Dracula Fest, spectacol în “Cuibul vulturului alb”

Luni, 19 August 2013 14:15

Sub egida Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului, tradiţionalul “Dracula Fest” a readus, sâmbătă, la Cetatea Poenari din Arefu, un spectacol impresionant. Cu bocceluţele cu merinde în spate,  cei care s-au încumetat să pornească pe cele 1.480 de trepte au avut, sus, satisfacţii pe măsură: au putut face şedinţe foto cu Vlad Ţepeş, boieri şi domniţe, au ascultat legendele arefene despre refugiul domnului Ţării Româneşti, s-au bucurat de jocul ielelor, în interpretarea trupei Starfix, au ascultat recitalurile medievale al trupei Sirix şi cântecele de munte ale lui Ion Mircea Bogdan,  s-au delectat la un spectacol de ventrilocie cu Eduard Sandu şi l-au aplauda pe artistul Florin Dumitru, o prezenţă obişnuită a festivalului.

Arme la vânzare, la liber, pe net

Luni, 19 August 2013 14:05

Comerțul cu orice a luat un așa avânt, mai ales pe internet, încât poți găsi absolut orice la vânzare, la liber. Curios a fost să consultăm un site cu informații despre o asociație umanitară și nonguvernamentală și am dat peste un anunț de vânzare a armelor fără autorizație. Dacă tot sunt așa, la liber, și nu e nevoie de nicio autorizație, ne întrebăm cam ce rost ar mai avea o lege a armelor și munițiilor, în acest caz. Să înțelegem că, până acum, polițiștii le-au întocmit dosare penale celor care au folosit arme fără autorizație în diverse ipostaze doar făcând abuz de funcția lor? Și dacă nu e nevoie de autorizție ca să deții armă, ne întrebăm de ce bietul stareț Ioasaf de la Cotmeana, mare cititor și deschizător de Carte Sfântă,  a mai avut nevoie de autorizație ca să dețină armă cu glonț pentru vânătoare? Oare, faptul că avea protecție divină nu era suficient oamenilor legii? Ana Luca

 

Servicii de dezinsecţie pe domeniul public al municipiului Piteşti

Luni, 19 August 2013 13:59

Prin prezenta SC CORAL IMPEX SRL, în colaborare cu PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PITEŞTI, vă aduce la cunoştinţă că în perioada 20 – 31 AUGUST 2013 se vor efectua servicii de dezinsecţie pe domeniul public al municipiului Piteşti.
Produsele folosite se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar  umană de Ministerul Sănătaţii şi fac parte din grupele Xn (gr. III), respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate.

Portret de medic argeșean. Tincuța Moisescu, medicul de la Contagioase care nu-și dorește funcții

Luni, 19 August 2013 13:58

Dr. Moisescu Tincuța este medic la  Boli Contagioase. Lupta cu boala, de zeci de ani, și-a pus amprenta pe chipul acestui doctor. Tot acolo, pe lângă ,,urmele luptei" dramatice cu suferința acută a altora, și chiar și a ei din spirit de solidaritate cu pacienții săi, s-a întipărit un zâmbet blând pe chipul său, de Madonă care înțelege multe și ajută din răsputeri. Nu și-a dorit funcții; nu-i plac onorurile. Se bucură și trăiește în spital, alături de colegi și colaboratori. Nu e de mirare că echipa medicală o adoră, iar pacienții, de toate culorile și etniile, își temperează tonul, de obicei zgomotos și nemeritat. Ce boli se tratează la Contagioase: toxiinfecții alimentare, diaree, hepatite, HIV-SIDA, pneumonii, etc... M.M.

 

ISU Argeş efectuează controale în asociaţiile de proprietari

Luni, 19 August 2013 13:57

În prima decadă a acestei luni, a avut loc Şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prilej cu care a fost adoptat Planul de măsuri privind prevenirea incendiilor la locuinţele multifamiliale (asociaţii de proprietari/locatari).  Întalnirea a fost organizată pe fondul evenimentului produs în data de 27 iulie, în podul unui bloc de locuinţe din municipiul Curtea de Argeş, din cauza folosirii de către un locatar a unei afumătoare improvizate. În cadrul Comitetului, s-au hotarat, printre altele:

Servicii de consultanţă în iniţierea unei afaceri pentru persoanele disponibilizate de la Petrochimie

Luni, 19 August 2013 13:56

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă informează cu privire la desfăşurarea serviciilor de Consultanţa în Iniţierea unei Afaceri pentru persoanele disponibilizate de la Oltchim, Direcţia Petrochimică Bradu.
În cadrul serviciilor de Consultanţă în Iniţierea unei Afaceri au participat 53 de persoane, dintre care, în proporţie de 90%, persoane disponibilizate de la Arpechim, care, la serviciile de preconcediere, au optat pentru desfăşurarea unei activităţi pe cont propriu (iniţierea unei afaceri).

 

Supărat, supărat sunt, Doamne, iară! Noul refren lansat de popii argeșeni pe 15 august la Curtea de Argeș

Luni, 19 August 2013 13:54

Au una dintre cele mai frumoase și mai ușoare meserii din țară și, cu toate acestea, nu se bucură deloc. Cel puțin așa reiese după figurile preoților noștri, la ceas de mare sărbătoare, în special una de bucurie. E vorba despre Adormirea Maicii Domnului; ocazie cu care creștinii se veselesc pentru faptul că sufletul acesteia a urcat la Cele Sfinte. Preoții de la Curtea de Argeș, așa cum obișnuiesc în fiecare an, și-au pus hainele de sărbătoare, au scos Moaștele Sfintei Filoteia și i-au așteptat pe creștini la rugăciune și închinăciune. În loc să se bucure de acest lucru, fețele noastre bisericești erau atât de cătrănite de credeai că li s-a înecat toată flota, li s–au pârjolit holdele 

Careu cu popi, pe terenul de fotbal din Corbi

Luni, 19 August 2013 13:49

Un careu cu popi a fost surpriza primarului de la Corbi, Virgil Baciu, pentru invitații sosiți la el în localitate la inaugurarea terenului de fotbal local. Și cum nu puteau lipsi preoții dintr-un astfel de moment, a fost adus și un sobor restrâns pentru ca investiția de 100.000 lei din fondurile proprii ale primăriei, să fie trainică și omologată BOR.  După cum se poate observa și din fotografii, preoții și-au luat slujba în serios și au pornit la marcaj de poartă cu busuioc și agheasmă, așa cum se obișnuiește. Pentru o vedere mai bună de ansamblu, preoții au pozat și în arbitri de tușă, în timp ce edilul Baciu se spărgea în figuri sportive alături de invitații și jucătorii de fotbal și de tenis locali.  Ana Luca

 

Felinarul roșu, între teoria și practica prostituției

Luni, 19 August 2013 13:44

# Cititorii întreabă, avocatul răspunde. “Votru sau supuitoriu se cheamă acela ce are muieri la casa lui, de le ţine pentru dobânda lui, carele-şi dau trupurile de le spurcă bărbaţii cei răi şi fără omenie pentru puţină dobândă pierzătoare de suflet” – Îndreptarea Legii (1652)
În România prostitutia a fost legală doar 31 de ani, între anii 1899 si 1930. Primele case de toleranţă au aparut la începutul secolului XX. Schimbarea de mentalitate apărută atunci a făcut ca această ocupaţie să nu mai fie condamnată, ci mai degrabă acceptată, legal sau doar tacit, ca un rău necesar, dar şi impozitată ca atare.

Termo Calor Confort îşi redimensionează reţeaua

Luni, 12 August 2013 00:00

# Debranşările de la sistemul centralizat de termoficare, pe ultima sută de metri. Pe 15 august expiră termenul până la care mai puteţi solicita debranşarea de la Sistemul centralizat de termoficare însă nu este exclus ca, la solicitarea Primăriei Piteşti, termenul să fie prelungit. La începutul acestei săptămâni, Termo Calor Confort  va comunica, dacă va fi cazul, această prelungire. Cert este că, până la finele săptămânii trecute, furnizorul local de agent termic primise 751 de dosare de deconectare/debranşare.

 

Preotul motociclist din Ștefănești. În sutană, direct în șa, la poză

Luni, 12 August 2013 00:00

Pentru că nu mai sunt la modă oile, după ce Gigi Becali a ajuns unde a ajuns, preoții au trecut să păstorească niște paricopitate cu ceva mai mult stil. Preotul din imagine călărește cu succes și voie bună niște cai putere. Nerăbdarea de a potoli herghelia de sub șa l-a făcut pe acesta să iasă direct de la slujbă, cu sutana pe el, deși chiar nu înțelegem ce l-o fi împiedicat să oficieze slujba religioasă direct din șa. Pentru o mai bună înțelegere, preotul din imagine este nimeni altul decât fostul ginere al viceprimarului din Ștefănești, Ion Mihalcea, și unul dintre cei mai apreciați portretiști de către șefii săi de la Curtea de Argeș. Numele lui este Cristian Dragomirescu și a

Când piaţa muncii cere muncitori necalificaţi şi ingineri, facultăţile noastre se încăpăţânează să şcolească mii de şomeri cu diplome

Luni, 12 August 2013 00:00

Dacă ar fi pus să spună care sunt specializările din şcoli care au căutare pe piaţa muncii, şeful Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, Nae Bădescu (foto), spune că s-ar afla în mare dificultate. “În primul rând, pentru că trebuie făcută o analiză foarte atentă a pieţei muncii şi nu cred că face cineva din universităţii aşa ceva.”  Din spusele sale mai aflăm că locurile de muncă puse la dispoziţie în momentul de faţă vizează domeniul serviciilor: bucătar, ospătar, barman; angajat în industrie, construcţii, iar dintre cele cu studii superioare, tot cele de inginer, dar din aceia care să ştie meserie, sunt cele căutate. Din păcate, aici ne lovim de paradoxul conform căruia, aceia care

 

Personalităţi şi mărci înregistrate ale localităţilor din judeţ

Luni, 12 August 2013 00:00

# Istorii argeşene branduite, în serial. Argeşul a fost şi va rămâne un loc de referinţă pe harta culturii româneşti, indiferent că vorbim despre următorii 100 de ani, sau despre viitorii 1000 de ani. Personalităţi politice, culturale şi nu numai, au plecat de pe tărâmul Meşterului Manole şi au promovat Argeşul prin activitatea şi numele lor, în lume. Am folosit ca material documentar, pentru realizarea acestui articol, două volume semnate Grigore Constantinescu: “Argeşul monumental” şi “Argeş-Dicţionar Etno-Cultural”.

Consilierii de la Câmpulung cântă la alte mese!

Luni, 12 August 2013 00:00

# Încă un consilier a ales cariera muzicală. Când politica şi administraţia îşi pierd orice farmec, oricând se poate apela la elementul cântec. Adică, să cânte la altă masă, la propriu şi la figurat. Prin urmare, se pare că aspectul respectiv a început să ia un avânt considerabil printre consilierii de la Câmpulung. Mulţi dintre consilieri renunţă să mai cânte în strună primarului Călin Andrei, ca să-şi aleagă o carieră pe cont propriu, din care să iasă şi bani, nu numai ochii. Primul care s-a apucat de cântat, chiar cu

 

10 victime bătute de nişte indivizi sensibili la sunet

Luni, 12 August 2013 00:00

# Un claxon necugetat a provocat leziuni fizice! Că legea este neputincioasă în faţa fărădelegii este un fapt care ne-a fost demonstrat de foarte multe ori. De aceleaşi multe ori, nici măcar oamenii legii nu pot face mai mult, date fiind împrejurările de lucru. De curând, un scandal iscat la Podu Dâmboviţei a trimis în spital câţiva localnici, iar pe alţii pe la casele lor, bătuţi de nişte indivizi certaţi cu tot ce înseamnă lege, bun simţ, autoritate. Din spusele victimelor, aceştia nu sunt la primul incident de acest gen, însă au scăpat. De data aceasta, s-a lăsat cu dosare penale, cu certificate medico-legale. Cosmin Bârloiu, una dintre victimele pumnilor şi picioarelor lui Tiberiu

Acces online la aplicaţia informatică de evidenţă a titlurilor de proprietate

Luni, 12 August 2013 00:00

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Argeş a desemnat 14 persoane cu studii de specialitate în domeniu ca membri în toate cele 102 comisii locale pentru inventarierea terenurilor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România şi cu Normele de aplicare a Legii nr. 165/2013, aprobate prin Hotărârea de Guvern nr. 401/2013. Comisiile au fost constituite la nivelul judeţului Argeş, prin Ordine ale Prefectului, începând cu data de 15.07.2013.

 

Prognoza hidrologică august - octombrie 2013 dată de Administrația Bazinală de Apă Argeş-Vedea

Luni, 12 August 2013 00:00

În luna august 2013,  pe baza elementelor statistice de lunga durată, a estimărilor meteorologice şi având în vedere situaţia hidrometeorologică de la sfârşitul lunii iulie 2013, se estimează ca regimul hidrologic se va situa  la  valori cuprinse între  30-50% din mediile multianuale lunare,  mai mari (50-80%) în bazinul Ialomiţei şi în bazinele mijlocii şi inferioare ale Argeşului şi Vedei şi mai mici pe  Bârlad, Putna, Rm.Sărat  (10-30% din normalele lunare).
Din punct de vedere al fenomenelor hidrologice periculoase, principala caracteristică va fi intensificarea regimului hidrologic deficitar pe majoritatea râurilor.

“Acest om mi-a salvat viaţa”. Cardiologul Ovidiu Tetiu

Luni, 12 August 2013 00:00

Există medici în Spitalul Judeţean care vor ieşi la pensie fără ca măcar de numele lor să audă şi altcineva din exteriorul zidurilor acestei instituţii; cu excepţia rudelor, prietenilor şi a pacienţilor. Medicul Ovidiu Tetiu este unul dintre aceştia. Însă asta nu înseamnă că acest profesionist, în adevăratul sens al cuvântului, nu ar fi unul valoros, ci  doar faptul că a fost preocupat mai mult să fie medic decât vedetă media. Nici măcar o poză nu a putut să ne arate google-ul pentru acest medic cardiolog. Nu-i place să apară în presă. Spune că mulţumirea lui este aceea când pacienţii trataţi de el revin la spital şi doar ca să-l salute, nu doar pentru tratament.  Valoarea lui este dată de

 

Vali Porcişteanu, invitat special la Champion Rally Party

Luni, 12 August 2013 00:00

Cel mai rapid pilot român de raliuri ai ultimilor patru ani va fi prezent joi, începând cu ora 22, în Vintage Pub din centrul istoric al Bucureştiului pentru o petrecere cu tematică centrată pe evoluţia sa din Campionatul Naţional de Raliuri.
Pentru evenimentul care va avea loc în seara de 8 august, Vali Porcişteanu a invitat alături numeroşi prieteni alături de care fanii l-au urmărit în ultima perioadă. Între aceştia, cântăreaţa Giulia şi prezentatoarea emisiunii Pro Motor, Roxana Ciuhulescu: „Sunt foarte fericit că voi putea să-mi întâlnesc fanii într-o atmosferă relaxată şi nu în

Funcționarul public - eliberarea din funcție vs concediere

Luni, 12 August 2013 00:00

# Cititorii întreabă, avocatul răspunde. În baza OUG nr. 74/2013, a Ordin 1104/2013 şi a Legi nr.188/1999personalul bugetar a primit decizie de eliberare din funcţie.  Între eliberarea din funcţie şi concediere este doar o problema interpretativă.
Astfel, potrivit art. 58 alin. (1) din Codul muncii:
“concedierea reprezintă încetarea contractului de muncă din iniţiativa angajatorului”.

 

Pagina 233 din 282

«ÎnceputAnterior231232233234235236237238239240UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea