Cristian Gentea: „A început o nouă competiție în România, cea a contestațiilor”

Marţi, 05 Septembrie 2023 19:04

 

Tot mai multe contracte aflate în licitație sunt constestate de firmele necâștigătoare. Acest lucru împiedică începerea lucrărilor la timp, spre disperarea municipalității.

„Am fost în licitație cu containere îngropate pentru cartierul Găvana. Așa cum ați observat a început o competiție nouă în România, cea a contestațiilor. Se contestă absolut orice. A fost contestată și licitația din Găvana. Firma care a contestat-o a pierdut pe fond”, a spus Gentea.

A.V.

 

Lucrări importante în desfășurare la Budeasa. Lista obiectivelor

Marţi, 05 Septembrie 2023 17:56

 

În comuna Budeasa sunt în desfășurare mai multe proiecte de dezvoltare și modernizare a localității. Primarul Nicolae Mihail Rachieru anunță începerea mai multor lucrări importante în comună.

„Au început lucrările la următoarele obiective:

- Amenajare piste pentru circulația bicicletelor în comuna Budeasa;

- Modernizare drumuri comunale în comuna Budeasa;

- Extinderea rețelei de canalizare în satele Budeasa Mare, Rogojina, Gălășești, Calotești, Valea Mărului din comuna Budeasa;

 

 

Consilierul local Tiberiu Irimia către colegii din PNL și USR: ”Nu este în regulă deloc. Sunt minciuni mizerabile. Vă bateți joc de oamenii cinstiți!”

Luni, 04 Septembrie 2023 18:26

 

# Pădurea Trivale împărțită între pădure parc și arie protejată

A fost circ la ultima ședință de Consiliu Local Pitești! Totul a plecat de la un proiect inițiat de consilieri din PSD, PNL și PMP prin care urmează să se ceară Guvernului României trecerea unei suprafețe de 160 de hectare, care aparține Pădurii Trivale, din domeniul statului în domeniul public al Piteștiului, în vederea obținerii de fonduri europene pentru realizare unei păduri-parc. Împărțiți în două tabere, consilierii piteșteni și-au adus acuze care de care mai grave pe subiectul Pădurii Trivale.

 

Camere de supraveghere la platformele de gunoi și la locurile de joacă

Luni, 04 Septembrie 2023 18:06

 

Continuă problemele la platformele de gunoi din municipiul Pitești, unde mai multe persoane necivilizate își bat joc de eforturile municipalității de a păstra curățenia. Din toamnă, la toate containerele de gunoi, dar și la locurile de joacă urmează să fie montate camere de supraveghere.

„La sfârșitul lunii septembrie, vom începe montarea camerelor de supraveghere, paza containerelor, și vom împărți și cartelele personalizate pe apartamente. Sperăm ca în viitor să dispară asemenea comportamente suburbane. Pentru un Pitești curat este nevoie de timp și muncă în echipă!”, a precizat primarul Cristian Gentea.

A.V.

 

 

A început programul de bugetare participativă, la Pitești! Implică-te în viața comunității tale!

Luni, 04 Septembrie 2023 12:48

Primăria Municipiului Pitești a dat startul unei noi ediții a procesului de bugetare participativă. Cetățenii se pot înregistra și pot depune proiectele online, pe platforma: https://eportal.primariapitesti.ro/.../portal+bugetare....

Propunerile de proiecte pentru Pitești pot fi depuse până pe 30 septembrie 2023 și trebuie să se încadreze într-unul dintre următoarele domenii :

- Infrastructură: străzi, alei, locuri de parcare, trotuare, zone pietonale;

- Parcuri, spații verzi și locuri de joacă;

ISJ Argeș oferă 9.000 de pachete de rechizite școlare elevilor

Miercuri, 30 August 2023 13:17

 

# Valoarea unui pachet de rechizite este cuprinsă între 65 și 75 de lei

Elevii din învățământul primar și gimnazial, care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară, vor primi pachete de rechizite școlare din partea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Argeș.

 

 

Aproape 50 de directori școlari – fără concurs în Argeș

Miercuri, 30 August 2023 12:30

 

Cu toate că s-au organizat mai multe concursuri pentru funcțiile vacante de director și director adjunct, foarte puțini profesori argeșeni au fost interesați de acestea. Au rămas, astfel, foarte multe posturi neocupate. La nivelul județului Argeș doar 78% dintre posturile de director sunt ocupate prin concurs. restul urmează să fie ocupate prin detașare. De la 1 septembrie 2023 urmează să fie detașați în funcție 46 de directori școlari și șase directori adjuncți.

„La data de 22.08.2023 sunt ocupate prin concurs 158 de posturi de director și 38 de director adjunct. La data de 1.09.2023 vor fi detașați 46 directori și 6 directori adjuncți pentru posturile neocupate. Astfel, 78% din posturile de director sunt ocupate prin concurs, respectic 86% posturi director adjunct”, informează ISJ Argeș.

A.V.

 

Stații de încărcare pentru vehicule electrice în Pitești

Miercuri, 30 August 2023 11:32

Au fost finalizate cele 10 stații de încărcare pentru vehicule electrice, instalate în strada Costache Negri nr. 30 (parcare Bowling), finanțate de către Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de încărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ.

 

Cetatea lui Vlad Țepeș va fi redeschisă în primăvara anului viitor

Miercuri, 30 August 2023 10:52

 

# Turismul argeșean – afectat de închiderea Cetății Poenari

După ce a intrat într-un amplu proces de restaurare și reabilitare pe fonduri europene, Cetatea Poenari va putea fi din nou vizitată abia în primăvara anului 2024. Turismul argeșean a fost grav afectat după închiderea cetății lui Vlad Țepeș în noiembrie 2021. Înainte de pandemie, numărul de turiști care veneau anual la fortăreață ajunsese la 120.000. Interesul acestora nu a scăzut nici acum. Turiștii se interesează în număr foarte mare de stadiul lucrărilor, așteptând cu nerăbdare redeschiderea cetății.

Stadiul lucrărilor în școlile din Argeș, cu două săptămâni înainte de începerea noului an școlar

Marţi, 29 August 2023 12:06

 

Vacanța mare este pe sfârșite, iar pregătirile pentru începerea noului an școlar sunt pe ultima sută de metri. În colaborare cu autoritățile locale, conducerea unităților școlare din Argeș asigură desfășurarea și finalizarea acțiunilor de igienizare. Inspectoratul Școlar Județean Argeș monitorizează prin inspectorii teritoriali stadiul desfășurării acțiunilor.

„Procentul stadiului lucrărilor de igienizare a spațiilor destinate procesului instructiv educativ (săli de clasă, grupuri sanitare, săli de sport, cabinet, laboratoare etc.) este de 87%, iar asigurarea cu combustibil (lemn, cărbune) este de 95%”, a transmis ISJ Argeș în cadrul Colegiului Prefectural.

 

 

De frică să nu i se spargă, Primăria Băiculești a cumpărat servicii de vulcanizare de 6000 lei!

Marţi, 29 August 2023 11:04

 

Fiecare cu grijile lui. Numeroase primării (mai ales cele sărace!) se grăbesc, de ziua comunei, să cumpere serviciile celor mai scumpi artiști, pe lângă mititeii oferiți cu generozitate – până acum s-a dovedit că au fost suficiente pâinea și circul pentru voturi, nu? – altele (cum este și Primăria Băiculești) au grijă să nu i se spargă. De fapt, grija este să fie plătite spărturile, că gropi, Doamne-ajută (ferește!), sunt destule.

Așa că, Primăria Băiculești a cumpărat recent, în august, un fel de abonament anual pentru pene de cauciuc. 500 de lei pe lună, timp de un an, va primi o unitate de profil să facă penele mașinilor instituției. Despre vulcanizare am auzit că e bună și serioasă, despre primărie nu știm mare lucru. Atenție, domnilor, la pana prostului, aceea nu intră în contractul semnat!

 

85 de primării din Argeș - eligibile pentru a beneficia de microbuze electrice

Marţi, 29 August 2023 11:02

 

La nivelul Argeșului există un număr de 150 de microbuze destinate transportului elevilor care deservesc 100 unități de învățământ. În cadrul apelului de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”, finanțat prin PNRR, sunt eligibile pentru a beneficia de microbuze electrice 85 de primării din județ, informează Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

 

Lucrări importante realizate la Dârmănești

Marţi, 29 August 2023 10:50

Se execută lucrări de reparații și modernizare a drumurilor județene, DJ 731 Piscani – Domnești – Nucșoara și DJ 731D Coșești – Jupânești. Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a fost, săptămâna trecută, la șantierele celor două lucrări. Aici s-a întâlnit cu primarii localităților Coșești, Nicolae Pană, și Dârmănești, Emilian Ciolan, principalii beneficiari ai celor două investiții, dar și cu cetățenii din zonă.

 

Piste pentru bicicliști, de-a lungul râului Argeș!

Marţi, 29 August 2023 07:31

 

Obiectivul de investiții „Realizarea de piste pentru bicicliști, inclusiv pentru recreere, de-a lungul râului Argeș” a fost selectat pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Acesta vizează realizarea unui traseu de piste pentru biciclete care să comunice cu zonele de interes de pe malul drept al râului Argeș: Parcul „Lunca Argeșului”, Parcul Ștrand, parcul Prundu, cartierul Tudor Vladimirescu.

 

 

Pitești - 33 locuri de parcare reabilitate în cartierul Popa Șapcă

Luni, 28 August 2023 22:35

 

 

# Pistă de biciclete marcată cu verde pe Calea București

Primăria Municipiului Piteşti, prin Administraţia Domeniului Public, a finalizat, în luna august, lucrările de ”Reparații parcare și alei pietonale bl. P21-P22, strada Țepeș Vodă”. A fost asfaltată o suprafaţă de aproximativ 1300 mp, facilitând reabilitarea unui număr de 33 locuri de parcare. Din data de 23.08.2023, Administrația Domeniului Public execută și lucrări de marcare a pistelor de biciclete existente pe trotuarele de pe Calea București. Lungimea totală este de 1,4 km. Pentru marcarea pistei de biciclete s-a utilizat vopsea bicomponentă 2k antiskid de culoare verde, aplicată la cald pe suprafața carosabilă, asigurând astfel durabilitatea și vizibilitatea în timpul utilizării.

 

 

În atenția cetățenilor comunei Budeasa

Luni, 28 August 2023 22:12

 

Pe raza comunei Budeasa, echipa din cadrul serviciului public de administare a domeniului public și privat desfășoară lucrări de curățare, defrișare și strângere a vegetației în vederea montării fibrei optice pentru instalarea camerelor de supraveghere aferente proiectului “Modernizarea și extinderea sistemului de supraveghere în comuna Budeasa, județul Argeș” finanțat prin PNRR.

”Pentru operativitate, vă rugăm să ne fiți alături în strângerea resturilor vegetale din dreptul gospodăriilor dumneavoastră”, transmite Primăria Budeasa.

 

 

Au început controalele la Spitalul Câmpulung și la Spitalul Costești

Luni, 28 August 2023 12:23

 

# Concluziile preliminare ale controlului de la Spitalul Județean au fost transmise către Ministerul Sănătății

După controlul desfășurat de comisia instituită de prefectul Radu Perianu la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Pitești au urmat verificări și la Spitalul Câmpulung și Spitalul Costești. Primele rezultate vor fi făcute în zilele următoare. De asemenea, concluziile preliminare ale controlului de la SJU Pitești au fost transmise către Ministerul Sănătății!

 

Lucrările pentru modernizarea DJ 503, care traversează comuna Oarja, sunt în grafic

Miercuri, 23 August 2023 12:05

 

Primarul comunei Oarja, Constantin Bâlea (foto), are vești bune pentru locuitori. „Lucrările pentru modernizarea DJ 503 – drum ce traversează comuna Oarja – avansează, iar investiţia începe să prindă contur. Le mulţumesc locuitorilor din comună pentru înțelegere, pentru că au suportat disconfortul creat, dar şi unele etape mai puțin plăcute în realizarea proiectului!”, a transmis primarul localității Oarja.

 

 

Cum și când transmitem indexul apometrului

Miercuri, 23 August 2023 11:58

 

Consumul de apă se stabileşte pe baza înregistrărilor contoarelor de branșament şi constituie baza de calcul a facturii de apă. În orașul Mioveni citirea contorului de apă se face la distanță, pentru clienții care au apometre cu modul electronic la distanță, sau prin intermediul delegaților noștri acolo unde există tipul vechi de apometru.

 

Au început lucrările de asfaltare în Popești

Marţi, 22 August 2023 12:16

 

 

În luna august au început mai multe lucrări de modernizare a străzilor din comuna Popești. Investițiile sunt prevăzute în proiectul finanțat prin Programul ”Anghel Saligny”, iar valoarea totală a finanțării allocate se ridică la 4 milioane de lei. Vor fi asfaltate străzile: Canalului, în satul Popești, Afinului, în satul Palanga, Antenelor, în satul Slobozia și Biserica Veche, în satul Purcăreni.

„Pe 10 august am emis ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare. Vor fi modernizați aproximativ 4 km de drumuri locale, câte o stradă în fiecare sat al comunei Popești”, declară primarul Ion Mihai (foto) pentru publicația Viața Satului.

 

 

Pagina 10 din 198

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea