Personalități și mărci înregistrate ale localităților din județ

Luni, 15 Iulie 2013 14:00

# Istorii argeșene branduite, în serial. Argeșul a fost și va rămâne un loc de referință pe harta culturii românești, indiferent că vorbim despre următorii 100 de ani, sau despre viitorii 1000 de ani. Personalități politice, culturale și nu numai au plecat de pe tărâmul Meșterului Manole și au promovat Argeșul, prin activitatea și numele lor, în lume. Despre niciuna dintre localitățile noastre nu se poate spune că n-a dat istoriei vreo personalitate de al cărei nume să se lege și cel al localității. Am folosit ca material documentar două volume scrise de Grigore Constantinescu: „Argeșul monumental” și ”Argeș-Dicționar Etnocultural”.

Portret de medic argeșean

Luni, 15 Iulie 2013 13:59

Nu sunt dumnezei, însă au drept de viață și de moarte asupra oamenilor de cele mai multe ori. Medicii argeșeni trec, în ultima perioadă, printr-o criză de imagine serioasă. Pe bună dreptate, în unele cazuri. De numele multora se leagă frecvente acuzații de malpraxis și consultații condiționate de greutatea plicului cu “atenții”. Într-o lume așezată într-o rână, care vede totul la același nivel, ne gândim că nu este corect să aruncăm anatema asupra tuturor,mai ales că există și profesioniști care chiar cred în ceea ce au jurat la terminarea facultății de medicină. Ne-am propus ca pe aceștia să-i scoatem  în evidență, iar dacă greșim, cititorii nostri au rolul de a ne trage de mânecă, dar numai cu argumente solide.

 

Au luat BAC-ul din 16 în 16! Liceul particular din Bradu a atins un maxim ist(e)oric de absolvenți!

Luni, 15 Iulie 2013 13:58

Într-o lume guvernată de motorul numit ban, până și educația se cumpără, așa cum mergi la supermarket și-ți umpli coșul cu produse. Românii sunt cei mai mari colecționari de diplome de studii, majoritatea absolvite precum voinicul din poveste, într-un an cât alții-n zece. Pe lângă universitățile particulare, în care în unele chiar se face carte mai bine ca în cele de stat, au apărut și licee particulare. Un exemplu în acest sens - avem un liceu ecologic, mutat cu sediul de curând în comuna Bradu, care pregătește, pe bani, până și detectivii particulari. Însă, ca orice unitate de învățământ care posedă doar autorizație de funcționare și acreditare doar pentru o singură

Şapte elevi de liceu din Piteşti sunt implicaţi într-un proiect internaţional finanțat de Comisia Europeană

Luni, 15 Iulie 2013 13:55

De săptămâna trecută, elevi din liceele piteştene şi studenţi de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca iau parte la un schimb de tineri pe tema şomajului, în Almelo, Olanda (11-21 Iulie 2013). Activităţile proiectului “Youth Unemployment - Lost and Found” vor continua pâna în noiembrie 2013, la nivel local, în cele trei ţări participante - România, Grecia şi Olanda.
Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi participă, în parteneriat cu Scoop Welzjin din Olanda – cordonatorul proiectului și cu Youthfully Yours din

 

Omul de afaceri Adrian Iancu (Aţă) a cununat un cuplu inedit, cuplu ce demonstrează că dragostea nu are vârstă

Luni, 15 Iulie 2013 13:50

Sâmbătă, managerul firmei Silver Trading, Adrian Iancu (Aţă), a cununat un cuplu ce ne demonstrează că dragostea nu are vârstă.  Mirele, Nicolae Burticel, în vârstă de 72 de ani, s-a căsătorit, în faţa lui Dumnezeu, cu aleasa inimii sale, Mariana, în vârstă de 42 de ani. Cei doi erau cununaţi civil de peste 30 de ani însă, sâmbătă, au ales să-şi mărturisescă dragostea unul faţă de celălalt şi în faţa lui Dumnezeu, la o biserică din Budeasa, fiindu-le alături naşii Adrian Iancu şi soţia. Nicolae Burticel este un nume cunoscut argeşenilor, acesta, în trecut, a deţinut vestita cârciumă ,,La Burticel”. Adrian Iancu: ”Personal, sunt încântat de faptul că cei doi fini au decis să facă și acest frumos pas. Le doresc din toată inima Casă de Piatră și multă fericire.” Iar noi facem aceeași urare celor doi îndrăgostiți.     L.G.

Bazinul de înot pentru copii și agrement Mioveni va fi închis pentru revizie

Luni, 15 Iulie 2013 13:44

În perioada 5-19 august 2013, bazinul de înot de la Mioveni va fi închis pentru efectuarea lucrărilor de revizie. În această perioadă se va efectua revizia staţiei de filtrare şi se va face igienizarea bazinelor prin dezinsecţie şi dezinfecţie, dar şi revizia punctului termic. Cursurile care urmau să se desfăşoare în aceste zile vor fi reprogramate.

 

Record negativ!!! Argeşul are peste 4000 de analfabeţi

Luni, 08 Iulie 2013 13:13

Potrivit rezultatelor definitive ale ultimului Recensământ al  Populaţiei şi al Locuinţelor, date publicităţii săptămâna trecută, din totalul populaţiei stabile a judeţului Argeş, 38,46% are un nivel scăzut de educaţie (primar,  gimnazial sau fără şcoală absolvită), iar 47,52% un nivel mediu (posticeal, liceal, profesional sau tehnic de maiştri) în timp ce  14,02% dintre argeşeni au studii superioare. La 20 octombrie 2011 Argeşul număra 4368 de persoane analfabete, în scădere faţă de cifra evidenţiată în precedentul  recensământ. La aceeaşi dată, populaţia stabilă a judeţului Argeş era de 612431 persoane (din acest punct de vedere ne situăm pe locul 10 în ierarhia judeţelor ţării), din care 314320 femei (51,32%). Faţă de situaţia existentă la recensământul anterior, populaţia stabilă a scăzut cu 40,2 mii persoane (din care, 20,4 mii femei).    C.S.

Dealerii auto din Argeș - în pragul falimentului

Luni, 08 Iulie 2013 13:06

# Doar două-trei reprezentanțe sunt, în ultimii ani, pe profit. Criza economică a dus, în ultimii ani, la o scădere drastică a vânzărilor de autovehicule noi. În mod automat au scăzut și intrările în service, activitate care, de obicei, susținea vânzarea mai slabă de mașini a unui dealer. Câteva reprezentanțe au tras deja obloanele, câteva zeci de oameni fiind trimiși în șomaj. Cine urmează?...

 

Călugări ortodocși, pelerini sub acoperire la templele budiste și taoiste

Luni, 08 Iulie 2013 13:05

# Caliopie Ichim și Dan Obrocea au dat o fugă până în... China. Omul de afaceri Puiu Brănescu și ai săi masoni au dat tonul plecărilor în China, în județ. După ce delegația de inițiere pe care a condus-o acesta acum un an s-a lăsat cu multe amintiri frumoase, a venit rândul unui cuplu politic celebru să facă acest pelerinaj în țara zgârie-norilor, președintele CJ Argeș, Constantin Nicolescu, și primarul din Pitești, Tudor Pendiuc. Ceea ce nu știe multă lume este că un alt cuplu, de data asta de oameni ai bisericii, s-a întors de curând dintr-un periplu de două săptămâni pe aceleași meleaguri. Este vorba despre nimeni altul decât călugărul Caliopie Ichim și vărul său, preotul

Afacerile cu vaci, porci și vin merg de minune în Argeș

Luni, 08 Iulie 2013 13:00

Tratată ca o cenușăreasă, mulți ani după Revoluție, de către guvernanți, agricultura românească a reînceput să devină atrăgătoare ca destinație pentru fondurile europene. Potrivit informațiilor primite de la directorul Direcției Agricole Argeș, Corneliu Vasilescu, fermierii și oamenii de afaceri din domneiul agricol care rezistă sunt aceia care sunt calificați pentru domeniul respectiv. Dăm aici exemplul inginerilor agronomi Mihai Ion, de la Miroși, și Popa Sever, de la Costești. Se pare că agricultorii noștri au fost foarte inspirați să-și pună la bătaie toate resursele  financiare, ba chiar s-au folosit și de credite, ca să cumpere utilaje performante. În paralel, au cumpărat/arendat terenuri pe care le-au comasat și pe care au aplicat tehnologii agricole de ultimă generație, aşa cum spune directorul Vasilescu.

 

Gruparea „Aviarilor” a primit o lovitură crâncenă de la polițiștii argeșeni

Luni, 08 Iulie 2013 12:56

# Suflarea infracțională din județ este în mare suferință! O veste absolut senzațională a ajuns în mail-ul redacției noastre din partea Poliției Argeș. Se pare că oamenii legii de la noi s-au hotărât, în ceea ce privește criminalitatea, să ia taurul de coarne și... rața de pene. Criminalitatea a ajuns în județ la niște cote absolut alarmante și de aceea s-au dat peste cap și au prins șeful clanului "Aviarilor”, grupare destructurată, cum era de așteptat, prin mijloace specifice. Văzând cerbicia autorităților locale pentru depistarea infractorului, până și vulpile au început să se gândească serios la viitorul lor infracțional. Astfel, după căutări seculare, care au durat

Vali Porcișteanu și Alessia, un cuplu caritabil

Luni, 08 Iulie 2013 12:55

Prieteni apropiați cu peste nouă ani în urmă, pe când amândoi erau la început de carieră, Vali Porcișteanu și Alessia s-au reîntâlnit cu ocazia unui eveniment caritabil. Vali Porcișteanu, Campionul Național la raliuri din 2011, și cântăreața Alessia, autoarea recentului hit „Plouă”, au colaborat pentru a le face copiilor de la casa de copii „Mia” din București o surpriză deosebită.  Vali Porcișteanu, prezent pentru a doua oară la această casă de copii, i-a plimbat pe cei mici cu Mitsubishi-ul său Lancer Evolution de 350 de cai putere, în vreme ce Alessia i-a învățat pe cei mici să cânte refrenul piesei „Plouă” și să danseze în ritm cu muzica. Vali și Alessia au adus la casa de copii alimente și dulciuri, dar și multă voie bună.

 

Personalități și mărci înregistrate ale localităților din județ

Luni, 08 Iulie 2013 12:50

# Istorii argeșene branduite, în serial. Argeșul a fost și va rămâne un loc de referință pe harta culturii românești, indiferent că vorbim despre ultimii 100 de ani, sau despre viitorii 1000 de ani. Personalități politice, culturale și nu numai au plecat de pe tărâmul Meșterului Manole și au promovat Argeșul, prin activitatea și numele lor, în lume. Despre niciuna dintre localitățile noastre nu se poate spune că n-a dat istoriei vreo personalitate de al cărei nume să se lege și cel al localității. Am folosit ca material documentar două volume scrise de Grigore Constantinescu: „Argeșul monumental” și ”Argeș-Dicționar Etnocultural”.

Cinci mituri în modă pe care să nu le crezi

Luni, 08 Iulie 2013 12:30

Trăim într-o perioadă  în care, ne convine sau nu, imaginea contează. E un lucru demonstrat zilnic fie la o întâlnire de afaceri, fie într-un restaurant.
Asta e, imaginea contează! Şi pentru că am învăţat acest lucru atât de important relativ repede, a venit şi timpul să ne creăm o imagine adevărată. Din tonele de reviste, din aducerile aminte, din spusele colegilor, din ce mai auzim pe la designeri şi ce mai vedem pe “podiumurile improvizate” ne creăm un propriu sistem valoric pe care încercăm să-l punem în aplicare în fiecare dimineaţă când deschidem dulapul pentru a ne pregăti de show-ul nostru cotidian. Aici începe partea interesantă. Cele

 

Preoții argeșeni încă n-au aflat! De un an de zile Sfântul Sinod a interzis logodnele

Luni, 08 Iulie 2013 12:27

La începutul anului trecut, după schimbarea Codului Civil, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a hotărât ca niciun preot să nu mai oficieze logodne cu mult timp înainte de cununia religioasă. Mai cunoscută și sub denumirea de logodna mică, procesiunea era și este preferată de majoritatea tinerilor pentru că implică mai puțin timp de desfășurare, deși uniunea obținută astfel nu este recunoscută de către Biserică, fără să fie însoțită imediat de către Taina Sfântă a Cununiei.  Măsura astfel adoptată a

Primele promoții de master ale Universității Politehnica din București organizate la Mioveni

Luni, 08 Iulie 2013 12:25

În paralel cu examenul de Bacalaureat, în această perioadă, în facultăţile şi universităţile din ţară, se susţine şi examenul de licenţă sau masterat. La Universitatea Politehnica din Bucuresti a fost forfotă mare zilele trecute, când studenţii celor doua programe de master organizate la Mioveni si-au sustinut examenul de disertatie în faţa comisiilor de evaluare. Cei 40 de studenţii de la Mioveni s-au pregătit intens pentru acest examen, rezultate bune obtinute de ambele grupe demonstrand acest lucru. Cele două programe de master au fost: Concepție și Management în Productica și Managementul Mediului și Dezvoltare Durabilă. Pentru cei interesați, exclusiv din Mioveni, și anul acesta Universitatea Politehnica din București va organiza cele două programe de master la Mioveni, 20 de locuri bugetate pentru fiecare program.

 

Concurență cu parcări în centru! 50 bani mai scump, la cinci metri distanță

Luni, 08 Iulie 2013 12:22

# Axi de la Garden îl ”bate” pe Badea de la Subansamble. La preț și la bălării... Lipsa parcărilor a scos la iveală o adevărată afacere în Pitești, mai ales dacă locurile respective sunt amplasate în zone centrale. Astfel, în spatele Bibliotecii Județene au înflorit două parcări private. Prima aparține omului de afaceri Gheorghe Badea și percepe doar 1,5 lei pe oră, iar cealaltă, peste stradă, aparține  omului de afaceri Alexandru Coșleacără, mai scurt Axi, care are închiriat de la  comisarul Gărzii Financiare, Alin Bădescu, proprietar de drept al terasei din centru și al terenului pe care se află parcarea. Probabil că diferența de preț este dată de ”exotismul” parcării lui Axi, a cărei barieră parcă răsare dintr-o tufă de buruieni. Da, las-o, bă, că merge-așea... O parcare suspendată ar fi și mai nimerită, având în vedere că, și cu prețurile acestea, locurile sunt ocupate până la ultimul.    Ana Luca

Gimnastul Marian Drăgulescu a premiat bicicliștii Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului

Luni, 08 Iulie 2013 12:18

Aproape 100 de bicicliști amatori au luat startul sfânt din curtea mănăstirii Antonești de la Corbeni, cu sosire în curtea Mănăstirii Curtea de Argeș. Participanții, majoritatea din oraș sau localitățile învecinate, au pedalat 23 km, timp de o oră; motiv pentru care a fost nevoie de intervenția polițiștilor ca să însoțească sportivii amatori și să închidă circulația rutieră în tot acest timp. Organizatorii, adică reprezentanții Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, ne-au spus că toți cei prezenți nu au mai participat la un astfel de concurs niciodată și de aceea au fost cu atât  mai entuziasmați. Câștigător a fost un tânăr de 23 ani din Albești, iar celelalte două locuri de pe podium au fost

 

Loganiștii și Smiley încing atmosfera la Mioveni 12-14 iunie 2013

Luni, 08 Iulie 2013 12:16

Sfârșitul săptămânii viitoare se anunță a fi unul plin de evenimente pentru locuitorii orașului Mioveni. În data de 12 iulie, vor începe activitățile planificate în cadrul primei reuniuni naționale a fanilor Dacia Logan, în Argeș, la care sunt așteptați peste 200 de participanți din toată țara.
Ziua de vineri va fi dedicată vizitelor de uzină și pregătirilor pentru competițiile de a doua zi, din 13 iulie.
Sâmbătă, încă de la primele ore ale dimineții, proprietarii de Dacia Logan se vor reuni la Pitești și vor porni în convoi spre uzină. La fel ca în anii trecuți, pe linia dreaptă

O româncă din Curtea de Argeș, expertă în Etică

Luni, 08 Iulie 2013 12:14

# Singura care a răspuns corect dintre  cele 120 de femei de diverse naționalități! O argeșeancă ne demonstrează că românii încă au morală și chiar pot gândi în spiritul acesteia. Mihaela Sincă este din Curtea de Argeș și a fost singura concurentă, dintre cele 120 de femei, reprezentante ale mai multor nații, care a reușit să dea răspunsul corect în cadrul concursului de Etică și Morală, organizat la Roma.

 

Pagina 234 din 280

«ÎnceputAnterior231232233234235236237238239240UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea