O Dacia 1100, fabricată în 1969, se vinde pe un site din Germania

Luni, 21 Octombrie 2024 14:38

 

Un autoturism Dacia 1100 de culoare verde, fabricată în iunie 1969 la uzina de la Mioveni se vinde pe un site de vânzări automobile second-hand din Germania, mobile.de. Proprietarul, un bucureștean, susține că mașina a parcurs doar 43.612 kilometri și dispune de un motor de 45 de cai-putere.

„Mașina este în starea originală, nu a suferit vreo modificare sau vreun accident de când a ieșit de pe poarta uzinei Dacia de la Mioveni în 1969. Mașina este funcțională, iar motorul pornește imediat”, se menționează în anunț. Prețul solicitat pentru această mașină de colecție este de 8.500 euro., potrivit Știripesurse.ro.

Spitalul Județean de Urgență Pitești va avea Laborator de radioterapie

Luni, 21 Octombrie 2024 13:18

 

Consiliul Județean Argeș va construi și va dota primul Laborator de radioterapie al Spitalului Județean de Urgență Pitești. Investiția va fi acoperită prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

”Laboratorul de radioterapie va fi construit lângă Secția de Oncologie și va avea cinci etaje. Va avea dotări de ultimă generație precum acceleratoare liniare de particule - energie 15 MV, computer tomograf simulator, sistem planificare tratament, staţie de conturare, sistem de înregistrare și verificare, sistem de imobilizare și sistem de dozimetrie. În același timp, tehnologia IMRT – VMAT care va permite pacienților să beneficieze de unul dintre cele mai performante tratamente de radioterapie disponibile în lume şi va permite acoperirea întregului lanț de tratare a afecţiunilor oncologice.

 

Vineri, 25 octombrie, se încheie modulul 1 de cursuri

Luni, 21 Octombrie 2024 13:09

 

Vineri, 25 octombrie, preșcolarii și elevii încheie primul modul din anul școlar 2024-2025. Urmează o vacanță de o săptămână, iar cursurile reîncep luni, 4 noiembrie.

Secretar de stat în Ministerul Educației: ”Am interzis detașarea profesorilor în primul an de activitate”

Luni, 21 Octombrie 2024 11:45

 

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, a declarat că începând cu anul școlar 2024-2025 este interzisă detașarea profesorilor în primul an de învățământ. Dascălii sunt obligați să predea cel puțin un an în școala unde au primit post.

„Cu toate riscurile, știți că anul acesta am interzis, de exemplu, detașarea profesorilor în primul an de activitate, pentru că se întâmpla în următorul fenomen: ne titularizam într-o școală undeva la țară, după care imediat ne gândeam cum să ne mutăm de acolo înainte de a călca în această școală. Am introdus în metodologiile de mobilitate interdicția de a te detașa măcar în primul an.

 

INOVAREA - SURSĂ DE DEZVOLTARE ANTREPRENORIALĂ - noua expoziție de la BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

Luni, 21 Octombrie 2024 11:25

„Imaginația este mai importantă decât cunoștințele” afirma Albert Einstein. Astfel, pentru un succes în domeniul în care activezi, de cele mai multe ori este nevoie de creativitate pentru a avea succes. Iar pentru un succes în ceea ce privește activitatea companiei pe care o conduci este nevoie de o inovare. Inovarea este unealta caracteristică a întreprinzătorilor, mijlocul prin care ei explorează schimbarea, transformând-o într-o posibilitate de a realiza afaceri. Un savant nota că: „ ...pentru atingerea unui alt ritm de inovare tehnoloogică este nevoie de o societate în care să fie încurajată producția continuă de noi cunoștințe.” (Simon Kusnets).

Focul lui Sumedru la Topoloveni

Luni, 21 Octombrie 2024 11:22

În ziua de vineri, 25 octombrie 2024, la târgul săptămânal din TOPOLOVENI, va avea loc manifestarea tradițională „FOCUL LU’ SUMEDRU”, obicei etnografic specific zonei Muscelului.

“CROSUL FĂCLIILOR” – ora 16.30 – pe traseul – stadion – târgul săptămânal

Premierea familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie

Vor participa:

 

Bradu. Hai la Focul lui Sumedru!

Luni, 21 Octombrie 2024 11:17

# Tradiții și obiceiuri pentru 25 octombrie

Ca în fiecare an, în seara de 25 octombrie, toţi brădenii, cu mic, cu mare, sunt invitaţi la Focul lui Sumedru. De curând, Consiliul Local a decis ca această sărbătoare să fie trecută în lista sărbătorilor permanente ale comunei pentru a continua tradiția veche de secole. Focul lui Sumedru sau Focul de Sâmedru este tradiția pe care mulți români o vor respecta în noaptea de 25 spre 26 octombrie. Are loc înaintea marii sărbători, Sfântul Dimitrie (Dumitru), considerată a fi și ultima importantă din anotimpul toamnei.

Budeasa. Hai la focul lui Sumedru!

Luni, 21 Octombrie 2024 11:14

Vineri, 25 octombrie, în ajunul sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, în comuna Budeasa se va continua tradiția Focului lui Sumedru, sărbătoare cu o vechime de peste 2.000 de ani în cultura tradițională a satului românesc.

Primăria Comunei Budeasa împreună cu Consiliul Local vă invită, alături de familie și prieteni, într-un cadru de poveste, la zona de picnic – Poiana Ciucaș, începând cu orele 18.00, să strigăm cu toții “Hai la focul lui Sumedru”. În această seară specială, pe lângă aprinderea tradiționalului foc, cei prezenți se vor bucura si de bucatele împărțite, conform datinilor specifice acestei sărbători. Vă așteptăm într-un număr cât mai mare!


 

Focul lui Sumedru se aprinde la Mioveni!

Luni, 21 Octombrie 2024 09:45

 

Tradițiile străbune continuă să fie sărbătorite la Mioveni! Focul lui Sumedru, sărbătoarea purificatoare organizată în ajunul marii sărbători creștine a Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir, va fi organizat de administrația locală, spre bucuria celor mari și a celor mici.

”Vineri, 25 octombrie, în ajunul sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, orașul Mioveni va respecta tradiția Focului lui Sumedru, sărbătoare cu o vechime de peste 2.000 de ani în cultura tradițională românească.

Focurile simbolice vor fi aprinse doar în locuri special amenajate și supravegheate de către angajații Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Mioveni, împreună cu cei ai Primăriei și ai Centrului Cultural Mioveni.

Patronii din industria alimentară nu vor continuarea plafonării prețurilor

Luni, 21 Octombrie 2024 09:32

 

Federaţia Romalimenta a transmis un mesaj prin care arată că patronatele din sistem nu doresc să continue plafonarea prețurilor pentru că la acest moment, măsura este nejustificată.

"Aşa cum am arătat în repetate rânduri, intervenţia statului în piaţă este, uneori, un rău necesar, cu condiţia ca ea să aibă un caracter excepţional şi limitat în timp şi ca arie, ceea ce nu este cazul acum: ce s-a dorit pentru 3 luni a ajuns deja la un an şi jumătate, iar de la 14 produse ajungem la toate, şi fără niciun termen!

 

Tunelul Daniela de pe Secțiunea 4 Tigveni-Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu-Pitești a ajuns la 1000 de metri

Vineri, 18 Octombrie 2024 12:46

 

Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat că au fost forați primii 1000 de metri în Tunelul Daniela (sensul de mers Sibiu-Pitești) din totalul de 1350 metri.

”Pe acest lot, construim primul tunel rutier la nivel de autostradă de pe acest drum de mare viteză pe sub Dealul Momaia din județul Argeș, care are 2 fire principale separate și paralele, câte unul pentru fiecare sens de mers, denumite Tunelul Daniela, pentru sensul de mers Sibiu-Pitești și Tunelul Alina, pentru sensul de mers Pitești-Sibiu.”, a notat Scrioșteanu, pe pagina sa de Facebook.

Bradu - Hai la Focul lui Sumedru!

Joi, 17 Octombrie 2024 11:15

# Tradiții și obiceiuri pentru 25 octombrie

Ca în fiecare an, în seara de 25 octombrie, toţi brădenii, cu mic, cu mare, sunt invitaţi la Focul lui Sumedru. De curând, Consiliul Local a decis ca această sărbătoare să fie trecută în lista sărbătorilor permanente ale comunei pentru a continua tradiția veche de secole. Focul lui Sumedru sau Focul de Sâmedru este tradiția pe care mulți români o vor respecta în noaptea de 25 spre 26 octombrie.

Are loc înaintea marii sărbători, Sfântul Dimitrie (Dumitru), considerată a fi și ultima importantă din anotimpul toamnei. În ajunul sărbătorii Sfântul Dumitru, în diferite regiuni din țară se aprinde un foc imens, în jurul căruia se adună adulți și copii.

 

Budeasa - Hai la focul lu Sumedru!

Joi, 17 Octombrie 2024 11:15

Vineri, 25 octombrie, în ajunul sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, în comuna Budeasa se va continua tradiția Focului lui Sumedru, sărbătoare cu o vechime de peste 2.000 de ani în cultura tradițională a satului românesc.

Primăria Comunei Budeasa împreună cu Consiliul Local vă invită, alături de familie și prieteni, într-un cadru de poveste, la zona de picnic – Poiana Ciucaș, începând cu orele 18.00, să strigăm cu toții “Hai la focul lui Sumedru”. În această seară specială, pe lângă aprinderea tradiționalului foc, cei prezenți se vor bucura si de bucatele împărțite, conform datinilor specifice acestei sărbători. Vă așteptăm într-un număr cât mai mare!

Penitenciarul Mioveni și-a mărit flota de mașini, cu un Renault Express Frigorific

Joi, 17 Octombrie 2024 11:15

# Cea mai veche bijuterie pe patru roți este un ”Roman” din anii 90 căreia i se spune ”Mașina Timpului”

Săptămâna trecută, parcul auto al Penitenciarului Mioveni s-a îmbogățit cu un nou model. Este vorba despre un Renault Express Frigorific care va fi folosit pentru a transporta mâncarea pentru deținuți, dar și pentru a transporta legumele pe care le cultivă persoanele private de libertate în secțiile externe ale penitenciarului.

”Avem un parc auto nu foarte modern”

Dar se pare că mândria Penitenciarului Mioveni nu este doar această nouă achiziție, ci și mașinile mai vechi ale unității care sunt folosite cu regularitate și care își fac treaba foarte bine, deși nu sunt modele noi. De exemplu, am aflat că cea mai veche mașină din parcul auto este un ”Roman” din anii 90, căreia i se spune ”Mașina Timpului”, grație vechimii pe care o are, dar care încă este folosită.

 

Oarja. Exercițiu de evacuare de urgență în cazul unui accident chimic la fabrica Ildiz Integre

Joi, 17 Octombrie 2024 11:15

Ce facem dacă la fabrica Ildiz Integre are loc o defecţiune şi un nor toxic vine spre școala şi zona locuită din localitatea noastră? Cum reacționăm pentru a ne pune la adăpost? Ce măsuri luăm pentru a ne salva familia și apropiații? Cum trebuie să reacționeze autoritățile locale?

Acest scenariu de dezastru a fost simulat într-un exercițiu pus în scenă de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș, împreună cu Poliția Argeș și reprezentanții administrației publice locale a comunei. Copiii și profesorii au învățat cum trebuie să iasă ordonat, cât mai repede, din școală și să urce în mijloacele de transport puse la dispoziție de Primărie pentru a putea fi evacuați cât mai repede în afara zonei afectate de norul de substanțe toxice, dăunătoare.

Un nou bebeluș în familia Regală a României!

Miercuri, 16 Octombrie 2024 13:59

# Nepoata Regelui Mihai, sora principelui Nicolae, a devenit mamă

Bucurie mare în familia regală a României! Elisabeta Karina, sora Principelui Nicolae, a devenit mamă de băiat, iar micuțul Augustus Mihaiva fi botezat duminica viitoare. Elisabeta Karina este fiica Principesei Elena, a doua fiică a Regelui Mihai și a Reginei Ana.

”Nou-născut în familia Principesei Elena.

Alteța Sa Regală Principesa Elena a României dorește să împărtășească marea bucurie de a fi devenit bunică pentru a patra oară. Fiica sa, Elisabeta Karina de Roumanie Metcalfe, este mama unui băiat, Augustus Mihai de Roumanie Metcalfe, născut la Spitalul Universitar din Durham (Regatul Unit) în ziua de 23 mai 2024.

 

Lider sindical: ”Nu mai avem profesori de chimie, de fizică, de matematică”

Miercuri, 16 Octombrie 2024 13:39

Nu mai sunt profesori de chimie, de fizică, de matematică, atrage atenția Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ. Asta pentru că tinerii care studiază în domenii de profil nu se orientează spre o carieră didactică deoarece au alte oprtunități, mult mai favorabile din punct de vedere financiar.

”Nu mai avem profesori de chimie, de fizică, de matematică, deci este un semnal de alarmă pe care Guvernul trebuie să-l perceapă corect. Altfel, peste 4-5 ani o să spunem că o să avem 20.000 de necalificați, nu 4.000 ca acum.”, a spus Simion Hăncescu, potrivit Edupedu.ro.

Fostul deputat de Argeș, Daciana Sârbu, un nou premiu pentru afacerea sa, ”Mara Mura”

Miercuri, 16 Octombrie 2024 11:15

Fostul deputat de Argeș, Daciana Sârbu, a dat lovitura! Afacerea sa cu prăjituri fine ”ca la Paris” a obținut un premiu important la Gala ”Romanian Hospitality Awards”, eveniment care a avut loc săptămâna trecută. Pentru Daciana este o nouă confirmare a faptului că merge pe drumul cel bun după ce a renunțat la politică în favoarea pasiunii sale din copilărie – gastronomia, sau, mai precis, patiseria. La acest moment, Mara Mura are patru locații în București (Ateneu, Mall Băneasa, Centrul Vechi și One City Floreasca) și se bucură de mare succes.

”Le-am primit tot timpul cu recunoștință și ne-am bucurat în liniște de toate premiile din ultimii ani. Anul acesta e diferit. Vreau să vorbesc cu mândrie despre Mara Mura si toată echipa noastră, vreau să îi laud că sunt creativi, loiali și determinanți, dar mai ales să le mulțumesc pentru tot ce fac în fiecare zi. Suntem printre cei mai buni.”, a scris Daciana Sârbu, pe Facebook, după ce a primit premiul la Gala ”Romanian Hospitality Awards”.

 

Primarul Cristian Gentea a premiat 93 de cupluri longevive

Miercuri, 16 Octombrie 2024 11:15

Zilele trecute, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a premiat 85 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie și 8 cupluri care au sărbătorit 60 de ani de căsătorie, în cadrul unei ceremonii organizate la Filarmonica Pitești.

”La mulți ani și multă sănătate tuturor sărbătoriților! Fie ca povestea voastră de viață să continue la fel de frumoasă și exemplară!

În semn de respect și recunoștință pentru contribuția lor în cadrul comunității, fiecărui cuplu i-a fost oferit un premiu simbolic de 1.000 de lei, alături de o diplomă aniversară și un buchet de flori. Prin experiența lor de viață și de muncă, acești seniori au contribuit la dezvoltarea Piteștiului într-un oraș de care suntem mândri.

Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern: ”Cumpărăm 58 de trenuri electrice noi”

Miercuri, 16 Octombrie 2024 10:28

 

Primul ministru Marcel Ciolacu a anunțat la începutul ședinței de Guvern că va achiziționa 58 de trenuri electrice noi, care vor costa 3,3 miliarde de lei. Acestea vor trece prin 13 municipii reședință de județ, dar nu și prin Pitești.

”Aprobăm, așadar, un proiect major de investiții ce conectează mari centre urbane prin transport feroviar modern. Cumpărăm 58 de trenuri electrice noi, o investiție de 3,3 miliarde de lei din bani europeni. 13 municipii reședință de județ vor fi interconectate, printre acestea fiind Brașov, Craiova, Brăila, Galați, Bacău, Focșani, Arad, Deva, Alba Iulia, Cluj-Napoca și Oradea. Și în privința infrastructurii rutiere avem un proiect important, varianta de ocolire a orașului Buftea. Este o investiție de peste 515 milioane lei, extrem de necesară pentru a finaliza Autostrada de Centură A0”, a precizat premierul, potrivit Știripesurse.ro.

 

Pagina 1 din 300

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea