Începe modernizarea DJ 731 D în comuna Dârmănești

Luni, 26 Februarie 2024 11:40

 

Pe 29 februarie va avea loc o nouă ședință de Consiliu Județean Argeș. În cadrul întâlnirii, consilierii județeni vor dezbate și vota mai multe proiecte de hotărâre.

Unul dintre acestea vizează aprobarea proiectului tehnic, detaliile de execuție și devizul general pentru lucrarea de modernizare a DJ 731 D, în comuna Dârmănești, cu o lungime de 2,8 km. Valoare totală a acestei investiții este de 19.631.426,34 lei cu TVA, fiind derulată pe o perioadă de 12 luni.

Cartier nou în Pitești

Miercuri, 21 Februarie 2024 11:46

 

De fapt, este vorba de fosta colonie ACH, de pe malul Argeșului, unde, până recent, rețelele de utilități erau aproape inexistente, nu mai vorbim de asfalt sau altele. Se ajunge la o normalitate care, însă, a fost destul de greu de atins.

Cristian Gentea, primar: ”Am introdus rețeaua de apă și canalizare în fosta colonie Hidroconstrucția, așa cum am spus. Urmează ca cetățenii să-și facă branșamentele individuale. De asemenea, pe aleile donate domeniului public, rețeaua electrică este deja instalată, iar locatarii se pot racorda pe fiecare gospodărie. După 30 de ani, cetățeni, Primărie, reprezentanți ai deținătorilor de rețele publice - împreună am reușit să dezvoltăm încă un cartier în Pitești!”

 

 

Din 26 februarie, Primăria Pitești va funcționa la Centrul de Calcul

Marţi, 20 Februarie 2024 09:09

 

Primăria Pitești va funcționa, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare energetică a clădirii din Piața Primăriei, la Centrul de Calcul din Bulevardul Republicii! În curând, se dă startul lucrărilor de reabilitare enegetică a clădirii situate în str. Victoriei, nr. 24 - sediul Primăriei Municipiului Pitești, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană. În consecință, începând cu data de 26 februarie 2024, Primaria Municipiului Pitesti va funcționa, până la finalizarea proiectului, în imobilul situat în Bd. Republicii, nr. 71, cunoscut drept „CENTRUL DE CALCUL”.

Programul „BEBELUȘUL” va intra în vigoare la Mioveni de la 1 martie

Marţi, 20 Februarie 2024 08:43

 

Programul „BEBELUȘUL”, adoptat de Consiliul Local Mioveni, se aplică doar copiilor născuți începând cu data de 1 Martie 2024 și nu se aplică retroactiv celor născuți înainte de această data! Condiția esențială este ca cel puțin unul dintre părinți să aibă domiciliul stabil în orașul Mioveni, de cel puțin 1 an (12 luni anterior depunerii cererii).

Prin acest program, Primăria Mioveni acordă un stimulant financiar, sub forma unui tichet în cuantum de 3000 lei net, fiecărui nou-născut în cazul nașterii înregistrate la maternitatea Spitalului Mioveni sau 2000 lei net fiecărui nou-născut în cazul nașterii înregistrate la alte maternități din țară sau din străinătate.

 

 

Coridoarele Penitenciarului Mioveni, reabilitate de deținuți

Luni, 19 Februarie 2024 13:40

 

# Sub îndrumarea afenților constructori, mai mulți deținuți au contribuit la reabilitarea coridoarelor din cadrul Penitenciarului Mioveni.

„Pentru că suntem mândri de ceea ce am realizat, am decis să vă arătăm rezultatul final al unei lucrări desfășurate în penitenciar. Cu eforturile echipei de deținuți și sub îndrumarea agenților constructori, am reușit să îndepărtăm straturile de zugrăveală moștenite dintr-o altă eră. Acum, coridoarele noastre sunt dotate cu semnalizatoare moderne care ne ghidează spre ieșire, iar pereții sunt de un alb imaculat.

 

Momente emoționante la Consiliul Județean Argeș. Ion Mînzînă i-a avut alături pe foștii președinți și prefecți ai județului

Luni, 19 Februarie 2024 12:32

 

Finalizarea proiectului de reabilitarea a Palatului Administrativ a fost un bun prilej pentru conducerea actuală a Consiliului Județean de a organiza „Ziua Porților Deschise”. VIneri, 16 februarie, au răspuns invitației lui Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, majoritatea foștilor președinți și prefecți ai județului de după 1990, vizibil emoționați dar și încântați de faptul că astfel au avut ocazia să se reîntâlnească după foarte mulți ani, dar și să vadă locurile în care au muncit. La eveniment a participat și prof. dr. arh. Mircea Ochinciuc, arhitectul Palatului Administrativ, care a revăzut, după mai bine de 50 de ani, clădirea construită după proiectul său.

 

 

Achiziție importantă pentru administrația din Bradu

Luni, 12 Februarie 2024 18:03

 

S-a realizat, la Bradu, recepția unui microbuz nepoluant. Autovehiculul a fost achizișionat, prin Planul Național de Redesare și Reziliență al României (P.N.R.R) și a costat 1.230.675,00 lei, fără TVA. În costul de achiziție al microbuzului este inclus și costul unei stații de reîncărcare lentă.

„Stimați brădeni, am făcut recepția microbuzului nepoluant achiziționat prin Planul Național de Redesare și Reziliență al României. Achiziția a fost efectuată prin P.N.R.R C10 - Fondul local - “Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante)” având la bază contractul de finanțare Nr.134676/28.11.2022.

 

Cristian Gentea, mesaj către consilieri: „Dacă bugetul acesta nu e bun pentru Pitești, atunci e problema dumneavoastră”

Luni, 12 Februarie 2024 15:07

 

 

# Buget record la Pitești. Creștere de 68% la secțiunea dezvoltare

Consilierii locali au votat, pe 8 februarie 2024, proiectul de buget al municipiului Pitești pentru 2024! Bugetul total al municipiului Piteşti, inclusiv bugetul creditelor interne, este în sumă de 1.056.628,60 de mii de lei, dintre care secţiunea de funcţionare 505.849,60 de mii de lei și secţiunea de dezvoltare: 550.779,00 de mii de lei. Pentru secţiunea de dezvoltare au fost repartizate sumele astfel: 145.398 de mii de lei - active nefinanciare (investiţii buget local); 396.821 de mii de lei - proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile și credit intern; 8.560 de mii de lei - transferuri din bugetul local pentru dezvoltare.

 

 

Bugetul orașului Mioveni s-a aprobat cu unanimitate de voturi

Luni, 12 Februarie 2024 15:07

 

Bugetul orașului Mioveni pe anul 2024 a fost aprobat de Consiliul Local, cu unanimitate de voturi. Bugetul orașului, compus din cheltuieli de funcționare și alocări pentru investiții, este de 225.585 mii lei. Cheltuielile de dezvoltare pe anul 2024 însumează 85.697 mii lei, cuprinzând sume consistente de la bugetul local pentru finalizarea proiectelor începute, cât și fonduri nerambursabile pentru investiții publice noi.

Cele mai mari investiții în 2024 se vor regăsi în proiectul de transport public, în lucrări de infrastructură, extinderea rețelelor de utilități, proiecte de mediu și sustenabilitate energetică, educație, sănătate, cultură și pentru autorități executive.

 

Casa Județeană de Pensii oferă bilete de tratament balnear

Luni, 12 Februarie 2024 13:44

 

Casa Județeană de Pensii Argeș oferă beneficiarilor sistemului public de pensii următoarele informații:

- În anul 2024 vor fi 19 serii de bilete de tratament balnear, cu date de plecare in 19 februarie, 6 martie, 22 martie, 7 aprilie, 23 aprilie, 9 mai, 25 mai, 10 iunie, 26 iunie, 12 iulie, 28 iulie, 13 august, 29 august, 14 septembrie, 30 septembrie, 16 octombrie, 1 noiembrie, 17 noiembrie si 3 decembrie.

Aceste informatii sunt afisate la sediul institutiei si pe site, unde persoanele interesate pot consulta și Criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear pentru anul 2023 și lista stațiunilor, precum și alte informații utile.

 

 

SEdC Mioveni: „Programul de măturat mecanizat se desfășoară atât în ture de zi, cât și de noapte”

Luni, 12 Februarie 2024 13:21

 

Echipele de la salubritate desfășoară în această perioadă activități ce vizează curățarea rigolelor, măturarea manuală și mecanizată, urmând să efectuăm și spălarea manuală și mecanizată a întregii suprafețe a carosabilului, inclusiv la bordură.

Programul de măturat mecanizat este desfășurat după un grafic ce cuprinde toate zonele din oraș, se desfășoară atât în ture de zi, cât și de noapte. Sunt în derulare și lucrări de reparații a trotuarelor pe str. Sinadon Tărtășescu, precum și de plomare a carosabilului acolo unde este necesar. Pe bulevardul Dacia continuă lucrările de modernizare a trotuarelor și refacere a spațiilor verzi.

 

A fost aprobat bugetul județului Argeș. Lista proiectelor desfășurate în acest an

Joi, 08 Februarie 2024 12:58

 

În ședința Consiliului Județean, desfășurată pe 7 februarie, a fost aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al județului Argeș pe anul 2024. Bugetul, compus din cheltuieli de funcționare și alocări pentru investiții, este de 638.456.000 lei. La capitolul venituri au fost identificate mai multe surse, cum ar fi sume defalcate din TVA, cote și sume defalcate din impozitul pe venit, subvenții de la bugetul de stat, venituri proprii , sume provenite din fonduri externe nerambursabile.

Secțiunea de dezvoltare are în vedere susținerea proiectelor de investiții:

 

Marius Pîrvu – noul subprefect al județului Argeș

Joi, 08 Februarie 2024 12:44

 

Județul Argeș are de joi, 8 februarie, un nou subprefect. În locul lui Ciprian Neculăescu a fost numit consilierul județean PSD Marius Pîrvu, care are o bogată experiență managerială.

„Având în vedere că a fost desemnat coordonator al campaniei electorale a PSD în municipiul Câmpulung, domnul Ciprian Neculăescu a decis să se retragă din funcția de subprefect al județului Argeș, dorindu-și să se implice mai mult în pregătirea alegerilor într-un an extrem de important pentru Câmpulung și nu numai.

Orașul Mioveni are o hartă digitală

Miercuri, 07 Februarie 2024 07:07

 

 

Administrația locală a orașului continuă să vină în sprijinul comunității prin digitalizarea serviciilor publice! Primăria Orașului Mioveni pune la dispoziția persoanelor fizice și juridice o hartă interactivă a localității, care poate fi accesată prin intermediul aplicației mobile https://miovenicity.ro/ și pe site-ul Primăriei, la următorul link: https://mioveni-city.map2web.eu/.

Harta interactivă pentru public cuprinde cele mai importante detalii precum denumirea străzilor, adresele blocurilor și a scărilor de bloc, numerotarea imobilelor, identificarea instituțiilor și alte informații utile. De asemenea, aplicația dispune și de un motor de căutare în timp real a unei străzi, sau identificarea unui traseu de deplasare între două puncte din oraș.

 

 

A treia oară este cu noroc! Câmpulungul are un nou viceprimar

Joi, 01 Februarie 2024 08:37

 

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului local Câmpulung, desfășurată în data de 31 ianuarie, a fost ales al treilea viceprimar din mandatul 2020-2024.

Consilierii locali au avut de ales între Adrian Vlădău de la USR și liberalul Ionel State. În final, useristul a avut câștiga de cauză, obținând 10 voturi, în timp ce contracandidatul său a fost votat doar de 4 colegi.

Primăria care îi ascultă pe oameni! Buget de 8 milioane de euro, la Bradu

Marţi, 30 Ianuarie 2024 09:09

 

# Cetățenii au fost consultați cu privire la cheltuirea banilor

La Bradu, de când, la conducerea primăriei a venit echipa condusă de Dan Stroe – primar și Gheorghe Negoi – viceprimar, cetățenii sunt consultați cu privire la cheltuirea banilor. Așa a fost și pentru bugetul de anul acesta. Sâmbătă, la Căminul Cultural din localitate, atât conducerea instituției, cât și consilierii locali, i-au ascultat pe cetîțeni. Le-au ascultat părerile, le-au ascultat cerințele sau, poate, nemulțumirile.

 

 

Consiliul Județean Argeș nu renunță la proiectul Molivișu

Luni, 29 Ianuarie 2024 13:21

 

Deși pare că proiectul Molivișu stagnează de foarte mulți ani, Consiliul Județean Argeș va aproba în ședința din 31 ianuarie cuantumul cotizației, în valoare de 75.000 de lei, către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – ADI Molivișu pentru anul 2024. Această cotizație anuală reprezintă suma pe care CJ Argeș o alocă Asociației pentru acoperirea cheltuielilor curente în vederea implementării proiectului „Construire pârtie de schi Vidraru A1, Ghițu Molivișu”.

Șapte milioane de lei pentru reabilitarea Bazei Salvamont Cota 2000 Transfăgărășan

Luni, 29 Ianuarie 2024 13:19

 

Consilierii județeni urmează să aprobe, pe 31 ianuarie, în ședința ordinară a Consiliului Județean Argeș devizul general și indicatorii tehnico-economici faza Proiect Tehnic pentru obiectivul de investiții: „Reabilitare bază de salvare montană Cota 2000 Transfăgărășan”. Valoarea totală a proiectului este una uriașă, de 7.012.734,70 lei, TVA inclus.

Baza Salvamont Cota 2000 Transfăgărășan, situată în comuna Arefu, a fost pusă în funcțiune în anul 2000 și este locul de unde salvamontiştii argeşeni pornesc în misiunile de salvare a turiştilor de pe DN 7C. Clădirea existentă, cu regimul de înălțime P+2E+M, intră în reparaţii capitale, investiția fiind finanțată din fonduri ale bugetului Consiliului Județean Argeș.

 

 

Bazinul Olimpic Pitești: agrement pentru piteșteni, performanță pentru sportivi!

Luni, 29 Ianuarie 2024 10:17

 

De la redeschiderea Bazinului Olimpic Pitești, după renovare și modernizare, atracția pentru natație a revenit în prim plan, piteștenii realizând importanța unei astfel de facilități în comunitate.

Bazinul Olimpic asigură și activități de agrement pentru iubitorii sportului, fără a impieta activitatea principală destinată dezvoltării performanței în natație, serviciile fiind permanent îmbunătățite, pe baza bunelor practici naționale și europene, încât să satisfacă pas cu pas nevoile celor ce aleg să-și petreacă timp în această bază sportivă.

 

SEdC Mioveni: „Utilizați în mod corespunzător rețeaua de canalizare”

Miercuri, 24 Ianuarie 2024 08:09

 

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni atrage, din nou, atenția cu privire la problemele create de utilizarea defectuoasă a canalizării orașului. „Este foarte important să cunoașteți efectele neplăcute și uneori chiar grave, care apar ca urmare a deversării unor deșeuri menajere sau de altă natură, în rețeaua de canalizare, acestea afectând funcționalitatea sistemului.”, transmit reprezentanții SEdC Mioveni după ce au descoperit mai multe nereguli.

 

 

Pagina 4 din 198

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea