Expoziţie despre Laureaţii Premiului Nobel pentru Literatură la Biblioteca Judeţeană Argeş

Luni, 01 Decembrie 2014 00:00

În perioada 17-29 noiembrie, Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş a organizat expoziţia „Laureaţi ai Premiului Nobel pentru Literatură” care cuprinde cărţi şi reviste din colecţiile de documente ale bibliotecii.
Premiul Nobel pentru Literatură este acordat anual unui autor din orice ţară care, cu cuvintele lui Alfred Nobel, a produs „cea mai remarcabilă lucrare într-o tendinţă idealistică”. Opera în acest caz se referă, în general, la opera autorului ca un tot, nu la o lucrare individuală, deşi lucrările individuale sunt uneori citate în decernări. Academia Suedeză decide cine, dacă este cazul, primeşte acest premiu în fiecare an.

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:24

Atitudine în Argeş şi-a propus, încă din februarie, să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iatăo selecţie de aforisme din volumele sale:

 

Anotimpurile lui Tudor Gheorghe, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:22

Luna noiembrie se încheie, la Filarmonica Piteşti, cu un concert vocal-simfonic extraordinar Anotimpurile mele, susţinut joi, 27 noiembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sidicatelor. Orchestra simfonică a instituţiei, Corul Orfeu al Casei de Cultură Curtea de Argeş, dirijorul orchestrei, Marius Hristescu, dirijorul corului, Alexandru Ionescu şi maestrul Tudor Gheorghe propun un program cu cele mai frumoase melodii din concertele Primăvara simfonic, Vara simfonic, Toamna simfonic şi Iarna simfonic, în orchestraţia lui Marius Hristescu.

Peste 200 de elevi participanți la Concursul de Pictură „Dacia – Simbol Național”

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:21

Centrul Cultural Mioveni, Școala Gimnazială „George Topârceanu”, Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, în parteneriat cu SC Automobile Dacia SA au organizat un concurs de pictură „Dacia – simbol național”, la care au participat 200 de elevii de clasele pregătitoare și I – IV, de la toate școlile din județul Argeș. Participanții au trebuit să picteze un model din gama Dacia. Cele mai bune lucrări au fost astăzi premiate, fiind organizat și un vernisaj în holul Primăriei orașului Mioveni, acolo unde au fost expuse cele mai bune lucrări.

 

Virtuozii lui Horia Andreescu în concertul anului 2014

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:20

Marţi, 25 noiembrie a.c., de la ora 19.00, Filarmonica Piteşti organizează, la Casa de Cultură a Sindicatelor, concertul anului, susţinut de maestrul Horia Andreescu, violonistul Gabriel Croitoru şi Orchestra de Cameră „Virtuozii”. 
În program, pagini muzicale aparţinând lui Wolfgang Amadeus Mozart: Mica Serenadă (Serenada nr. 13 pentru coarde în Sol Major), KV 525,  Concertul nr. 5 pentru vioară și orchestră în La major, KV 219 şi Simfonia nr. 40 în sol minor, KV 550.

Secţia de Presă şi Legislaţie a Bibliotecii Judeţene Argeş

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:16

Secţia de Presă şi Legislaţie a Bibliotecii Judeţene Argeş pune la dispoziţia utilizatorilor un fond de periodice care reprezintă o importantă sursă de informare şi cunooaştere pentru toate categoriile de cititori. Nevoia continuă de ştiri, de informaţii în toate domeniile şi în lumea ştiinţifică a dus la dezvoltarea continuă a comunicării media şi a comunicării ştiinţifice.
Ediţiile vechi al acestor periodice datează din secolul al XIX-lea şi reprezintă adevărate comori ale culturii româneşti. Dintre acestea, putem enumera:

 

Expoziţie de pictură la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş

Luni, 24 Noiembrie 2014 23:14

În perioada 24 noiembrie – 5 decembrie, Biblioteca Judeţeană Argeş organizează, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş, expoziţia de pictură „Lumina pură a melancoliei”, autor Gabriel Ungureanu.
Vernisajul expoziţiei va avea loc în holul instituţiei, pe data de 27 noiembrie, începând cu ora 13.00.
Născut în data de 5 martie 1994, Gabriel Ungureanu a câştigat numeroase premii în cadrul unor manifestări locale şi judeţene. Amintim Premiul I obţinut la Concursul de creaţie plastică organizat în 2007 de către Şcoala Ion I. Petrică din Domneşti, Premiul I la expoziţia de pictură „Mai aproape de Dumnezeu”,

Oraşul Mioveni a găzduit cel mai mare festival de teatru din Argeş

Luni, 17 Noiembrie 2014 16:30

Mioveniul a fost gazda celui mai mare festival de teatru din Argeș. Evenimentul  s-a aflat la prima ediție și a avut loc în Sala de Spectacole a Centrului Cultural Educativ Mioveni şi la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia.
Festivalul și-a deschis porțile duminică, 9 noiembrie, cu o piesă în regia maestrului Radu Beligan, ,,Fă-mi loc”.
Luni, actorul Marcel Iureș a urcat pe scena sălii de spectacole a Centrului Cultural în piesa „Absolut”, după povestea „Ivan Turbincă” a lui Ion Creangă, în

 

Baladă pentru Adelina, joc de lumini şi dans de societate

Luni, 17 Noiembrie 2014 16:01

Filarmonica Piteşti organizează, joi, 20 noiembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, într-un concept nou, cu dans, muzică şi lumini, concertul This is my song, susţinut de orchestra de cameră a instituţiei, dirijată de Mădălin Sandu. Solişti, la nai, Gina Sandu, şi la vioară, Mădălin Sandu.
În program, pagini muzicale celebre compuse de Ceaikovski, Piazzolla, Mancini, Veneziano, Charlie Chaplin, M. Jackson, R. Clayderman, Vanghelis ş.a. Aranjamentele muzicale sunt semnate de Mădălin Sandu, concertmaestru al  Filarmonicii Piteşti.

Trupa preoților, „Haiducii Vlădicii” din Topoloveni, condusă de Grațian Bădescu – Premiul I la Festivalul Național „Dorel Manea” de la Mioveni

Luni, 17 Noiembrie 2014 16:00

Pe parcursul a două zile, 7 noiembrie – 8 noiembrie, orașul Mioveni a găzduit cea de-a doua ediție a Festivalului Național Concurs al Grupurilor Vocal – Folclorice Bărbătești „Dorel Manea”, eveniment ce s-a desfășurat la Centrul Cultural Educativ din oraș. Festivalul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Mioveni, Centrul Cultural Mioveni, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș (CJCPCT), Casa de Cultură a Sindicatelor „Dacia” și Consiliul Județean Argeș.

 

Spectacol extraordinar Nicolae Furdui Iancu la Mioveni

Luni, 17 Noiembrie 2014 15:59

# Prețul unui bilet este de numai 10 lei
Cu ocazia Zilei Naționale a României, Orașul Mioveni, Centrul Cultural Mioveni, CS Dacia Mioveni 2012 și Casa de Cultură a Sindicatelor „Dacia” Mioveni organizează vineri, 28.11.2014, de la ora 18:00, un spectacol extraordinar Nicolae Furdui Iancu.
În deschidere, va urca pe scenă Ansamblul de dansuri „Plai de Dor” al Centrului Cultural Mioveni, precum și Georgeta Chițoran și Tudor Furdui Iancu, fiul

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Luni, 17 Noiembrie 2014 15:41

Atitudine în Argeş şi-a propus, încă din februarie, să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme, de data aceasta  din volumul “Fabrica de Gânduri”

 

Prelegere despre diabet la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş

Luni, 17 Noiembrie 2014 15:36

Miercuri, 12 noiembrie 2014, începând cu ora 18.30, în Sala de Conferinţe, Biblioteca Judeţeană Argeş a organizat prelegerea intitulată „Diabetul, inamic al sănătăţii în mileniul III”. Activitatea a fost prilejuită de Ziua Internaţională a Diabetului, care se celebrează anual pe data de 14 noiembrie, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Această zi este marcată la nivel internaţional de toate asociaţiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât şi de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului.

Exponatul lunii noiembrie. Insignă de beneficiarus

Luni, 10 Noiembrie 2014 13:21

Descriere: piesa a fost realizată din bronz. Forma sa copiază vârful unei lance. Partea lăţită, care imită aripioarele armei este traforată, decupajele redând forme simple geometrice. Tubul şi nervura lăncii sunt stilizate, având aspectul unei tije. Pe faţa interioară, care este perfect plată, în parte mediană, pe tijă prezintă trei nituri care se fixau pe curea.
Funcţionalitate: insigna se fixa pe balteus. Balteus-ul reprezenta o curea lată, care era petrecută peste umăr de care se prindea teaca spadei. Insigna se fixa în zona pieptului.

 

Romeo şi Julieta, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 10 Noiembrie 2014 13:14

Filarmonica Piteşti organizează, joi, 13 noiembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate Şostakovici şi Prokofiev. În program, Concert nr. 2 pentru pian şi orchestră (Dmitri Şostakovici) şi selecţiuni din Suita Romeo şi Julieta (Serghei Prokofiev). Dirijor, Cristian Lupeş, solistă, la pian, Angelica Postu. 
Născut într-o familie cu reale preocupări artistice, Cristian Lupeş absolvă, la Cluj, Universitatea  Babeş-Bolyai, şi, la Bucureşti, Facultatea de Fizică. Tot în

Festivalul Național de teatru, muzică și dans pentru copii „NEGHINIȚĂ”, ediția a VI-a

Luni, 10 Noiembrie 2014 13:12

# Trupa de teatru a Centrului Cultural Mioveni s-a întors plină de trofee.

Trupa de teatru care își desfășoară activitatea sub îndrumarea prof. Ionuț Vlad, în cadrul Centrului Cultural Mioveni, a participat pe 31 octombrie și 1 noiembrie 2014 la Festivalul Național de teatru, muzică și dans pentru copii „NEGHINIȚĂ”, ediția a VI-a. Festivalul s-a desfășurat pe patru secțiuni: teatru, muzică ușoară, muzică instrumentală și dans, la care au participat copii din toată țara, cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani.

 

Expoziție-eveniment la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 10 Noiembrie 2014 13:10

Miercuri, 5 noiembrie 2014, de la ora 12.30, în holul Bibliotecii Județene Argeș a avut loc vernisajul expoziției-eveniment „Interferențe brâncovenești în arhitectura neoromânească”. Organizată de bibliotecă, împreună cu Asociația Arhitect Dimitrie Ionescu-Berechet, expoziția de fotografie a fost realizată de Cristina și Ștefan Ionescu-Berechet. Invitații speciali ai realizatorilor expoziției, Cristina și Ștefan Ionescu-Berechet, au fost istoricul și criticul de artă prof.univ.dr. Carmen Oprescu și arhitectul Salvinia Milata, reprezentatul Ordinului Arhitecților din România.

Alex Pîrvu a cântat în Austria

Luni, 03 Noiembrie 2014 00:00

Vă aducem vești proaspete despre micuțul, dar talentatul nostru piteștean Alex Pîrvu.  În urmă cu două săptămâni, Alex a fost invitat de către renumita noastră Felicia Filip să susțină un recital în cadrul deschiderii stagiunii Operei Comice pentru Copii. Alături de Alex, au urcat pe scenă simpaticul actor George Mihăiță, nu mai puțin renumitul compozitor și interpret Marius Țeicu și, bineînțeles, Felicia Filip.
La nicio săptămână, Alex lua drumul Austriei, unde, împreună cu profesoara lui de canto, Adina Sima, au fost invitați să cânte în cadrul unui important

 

Bursă persană obținută prin Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu”

Luni, 03 Noiembrie 2014 00:00

# Sunt aproape doi ani de când Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează cursuri gratuite de Limbă și Civilizație Persană, coordonate de Mihai Cernătescu.

În cadrul acestui curs, prin programul său de studiu, profesorul le asigură elevilor o bună însuşire a limbii persane contemporane, dar le prezintă şi pagini din cultura şi civilizaţia Orientului Mijlociu. Argeşean la origini şi unul dintre cei mai tineri doctori în istoria islamică, Mihai Cernătescu a trăit 9 ani de zile în Republica Islamică Iran şi este familiarizat cu istoria, cultura, tradiţiile şi obiceiurile, precum şi cu frumuseţea acestei ţări.  

Vizita Centrului Europe Direct Argeș la centre de plasament

Luni, 03 Noiembrie 2014 00:00

Zilele trecute, reprezentanții Centrului Europe Direct Argeș au făcut o vizită la diferite centre de plasament din județul Argeș.
Activitatea, intitulată  Învățăm despre Europa!,  a avut ca scop informarea copiilor cu privire la protejarea naturii și asigurarea unei alimentații echilibrate.
Copiii, cu vârste cuprinse între 5-12 ani,  au știut să arate pe hartă steagurile unor state membre ale Uniunii Europene, iar reprezentanții centrului de informare europeană au povestit despre ce înseamnă conceptul de uniune, au prezentat cărți cu povești despre subiectele menționate și au discutat cu aceștia despre piramida alimentară.

 

Pagina 102 din 130

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea