Gelu Tofan, moment de sinceritate: „Mi-am sacrificat și cariera politică pentru a susține acest program”

Marţi, 05 Decembrie 2023 11:14

 

Gelu Tofan, viceprimarul liberal al Primăriei Pitești, și-a arătat susținerea față de programul electoral al primarului Cristian Gentea. Pus pe făraș de PNL, Gelu Tofan a avut un moment de sinceritate la prezentarea raportului de activitate al primarului municipiului Pitești.

„Pe o scară de la 1 la 10, bilanțul pe care l-ați prezentat se încadrează la nota 10. În ultimii ani cred că s-au văzut lucruri și se văd în continuare. Eu personal, în calitate de viceprimar, cred că mi-am sacrificat și cariera politică pentru a susține acest program. Vă urez să aveți un an și mai bun decât cei avuți până acum și împreună să ajungem la 100% proiecte. S-au făcut lucruri interesante și importante pentru Pitești”, a precizat Gelu Tofan, dovadă că alianța dintre PNL și PSD a existat și la Pitești, nu doar la nivel național.

A.V.

 

Cristian Gentea: „Piteștiul se schimbă în bine, pe zi ce trece”

Marţi, 05 Decembrie 2023 11:09

 

„Chiar dacă o să fiu acuzat de lipsă de modestie, ca simplu cetățean părerea mea este că Piteștiul se schimbă în bine, pe zi ce trece! Nu o spun numai eu, o spun mulți cetățeni cu care intru în contact și în piață, și în supermarket, și pe șantiere”, așa și-a început prezentarea raportului de activitate, pe anul 2023, primarul Cristian Gentea.

Pe partea de transport, Piteștiul se remarcă cu unul dintre cele mai noi parcuri auto din România, urmând să fie achiziționate și alte autobuze. De asemenea, Trivale a devenit singurul cartier al unui oraș din România cu platforme de containe îngropate cu colectare selectivă pe cinci fracții.

 

 

Locuitorii din comuna Bogaţi trăiesc la fel ca în Evul Mediu!

Luni, 04 Decembrie 2023 15:06

 

Primarul Ion Gârleanu conduce comuna Bogaţi de pe vremea când mulţi dintre noi eram copii. Şi după ani de administraţie, oamenii trăiesc precum se trăia în Evul Mediu. Sincer vorbind, localitatea arată ca după o luptă cu turcii, dar cetăţenii plătesc taxe şi impozite ca în 2023. Scriam recent că edilul Gârleanu a tăiat panglica la deschiderea unui supermarket în comună, dar ignoră de ani buni proiecte de infrastructură de care cetăţenii au reală nevoie.

Liberala Liliana Ungureanu a postat pe Facebook un mesaj în care-l trage de urechi pe primar pentru jalea care domneşte pe drumurile din comună.

 

De la 1 decembrie nu se mai ridică deșeurile vegetale din gospodării la Bradu

Marţi, 28 Noiembrie 2023 16:20

 

 

Ultimele zile, la Bradu, pentru colectarea deșeurilor vegetale din gospodării. De la 1 decembrie este interzisă depozitarea acestora pe domeniul public.

„Stimați brădeni, vă informez că începând cu data de 1 decembrie 2023 SC HCB CONTRACT INVESTMENT SRL nu va mai ridica deșeurile vegetale (iarbă, crengi etc.) provenite din gospodării. Persoanele care continuă să le depoziteze pe domeniul public după această dată riscă să fie sancționate contravențional, cu amenzi începând de la 500 de lei, până la 1000 de lei. Vă mulțumesc pentru înțelegere și colaborare!”, a transmis primarul Dan Stroe.

 

 

 

Radu Perianu, despre protestele organizate în mai multe instituții publice: „Cred că ar trebui majorate salariile”

Marţi, 28 Noiembrie 2023 08:25

 

Salariații Direcţiilor de Sănătate Publică, ai Caselor Judeţene de Pensii, ai Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS), precum și ai instituțiilor prefectului din toată țara continuă protestele spontane faţă de nivelul salarizării din sistem. Situația este întâlnită și în Argeș în rândul angajaților din aceste instituții. Oamenii sunt nemulțumiți de diferenţele salariale din sistem și de condiţiile de muncă.

 

SEdC Mioveni: „Suntem pregătiți pentru primii fulgi de zăpadă!”

Marţi, 28 Noiembrie 2023 06:29

 

Autoritățile locale de la Mioveni sunt gata pentru perioada de iarnă. Au fost achiziționate materiale antiderapante, iar utilajele de intervenție sunt pregătite.

„În depozite avem pregătite materialele antiderapante: sare, nisip, clorură de calciu granule și inhibitor, cantitățile existente urmând să fie suplimentate în funcție de necesitate. De asemenea, sunt pregătite 29 de utilaje (tractoare cu lamă sau plug, Unimog cu lamă sau sărăriță, basculante, ATV și diverse autoutilitare), iar lucrătorii din teren vor acționa manual, acolo unde este necesar.

 

 

Pitești. Se extinde rețeaua de apă și canalizare menajeră pe încă două străzi!

Luni, 27 Noiembrie 2023 22:23

 

Societatea Apă Canal 2000 SA a început lucrările pe cele două șantiere: în Balotești – rețea de canalizare pe 175 de metri, o stație de pompare și peste 400 de metri de conducte de apă și de refulare - și în strada Ștefan Ciobanu – rețea de canalizare menajeră pe 215 metri.

Cei doi constructori, Vys Construct Select 2007 și Daficom Construct Instal, vor devansa termenele de finalizare, așa încât lucrările vor terminate în 2 săptămâni în strada Ștefan Ciobanu și până la sfârșitul acestui an, în Balotești!

 

Ședință fierbinte de Consiliu Local la Pitești

Luni, 27 Noiembrie 2023 12:25

# Impozite majorate cu 500%. Vezi pentru cine!

Ședință maraton de Consiliu Local, săptămâna aceasta, pe 28, la Primăria Pitești. Cu 83 de puncte pe ordinea de zi. Și nu una cu decizii ușoare, pentru că, la multe puncte, este vorba de sancțiuni aplicate celor ce nu își îngrijesc proprietățile. Cu toții am fost deranjați, în numeroase cazuri, de proprietăți abandonate. Iată, însă, că autoritatea executivă dorește majorarea impozitului, pentru acestea, cu 500%. Mai jos, lista celor ce vor intra în colimator:

 

Culmea administraţiei! Primarul Ion Gârleanu, de la Bogaţi, a tăiat panglica la deschiderea unui supermarket

Miercuri, 22 Noiembrie 2023 10:06

 

La Bogaţi, administraţia merge ca pe roate! Primarul Ion Gârleanu a tăiat panglica la deschiderea unui supermarket şi, la cum a tratat subiectul, înţelegem că acest episod e un mare succes pentru edil. În campania de la localele din 2024, supermarketul de la Bogaţi, precis va fi printre realizările primarului…

 

START renovărilor energetice prin PNRR la blocurile de locuințe din municipiul Pitești

Marţi, 21 Noiembrie 2023 20:01

 

În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C5 – Valul renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.1: Renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor rezidențiale multifamiliale, Primăria Municipiului Pitești a semnat în data de 16.11.2023, primele 5 contracte pentru realizarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor la 5 blocuri de locuințe din municipiul Pitești, după cum urmează:

 

 

Ion Mînzînă - prezent la ședința Asociației Comunelor din România, filiala Argeș

Marţi, 21 Noiembrie 2023 15:23

 

# Ion Mînzînă: ”Județul nostru este pe locul IV pe țară la proiecte pe Anghel Saligny”

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a fost prezent, zilele trecute, la lucrările ședinței anuale a Asociației Comunelor din România, filiala Argeș, condusă de primarul Ion Dumitru. Pe lângă temele organizatorice, în cadrul acestei întâlniri a structurii asociative care reunește 85% din cele 102 localități din Argeș, au fost discutate și teme care vizau subiectele de actualitate, precum ordonanțele austerității și stadiul proiectelor.

 

A fost aprobat planul de intervenție și deszăpezire în Mioveni

Marţi, 21 Noiembrie 2023 14:57

 

S.Ed.C. Mioveni va asigura activitatea de curățire și de transport al zăpezii de pe căile publice și de menținere în funcțiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț, în orașul Mioveni. Planul de deszăpezire valabil până la 31.03.2024 asigură menținerea drumurilor în stare de viabilitate pe timpul iernii și cuprinde mai multe măsuri privind pregătirea parcului auto în vederea prevenirii și combaterii înzăpezirii drumurilor publice din Mioveni.

 

 

Argeşul ar putea primi 42.000 de lei pentru proiecte de prevenire a violenţei în şcoli

Marţi, 21 Noiembrie 2023 12:40

 

Argeşul ar putea primi suma de 42.000 de lei pentru a realiza proiecte dedicate prevenirii violenţei în şcoli şi a infracţiunilor din unităţile de învăţământ. La nivel national, Ministerul Educației va aloca 1.407.473 de lei pentru cel puțin 250 de școli, care vor depune proiectele până pe 10 decembrie 2023. Potrivit Edupedu.ro, acest program are ca scop prevenirea apariţiei şi dezvoltării comportamentelor agresive, faptelor de violență și infracțiune în mediul școlar şi se adresează preșcolarilor, elevilor din învățământul primar, gimnazial, liceal și postliceal, părinților/familiilor preșcolarilor și elevilor.

 

Noi decizii ale Comisiei de circulație în Pitești

Luni, 20 Noiembrie 2023 12:04

# Două stații vor fi amenajate pe strada Depozitelor

În ședința Comisiei de sistematizare a circulației rutiere și pietonale organizată miercuri, 15 noiembrie 2023, au fost analizate, avizate sau respinse mai multe propuneri.

1. Amplasarea unei treceri pentru pietoni pe carosabilul străzii Avram Iancu, la intersecția cu strada Frații Golești - RESPINS

2. Amplasarea unui limitator de viteză pe carosabilul străzii Grigore Alexandrescu, nr. 11 – RESPINS

 

Reorganizarea bat-o vina! Argeșul, aproape să piardă și instituțiile de mediu

Miercuri, 15 Noiembrie 2023 16:13

 

De câteva zile circulă, pe mai multe rețele de comunicare, un proiect de ordonanță redactat la nivelul Ministerului Mediului, prin care Garda Națională de Mediu și Garda Forestieră Națională, precum și Agenția Națională pentru Protecția Mediului și Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate se vor comasa în opt Gărzi Regionale de Mediu, respectiv, în opt Agenții Regionale de Mediu. Conducerea noilor instituții urmează să fie asigurate de câte un comisar regional/ președinte cu rang de secretar de stat care va fi ajutat de câte un secretar general.

 

CJ Argeș a scos la licitație contractele pentru achiziția de mobilier și de echipamente digitale pentru învățământul special

Miercuri, 15 Noiembrie 2023 10:29

 

 

Consiliul Județean Argeșa obținut, prin PNRR finanțarea proiectului privind dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ special din subordinea sa și a Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Argeș.

Zilele trecute au fost scoase la licitație contractele privind achiziția de echipamente digitale și de mobilier pentru aceste unități de învățământ special. Valoarea totală estimată a celor două contracte este de 2 milioane de lei, plus TVA.

 

 

Proiect de aproape 10 milioane de euro - în derulare la Spitalul de la Valea Iașului

Miercuri, 15 Noiembrie 2023 08:47

 

# „Este vizată înlocuirea instalației electrice care este din anul 1949”, spune Marius Nicolaescu, vicepreședintele CJ Argeș

La Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf. Andrei“ Valea Iașului s-a intrat în ultima etapă a proiectului finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare, în valoare de 9,8 milioane lei, din care 9,5 milioane lei fonduri nerambursabile. Prin intermediul proiectului „Consolidarea infrastructurii medicale pentru a face față provocărilor ridicate de combaterea epidemiei de Covid-19”, este realizată instalarea de sisteme de detectare, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen, precum și extindere infrastructurii electrice și de fluide medicale.

Românii care au stagiul complet de cotizare s-ar putea pensiona mai devreme

Miercuri, 15 Noiembrie 2023 07:36

 

 

Veşti bune! Conform unui proiect de lege care se află în dezbatere publică, românii cu stagiul complet de cotizare s-ar putea pensiona mai devreme. Astfel, o persoană poate solicita pensie anticipată dacă a depășit cu cinci ani stagiul complet de cotizare, de 35 de ani sau dacă mai are cel mult cinci ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare. E vorba de 65 de ani pentru bărbați, iar la femei se stabileşte în funcție de anul nașterii.

Concluzia este că se pot pensiona anticipat femeile care au între 58 și 63 de ani şi bărbații între 60 și 65 de ani. De reţinut, proiectul prevede și unele penalizări pentru pensie limită de vârstă., potrivit G4media.ro.

 

 

 

Primarul Piteștiului, noi vizite în teren pe șantierele din Pitești

Marţi, 14 Noiembrie 2023 20:38

 

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a făcut vizite, în teren, la câteva dintre investițiile ale căror lucrări sunt aproape finalizate, înainte de recepție.

Este vorba despre parcarea Bowling (stațiile de încărcare electrică și viitor sistem de irigații și gazon), terenul de sport din Prundu (realizat în urma bugetării participative) și parcarea blocului 39 (reabilitată, unde s-a reușit să suplimentarea numărului locurilor de parcare).

 

Noi zile libere în 2024

Marţi, 14 Noiembrie 2023 20:33

 

Zilele trecute, Ministerul Muncii a publicat hotărârea adoptată de Guvern, privind stabilirea zilelor lucrătoare în 2024. După cum am putut observa, anul viitor, românii au două noi zile libere.

Este vorba despre 16 august și 27 decembrie, care vor fi zile libere în anul 2024, cu menţiunea că acestea sunt punţi pentru alte zile - 15 august – Adormirea Maicii Domnului şi 25, 26 decembrie, astfel că noile zile libere vor fi recuperate.

 

 

Pagina 6 din 198

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea