Elevii din pitești au plantat bulbi de lalea în Parcul Lunca Argeșului

Luni, 13 Noiembrie 2023 14:44

 

Mai mulți elevi ai Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” au plantat oeste 1500 de bulbi de lalea în Parcul Lunca Argeșului. Cu multă energie, sub atenta îndrumare a specialiștilor din cadrul Societății Salpitflor Green SA, s-au antrenat în activități de întreținere peisagistică și de plantare a mai multor soiuri de lalele.

„Harnici și plini de voie bună au plantat peste 1500 de bulbi. Elevii se vor întoarce în primăvară pentru a-și admira munca. Pentru că au învățat să planteze corect bulbi de lalea, elevilor le-au fost oferiți bulbi de Tulipa Pitești pe care îi vor planta în grădinile lor.

 

Directorii DSVSA din țară, în vizită la Mănăstirea Argeșului

Luni, 13 Noiembrie 2023 14:28

 

La începutul lunii noiembrie, sub organizarea domnului dr. Sorin Sorescu – director executiv DSVSA Argeș, a fost organizată o vizită la Mănăstirea Argeșului, delegația fiind formată din directorii DSVSA din toate județele țării. Au participat și dr. Alexandru Nicolae, președintele ANSVSA – Secretar de Stat și dr. Mihai Ponea, secretarul general al instituției

Oaspeții au fost primiți de părintele Adrian Enache, care i-a însoțit în Catedrala Voievodală, Sala Manole din Palatul Mitropolitan, Paraclisul Mănăstirii, biserica de lemn, precum și în noua Catedrală Arhiepiscopală și Necropolă Regală.

 

 

Permisul de conducere pentru categoria B ar putea fi valabil și pentru unele motociclete

Miercuri, 08 Noiembrie 2023 07:36

 

Săptămâna trecută, Senatul a adoptat o lege prin care permisul de conducere eliberat pentru categoria B este valabil şi în cazul anumitor tipuri de motociclete. Preşedintele României, Klaus Iohannis, solicitase o reexaminare pe această lege.

Condiţia pentru ca permisul să fie valabil şi pentru motociclete e ca şoferul să aibă minim 24 de ani şi să fi obţinut carnetul de conducere cu cel puţin 3 ani în urmă.

 

Meciuri de Champions League la Mioveni!

Marţi, 07 Noiembrie 2023 07:37

 

În perioada noiembrie 2023 - ianuarie 2024, echipa de volei feminin SC Prometey Dnipro, campioana națională a Ucrainei, va disputa meciurile "de acasă" din Cupa Campionilor la Sala Sporturilor Mioveni.

Campioana Ucrainei la volei feminin evoluează în grupa E, alături de echipa franceză Volero Le Cannet, echipa poloneză ŁKS Commercecon Łódź și campioana României, Alba Blaj.

 

 

Circulația pe Transfăgărășan și Transalpina s-a închis

Luni, 06 Noiembrie 2023 10:39

 

Circulaţia pe Transfăgărăşan şi Transalpina s-a închis începând de luni, 6 noiembrie, de la ora 8:00, din cauza condiţiilor meteorologice, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Având în vedere scăderea temperaturilor la altitudine, a intensificării bruște a vântului, a posibilității apariției ceții dense în orice moment al zilei și pentru siguranța participanților la trafic s-a luat decizia ca începând de luni, 06.11.2022, ora 08:00, circulația rutieră să fie interzisă

 

Târgul de Crăciun din Pitești. Informații privind înscrierea la eveniment

Joi, 02 Noiembrie 2023 11:24

Primăria Municipiului Pitești organizează, în perioada 1 decembrie 2023 - 2 ianuarie 2024, în Piața Primăriei, Târgul de Crăciun, eveniment dedicat sărbătorilor de iarnă, având ca tematică sărbătoarea Crăciunului. Cei care doresc să participe la eveniment trebuie să țină cont e mai multe informații.

La Târgul de Crăciun vor exista următoarele categorii de produse:

1. Produse alimentare: mâncare tradițională, produse alimentare tip fast-food, deserturi, produse de cofetărie și patiserie, miere, dulceață, zacuscă, prăjituri, clătite, plăcinte.

2. Băuturi: vin fiert, cafea, ciocolată caldă, ceai, limonadă, sucuri naturale.

 

Festivalul toamnei printre prichindeii de la „Luminișul Pădurii”

Joi, 02 Noiembrie 2023 10:50

A fost forfotă mare, săptămâna trecută, în curtea grădiniței cu Program Prelungit” Luminișul Pădurii” din cartierul Trivale. Sub coordonarea doamnei director Andreea Georgiana Enache și a doamnelor educatoare, preț de câteva ore curtea s-a transformat într-un decor de vis: Zâna Toamnă, baloți de paie, dovleci, costume populare, flori și alte elemente tomnatice au conturat târgul „Toamna în Luminiș”, eveniment ajuns la cea de-a doua ediție.

Standurile erau încărcate de bunătăți pregătite de părinți și bunici.

IPJ Argeș recrutează. Cererile de înscriere se depun până la 5 noiembrie

Miercuri, 01 Noiembrie 2023 06:32

 

Până la data de 5 noiembrie 2023, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș primește cereri de înscriere pentru trei dintre unitățile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne. Candidații se pot încrie la o singură școală postliceală, iar locurile scoase la concursurile de admitere sunt comune femei-bărbați.

Perioada aferentă desfășurării întregii sesiuni de recrutare este octombrie 2023 – februarie 2024, iar unitățile pentru care Serviciul Resurese Umane din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș va realiza recrutarea de candidați sunt următoarele:

 

 

Sute de copii au participat la activitățile pompierilor argeșeni

Marţi, 31 Octombrie 2023 20:14

 

 

Săptămâna trecută au avut loc mai multe activități la ISU Argeș în cadrul „Școala Altfel”. Numărul vizitatorilor a ajuns la aproximativ 1000 de persoane. Alături de cadrele didactice, cei mici, dar și cei mari au luat parte la prezentarea tehnicii de intervenție din dotarea pompierilor argeșeni, dar și la lecțiile deschise despre modul de comportare în situații de urgență, fiindu-le explicate și exemplificate manevrele principale de prim ajutor calificat în cazul unor urgențe medicale.

„Pe lângă pompieri și copii, cățelușa noastră Ela, pregătită pentru misiuni de căutare-salvare în mediul urban, s-a bucurat nespus să fie în centrul atenției vizitatorilor”, a transmis ISU Argeș.

 

 

P.S. Macarie Drăgoi, cel dintâi Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, în vizită la Muzeul Golești

Marţi, 31 Octombrie 2023 13:18

 

Săptămâna trecută, Muzeul Golești a primit o vizită de seamă. Preasfințitul Părinte Macarie, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, a venit să vadă cum avansează lucrările la gospodăria pe care a donat-o instituției cu puțin timp în urmă. A vizitat o parte din Muzeu și s-a declarat încântat de ceea ce a văzut.

Iustin Dejanu, director: ”Zi caldă de toamnă, o zi numai bună pentru o vizită specială pentru Muzeul Goleşti. Am fost onoraţi să îl avem oaspete, la Muzeul Golești, pe PS Macarie, Episcopul Europei de Nord. A venit să vadă stadiul lucrărilor la remontarea gospodăriei de Spermezeu (Bistrița Năsăud) pe care, cu multă generozitate, ne-a donat-o, suportând Sfinția Sa și toate cheltuielile de edificare.

 

 

Poliţia ar putea suspenda înmatricularea autoturismelor care au RCA-ul expirat

Marţi, 31 Octombrie 2023 10:53

 

Codul Rutier ar putea suferi unele modificări. Printre noile reglementări, se numără aceea că Poliţia va putea dispune suspendarea înmatriculării autovehiculului în cazul în care asigurarea RCA nu mai este valabilă.

În prezent, suspendarea înmatriculării poate fi dispusă în cazul în care șoferul circulă fără efectuarea la timp a inspecției tehnice periodice a autovehiculului (ITP).

Potrivit Digi24.ro, suspendarea din circulație încetează în ambele situații, în cazul în care probleme sesizate sunt remediate.

 

Focar de gripă aviară lângă județul Argeș

Luni, 30 Octombrie 2023 22:50

 

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală a confirmat prezența virusului gripei aviare H5N1 în probele prelevate de la o pasăre dintr-o gospodărie cu 120 de păsări din localitatea Țigănești, județul Teleorman.

Imediat de la anunțarea suspiciunii, a fost activată Unitatea Operaţională Locală din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Teleorman, care a întreprins primele măsuri pentru izolarea focarului. În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că proprietarul gospodăriei afectate vânduse unui vecin 25 de păsări.

 

 

Elevii intră în prima vacanţă din acest an şcolar! Urmează modulul al II-lea

Joi, 26 Octombrie 2023 15:25

 

Vineri, 27 octombrie elevii şi preşcolarii intră în prima vacanţă din anul şcolar 2023-2024. Vacanţa va dura o săptămână, iar pe 6 noiembrie, copiii se vor întoarce la ore.

Modulul al II-lea va începe pe 6 noiembrie și se va termina pe 22 decembrie 2023. Urmează vacanța de iarnă, între 23 decembrie 2023 și 7 ianuarie 2024.

Modulul al III-lea începe pe 8 ianuarie 2024 și se termină, după caz , pe 9 februarie, 16 februarie sau 24 februarie, în funcție de decizia inspectoratelor școlare județene. Elevii vor avea o nouă vacanță în perioada 12 februarie – 3 martie, în funcție de decizia inspectoratelor școlare județene.

 

FC Argeș retrage definitiv tricoul cu numărul 10. Gentea: „Nu merită nimeni să îmbrace acest tricou”

Joi, 26 Octombrie 2023 13:11

 

Joi, 26 octombrie 2023, la 16 ani de la moartea marelui fotbalist Nicolae Dobrin, clubul FC Argeș anunță retragerea definitivă a tricoului cu numărul 10. Propunerea a fost inițiată de primarul Cristian Gentea.

 

„Am propus Consiliului Director al Asociației Campionii FC Argeș ca începând de astăzi să fie retras tricoul cu numărul 10 pe care l-a purtat Nicolae Dobrin. Din punctul meu de vedere nu merită nimeni să îmbrace acest tricou și să rămână al cui știe toată lumea că l-a respectat”, a precizat primarul Cristian Gentea, în cadrul unei conferințe de presă.

 

Protest la Casa Județeană de Pensii Argeș. Angajații sunt nemulțumiți de salarii

Joi, 26 Octombrie 2023 11:41

 

Angajații din mai multe case județene de pensii au organizat, joi, 26 octombrie, proteste spontane. Aceștia sunt nemulțumiți că salariile sunt sub nivelul celor din casa națională de pensii.

Funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Casei Județene de Pensii Argeș au organizat joi dimineața, în jurul orei 10.00, un protest în fața instituției.

Măsura este legată de parcursul legislativ al proiectului de lege privind completarea art. 141 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul în care „personalul caselor teritoriale de pensii să beneficieze, prin asimilare, de aceleași drepturi salariale ca personalul din cadrul CNPP, stabilite potrivit legislației privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”.

Rezultate de excepție pentru sportivii din Oarja

Miercuri, 25 Octombrie 2023 10:39

 

Recent, la Complexul Sportiv Apollo din Capitală, s-a desfășurat cea de-a X-a ediţie a competiției internaționale de karate kyokushin, cunoscută sub numele de ROMANIAN OPEN – Bucharest Challenge Cup! A fost o competiție cu 470 sportivi din 49 de cluburi, reprezentând 12 ţări!

Toţi cei prezenţi în data 14 octombrie 2023, în Sala Apollo din Capitală, au reuşit să facă aşa cum ne-au obişnuit an de an, o competiţie de top, cu un nivel al sportivilor foarte ridicat, la proba de kata, dar mai ales la cea de kumite! Şi pentru sportivii din Oarja rezultatele au fost foarte bune.

 

 

Nu mai sunt bani pentru salariile profesorilor! Ministra Educaţiei cere 9 miliarde de lei la rectificare

Luni, 23 Octombrie 2023 13:26

 

Ministrul Educației, Ligia Deca, va cere 9 miliarde de lei la rectificarea bugetară. Ministerul nu mai are bani pentru salariile profesorilor, burse și utilități.

“Am cerut sumele pentru a putea onora obligațiile noastre în ce privește salariile, odată cu intrarea în vigoare a măririlor salariale, care pe medie sunt undeva între 25 și 30% pentru tot personalul din învățământ.

Am cerut aproape 9 miliarde de lei. Din care aproximativ 3,8 miliarde, da, sunt obligațiile vizând salariile. Deci ce ne trebuie în plus până la finele anului pentru a putea plăti drepturile salariale.”, a declarat ministra Ligia Deca.

 

Hai la Focu’ lu’ Sumedru!

Luni, 23 Octombrie 2023 11:54

 

Focul lui Sumedru sau Focul de Sâmedru este o tradiție românească, veche de două mii de ani. În noaptea de 25 spre 26 octombrie, dinaintea sărbătorii Sfântului Dimitrie (Dumitru), apărătorul păstorilor, se aprind focuri și tinerii se adună în jurul acestora. Pe vremuri, focurile se aprindeau pe dealuri pentru a fi observate de la distanță. În foc se punea și tulpina unui copac tăiat din pădure, ca simbol al zeului care moare și renaște în fiecare an.

În jurul focului se strâng oamenii satului și împart dulciuri copiiilor ca semn de mulțumire. În altă viziune, se dau covrigi, mere și must pentru pomenirea celor morți. Există o legendă care spune că scopul focului este de a alunga spiritele rele.

 

 

19 CUPLURI VOR FI PREMIATE DE ZIUA NAȚIONALĂ, LA MIOVENI

Joi, 19 Octombrie 2023 07:11

 

A devenit deja o tradiție ca autoritățile din Mioveni să premieze cuplurile din oraș care, în cursul anului, și-au aniversat “Nunta de Aur”.

Pentru acest an, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni vor acorda unui număr de 19 cupluri care au împlinit 50 ani de căsătorie neîntreruptă un premiu simbolic, plus 500 lei și o diplomă aniversară, în semn de recunoștință pentru modelul pe care îl oferă generațiilor viitoare. Evenimentul va avea loc de Ziua Națională a României.

 

Fundația Leul Albastru organizează cursuri de acordare a primului ajutor, cu finanțare din partea Consiliului Județean Argeș

Miercuri, 18 Octombrie 2023 13:13

 

# 50 de persoane din comunitatea argeșeană vor fi instruite pentru a acorda primul ajutor în situații de urgență medicală

# Proiectul ”Eroii Argeșului” are drept scop creșterea accesului la servicii de sănătate pentru situații de urgență

Consiliul Județean Argeș susține inițiativele sănătoase! Fiecare curs de prim ajutor începe cu un joc de cunoaștere care dezvăluie motivațiile participanților de a învăța să acorde primul ajutor. Mai mult decât dorința de a dobândi noi deprinderi, cei mai mulți dintre ei își doresc să ajute. Lăudabil, ei își dedică o zi pentru a se pregăti să intervină în situații de urgență medicală.

 

Pagina 10 din 280

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea