Carmen Ștefănescu, medic veterinar: “Un animal de companie ajută copilul să socializeze şi-l responsabilizează”

Marţi, 24 Decembrie 2013 19:29

Medicul veterinar Carmen Ştefănescu povesteşte cum şi-a urmat instinctul pentru a-şi alege meseria. Iubește animalele și se bucură când și alții o fac, însă crede că un cățel, o pisicuță, un hamster sau orice altă vietate n-ar trebui incredințată unei persoane decât după ce aceasta din urmă trece un test psihologic.

C.S Dacia Mioveni 2012, campioană naţională la oină

Marţi, 24 Decembrie 2013 19:27

C.S Dacia Mioveni 2012 a participat, în perioada 13-15 decembrie 2013, la Campionatele Nationale de oină în sală fete – junioare I, II si III, competiţie organizată de Federaţia Română de Oină şi  desfăşurată în Sala Polivalentă din Craiova.
În concurs au intrat de 5 structuri sportive: CS Hoina Craiova, CS Dacia Mioveni 2012, CSM Progresul Baileşti, CS Avantul Curcani, CS Spicu Horia Constanta. În urma desfasurarii meciurilor, clasamentul pe fiecare categorie în parte, se prezinta astfel:

 

E nepoata celebrului Ion Ghițulescu! O fostă judoka, solistă la Doina Argeșului

Marţi, 24 Decembrie 2013 19:13

A lăsat sportul ca să cânte muzică populară, deși nu i-a fost deloc ușor. Dacă mai spunem că este și nepoata unuia dintre cei mai cunoscuți cântăreți contemporani de muzică lăutărească, putem înțelege de ce alegerea ar fi trebuit să fie ușoară. Numai că, unchiul cântăreței a aflat întâmplător că nepoata sa îi calcă pe urme. Este vorba despre Zina Ghițulescu, nepoata cunoscutului valorificator de muzică lăutărească, Ion Ghițulescu, care cântă cu Doina Gorjului.

Scrisoare deschisă – Piteștiul fără Lalele?

Marţi, 24 Decembrie 2013 19:11

„Mami, du-mă la porumbei, în centru, te rog, mami!”
„De ce, pui, vrei la porumbei?”
„Acolo ne întâlnim cu toții, mamă, acolo este frumos mereu și nu te costă decât o pungă de pufuleți pentru porumbei!”
Ei bine, dragi piteșteni, în Piața Milea, acest obicei ar fi la el acasă, daca nu ar fi izgonit de noua Hotărâre a Consiliului Local (HCL), care „interzice hrănirea animalelor în zona de siguranță și pe spațiile verzi din jurul blocurilor de locuințe sau în alte locuri aparținând domeniului public”.

 

Suflet pentru suflet

Marţi, 24 Decembrie 2013 19:00

# Spectacol caritabil de excepție organizat de Liceul Teoretic Ion Mihalache din Topoloveni. Nu este ușor să te privești, să îți analizezi faptele și, ulterior, să îți uiți pentru câteva momente propriul sine pentru ca spiritul să ți se îndrepte înspre ajutorarea altora. Trăim într-o lume și o perioadă a egomaniei și a grandorii, a dorinței de a epata și a încercării de a te autodepăși perpetuu. Cu toate acestea, vine în fiecare an acel moment prin care putem să ignorăm condiționările impuse din afară. Aceasta este perioada Crăciunului, iar o apologie acestui moment a cărui magie ne înconjoară nu este niciodată de prisos.

Judecătorul Cristi Dănileț consiliază studenții la Drept din Pitești

Luni, 16 Decembrie 2013 14:50

Unul dintre cei mai controversați judecători, la ora actuală, este Cristi Dănileț, membru CSM. După o sesiune foto în care a ținut cap de afiș al unor ziare centrale, grație vieții sale private absolut normale, Cristi Dănileț a plecat într-un turneu prin țară ca să le explice studenților la Drept ce-i va aștepta dacă vor dori să devină avocați, recte judecători sau procurori. Volubil și foarte deschis dialogului cu studenții, judecătorul le-a descris examenul de intrare în

 

Alpitex revine în forță pe piețele europene

Luni, 16 Decembrie 2013 14:39

# Peste 95% din  produsele care ies pe poarta cunoscutei fabrici iau drumul exportului. După o perioadă de reorientare și repoziționare a strategiilor de vânzări, cunoscutul producător de mobilă argeșean, Alpitex, și-a refăcut simțită prezența pe piețele europene de profil. Astfel, în momentul de față, firma livrează aproape întreaga producție către Germania, Franța, Olanda și Belgia. Mobilierul produs de Alpitex, din lemn masiv, de o calitate excepțională, s-a transformat într-un brand, din păcate cunoscut mai mult în vestul Europei.

De Sărbători, Poliția și Direcția Agricolă se asigură că argeșenii se vor îmbăta cu vin de calitate

Luni, 16 Decembrie 2013 14:38

Pentru ca bețiile să fie o plăcere în perioada sărbătorilor, reprezentanții Direcției Agricole Argeș și polițiștii argeșeni s-au gândit să controleze calitatea vinului comercializat în această perioadă, în magazinele și supermarketurile din județ. Din fiecare exemplar suspect vor fi prelevate câte trei probe; una va fi trimisă la un laborator din cadrul instituției agricole, iar celelate două la Valea Călugărească, ne spune șeful DADR Argeș, Corneliu Vasilescu. Din cauză de vin contrafăcut, mai multe firme care comercializează vin se află în proces cu Direcția Agricolă, pentru amenzile aplicate. E vorba despre SC Vin Export Colina, Pietroasele, Murfatlar SA, BG Quality Distribution; aceasta din urmă ocupându-se cu vin adus din Bulgaria. Nu a scăpat de amenzi nici hipermarketul LIDL, dar acesta pentru probleme la etichetarea legumelor și fructelor sau legate de calitatea acestor produse aflate la vânzare. Ana Luca

 

Cântăreți celebri au colindat centrul de la Valea Mare - Ștefănești

Luni, 16 Decembrie 2013 14:33

Două tone de cadouri pentru copiii cu probleme de la centrul din Valea Mare au fost strânse de elevii și profesorii din mai multe școli și licee din Pitești. Coordonatoarea proiectului este Doina Pătrășcanu, cadru didactic la Liceul Sanitar „Dr. Ion Cantacuzino” Pitești. Pe lângă dulciuri, fructe, rechizite și alte cadouri care au umplut sacul lui Moș Crăciun, organizatorul a adus cu sine mai mulți invitați care să ofere copiilor un spectacol de colinde și nu numai. Printre aceștia s-a aflat cunoscutul interpret Iulian Selea, solista de muzică populară Anca Savu, interpreta de muzică populară Mihaela Costache, care i-a

Termo Calor Confort execută silit alţi 40 de restanţieri

Luni, 16 Decembrie 2013 14:29

S.C. Termo Calor Confort S.A. Piteşti apelează la ultima modalitate de recuperare a debitelor restante: executarea silită. Furnizorul local de agent termic în sistem centralizat are de recuperat aproape 4 milioane de lei de la rău platnici. După ce, în noiembrie, societatea furnizoare de apă caldă şi căldură a predat executorilor judecătoreşti 40 de sentinţe în vederea recuperării în totalitate a sumelor înscrise în acestea (cifre reprezentând contravaloarea debitelor restante, penalităţi de întârziere sau cheltuieli de judecată), luna aceasta, procedează la fel cu alţi 40 de restanţieri. Este vorba

 

FNPA atrage atenţia asupra faptului că normele de aplicare a legii privind câinii fără stăpân dau liber ilegalităţilor

Luni, 16 Decembrie 2013 14:18

Conducerea Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor este intrigată de presiunile Asociaţiei Municipiilor din România, referitoare la  modificarea normelor de aplicare a legii privind câinii fără stăpân şi se întreabă care este interesul AMR ca actul normativ să dea unei primării dreptul să captureze câini şi din alte localităţi, să-i transporte în oraşul propriu şi să-i omoare în adăpostul propriu.

Fiica preotului Dumitrache din Bascov, concurentă la „Vocea României”

Luni, 16 Decembrie 2013 14:15

Preotul Iulian Dumitrache din parohia Bascov este un tată împlinit pentru că are o fiică frumoasă și talentată. Cum ne-am dat seama de acest lucru? Foarte simplu! De fapt, o țară întreagă a realizat acest aspect, grație faptului că Iulia Dumitrache a fost una dintre concurentele show-ului național „Vocea României”. Din păcate, tânăra talentată a fost nevoită să părăsească scena de concurs chiar de 1 Decembrie din cauze pe care numai organizatorii le cunosc și care țin de condițiile de desfășurare ale concursului. Însă, parcursul său până în acel moment a fost unul benefic promovării carierei sale

 

Spectacol caritabil la Mioveni

Luni, 16 Decembrie 2013 14:11

Dacă vă pasă de copiii cu care soarta nu a fost la fel de blândă, dacă vă place teatrul, muzica şi doriţi să vă alăturaţi unui proiect caritabil sunteţi aşteptaţi marţi 17 decembrie, de la ora 18.00, în Sala de spectacole a Centrului Cultural Educativ.
Spectacolul caritabil „DE LA TINERI PENTRU TINERI”este realizat de un grup de tineri din oraşul Mioveni, care doresc să ajute 12 copii  aflaţi în plasament la C.T.F „Casa Noastră”.

659 de persoane de etnie romă din Ştefăneşti au beneficiat de analize gratuite

Luni, 16 Decembrie 2013 14:04

Primăria Oraşului Ştefăneşti a finalizat proiectul ”Analizele medicale făcute la timp îţi pot salva viaţa!”.  Acest proiect a avut ca scop îmbunătăţirea stării de sănătate a cetăţenilor de etnie romă din oraşul Ştefăneşti, în vederea accelerării incluziunii sociale a romilor şi din punct de vedere al sănătătii. Proiectul, care a fost depus în cadrul lansării apelului de proiecte pentru programul “Anul European al cetăţenilor”, a fost declarat eligibil în cadrul sesiunii de finanţări aprilie-mai 2013. Valoarea totală a proiectului a fost de 58.102 ron, din care contribuţia Agenţiei Naţionale pentru Romi 50.000 de ron, iar contribuţia Primăriei Ştefăneşti a reprezentat 8.102 ron.

 

Florăreasa Olga a învăţat de la Iosiv Sava că florile se tratează cu… muzică!

Luni, 16 Decembrie 2013 13:59

# Ponturi de îngrijire a florilor de la Olga Panaete. Cea mai cunoscută florăreasă a Piteştiului, Olga Panaete, are adevărate ritualuri pentru îngrijirea florilor, ritualuri de la care nu se abate niciodată. Le pune muzică, le vorbeşte, le iubeşte iar afacerea îi merge bine, chiar şi pe timp de criză.
A învăţat să trateze florile cu delicateţe şi respect, iar din  dragostea pentru flori, Olga Panaete a făcut avere. “Noaptea le pun muzică iar timpul, pentru ele, stă în loc.  A doua zi sunt la fel de frumoase, poate şi mai şi! Am învățat asta de la Iosiv Sava, care mi-a fost profesor pe vremea când făceam cursurile de horticultură”,  povesteşte Olga Panaete. A iubit florile de pe vremea când era copil, iar pasiunea pentru gingaşele plante a moştenit-o din familie.

Târgul Național de Turism Muntenia – Winter Edition 2013, la Biblioteca Judeteană Argeş

Luni, 16 Decembrie 2013 13:55

Vineri, 20 decembrie 2013, se organizează prima ediție a Târgului de Turism Muntenia – Winter Edition 2013,  un eveniment care își propune să aducă în atenția  publicului larg ofertele momentului din domeniul  turismului și din domenii conexe.
Vizitatorii interesați să descopere și să contracteze în condiții preferențiale vacanțele de vis sunt așteptați cu o paletă largă de propuneri: destinații interne și internaționale, oferte pentru Crăciun și Revelion, schi, city-break-uri, oferte interne de weekend, turism rural și turism religios, oferte business, turism de

 

Colindătorii din Mioveni au trecut pe la Dacia

Luni, 16 Decembrie 2013 13:47

Copii şi cadre didactice de la unităţi şcolare din Mioveni, Racoviţa şi Colibaşi au venit la colindat, săptămâna trecută, la Automobile Dacia. În rolul de gazde primitoare s-au aflat directorul Uzinei Mecanică și Şasiuri Dacia, Philippe Nottez, și directorul de fabricaţie al Uzinei Vehicule Dacia, Alexandru Giurgescu. Oaspete de onoare a fost chiar Moş Crăciun.
Colindătorii (preşcolari şi şcolari, alături de profesorii lor) au reprezentat şase unităţi de învăţământ: Grădiniţa cu program prelungit „Tic-Pitic” (Mioveni),

Festivalul „Vasile Veselovski”, un eveniment zgomotos ca o țeavă de eșapament fisurată

Luni, 16 Decembrie 2013 13:46

Autoritățile locale din Argeș au mai moșit încă un festival muzical, că doar nu dă bine să ai atâtea cunoștințe printre cântăreți și să-i lași nepremiați, chiar dacă talentul lor este unul foarte subtil. Este vorba despre prima ediție a Festivalului „Vasile Veselovski”, prezentat de Ema Pendiuc. Pe scenă,  lângă Ema Pendiuc, a urcat, la un moment dat, Stela Popescu, cea care a mai salvat din aparenţe. Dintre concurenți, am remarcat doar trei; unul este piteșteanul nostru, Johnny Moise Bădulescu - o voce nu numai valoroasă, dar și recunoscută la nivel internațional; un Paul Tomuș din Alba Iulia și o Ilinca Ghircoiaș din

 

Poliția Locală Pitești, la datorie

Luni, 16 Decembrie 2013 13:44

În perioada 01.12.2013 – 12.12.2013,  agenţii Poliţiei Locale Piteşti au desfăşurat multiple activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, prevenirea şi descoperirea  infracţiunilor, în toate domenile de activitate pentru care sunt împuterniciţi să acţioneze, respectiv: asigurarea ordinii publice, circulaţiei pe drumurile publice, disciplina în construcţii şi afişajul stradal, protecţia mediului, activităţi comerciale şi evidenţa persoanelor.
Polițiștii locali vor fi prezenți la toate activitățile prilejuite de Sărbătorile de Iarnă, atât la cele cultural artistice cât și la  lăcașurile de cult din municipiul nostru.

Școala Mihai Eminescu a derulat proiectul „Fii milostiv, micuțule creștin!”

Luni, 16 Decembrie 2013 13:34

Copiii de la Școala Generală Nr. 11 „Mihai Eminescu”,  îndrumați de cadrele didactice Constanța Ilie, Luiza Diță, Sofia Zmărăndescu, Alina Nițescu și Ion Nen s-au implicat și anul acesta în preajma sărbătorilor de Crăciun în acțiuni de susținere umanitară a unor copii mai puțin norocoși. Este al doilea an de colaborare cu părintele Stareț Ioanichie Vacarciuc de la Mănăstirea Râncăciov Călinești – Argeș. Astfel, în  cadrul proiectului „Fii milostiv, micuțule creștin!”, copiii de la Școala „Mihai Eminescu” cu multă dragoste au dăruit din ceea ce le prisosește lor, reușind să facă fericiți micuții defavorizați din zona Râncăciov.

 

Pagina 224 din 284

«ÎnceputAnterior221222223224225226227228229230UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea