazăr, președintele organizației de femei PUSL pe județul Argeș Pîrvu Ioana, dna președinte Magda Papaianopol, dl Găvan Florea. Dintr-un total de 210 membri au participat 130, Marian Niță fiind reales președintele organizației.

 

55 de ani de la fabricarea primului exemplar de Dacia la Mioveni

Marţi, 16 Mai 2023 12:01

Dacia, un vis împlinit!  Pentru mulți, Dacia 1100 a fost prima mașină și un vis împlinit! A fost începutul unei povești de succes! În urmă cu 55 de ani, la Uzina din Mioveni începea pe 11 mai producția primului model Dacia - Dacia 1100. De atunci, Dacia a evoluat constant, devenind în prezent principalul exportator al țării și un nume de referință pe piețele din Europa și nu numai.

Simona Bucura-Oprescu: ”Dacia este o parte importantă a identității orașului Mioveni și a județului Argeș, fiind totodată un simbol al succesului colaborării româno-franceze.  Așa cum am spus și am făcut și până acum, susținerea Dacia este și rămâne o prioritate a mandatului meu!”

USR Argeş, criticat după o vizită politică în Lunca Argeșului și Eremia Grigorescu

Marţi, 16 Mai 2023 08:12

Săptămâna trecută, băieţii de la USR au luat-o la pas prin Lunca Argeşului şi prin cartierul Eremia Grigorescu din Piteşti. Numai mâine nu-i poimâine şi vine 2024, anul în care vor avea loc patru rânduri de alegeri. Deci miza e uriaşă, iar USR-iştii speră să mai pupe şi ei ceva... Dar poporul nu iartă, iar prietenii virtuali au reacţionat pe pagina de socializare a deputatului Ionuţ Moşteanu, care s-a lăudat că a stat de vorbă cu piteştenii.

„Continuăm să îi ascultăm pe piteșteni. Am fost în Lunca Argeșului și Eremia Grigorescu alături de echipa USR Argeș. Piteștenii nu mai fac față scumpirilor și ratelor la băncă care s-au dublat. Văd nedreptatea care li se face, sunt împovărați cu taxe, în timp ce domnii Ciucă și Ciolacu refuză să taie pensiile speciale. Ei rămân cu scumpirile, specialii cu pensii speciale de peste 20.000 de lei.Așa nu se mai poate.”, a scris Moşteanu.

 

Pagina 8 din 141

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea