A fost semnat contractul de renovare energetică a Liceului „Ion Barbu” din Pitești

Miercuri, 25 Octombrie 2023 10:41

 

 

Primarul Cristian Gentea a semnat un nou contract finanțat prin PNRR, privind renovarea energetică a Liceului „Ion Barbu” din Pitești. Investiția are o valoare de peste 5,3 milioane de lei și urmează să fie finalizată într-un an.

„O nouă veste bună: am semnat contractul de servicii privind elaborarea documentației tehnico - economice și execuția lucrărilor aferente proiectului «Renovare energetică Liceul Teoretic „Ion Barbu”», finanțat în cadrul PNRR, Axa de investiții 2: Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2 – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice și fonduri locale.

 

Podul de la Poiana Lacului intră în procedura de licitație

Miercuri, 25 Octombrie 2023 08:36

 

 

Podul de pe DN67B Poiana Lacului va fi refăcut! Recent, fost validată documentația pentru execuția noului podul, iar acum Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a scos proiectul de execuție la licitație.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este: 20.11.2023 astfel că de la anul ar trebui să înceapă și lucrările. Valoarea estimată a investiției se ridică la 4,9 milioane lei fără TVA.

DN 67B Scoarța –Pitești, în lungime totală de 189,2 km, leagă municipiile Târgu Jiu, Drăgășani și Pitești. Podul, care se află în administrarea CNAIR, a fost distrus de inundațiile din 2014 și circulația se desfășoară pe un pod improvizat.

 

 

Au început pregătirile de iarnă la Mioveni

Luni, 23 Octombrie 2023 20:26

 

La Mioveni au început pregătirile pentru iarnă. Au început să fie împodobite intrările în oraș, iar pe stâlpii de iluminat public sunt montate decorațiuni luminoase. Cu ajutorul celor patru autospeciale cu nacelă, lucrătorii SEdC Mioveni au realizează traversările cu ghirlande pe Bulevardul Dacia.

De asemenea, în această perioadă au loc lucrări specifice în vederea pregătirii și protejării spațiilor verzi pentru iarnă. SEdC Mioveni desfășoară lucrări de protejare cu diferite materiale a plantelor sensibile la ger, transplantarea unor plante ornamentale, strângerea frunzelor uscate și scoaterea florilor anuale care încep să-și piardă rolul decorativ, urmând ca spre finalul lunii să începem și curățarea/toaletarea a copacilor de frunze și crengi uscate, pentru a îndeparta riscul bolilor și dăunătorilor.

 

Lista școlilor din Argeș în care se va acorda suport alimentar elevilor

Luni, 23 Octombrie 2023 19:33

 

Este oficial! A fost stabilită lista școlilor din Argeș incluse în Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Șase unități școlare din Argeș vor beneficia de acest program: Școala Gimnazială Albeștii de Argeș, Școala Gimnazială nr.1 Hârtiești, Școala Gimnazială nr.1 Micești, Școala Gimnazială „I.C. Lăzărescu” Țițești, Școala Gimnazială nr.1 Bughea de Sus și Școala Gimnazială nr. 1 Valea Mare Pravăț.

 

 

Atenție! În următoarea perioadă. Tratamente fitosanitare de iarnă, etapa a II-a, în Pitești!

Luni, 23 Octombrie 2023 16:28

În perioada 23.10.2023 - 31.10.2023, în baza buletinului de avertizare numărul 19 din 12.09.2023, emis de Unitatea Fitosanitară Argeș, Societatea Salpitflor Green SA va executa tratamente fitosanitare prin stropiri cu mijloace terestre împotriva dăunătorilor la plante (tratament de iarnă, etapa a II-a) la arborii și arbuștii din parcuri/grădini publice/aliniamente stradale şi în zonele verzi din Pitești.

Tratamentele se fac pentru combaterea formelor hibernante de dăunători, când temperaturile sunt cuprinse între 5°-10°C.

Rătești - contract de 4 milioane de lei pentru modernizarea de drumuri

Vineri, 20 Octombrie 2023 07:07

 

# Dispensarul de la Furduiești se va deschide în curând

Drumurile din comuna Rătești se pregătesc de refacere, cu fonduri nerambursabile. ”Zilele trecute, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, am semnat contractul de finanțare „Modernizare drumuri comunale in comuna Ratesti, județul Argeș”. Este vorba despre un proiect in valoare de 3.986.124,63 lei, finanțat prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny" – Cornel Petrică, primarul localității.

 

 

Bradu – străzi modernizate, extinderi de rețele de utilități

Joi, 19 Octombrie 2023 11:04

 

Primarul localității Bradu, Dan Stroe, anunță că modernizarea comunei continuă și că, în prezent, se lucrează pe mai multe străzi din comună, numeroase proiecte fiind demarate în această toamnă. Pe strada Valea Geamăna au început lucrările prin defrișarea unei zone. Aici vor fi montate tuburi pe canalul de scurgere, apoi se va trece la realizarea punților de acces către proprietățile individuale.

Proiectul ”modernizarea străzii Valea Geamăna” va consta în asfaltarea și extinderea străzii, tubarea canalului, amenajarea trotuarelor, introducerea utilităților (apă și canalizare) și a rețelei de iluminat casnic și public. Valoarea acestui proiect se ridică la suma de 200 miliarde lei vechi.

 

La Popești s-a lucrat toată vara și se lucrează și acum!

Miercuri, 18 Octombrie 2023 08:21

 

La Popești se muncește. Două obiective de maximă utilitate au intrat în procedură de licitație în luna septembrie, iar alte două investiții se află în plină desfășurare în localitate.

”Se lucrează în ritm susținut la modernizarea străzii Afinului, în satul Palanga, în cadrul proiectului finanțat prin Programul ”Anghel Saligny”. Lucrările se vor muta apoi pe strada Biserica Veche din satul Purcăreni. Acolo trebuie executate și rigole, este și o zonă de pantă, deci va dura ceva mai mult. În total vom asfalta 4 km de drumuri comunale”, declară primarul Ion Mihai (foto) pentru Viața satului.

 

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunţă schimbări importante la salariile bugetarilor

Miercuri, 18 Octombrie 2023 08:00

 

Ministerul Muncii, condus de deputatul argeşean, Simona Bucura Oprescu, lucrează la noua lege a salarizării. Vor avea loc schimbări importante în salarizarea bugetarilor. Practic, angajaţii de la stat vor avea salarii care vor cuprinde o parte fixă şi una variabilă, efectele fiind acelea de reierarhizare a sistemului.

“Prin noua lege a salarizării, ne dorim o reierarhizare care să aducă echitate atât în interiorul familiilor ocupaţionale, cât şi pe verticală. Adică, la muncă egală, plată egală. De asemenea, ne dorim să avem o formulă care să aducă performanţă în sectorul bugetar printr-un sistem de salarizare compus dintr-o parte fixă şi a una variabilă.

 

Pitești - cea de-a treia ediție a procesului de bugetare participativă este în desfășurare

Miercuri, 18 Octombrie 2023 07:41

 

Primăria Municipiului Pitești continuă, și în anul 2023, procesul de bugetare participativă - „Piteștiul se implică!”.

Cea de-a treia ediție a procesului de bugetare participativă este în desfășurare, în intervalul 1 - 30 octombrie 2023 derulându-se procedura de evaluare a proiectelor depuse de către piteșteni, în cadrul actualei ediții.

În prima etapă a ediției a III-a a programului de bugetare participativă derulat de către municipalitatea piteșteană, au fost depuse 8 proiecte din următoarele domenii:

 

 

Programul “Masă caldă” în şcoli continuă!

Joi, 12 Octombrie 2023 10:23

 

# Lista cu unităţile de învăţământ beneficiare nu este publică!

Scriam, săptămâna trecută, că Guvernul a uitat de programul “Masă caldă” în şcoli şi asta pentru că, deşi anul şcolar a început în urmă cu o lună, licitaţiile nu au avut loc şi chiar s-a aşernut tăcerea pe acest subiect. Zilele trecute însă am aflat că Guvernul a aprobat Hotărârea privind normele de aplicare pentru desfășurarea programul “Masa Caldă”.

 

Regia Județeană de Drumuri Argeș a început pregătirea pentru iarnă

Marţi, 10 Octombrie 2023 10:05

 

# Vor fi închiriate utilaje în valoare de 4,1 milioane de lei

În vederea asigurării circulației rutiere pe drumurile județene pentru perioada de iarnă, Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș R.A. a început demersurile pentru achizițonarea unor servicii de închiriere de vehicule industriale cu șofer necesare pentru deszăpezire. Regia Județeană pune la bătaie suma de 4.112.123,34 lei, fără TVA, care va fi împărțită în 16 loturi, în funcție de district, conform informațiilor furnizate de SEAP. Ofertanții au posibilitatea să depună oferte pe fiecare lot în parte, după bunul plac. Procedura de licitație va decurge separat pentru fiecare lot în parte.

 

 

Continuă lucrările de pe drumul județean 738 Poienari – Jugur – Mihăești

Luni, 09 Octombrie 2023 11:54

 

Lucrările de asfaltare demarate de Consiliul Județean Argeș pe drumul județean 738 Poienari – Jugur – Mihăești sunt în plină desfășurare. Săptămâna trecută, pe 4 octombrie, vicepreședintele C.J. Argeș, Marius Nicolaescu, și directorul general al Regiei Autonome Județene de Drumuri, Alina Nicolau, au mers pe teren pentru a vedea care este stadiul lucrărilor. Cum principalii beneficiari ai investiției sunt locuitorii comunelor Mihăești și Poienarii de Muscel, vicepreședintele Marius Nicolaescu s-a întâlnit aici cu primarii celor două localități, Andreea-Iuliana Crîmpiță-Matei și Ion Banzea.

 

Primăria Bascov se bate, în instanță, împotriva unei decizii a Curții de Conturi

Miercuri, 04 Octombrie 2023 10:15

 

# Tribunalul Argeș a dat dreptate Primăriei. Conflictul continuă la Curtea de Apel

Dispută interesantă între Primăria Bascov și Curtea de Conturi. Primii au spus într-un fel, Curtea de Conturi a considerat că nu e așa. Și s-a ajuns la proces. Totul a pornit de la modul în care au fost plătiți membrii comisiilor de licitație din cadrul primăriei. Primăria i-a plătit din cadrul totalului fondurilor alocate fiecărei licitații, Curtea de Conturi a considerat că sumele trebuie asimilate salariilor, iar pentru acestea trebuiau plătite impozite și taxe asimilate salariilor.

 

 

Vești bune, la Budeasa. S-a semnat contractul pentru consolidarea seismică a clădirii Scolii Gimnaziale Calotești

Miercuri, 04 Octombrie 2023 10:09

 

Pe 25 septembrie, Nicolae Mihai Rachieru, primarul localității Budeasa, alături de Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, au semnat contractul de finanțare pentru obiectivul „Consolidare seismică si renovare energetică moderată a clădirii Scolii Gimnaziale Calotești, corp B din comuna Budeasa, județul Argeș”. Proiectul este finanțat prin Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat (PNCCRS). Valoarea totală a investiției este de 1.832.031,28 lei cu TVA.

 

Acțiune de ecologizare la Oarja

Miercuri, 04 Octombrie 2023 10:08

 

Pentru al doilea an la rând, Primăria Oarja s-a alăturat campaniei de ecologizare Let's do it Romania!.

„Mulțumim tuturor participanților, atât elevi și cadre didactice ale Școlii Gimnaziale Oarja, cât și părinților elevilor și cetățenilor comunei noastre pentru implicare! Din păcate, chiar dacă deșeurile menajere se ridică săptămânal de la poartă, sunt multe persoane care preferă sa arunce gunoiul peste tot. Copiii noștri sunt exemplul ca suntem pe drumul cel bun! Ar trebui să luăm aminte de la ei zilnic și să îi sprijinim în dorința și eforturile pe care ei le fac de a trai într-un mediu curat!”, a transmis Primăria Oarja pe pagina de Facebook.

A.V.

 

 

Adio şi n-am cuvinte! Programul „Masa caldă” nu mai există în anul şcolar 2023-2024!

Marţi, 03 Octombrie 2023 07:31

 

# Mai multe şcoli din Argeş erau beneficiare

Deşi a avut toată vara la dispoziţie, Guvernul nu a reuşit să pregătească legislația necesară pentru implementarea Programului “Masa caldă”. De 19 şedinţe, Camera Deputaţilor spune “pas…” proiectului, deşi anul şcolar a început pe 11 septembrie.

Mai multe şcoli din Argeş au fost incluse în acest program, dar nu se ştie dacă elevii vor primi mâncare la şcoală.

Masa zilnică a unui elev ar fi costat 15 lei.

 

S.Ed.C. Mioveni: Amenzi pentru cei care depozitează pe domeniul public resturile vegetale

Luni, 02 Octombrie 2023 21:01

 

Nu depozitați pe domeniul public resturile vegetale rezultate din curățarea grădinilor și curților. Aceste tipuri de deșeuri pot fi depozitate în grădină în vederea producerii de compost natural sau pot fi colectate de către operatorul zonal de salubritate.

„Nerespectarea acestor obligații se sancționează contravențional conform HCL 80/2019 cu avertisment sau amendă cuprinsă între 200-500 lei”, informează S.Ed.C. Mioveni.

 

 

Din 2024, bani pentru nou-născuți la Mioveni. Cel puțin un părinte trebuie să aibă domiciliul în oraș

Luni, 02 Octombrie 2023 12:44

Consiliul Local Mioveni a adoptat, în unanimitate, aplicarea Programului „Bebelușul“, care presupune acordarea unui ajutor financiar, sub forma unui tichet în cuantum de 3.000 lei net, fiecărui nou-născut în cazul nașterii înregistrate la maternitatea Spitalului Mioveni sau 2.000 lei net fiecărui nou-născut în cazul nașterii înregistrate la alte maternități din țară sau din străinătate.

Delegație francofonă - în vizită la cele mai importante obiective din Argeș

Luni, 02 Octombrie 2023 11:19

 

Săptămâna trecută, timp de două zile, Consiliul Județean Argeş a fost gazda și organizatorul pentru Reuniunea Biroului Asociației Internaționale a Regiunilor Francofone (AIRF). „Departamentul Argeș este extraordinar, atât din punct de vedere economic, dar și cultural, ecumenic și touristic” - aceasta a fost concluzia membrilor AIRF prezenți, timp de două zile, în județul nostru.

 

Pagina 8 din 198

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea