Au început înscrierile la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

Luni, 15 Iulie 2024 14:31

 

Peste 78% dintre elevi au promovat prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an. Cei care nu au reuşit să promoveze examenul maturităţii au o nouă şansă în sesiunea de toamnă. Luni, 15 iulie, au început înscrierile la sesiunea de toamnă a BAC-ului. Candidaţii au la dispoziţie o săptămână pentru a se înscrie, până pe 22 iulie 2024.

Pot face acest lucru candidaţii care au picat Bac-ul în sesiunea din vara acestui an sau sesiunile din anii precedenţi. De asemenea, se pot înscrie candidaţi care au terminat liceul dar, din diferite motive, nu au putut să susţină, până acum, examenul de Bacalaureat. Candidații vor susține apoi probele de evaluare a competențelor, iar apoi probele scrise.

Aparatură modernă în cadrul Laboratorului de Angiografie și Cardiologie Intervenţională al Spitalului Județean Argeș

Vineri, 12 Iulie 2024 12:53

 

Laboratorul de Angiografie și Cardiologie Intervenţională al Spitalului Județean de Urgenţă (SJU) Pitești a fost modernizat cu un sistem hemodinamic de ultimă generaţie, în valoare totală de 98.175 de lei cu TVA, fonduri alocate de către Consiliul Judeţean Argeș, în totalitate.

Modulul hemodinamic este dedicat monitorizării funcțiilor vitale ale pacientului și măsurătorii invazive a parametrilor hemodinamici (curbe de presiune) și este, astfel, o componentă esențială în desfășurarea procedurilor invazive. Noul sistem aduce plusvaloare în actul medical și siguranță optimă, pacienților care se adresează SJU Pitești, în desfășurarea procedurilor de angiografie coronariană.

 

Pericol de înec în lacurile de acumulare și în cursurile de apă

Vineri, 12 Iulie 2024 12:42

Administrația Bazinală de Apă Argeș–Vedea reamintește populației că scăldatul în lacurile de acumulare și în cursurile de apă, este periculos.

Se recomandă să alegem pentru îmbăiere și recreere ștrandurile și zonele special amenajate. Lacurile de acumulare sau râurile (aval de baraje), reprezintă un pericol atât din cauza curenților care se formeză în timpul deversărilor şi al funcţionării hidrocentralelor cât și a colmatării şi a vegetaţiei din apă. Curenții care se formează în apropierea barajelor în timpul deversării sau funcționării hidrocentralelor sunt foarte puternici și pun în pericol viața celor care se aventurează în aceste lacuri.

România este sub cod roșu de caniculă. Avertismentul ISU Argeș

Vineri, 12 Iulie 2024 12:26

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționări de COD PORTOCALIU și COD ROȘU, valabile și în județul Argeș, pentru zilele de 12, 13 și 14 iulie. Acestea prognozează intensificarea și persistența valului de căldură și disconfort termic deosebit de accentuat.

„Finalul de săptămână aduce temperature tot mai ridicate, iar în județul Argeș valul de căldură va fi intens și persistent, cee ace poate conduce și la apariția unor situații nadorite. Pentru siguranța dumneavoastră și a familiei vă îndrumăm să respectați următoarele recomandări:

- Stați la umbră și evitați expunerea prelungită la soare!

- Consumați suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător! Evitați consumul băuturilor alcoolice!

 

Budeasa Swim&Run 2024 - sportul și aventura, celebrate într-un cadru spectaculos!

Joi, 11 Iulie 2024 08:11

 

 

Una dintre cele mai spectaculoase și mult așteptate competiții sportive, în care înotul și alergarea se îmbină pentru a crea o experiență senzațională, dă startul înscrierilor!

Competiția Budeasa Swim&Run, organizată de clubul de triatlon Triatlet Pitești, va avea loc în data de 13 iulie 2024, la Complexul Sportiv Național Bascov-Budeasa, Argeș. Pasionații de sport – copii șu adulți – se pot înscrie în competiție prin accesarea link-ului https://triatlet.ro/inscriere/.

Mai multe locuri de joacă în Pitești. O parte dintre ele vor fi modernizate

Miercuri, 10 Iulie 2024 10:49

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public Pitești, a semnat miercuri, 10 iulie 2024, contractul privind realizarea obiectivului de investiții „Modernizare și amenajare locuri de joacă pentru copii (9 loturi):

1.  modernizare loc de joacă – bl. C5-C6-C7, str. Gh. Ionescu - Gion, suprafață 379 mp, 8 echipamente, valoare contract 739.206,79 lei, fără TVA;

2. amenajare loc de joacă – str. Turcești, suprafață 495 mp, 9 echipamente, valoare contract 630.946,34 lei, fără TVA;

3. amenajare loc de joacă – str. Marta Rădulescu, suprafață 245 mp, 9 echipamente, valoare contract 605.477,65 lei, fără TVA;

4. modernizare loc de joacă – str. Făgăraș E8-E9, suprafață 178 mp, 7 echipamente, valoare contract 286.534,84 lei, fără TVA;

 

Controale de amploare efectuate de Apă Canal 2000 SA în comuna Oarja: Branșamentele de apă ilegale utilizate pentru agricultură, grădini de legume, livezi și umplerea lacurilor - cauza lipsei de presiune pe rețea

Marţi, 09 Iulie 2024 22:14

 

În contextul perioadei de secetă pe care o traversăm și urmare a numeroaselor sesizări și reclamații privind lipsa de apă și lipsa de presiune în comuna Oarja, Serviciul Control din cadrul APĂ CANAL 2000 SA desfășoară în această perioadă acțiuni de verificare în toată comuna pentru identificarea neregulilor care conduc la epuizarea într-un timp scurt a disponibilităților de apă. Dacă în urma cu câteva zile operatorul întâmpina greutăți în asigurarea serviciului de alimentare cu apă în zonă și mulți locuitori ai comunei nu aveau apă pentru consum menajer, după doar 3 zile de controale masive, situația s-a stabilizat, presiunea pe rețeaua de distribuție revenind în parametri normali de funcționare.

 

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională.Topul celor mai bune și a celor mai slabe școli din Argeș

Marţi, 09 Iulie 2024 13:07

 

Au fost publicate rezultatele finale la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a. În județul Argeș a crescut numărul elevilor care au obținut media 10. Pe lângă cele trei fete (Evelina Maria Dinu, Georgiana Lavinia Gingu și Ilinca Maria Năstăsie) de la Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din Piteşti a obținut media perfectă, după contestații, și eleva Daria Salome Dincu de la Colegiul Național „Ion C. Brătianu”. Nota acesteia, de 9,75 de la matematică, a fost modificată cu 10.

În Argeș, rata de promovare a fost de 76,15%. În topul celor mai bune şcoli, după rezultatul obținut de la Evaluarea Naţională, regăsim și o şcoală din mediul rural. Este vorba de Şcoala Gimnazială Nr. 1 Pietroşani, unde un elev a obţinut media 9.92 (9.85 – limba română, 10 - matematică).

 

Peste 1600 de contestații în Argeș, după BAC. Cele mai multe au fost la limba română

Marţi, 09 Iulie 2024 11:46

 

Mii de elevi au fost nemulțumiți de rezultatele obține la examenul de bacalaureat. Deși, la nivel național, rata de promovare (înainte de contestații) a fost de 76,4%, cea mai mare din ultimii zece ani, au existat și o mulțime de persoane dezamăgite de rezultatele obținute. Astfel că au fost depuse și foarte multe contestații.

Doar în județul Argeș au fost făcute 1.633 de contestații. Cele mai multe, 685 dintre ele, au fost înregistrate la proba susținută la limba și literatura română, conform informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

Şoferii vor primi mesaje pe telefon şi e-mail la expirarea permisului auto

Marţi, 09 Iulie 2024 09:29

 

La începutul lunii iulie, Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări a introdus notificările electronice, pentru a anunţa şoferii cărora le expiră permisele de conducere.

Astfel, serviciul electronic permite transmiterea de mesaje de informare, prin SMS și e-mail, astfel:

- cu 30 de zile înainte de data expirării perioadei de valabilitate a permisului de conducere

- la o zi după ce permisul de conducere e expirat, dacă deținătorul nu a preschimbat documentul.

 

 

Aspretele a fost filmat pentru prima dată, pe timp de noapte, în habitatul său natural

Luni, 08 Iulie 2024 14:14

 

Continuă pescuitul științific la asprete în habitatul său natural din râul Vâlsan. În cadrul proiectului de conservare „Aspretele Trăiește”, al Fundației Alex Găvan, se desfășoară, în perioada iunie-iulie, pescuitul științific la asprete cu o echipă de nouă ihtiologi. Face parte din etapa finală de evaluare a efectivelor speciei, activitate întinsă pe o perioadă de trei ani. Ca rezultat parțial, zilele acestea s-au identificat 55 de exemplare de asprete, în șase stații de pescuit științific, pe o lungime de râu de 16 kilometri, între satele Brădetu și Vâlsănești din județul Argeș.

 

BAC 2024. Cele mai bune și cele mai slabe licee din Argeș, după procentul de promovabilitate obținut

Luni, 08 Iulie 2024 14:08

Rata de promovare (înainte de contestații), în județul Argeș este de 79,09%. Dintre cei 4.397 de elevi înscriși la Bacalaureat au fost prezenți 4.285. Dintre aceștia, 3.389 au reușit să treacă de examenul maturității. Rata de promovare în Argeș a fost peste cea națională, de 76,4%.

La nivelul județului Argeș nu a fost obținută nicio medie de 10. Situația a arătat astfel: 952 (28,09%) de elevi au obținut medii între 9 și 9.99, 1101 (32,49%) au avut medii între 8 și 8.99, 814 (24,02%) au avut medii între 7 și 7.99, respectiv 522 elevi (15,4%) au terminat cu medii între 6 și 6.99.

 

Rezultate BAC 2024. Nicio medie de 10 în Argeș

Luni, 08 Iulie 2024 12:15

Ministerul Educației a publicat luni, 8 iulie, pe site-ul dedicat, rezultatele înregistrate în sesiunea iunie - iulie 2024 a examenului național de bacalaureat. La nivel national, potrivit datelor înregistrate în aplicația de examen, au promovat 99.371 de candidați (95.112 candidați din promoția curentă, respectiv 4.259 din promoțiile anterioare) din totalul celor 130.041 candidați prezenți.

Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 76,4%: în creștere cu 3,6% față de prima sesiune din anul trecut (72,8%), respectiv cea mai ridicată în ultimii ani (an de referință - 2009).

Pentru promoția curentă, rata de succes este de 81,5%, în creștere cu peste 3% față de prima sesiune din anul anterior (78,4%), în timp ce pentru promoțiile din anii trecuți, procentul se situează la 31,9%, superior cu peste 3%, comparativ cu anul trecut (28,5%). 

Rute alternative pentru Valea Oltului

Luni, 08 Iulie 2024 11:01

 

Valea Oltului (DN 7 Pitești-Sibiu) se ȋnchide ȋn perioada 8 iulie-9 august din cauza lucrărilor de pe autostrada Sibiu-Piteşti.

În această perioadă, pe DN 7, pe tronsonul kilometric 242+600 metri – 250, în zona localității Boița, județul Sibiu, traficul rutier se va desfășura pe rute ocolitoare.

Vor fi executate lucrări de defrișare a versantului aflat în zona de protecție a DN7, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Circulația se va desfășura pe următoarele rute ocolitoare:

Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată > 7,5 tone, aflate în tranzit:

Pentru relația București – Veștem (Sibiu) și retur:

București → A3 → Ploiești → DN1A → Brașov → DN 1 → Veștem – intersecție cu DN 7;

 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vești excelente în Argeș: ”S-a turnat asfalt pe circa 90% din tronsonul Pitești - Curtea de Argeș al autostrăzii spre Sibiu!”.

Vineri, 05 Iulie 2024 13:28

 

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, prim-vicepreședinte PSD, a fost vineri, 5 iulie, împreună cu Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, pe o parte din traseul Autostrăzii Pitești - Sibiu pentru a verifica stadiul lucrărilor.

Însoțiți de Constantin Panțurescu, primarul municipiului Curtea de Argeș, de Cristian Pistol, directorul general CNAIR, și de reprezentanți ai firmei constructoare, Sorin Grindeanu și Ion Mînzînă au ajuns și la tunelul de la Momaia care va asigura legătura dintre tronsonul Pitești - Curtea de Argeș și restul autostrăzii peste munți spre Sibiu. Cu acest prilej, ministrul Sorin Grindeanu a remarcat ritmul acelerat al lucrărilor și a punctat faptul că pe tronsonul Pitești - Curtea de Argeș deja s-a turnat asfalt pe aproximativ 90% din lungimea totală, iar lucrările la tunelurile “Daniela” și ”Alina” care străpung Dealul Momaia sunt la peste 50% din stadiul de execuție.

Festivalul tinerilor rockeri revine la Pitești!

Vineri, 05 Iulie 2024 10:38

În perioada 12 - 13 iulie 2024, iubitorii de muzică rock din Pitești și din întreaga țară sunt așteptați în Parcul „Lunca Argeșului” din Pitești, unde se vor bucura de muzică live cu trupe de top și de o atmosferă de neuitat, oferite de RebelX Young Rock Festival, ediția a III-a!

 

Organizat anual în Pitești, de Asociația „La Pietre”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, RebelX este festivalul care promovează trupele noi și tinere din România. Spectatorii vor descoperi, în cadrul evenimentului, marile trupe de rock de mâine și se vor întâlni cu trupele rock consacrate ce vor urca pe scena RebelX: Trooper, Kempes, Gothic, Breathelast, Nuanțe, Wildchild, Electric Humidity, Love Bite, Overburn, Destin.

 

Studiu de caz. O piteșteancă a analizat magiunul de prune pe piața din România

Joi, 04 Iulie 2024 10:40

 

Argeșeanca Andreea Stoica, proaspătă absolventă a facultății „Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere”, din cadrul Universității de Științe Agronomice şi Medicină Veterinară din București, a analizat pentru lucrarea sa de licență „Magiunul de prune pe piața din România”.

„Am decis să analizez produsul «Magiun de prune» pentru a evidenția valoarea sa nutritivă și tradițională în alimentația românească. Prin această analiză, am vrut să observ calitatea ingredientelor și procesul de fabricație, precum și impactul etichetării și preferințele consumatorilor, oferind astfel o perspectivă detaliată acestui produs emblematic”, spune Andreea.

 

„PoliAutoFest Pitești” – evenimentul dedicat pasionaților de automobile

Miercuri, 03 Iulie 2024 14:14

 

# Va fi prezent și pilotul de raliu Vali Porcișteanu

În perioada 6-7 iulie, se organizează în cadrul Centrului Universitar Pitești, în parcarea din spatele Rectoratului (str. Tg. din Vale nr. 1), evenimentul „PoliAutoFest”. Dacă primele trei ediții au fost consacrate exclusiv promovării realizărilor tehnice ale studenților, absolvenților și profesorilor universității (prototipuri diverse), Facultatea de Mecanică și Tehnologie invită, în ediția din acest an, pasionații de automobile pentru a se bucura și de alte atracții.

Vor avea loc demonstrații referitoare la siguranța rutieră, mulțumită implicării cunoscutului pilot de raliu Vali Porcișteanu. De asemenea, vor fi susținute demonstrații referitoare la ingineria inversă și prototiparea rapidă (3D scanning și 3D printing) – tehnici devenite curente în ingineria autovehiculelor.

 

UPDATE! Trei eleve de la o școală gimnazială din Pitești au obținut media 10 la Evaluarea Națională

Miercuri, 03 Iulie 2024 13:27

 

UPDATE: Procentul de promovare, în Argeș, a fost de 76,066%. Dintre cei 4.939 de elevi înscriși s-au prezentat la examen 4.734. 3601 candidați au avut media peste 5.

Au fost 23 de note de 10 la limba și literatura română și 39 de note de 10 la matematică.

Trei eleve de la Școala Gimnazială ,,Tudor Vladimirescu" din Pitești au reușit să obțină media maximă: Evelina Maria Dinu, Georgiana Lavinia Gingu și Ilinca Maria Năstăsie.

Spitalul Județean de Urgență Pitești angajează medici

Miercuri, 03 Iulie 2024 11:44

Au fost scoase la concurs mai multe posturi de medic la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Anunțul este publicat și pe site-ul institutiei, în Secțiunea Interes Public – Carieră - Anunțuri angajare.

Sunt vizate 15 posturi de medic primar sau specialist, după cum urmează:

Medic primar Anestezie și Terapie Intensivă – 3 posturi;

Medic specialist Anestezie și Terapie Intensivă – 4 posturi;

Medic specialist Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice – un post;

Medic Specialist Urgență – 3 posturi;

 

Pagina 2 din 287

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea