A fost aprobat bugetul județului Argeș. Lista proiectelor desfășurate în acest an

Joi, 08 Februarie 2024 12:58

 

În ședința Consiliului Județean, desfășurată pe 7 februarie, a fost aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al județului Argeș pe anul 2024. Bugetul, compus din cheltuieli de funcționare și alocări pentru investiții, este de 638.456.000 lei. La capitolul venituri au fost identificate mai multe surse, cum ar fi sume defalcate din TVA, cote și sume defalcate din impozitul pe venit, subvenții de la bugetul de stat, venituri proprii , sume provenite din fonduri externe nerambursabile.

Secțiunea de dezvoltare are în vedere susținerea proiectelor de investiții:

Marius Pîrvu – noul subprefect al județului Argeș

Joi, 08 Februarie 2024 12:44

 

Județul Argeș are de joi, 8 februarie, un nou subprefect. În locul lui Ciprian Neculăescu a fost numit consilierul județean PSD Marius Pîrvu, care are o bogată experiență managerială.

„Având în vedere că a fost desemnat coordonator al campaniei electorale a PSD în municipiul Câmpulung, domnul Ciprian Neculăescu a decis să se retragă din funcția de subprefect al județului Argeș, dorindu-și să se implice mai mult în pregătirea alegerilor într-un an extrem de important pentru Câmpulung și nu numai.

 

Orașul Mioveni are o hartă digitală

Miercuri, 07 Februarie 2024 07:07

 

 

Administrația locală a orașului continuă să vină în sprijinul comunității prin digitalizarea serviciilor publice! Primăria Orașului Mioveni pune la dispoziția persoanelor fizice și juridice o hartă interactivă a localității, care poate fi accesată prin intermediul aplicației mobile https://miovenicity.ro/ și pe site-ul Primăriei, la următorul link: https://mioveni-city.map2web.eu/.

Harta interactivă pentru public cuprinde cele mai importante detalii precum denumirea străzilor, adresele blocurilor și a scărilor de bloc, numerotarea imobilelor, identificarea instituțiilor și alte informații utile. De asemenea, aplicația dispune și de un motor de căutare în timp real a unei străzi, sau identificarea unui traseu de deplasare între două puncte din oraș.

 

A treia oară este cu noroc! Câmpulungul are un nou viceprimar

Joi, 01 Februarie 2024 08:37

 

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului local Câmpulung, desfășurată în data de 31 ianuarie, a fost ales al treilea viceprimar din mandatul 2020-2024.

Consilierii locali au avut de ales între Adrian Vlădău de la USR și liberalul Ionel State. În final, useristul a avut câștiga de cauză, obținând 10 voturi, în timp ce contracandidatul său a fost votat doar de 4 colegi.

 

Primăria care îi ascultă pe oameni! Buget de 8 milioane de euro, la Bradu

Marţi, 30 Ianuarie 2024 09:09

 

# Cetățenii au fost consultați cu privire la cheltuirea banilor

La Bradu, de când, la conducerea primăriei a venit echipa condusă de Dan Stroe – primar și Gheorghe Negoi – viceprimar, cetățenii sunt consultați cu privire la cheltuirea banilor. Așa a fost și pentru bugetul de anul acesta. Sâmbătă, la Căminul Cultural din localitate, atât conducerea instituției, cât și consilierii locali, i-au ascultat pe cetîțeni. Le-au ascultat părerile, le-au ascultat cerințele sau, poate, nemulțumirile.

 

Consiliul Județean Argeș nu renunță la proiectul Molivișu

Luni, 29 Ianuarie 2024 13:21

 

Deși pare că proiectul Molivișu stagnează de foarte mulți ani, Consiliul Județean Argeș va aproba în ședința din 31 ianuarie cuantumul cotizației, în valoare de 75.000 de lei, către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – ADI Molivișu pentru anul 2024. Această cotizație anuală reprezintă suma pe care CJ Argeș o alocă Asociației pentru acoperirea cheltuielilor curente în vederea implementării proiectului „Construire pârtie de schi Vidraru A1, Ghițu Molivișu”.

 

Șapte milioane de lei pentru reabilitarea Bazei Salvamont Cota 2000 Transfăgărășan

Luni, 29 Ianuarie 2024 13:19

 

Consilierii județeni urmează să aprobe, pe 31 ianuarie, în ședința ordinară a Consiliului Județean Argeș devizul general și indicatorii tehnico-economici faza Proiect Tehnic pentru obiectivul de investiții: „Reabilitare bază de salvare montană Cota 2000 Transfăgărășan”. Valoarea totală a proiectului este una uriașă, de 7.012.734,70 lei, TVA inclus.

Baza Salvamont Cota 2000 Transfăgărășan, situată în comuna Arefu, a fost pusă în funcțiune în anul 2000 și este locul de unde salvamontiştii argeşeni pornesc în misiunile de salvare a turiştilor de pe DN 7C. Clădirea existentă, cu regimul de înălțime P+2E+M, intră în reparaţii capitale, investiția fiind finanțată din fonduri ale bugetului Consiliului Județean Argeș.

 

Bazinul Olimpic Pitești: agrement pentru piteșteni, performanță pentru sportivi!

Luni, 29 Ianuarie 2024 10:17

 

De la redeschiderea Bazinului Olimpic Pitești, după renovare și modernizare, atracția pentru natație a revenit în prim plan, piteștenii realizând importanța unei astfel de facilități în comunitate.

Bazinul Olimpic asigură și activități de agrement pentru iubitorii sportului, fără a impieta activitatea principală destinată dezvoltării performanței în natație, serviciile fiind permanent îmbunătățite, pe baza bunelor practici naționale și europene, încât să satisfacă pas cu pas nevoile celor ce aleg să-și petreacă timp în această bază sportivă.

 

 

SEdC Mioveni: „Utilizați în mod corespunzător rețeaua de canalizare”

Miercuri, 24 Ianuarie 2024 08:09

 

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni atrage, din nou, atenția cu privire la problemele create de utilizarea defectuoasă a canalizării orașului. „Este foarte important să cunoașteți efectele neplăcute și uneori chiar grave, care apar ca urmare a deversării unor deșeuri menajere sau de altă natură, în rețeaua de canalizare, acestea afectând funcționalitatea sistemului.”, transmit reprezentanții SEdC Mioveni după ce au descoperit mai multe nereguli.

 

Acțiuni de detectare a pierderilor în rețeaua de termoficare!

Marţi, 23 Ianuarie 2024 12:04

 

Pentru reducerea pierderilor de energie termică, Termo Calor Confort S.A., prin intermediul echipelor din cadrul fiecărui sector de operare, desfășoară, în această perioadă, acțiuni de detectare și de remediere a pierderilor de pe rețelele de transport și distribuție a energiei termice, completate de o campanie de informare a utilizatorilor în scopul optimizării calității serviciilor oferite. Identificarea și remedierea pierderilor ajută la conservarea energiei, reducerea cheltuielilor și menținerea calității serviciilor de furnizare a energiei termice în sistem centralizat oferite de către Termo Calor Confort S.A., societatea mulțumind, pe această cale, utilizatorilor pentru sprijinul acordat echipelor de intervenție aflate în teren.

 

 

Nereguli descoperite în școlile din Argeș de Comisia de control a Prefecturii

Marţi, 23 Ianuarie 2024 07:03

 

Comisia mixtă de control a Prefecturii Argeș a descoperit mai multe nereguli în unitățile de învățământ din județ, în ultimele trei luni ale anului 2023.

Una dintre deficiențele constatate a fost lipsa cabinetelor medicale. „20 de școli și grădinițe fie nu aveau cabinete medicale, fie aveau cabinete medicale insuficient dotate. Nu ar trebui să trecem ușor peste această situație, pentru că acolo e primul loc în care ajunge un elev când are o problemă de sănătate”, a declarat prefectul Radu Perianu în timpul unei conferințe de presă.

 

Cinci localităţi din Argeş au primit bani de la Ministerul Dezvoltării

Luni, 22 Ianuarie 2024 13:26

 

Cinci localităţi din Argeş au primit bani de la Ministerul Dezvoltării pentru decontarea facturilor pentru o serie de investiţii realizate în etapele 1 şi 2 din PNDL. La nivel national vorbim de 608 obiective, pentru care s-a alocat suma de 650.089.061,85 de lei, în vederea decontării facturilor pentru 608 obiective.

Localităţile din Argeş care au primit bani prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală sunt:

Băiculeşti – 2.490.214 de lei

Brăduleţ – 1.674.499 de lei

Câmpulung – 324.115 de lei

Ciomăgeşti – 124.330 de lei

Coşeşti – 53.745 de lei.

 

 

Bugetul Piteștiului, în dezbatere publică pe 23 ianuarie

Luni, 22 Ianuarie 2024 12:13

Bugetul municipiului Piteşti pe anul 2024 cuprinde venituri totale de 990.965 mii lei. Primăria a inițiat procedura de consultare publică referitoare la proiectul de buget, care poate fi consultat pe site-ul instituției. Locuitorii municipiului Pitești pot depune, în scris, propuneri, sugestii sau opinii cu privire la Proiectul bugetului Municipiului Pitești pe anul 2024, până la data de 23 ianuarie 2024. Propunerile, sugestiile sau opiniile se primesc prin e-mail, la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , precum și la sediul Primăriei Municipiului Pitești – Centrul de Informații pentru Cetățeni (CIC), intrarea D.

Proiectul de buget al orașului Mioveni, în consultare publică!

Luni, 22 Ianuarie 2024 12:11

 

Locuitorii din Mioveni sunt invitați la dezbaterea proiectului de buget al orașului Mioveni pentru anul 2024. Aceștia se pot implica în procesul de realizare al unor viitoare investiții locale și zonale la nivelul comunității, asumându-şi rolul de participant activ în definirea și abordarea proiectelor de dezvoltare ale orașului.

Weekendul trecut au avut loc mai multe întâlniri zonale cu cetăţenii, la care a luat parte conducerea Primăriei. Marți, 23 ianuarie 2024, ora 17.00 va avea o ultimă dezbatere la Centrul Cultural Mioveni.

 

 

Pe promenada râului Argeș se lucrează pentru finalizarea pistelor de biciclete!

Luni, 22 Ianuarie 2024 12:07

 

Continuă lucrările pe promenada râului Argeș. În acest moment sunt executate 50% din lucrările angajate: asfaltare, placarea zidului, montarea parapetului pietonal și a stâlpilor de iluminat cu instalațiile aferente. Se lucrează pentru finalizarea pistelor de biciclete!

„Facem din nou un apel către cei care folosesc promenada: să o menținem curată și nevandalizată pentru a ne bucura cât mai mult și cât mai mulți de avantajele ei! Lucrările continuă pe strada Basarabiei și pe Bulevardul Petrochimiștilor.”, a transmis primarul Cristian Gentea.


 

Palatul Administrativ al județului Argeș, modernizat după 50 de ani

Marţi, 16 Ianuarie 2024 20:14

Marți, 16 ianuarie, a avut loc recepția finală a lucrărilor de reabilitare a Palatului Administrativ al Județului Argeș.

Este unul dintre cele mai ample proiecte investiționale ale Consiliului Județean Argeș, cu finanțare europeană nerambursabilă, cu o valoare de 41 milioane lei, din care 24 milioane lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă.

 

Penitenciarul Mioveni va avea secţie externă la Miceşti, pentru regim deschis!

Marţi, 16 Ianuarie 2024 13:34

 

În acest an, Penitenciarul Mioveni va inaugura o nouă secţie externă, pentru regim deschis, care se construieşte în comuna Miceşti. Locaţia va găzdui persoane private de libertate care execută pedepse uşoare şi care prestează diverse activităţi care sunt remunerate financiar; practic, deţinuţii care merg la muncă. De asemenea, şi în cadrul penitenciarului vor avea loc reorganizări importante pe anumite secţii, în acest sens urmând să aibă loc o licitaţie pentru un contract în valoare de 9.337.416,52 lei.

 

Cel mai lung drum modernizat de Consiliul Județean Argeș cu fonduri europene a fost finalizat și recepționat

Luni, 15 Ianuarie 2024 12:18

Vineri, 12 ianuarie 2024, s-a efectuat recepția la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiții “Modernizare DJ 503 limita județului Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja – Catanele (DJ 702 G – km 3+824) km 98+000 – 140+034 (42,034 km) în județul Argeș”. Este al 10-lea proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 în judeţul Argeş.

În lungime de 42 de kilometri, DJ 503 este cel mai lung drum județean modernizat prin accesare de fonduri europene de către Consiliul Județean Argeș. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 127 milioane de lei, din care: 98,4 milioane lei reprezintă valoarea totală eligibilă. 

 

Drumurile din Budeasa sunt supravegheate video

Luni, 15 Ianuarie 2024 12:04

 

Drumurile publice din Budeasa sunt monitorizate de noul sistem de supraveghere video implementat de Primăria Budeasa prin PNRR.

Este vorba despre un sistem integrat care va putea semnala rapid încălcările legislației și ale bunului simț! Este și cazul unui bărbat, care a fost filmat când arunca gunoiul pe marginea drumului dintre Budeasa și Pitești.

Tarifele de acces la Bazinul Didactic de Înot de la Mioveni

Luni, 15 Ianuarie 2024 11:56

Tarifele practicate la Bazinul de Înot Mioveni, aprobate prin hotărâre de Consiliu Local Mioveni, pentru anul 2024, sunt următoarele:

Cursuri de inițiere înot, cu instructor de înot:

- bilet intrare curs copii: 30 lei/oră;

- bilet intrare curs adulți: 40 lei/oră;

- abonament curs copii: 230 lei/10 ședințe/30 de zile.

- abonament curs adulți: 320 lei/10 ședințe/30 de zile.

 

Pagina 4 din 198

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea