Lucrări de curățare și denisipare a forajului de la Budeasa Mare

Marţi, 04 Iulie 2023 12:28

 

# Primarul Nicolae Rachieru: „Să folosim apa de la rețeaua stradală în mod rațional”

Săptămâna trecută au fost efectuate lucrări de curățare și denisipare a forajului de la Budeasa Mare. Lucrările au fost contractate de către Primăria Budeasa și finalizate în cursul zilei de vineri, 30 iunie. În acest moment sistemele funcționează în parametri normali.

„Revin cu rugămintea de a folosi apa de la rețeaua stradală în mod rațional, pentru consum propriu, nu pentru udatul gazoanelor, grădinilor sau umplerea piscinelor individuale. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat!”, a transmis primarul Nicolae Rachieru.

 

Dispar autobuzele fără aer condiționat din Pitești

Luni, 03 Iulie 2023 19:50

 

# Încă 5 autobuze noi au sosit, săptămâna trecută, în oraș!

Veste bună pentru piteșteni. Administrația locală, prin eforturi serioase, înnoiește parcul de autobuze. Săptămâna trecută au ajuns - și au intrat pe trasee – încă cinci autobuze noi.

Cristian Gentea, primar: ”Așa este. În momentul de față sunt 10 autobuze hibrid, iar restul de 10 ajung cel târziu la sfârșitul lunii iulie, urmând ca în cel mai scurt timp să le vedem pe trasee.

Vestea bună este că din cele 15 autobuze MAZ, fără aer condiționat, mai sunt pe traseu doar 4, iar din 15 iulie vor fi înlocuite și acestea!”


 

 

Pitești. Recreere și mișcare, în parcul Ștrand - 10 noi hidrobiciclete de închiriat!

Luni, 03 Iulie 2023 18:48

 

De joia trecută, zona de agrement din parcul Ștrand a fost dotată cu 10 hidrobiciclete (6 hidrobiciclete cu 3 locuri tip Donald și 4 hidrobiciclete cu 4 locuri tip Cars) pe care municipalitatea piteșteană le oferă cetățenilor spre închiriere, prin Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești (S.P.E.P.M.P.).

Programul de funcționare pentru închirierea hidrobicicletelor este, în fiecare zi de vineri, între orele 11:00 și 20:00, iar sâmbăta și duminica în intervalul orar 10:00 - 20:00. O plimbare cu hidrobicicleta costă 15 lei pentru 30 de minute.

Administrația locală mulțumește, cu această ocazie, tuturor cetățenilor care beneficiază de acest serviciu de agrement respectând regulile și personalul ce asigură funcționarea parcului, protejând bunurile publice și având o atitudine civică de respect reciproc față de toți ceilalți utilizatori.

 

Noi trasee operaționale, din luna iulie, pentru transportul public, în zona metropolitană a municipiului Pitești!

Luni, 26 Iunie 2023 11:28

 

Din data de 1 iulie 2023, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești prin operatorul regional PUBLITRANS 2000 S.A asigură serviciile de transport public local şi pe raza orașului Ștefănești.

Traseele care vor deservi orașul Ștefănești sunt:

Linia 4: PITEȘTI (Calea București -> Colegiul Tehnic ,,Armand Călinescu”) – ȘTEFĂNEȘTI (Gară Golești) pe următorul traseu:

 

Microbuze electrice pentru elevii din Argeș

Luni, 26 Iunie 2023 11:26

 

# Parteneriat între Consiliul Județean și 25 de comune din județ

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a încheiat vineri, 23 iunie, un acord de parteneriat cu 25 de comune din județ pentru achiziționarea de microbuze electrice pentru transportul elevilor. Ministerul Educației a lansat apelul de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Consiliul Județean Argeș va depune cererea de finanțare până la 30 iunie 2023. Prin acest proiect vor putea fi achiziționate 25 de microbuze de care vor beneficia peste 5.800 de elevi.

Lucrările de realizare a terenului de sport al Colegiului Economic „Maria Teiuleanu” au fost finalizate!

Luni, 26 Iunie 2023 11:21

 

Primăria Municipiului Pitești anunță finalizarea cu succes a unui nou proiect important pentru comunitatea locală. În urma identificării terenului potrivit pentru construirea unei creșe suplimentare, administrația locală s-a angajat ferm să realizeze un teren modern de sport, în locul celui pe care se va construi o creșă medie cu o capacitate de 70 de locuri

Pe 20 iunie a avut loc recepția obiectivului de investiții Teren de sport Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”, executat de către SC TOP LINE CONSTRUCT SRL, contractul de execuție a lucrărilor având valoarea de 787.967,46 lei fără TVA.

 

Racordarea la reţelele de apă şi canalizare a imobilelor din Ştefăneşti, situate pe străzile Fitotron şi Fagului

Miercuri, 21 Iunie 2023 10:51

 

Societatea Apă Canal 2000 pune un accent deosebit pe reabilitarea şi dezvoltarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare a localităţilor din aria sa de operare, sens în care a implementat proiecte cu finanţare europeană, dar şi programe finanţate din surse proprii.

Astfel, în programul de investiţii al societăţii a fost cuprins şi proiectul „Redimensionarea reţelelor existente şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare, sat Zăvoi, str. Fitotron şi str. Fagului, oraş Ştefăneşti, jud. Argeş”, ce cuprinde următoarele lucrări:

Pitești. Lucrări de modernizare finalizate, în zona Constructorilor - Gheorghe Doja

Luni, 19 Iunie 2023 21:53

 

Săptămâna trecută, lucrările de amenajare pentru obiectivul ,,Străpungere strada Constructorilor către bl. 5, strada Gheorghe Doja, Municipiul Pitești”, respectiv de amenajare stradă/legătură rutieră între strada Constructorilor, bloc D2013 (prin fața garajelor existente) și parcarea blocului 5, cu ieșire spre strada Gheorghe Doja, au fost finalizate.

Constructorul desemnat pentru acest proiect este SC HIDRO CONSTRUCȚIA ARGEȘ SA, iar autorizația de construire a fost emisă în data de 19 ianuarie 2023, sub numărul 27.

 

Invitați de marcă, prezenți în Argeș la Congresul Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România

Luni, 19 Iunie 2023 19:09

Week-end-ul trecut, AJVPS Argeș, prin președintele Mihail Oprescu,  a fost gazda Congresului Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AGVPS) din România, la care au participat reprezentanți din toate asociațiile afiliate. Evenimentul a coincis și cu marcarea a 100 de ani de când AGVPS a fost recunoscută oficial prin Decret Regal în 1923. Instituția a fost și unul din cei patru membri fondatori ai Consiliului Internațional de Vânătoare și Protecţie a Vânatului, în urmă cu 70 de ani. Cu această ocazie, BNR a lansat în circuitul numismatic o monedă aniversară dedicată unui secol de existență a AGVP, unul din exemplare fiind donate conducerii Asociației - președintelui Ovidiu Ionescu și președintelui executiv Mugurel Drăgănescu.

Pitești. Tratamente fitosanitare, prin stropiri, în perioada 19.06 - 30.06.2023

Luni, 19 Iunie 2023 11:45

 

Conform recomandărilor primite din partea Unității Fitosanitare Argeş, Primăria Municipiului Piteşti, prin Societatea SALPITFLOR GREEN SA, anunţă că se vor executa tratamente fitosanitare prin stropiri cu mijloace terestre contra dăunătorilor plantelor, în perioada 19.06 – 30.06.2023, acestea urmând  a fi efectuate la arborii şi arbuştii ornamentali din parcurile, grădinile publice, aliniamentele stradale și în zonele verzi din municipiul Piteşti.

 

Bazinele de agrement din Trivale și Costache Negri au fost deschise

Luni, 19 Iunie 2023 11:44

 

Sâmbătă, 17 iunie 2023, bazinele de agrement situate în zonele Trivale și Costache Negri s-au deschis pentru public.

Bazinele au fost pregătite pentru a oferi utilizatorilor un mediu relaxant, au fost echipate cu șezlonguri și umbrele, iar spațiile au fost igienizate în mod corespunzător. De asemenea, sistemele de alimentare și filtrare a apei au fost verificate pentru certificarea siguranței vizitatorilor.

Au fost luate toate măsurile conforme cu legislația actuală referitoare la calitatea apei și protejarea sănătății cetățenilor. Astfel, sunt asigurate servicii de salvamar, pază și asistență medicală, disponibile pentru utilizatori.

Lucrări realizate de S.Ed.C. Mioveni

Luni, 19 Iunie 2023 11:42

 

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni a realizat, pe parcursul săptămânii trecute, mai multe lucrări. S-au continuat activitățile specifice de întreținere a domeniului public al orașului Mioveni. Elementele de mobilier urban intră în fiecare an într-un amplu program de reabilitare. Băncile și foișoarele din oraș sunt recondiționate și vopsite, iar coșurile de gunoi stradale sunt, de asemenea, reparate sau înlocuite, acolo unde este cazul.

De asemenea, Formația Construcții Civile a desfășurat lucrări de plombare și reparații a carosabilului pe str. Cărănești. Pe str. Muntenia și bld I.C. Brătianu s-a intervenit pentru colmatarea fisurilor în asfalt. Colmatarea și păstrarea etanșă a fisurilor și crăpăturilor previn apariția de gropi și prelungesc durata de viață a covorului asfaltic. Fântâna publică din zona blocului M6, închisă în vederea efectuării unor lucrări de întreținere și reparații, a fost și ea repusă în funcțiune.

 

 

Modalități de transmitere a sesizărilor la Mioveni

Luni, 19 Iunie 2023 11:40

 

Sesizările cu privire la buna desfășurare a proceselor de alimentare cu apă și preluare a apelor uzate, salubritate, ecarisaj, iluminat public, pot fi făcute la:

- Email – Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

- DISPECERAT (NON STOP) la tel 0736.202.067 sau 0348/457.102.

Stolnici. Contract pentru asfaltări de drumuri pe Anghel Saligny

Miercuri, 14 Iunie 2023 08:40

 

Primarul localității Stolnici, Sevastian Pupăză Roșu (foto) a semnat, recent, la Ministerul Dezvoltării, un nou contract pentru comuna pe care o administrează.

Obiectul contractului îl constituie alocarea unei finanțări din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în sumă totală de 13.913.912,17 lei pentru realizarea obiectivului de investiții ,,Modernizare drumuri în comuna Stolnici, județul Argeș" în baza Ordinului ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației nr. 137012022 privind aprobarea listei obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora pentru finanțarea Programului Național de Investiții ,,Anghel Saligny".

 

Peste 190 de utilizatori ai serviciilor de apă şi canalizare depistaţi cu nereguli în urma controalelor SC Apă Canal 2000 SA

Marţi, 13 Iunie 2023 20:53

 

Pentru reducerea pierderilor de apă de natură comercială, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti desfășoară permanent acțiuni de verificare pe zone și pe categorii de utilizatori, în vederea asigurării că serviciile prestate de societatea noastră sunt contractate în mod legal.

Astfel, de la începutul anului 2023 s-au desfășurat ample acțiuni de control la un număr de peste 290 de locații, în urma cărora s-au identificat neconformități la un număr de peste 190 de utilizatori. În toate aceste cazuri au fost aplicate prevederile legale în vigoare și s-a luat măsura recuperării prejudiciului adus societății și a tuturor costurilor de intrare în legalitate.

Proceduri și tratamente neurochirurgicale de ultimă generație în Argeș!

Marţi, 13 Iunie 2023 09:44

 

 

Mai mulți medici de la Spitalul Universitar Gazi din Ankara au fost prezenți, săptămâna trecută, în Argeș, în cadrul unui amplu proiect de parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Pitești, unitate medicală aflată în administrarea Consiliului Județean Argeș.

SJU Pitești va fi implicat astfel într-un proiect medical prin care se pun bazele unei colaborări româno-turce în domeniul neurochirurgiei.

Medicii turci au fost primiți de către președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, administratorul public al județului, Marius Cristian Puiu, și directorul medical al SJUP, Ștefan Costin.

 

Pitești. Containerele îngropate din cartierul Trivale sunt deschise spre utilizare!

Marţi, 13 Iunie 2023 07:33

 

# Sortarea corectă a deșeurilor începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare!

Locuitorii cartierului Trivale (de la blocuri) pot folosi pentru depozitarea deșeurilor noile containere îngropate. Toate cele 23 de platforme sunt dotate cu containere îngropate pentru colectarea deșeurilor pe cinci fracții (plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, biodegradabil, menajer).

Sortarea corectă a deșeurilor începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare. Containerele sunt inscripționate corespunzător!

O fântână publică din Mioveni - închisă pentru lucrări de reparații

Luni, 12 Iunie 2023 22:50

 

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni anunță că în perioada 12-15 iunie 2023, fântâna publică din zona blocului M6, va fi închisă în vederea efectuării unor lucrări de întreținere și reparații.

„Pentru sesizări sau alte aspecte privind activitatea noastră, vă rugam să ne contactați în DISPECERAT NON STOP la numerele de telefon: 0736.202.067 sau 0348/457.102, ori pe aplicația Mioveni City App, la secțiunea Raportări incidente”, a transmis conducerea SEdC Mioveni.

 

 

Anunț privind înscrierile la creșe în municipiul Pitești

Luni, 29 Mai 2023 19:13

 

Anunț important pentru părinții care doresc să își înscrie copiii la creșele publice din Municipiul Pitești în anul școlar 2023-2024! În conformitate cu prevederile art. 15 din H.G. nr 566/2022, înscrierea copiilor la creșe pentru anul școlar 2023-2024 se va realiza conform precizărilor și calendarului specific transmise anual de Ministerul Educației.

„Până la data prezentei informări, nu a fost publicat ordinul ministrului educației cu privire la metodologia-cadru de înscriere a copiilor antepreșcolari și preșcolari în unități de învățământ. De îndată ce acest act normativ va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Creșa Pitești va elabora calendarul înscrierilor la creșele publice din municipiul Pitești și îl va aduce la cunoștința părinților interesați, prin publicarea pe toate canalele media disponibile. De asemenea, personalul Creșei Pitești va asigura tot sprijinul necesar părinților interesați de înscrierea copiilor la creșe și va înregistra toate solicitările acestora, în termenele care vor fi stabilite prin acte normative”, informează Primăria Pitești.

 

Brădenii au fost, sâmbătă, în sărbătoare!

Luni, 29 Mai 2023 14:55

 

Primăria Bradu a organizat sâmbătă, 27 mai 2023, în incinta Bazei Sportive, o nouă ediție a Zilei Comunei. O zi de bucurie, cu multe manifestări specifice, dar și de bilanț și planuri pentru viitor. Iar brădenii chiar au motive de satisfacție prin realizările de până acum!

La eveniment au participat mii de localnici și de invitați. Pe scenă au urcat, pentru a-și exprima susținerea, alături de primarul Dan Stroe și de viceprimarul Gheorghe Negoi, întreg Consiliul Local. O adevărată echipă care a fos aplaudată de cei prezenți. Au mai ținut să le fie alături, printre alții, și Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, prefectul Radu Perianu, Cristian Gentea - primar al municipiului Pitești, senatorul Cristina Stocheci, deputatul Nicolae Pavelescu, Gheorghe Stancu - primar al comunei Bascov, Marius Nicolaescu și Adrian Bughiu - vicepreședinți ai Consiliului Județean, consilierii județeni Diana Lupaș, Cristina Popa, Ramona Nițoiu, Nicoleta Nicolescu, Monalisa Ioniță, Vasile Negoescu, Marius Pârvu, Bogdan Bălan, precum și mulți alții.

 

Pagina 10 din 196

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea