S-a făcut recepția unei lucrări din cartierul Trivale. Gentea: „Toți cetățenii din zonă sunt încântați!”

Joi, 25 Iulie 2024 12:20

Joi, 25 iulie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Canalizare pluvială Aleea Florian Becescu - Parc Făget - Strada Constantin Cantacuzino”, situat în cartierul Trivale, în prezența edilului Cristian Gentea și a reprezentanților Direcției Tehnice, a Serviciului Investiții din cadrul Primăriei Pitești și a Inspectoratului de Stat în Construcții.

Valoarea contractului a fost de 1.361.122 lei, inclusiv TVA. Lucrările au fost executate de liderul de asociere SC DACOROM COMPANY SRL.

Investiția a avut ca obiectiv îmbunătățirea infrastructurii de apă pluvială, prin realizarea unei stații de pompare ape pluviale și a căminelor tip geiger pentru preluarea apelor pluviale din zona respectivă. Lungimea totală a canalizării nou construite este de aproximativ 550 de metri.

Licitație de peste 2 milioane de lei la Lunca Corbului

Joi, 25 Iulie 2024 08:55

 

La Lunca Corbului se încearcă implementarea unui proiect serios, și anume construirea unui Centru, de mari dimensiuni, pentru strângerea deșeurilor.

Proiectul prevede:

- platformă carosabilă pentru amplasarea containerelor de tip ab-roll pentru deseuri și circulația autoturisemlor cetățenilor care aduc deșeuri, respectiv a camioanelor (cap-tractor) care aduc/ridică containerele de mai sus;

- Platformă betonată pentru amplasarea containerelor de tip baracă;

- Canalizare pentru colectarea apelor pluviale;

 

 

Proiecte importante în derulare în comuna Șuici

Marţi, 23 Iulie 2024 11:33

 

La Șuici au demarat lucrările la cele două proiecte pentru care administrația locală a obținut finanțare prin programul „Anghel Saligny”.

Este vorba de extinderea, pe o lungime de 17 km, a sistemului de canalizare în satele Paltenu, Păuleni, Ianculești și cătunul Moșteni, și de modernizarea prin asfaltare a 11 km de drumuri comunale și vicinale în satele Șuici și Rudeni.

 

Primarul de la Budeasa, nemulțumit de o decizie a prefectului: „Pentru ce atâta răutate?”

Luni, 22 Iulie 2024 17:25

 

După ce prefectul Dragoș Predescu a atacat în integralitatea sa hotărârea Consiliului Județean privind actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Argeș pe anul 2024, s-au blocat, astfel, proiectele de dezvoltare pentru trei sferturi dintre localitățile județului. Situația a fost întâlnită și în comuna Budeasa, acolo unde administrația locală nu poate folosi suma de 600.000 de lei, primită de la CJ Argeș, pentru proiectul de reabilitare a rețelei de canalizare menajeră de pe strada Sudeaua din satul Budeasa Mare.

 

Reparații capitale la adăposturile de protecție civilă din municipiul Pitești!

Luni, 22 Iulie 2024 14:07

Cristian Gentea, primarul Piteștiului, a semnat luni, 22 iulie, un contract de reabilitare pentru trei adăposturi civile din municipiu. Vor fi realizate, pentru prima data în ultimii 30 de ani, reparații capitale la aceste locații.

Este vorba despre adăposturile civile din Găvana: strada Paltinului, blocurile C15, D15 și D15. Administrația locală anunță că investițiile vor continua la toate cele 86 de adăposturi de pe raza municipiului.

„Ca municipalitate avem responsabilitatea de a ne reabilita adăposturile civile, pentru orice situație dificilă prin care ar trece cetățenii noștri – calamități naturale sau conflicte armate. Am semnat astăzi, 22 iulie 2024, prima dată în ultimii 30 de ani, contracte de proiectare și execuție a reparațiilor capitale pentru adăposturi de protecție civilă din municipiul Pitești! Primele trei asemenea locații ce vor fi recondiționate total în următoarele 5 luni, sunt adăposturile civile din Găvana: strada Paltinului, blocurile C15, D15 și D15. Vom continua aceste investiții în toate cele 86 de locații similare. În 2024, avem pe lista de investiții, pentru realizarea proiectării, încă trei asemenea obiective, în cartierul Prundu!”, a transmis primarul Cristian Gentea, pe Facebook.

Un nou complex de servicii pentru persoanele cu dizabilități în Argeș

Luni, 22 Iulie 2024 11:35

Consilierii județeni vor analiza, în ședința Consiliului Județean Argeș din data de 25 iulie 2024, posibilitatea înființării unui nou complex de servicii pentru persoanele cu dizabilități. Este vorba de crearea unui centru de zi și a patru servicii sociale, de tipul „Locuință Maxim Protejată”, ca urmare a restructurării unui centru din Tigveni.

Amintim că legislația în domeniu impune Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului să închidă centrele rezidențiale și să mute beneficiarii în locuințe protejate.

Pe ordinea de zi se află proiectul de hotărâre „înființarea Complexului de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități Bălilești (CSPD Bălilești) din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protectia Copilului Argeș, ca urmare a procesului de restructurare a Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională (CITO) Tigveni cu aprobarea organigramei și a statului de funcții”.

Dacă proiectul va trece la vot, atunci, de la 1 august 2024 se înființează CSPD Bălilești, unitate de asistență socială, fără personalitate juridică, aflată în subordinea DGASPC Argeș, cu sediul în com. Tigveni, sat. Bălilești, care va avea un număr de 53 posturi, ca urmare a procesului de restructurare a Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională (CITO) Tigveni, prin:

 

Acord de Cooperare între județul Argeș și Provincia Bali din Indonezia

Luni, 22 Iulie 2024 11:03

# O nouă ședință a Consiliului Județean Argeș

Joi, 25 iulie 2024, de la ora 12:00 se va desfășura o nouă ședință ordinară a Consiliului Județean Argeș, atât cu participarea fizică a consilierilor județeni în sala de ședințe de la sediul instituției, cât și în sistem online. Proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi, de mai jos, au fost inițiate de Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș. În continuare, vă prezentăm și noi o parte dintre proiectele care vor fi dezbătute în ședința din această săptămână.

Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean urmează să fie alimentat cu gaze

 

Unul dintre proiectele de hotărâre, aflate pe ordinea de zi, face referire la „aprobarea Proiectului tehnic și a Devizului General pentru obiectivul de investiții Alimentare cu Gaze Extindere Ambulatoriu Integrat la Spitalul Județean de Urgență Pitești”. Proiectul de „Extinderea și dotare a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Pitești” a fost realizat, iar procedura de recepție la terminarea lucrărilor este în pregătire. Urmează acum alimentarea cu gaze a clădirii. Costurile necesare realizării acestui lucru se ridică la suma de 41.744,01 lei cu TVA.

Modernizarea sistemului de iluminat public din Ștefănești mai are de așteptat

Joi, 18 Iulie 2024 08:14

 

# Primăria a pierdut, la CNSC, în fața unei firme eliminate din competiție

# Masa și dansul se plătesc: primăria trebuie să plătească cheltuielile firmei contestatoare

Licitație de peste 2,5 milioane de lei la Ștefănești, pentru modernizarea sistemului de iluminat public din oraș. La stabilirea ofertei câștigătoare, s-a avut în vedere un mix de factori: cel mai bun preț (pondere de 50%), eficiența energetică a proiectului (pondere de 25%) și configurația tehnică propusă (pondere de 25%).

Toate bune și frumoase, la procedura simplificată s-au înscris trei firme, ELBI ENERGY PROJECTS, AMIRAS C&L IMPEX S.R.L și EURO-AUDIT SERVICE. Câștigătoare a fost declarată prima firmă, Elbi Energy. Cea de-a treia firmă, Euro Audit a formulat, însă, contestație la CNSC, solicitând:

 

 

Gheorghe Stancu, primarul de la Bascov: „Susținem performanța”

Joi, 18 Iulie 2024 07:14

 

Primăria și Consiliul Local Bascov, susțin, apreciază și motivează performanțele obtinute de către elevii Școlii Gimnaziale Virgil Calotescu din Bascov și Valea Ursului. Astfel, printr-un parteneriat încheiat între UAT Bascov și UAT Cumpăna (Județul Constanța), în vederea desfășurării taberelor de vară, un număr de 25 de elevi din Bascov, cu rezultate deosebite, vor pleca în perioada 22-27 Iulie 2024, în comuna Cumpăna din Constanța.

De asemenea, în perioada 29.07-03.08 2024, elevii localității Cumpăna vor fi prezenți în comuna Bascov, într-un schimb de experiență care să reprezinte oportunitatea elevilor de a participa la un program comun de activități organizat de către Autoritatea Publica Locală din Bascov.

 

Contract important, semnat la Pitești. Vor beneficia de echipamente noi 30 de unități de învățământ

Miercuri, 17 Iulie 2024 13:30

Miercuri, 17 iulie, edilul Cristian Gentea a semnat contractul de furnizare de mobilier specific și materiale didactice pentru dotarea spațiilor cu echipamente și aparatură sportivă, precum și alte materiale necesare desfășurării activităților sportive din sălile de sport, în cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe, din Municipiul Pitești și Comuna Uda, județul Argeș”.

Proiectul este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 15 – Educație, Apelul de proiecte „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”.

În urma derulării procedurii de atribuire, a fost desemnată câștigătoare societatea EUROPE ONE DREAM TREND S.R.L. cu o valoare a contractului de 1.132.888,00 lei fără T.V.A. Contractul are termen 15 zile de la transmiterea ordinului de furnizare.

 

S-au împlinit 25 de ani de la înființarea Inspecției Muncii

Marţi, 16 Iulie 2024 11:19

 

Pentru a marca 25 de ani de de la înființarea Inspecției Muncii, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a organizat în data de 11 iulie 2024 la sediul instituției, situat în Pitești pe Bulevardul Republicii nr.11, ”Ziua porților deschise”.

În acceastă zi, Inspecția Muncii a celebrat un sfert de secol de activitate dedicată protejării drepturilor și securității angajaților din România, în cadrul căreia angajatori și angajați implicați în sfera relațiilor de muncă precum și în cea a securității și sănătății în muncă, au beneficiat din partea inspectorilor de muncă, de informare și îndrumare.

 

Licitație pentru achiziția a 17 microbuze electrice pentru transportul elevilor

Marţi, 09 Iulie 2024 10:42

 

Consiliul Județean Argeș a lansat pe SICAP licitația pentru achiziția a 17 microbuze electrice pentru transportul elevilor. Proiectul pentru achiziția microbuzelor electrice școlare și a stațiilor de încărcare aferente a primit finanțare de la Administraţia Fondului pentru Mediu. Valoarea contractului de finanțare a fost de 25 milioane lei.

Microbuzele vor ajunge la la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Marina” Curtea de Argeş și Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia” Ștefănești, precum și în comunele Vulturești, Căldăraru, Poiana Lacului, Bogați, Sălătrucu, Buzoești, Băbana, Bascov, Davidești, Popești, Mărăcineni, Vedea, Nucșoara, Stâlpeni și Dârmănești.

 

 

Apă Canal 2000 SA anunță modificările aplicabile începând cu luna iulie 2024, care intervin în relația cu clienții persoane juridice (societăți comerciale și instituții publice)

Marţi, 09 Iulie 2024 10:07

 

În contextul implementării legislației cu privire la sistemul RO e-Factura (Ordonanța de urgență nr. 120/2021 privind administrarea, funcționarea şi implementarea sistemului național privind factura electronică RO e-Factura şi factura electronică în România, cu modificările şi completările ulterioare), rugăm toți utilizatorii persoane juridice să aibă în vedere următoarele aspecte, aplicabile începând cu data de 01.07.2024, legate de colaborarea cu societatea Apă Canal 2000 SA, în calitate de furnizor de utilități, respectiv:

 

Probleme identificate de Apă Canal 2000 SA în comuna Mihăești: apa potabilă folosită pentru livezi și irigat gazon din branșament de apă ilegal

Luni, 08 Iulie 2024 22:10

 

Pe fondul secetei prelungite, operatorul întâmpină greutăți în asigurarea serviciului de alimentare cu apă în comuna Mihăeşti, pe care am preluat-o în administrare la data de 01.04.2024 și mulți locuitori ai comunei au sesizat lipsa apei pentru consum menajer. Astfel, ca urmare a numeroaselor sesizări și reclamații privind lipsa de apă și lipsa de presiune în comuna Mihăeşti, cu precadere în satul Drăghici, în luna iunie 2024, Serviciul Control din cadrul Apă Canal 2000 SA Pitești, a identificat cateva situații neconforme care conduc la epuizarea într-un timp scurt a disponibilităților de apă.

 

 

Apă Canal 2000 SA Piteşti a testat cea mai inovativă soluţie pentru monitorizarea şi identificarea pierderilor de apă

Joi, 04 Iulie 2024 08:28

 

Preocupată de furnizarea unor servicii de calitate şi de protecţia mediului înconjurător, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a întreprins diverse măsuri pentru continuarea şi îndeplinirea cu succes a obiectivelor propuse, prin îmbunătăţirea continuă a serviciilor oferite, eficientizarea activităţii şi îmbunătăţirea relaţiilor cu clienţii săi.

Unul dintre dizideratele societăţii Apă Canal 2000 este reducerea pierderilor de apă pe reţelele din aria sa de operare. Pentru aceasta, societatea a investit în aparatură performantă, iar personalul specializat a participat la diferite evenimente pentru a fi pus la curent cu noutăţile în domeniu şi la întâlniri de lucru unde s-a făcut schimb de experienţă.

 

Zece cupluri de 50 de ani și trei cupluri de 60 de ani de căsnicie neîntreruptă, premiate de Primăria Bradu

Marţi, 02 Iulie 2024 10:30

 

Gest frumos la Bradu, unde administrația locală a premiat 13 cupluri frumoase. Zece din aceste cupluri au împlinit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă, iar 3 cupluri au împlinit 60 de ani de căsnicie neîntreruptă. Primarul, Dan Stroe, dar și viceprimarul, Gheorghe Negoi, au ținut să le fie alături.

Dan Stroe: ”Acești oameni minunați sunt repere și modele demne de urmat pentru orice comunitate și pentru fiecare dintre noi! În fiecare an, am onoarea să premiez longevitatea, respectul și înțelegerea în familiile brădenilor!”

 

 

Sumele acordate primăriilor de Consiliul Județean Argeș. Cinci localități au primit câte 1.000.000 de lei

Luni, 01 Iulie 2024 10:01

Joi, 27 iunie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Judeţean Argeş, în care au fost repartizate sumele pentru proiecte de dezvoltare din mai multe localități ale județului. Au primit bani, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată și din cote defalcate din impozit pe venit, un număr de 84 de localități din cele 102 câte are județul Argeș. Cele mai mari sume, de 1.000.000 de lei, le-au primit comunele: Brăduleț, Cetățeni, Ștefan cel Mare și Uda.

Au fost semnate contracte pentru realizarea a trei terenuri de sport multifuncționale, la Pitești!

Joi, 27 Iunie 2024 12:27

Pe 26 iunie 2024, la Primăria Muncipiului Pitești au fost semnate trei contracte de proiectare și execuție pentru realizarea unor terenuri de sport multifuncționale cu suprafață modulară, executantul lucrărilor fiind SC ATLAS SPORT SRL. Terenurile sunt destinate îmbunătățirii infrastructurii sportive în trei unități de învățământ piteștene:

1. Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” - teren de sport multifuncțional cu dimensiunea spațiului de joc de 13 m x 26m, cu o valoare de 513.813,90 de lei, inclusiv TVA. Durata totală a lucrărilor este de 4 luni, din care o lună dedicată proiectării și trei luni execuției.

 

Atenție piteșteni! Dezinsecție - prin pulverizare aeriană - miercuri, 26.06.2024!

Vineri, 21 Iunie 2024 12:05

Primăria Municipiului Pitești informează că miercuri, 26 iunie 2024, între orele 05:30 și 09:00, se vor executa servicii de dezinsecție prin pulverizare aeriană avio - chimică, pentru combaterea populațiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile și generatoare de disconfort (insecte zburătoare și târâtoare: căpușe, țânțari, muște etc.).

Vor fi utilizate servicii de pulverizare aeriană a substanțelor, pe teritoriul administrativ interurban al municipiului Pitești, cu aeronave de zbor model AN-2, autorizate de Autoritatea Aeronautică Civilă Română - productivitatea medie pe ora de zbor fiind de cca 500 de hectare, în funcție de regimul de înălțime la care zboară aparatul și de geografia zonei – și destinate acoperirii zonelor cu arbori și spații verzi, precum: parcurile, străzile și aleile din jurul clădirilor.

Ion Mînzînă: Guvernul Marcel Ciolacu a aprobat modernizarea tronsonului Curtea de Argeș – Tigveni de pe DN 73 C

Vineri, 21 Iunie 2024 11:55

Demersurile făcute de echipa PSD Argeș au găsit ecou la Guvernul condus de Marcel Ciolacu, în ultimii ani fiind făcute investiții record în infrastructura de drumuri naționale din Argeș. O nouă investiție majoră urmează să înceapă în județul nostru. Este vorba despre modernizarea lotului 1 al legăturii dintre Curtea de Argeș și Râmnicu Vâlcea, până la Tigveni, parte din „lotul 6” al Autostrăzii Sibiu – Pitești. Guvernul a aprobat în ședința de astăzi indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect. Astfel, valoarea estimată este de peste 400 milioane lei pentru 11 kilometri și durata de execuție este de 16 luni. După aprobarea Proiectului, CNAIR poate lansa licitația pentru lucrări. Pentru lotul 3, Tigveni – Râmnicu Vâlcea, ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că în această vară urmează să fie ținută licitația pentru proiectare și execuție.

„Ne respectăm angajamentele asumate față de argeșeni, iar investițiile de modernizare a infrastructurii rutiere din Argeș continuă. Investiția aprobată azi de Guvern este necesară pentru asigurarea conexiunii DN 73C cu Autostrada Sibiu-Pitești (Nod Tigveni). Mulțumim premierului Marcel Ciolacu și ministrului Sorin Grindeanu pentru atenția pe care o acordă dezvoltării infrastructurii din județul nostru! Împreună facem echipă pentru Argeș și pentru argeșeni!”, afirmă Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș.

 

Pagina 1 din 200

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea