Concert în stil italian, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 03 Noiembrie 2014 00:00

În prima zi de joi a lui noiembrie, Filarmonica Piteşti organizează, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic în care se va interpreta muzica lui Rossini, Rodrigo, Schubert şi Mendelssohn-Bartholdy. În program, Uvertura la Italianca în Alger (Giaochino Rossini), Concierto de Aranjuez (Joaquin Rodrigo, aranjament pentru harpă de J. Rodrigo/Nicanor Zabaleta), Uvertura în Do major, În stil italian (Franz Schubert) şi Simfonia nr. 4 în La major, Italiana (Felix Mendelssohn-Bartholdy). Dirijor, Raffaele Cancelliere (Italia), solistă, la harpă, Miruna Vidican.

Despre „stima de sine” la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu”

Luni, 27 Octombrie 2014 00:00

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, organizează joi, 30 octombrie, începând cu ora 12.00, în Sala de Conferințe, dezbaterea interactivă cu tema „Stima de sine - dimensiune fundamental umană”. În cadrul acestui eveniment, Marinela Tănase, psiholog și președinte al Filialei argeșene a Colegiului Psihologilor și psihoterapeutul Mihaela Mihăilă, le vor vorbi adolescenților prezenți, despre rolul și conștientizarea stimei de sine pozitive, a încrederii în forțele proprii, precum și despre necesitatea dezvoltării capacității tinerilor de a face față presiunii grupurilor. La această dezbatere vor participa elevi de la Colegiul Național „Zinca Golescu” însoțiți de domna profesor Zgreabăn Eugenia și elevi de la Colegiului Tehnic ”Dimitrie Dima” din Pitești, însoțiți de doamna bibliotecar Daniela Bădică. M.M.

 

Exponatul lunii octombrie la Muzeul Județean Argeș

Luni, 27 Octombrie 2014 00:00

# Cerambyx cerdo Linnaeus, 1758 (Croitorul mare al stejarului)  # În Argeş, specia a fost semnalată în pădurea Trivale şi oraşul Piteşti (semnalare din anul 1968). # În luna octombrie, vizitatorii Muzeului Judeţean Argeş au ocazia să admire câteva exemplare de Cerambyx cerdo, masculi şi femele, expuse în holul muzeului.

Croitorul mare al stejarului este unul dintre cei mai spectaculoşi gândaci din fauna Europei. Nu atrage atenţia prin colorit, ca alte coleoptere, ci prin forma şi dimensiunile sale impresionante, ceea ce a făcut ca specia să fie admirată de toţi iubitorii naturii. Din acest motiv, dar şi datorită faptului că în

Concursul Național al Grupurilor Vocal-Folclorice Bărbătești „Dorel Manea”, la Mioveni

Luni, 27 Octombrie 2014 00:00

Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Primăria Mioveni, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș organizează la Mioveni, în perioada 7 – 9 noiembrie a.c., cea de-a doua ediție a Concursului Național al Grupurilor Vocal-Folclorice Bărbătești „Dorel Manea”.  Concursul a fost organizat pentru prima dată anul trecut, festivalul având un succes real.
Vineri, 7 octombrie, de la ora 18:00, la Centrul Cultural Educativ Mioveni va avea loc concursul la care vor participa nouă ansambluri din opt județe, Argeș,

 

Dansul săbiilor, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 27 Octombrie 2014 00:00

Filarmonica Piteşti organizează, joi, 30 octombrie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, ultimul concert al lunii, cu pagini muzicale semnate de Haciaturian şi Ceaikovski. În program, Dansul săbiilor din baletul Gayaneh şi Concert pentru vioară şi orchestră (de Aram Haciaturian) şi Simfonia nr. 4 a lui Ceaikovski. Dirijor, Vlad Agachi, solistă, la vioară, Marta Murvai (Germania).
Cariera tinerei violoniste Marta Murvai începe din perioada liceului, când debutează, la 16 ani, cu orchestra filarmonicii din Târgu Mureş.  A început studiile

Un nou sens, alături de Meloritm, la Filarmonica Pitești

Luni, 27 Octombrie 2014 00:00

Filarmonica Piteşti organizează, marţi, 28 octombrie a. c., de la ora 13.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, spectacolul „Un nou sens”, susţinut de Grupul Meloritm, dirijor Elena Nicolai. Alături de binecunoscuţii membri ai grupului, vor evolua Trupa Dans As, coregrafi Aura Ghica şi Mădălina Teodorescu, şi Trupa Cercului de Dans Sportiv al Palatului Naţional al Copiilor Bucureşti, profesor coregraf Cristina Ionescu.
Înfiinţat în 1979, la Palatul Naţional al Copiilor, Grupul Meloritm este pepinieră pentru activitatea interpretativă românească, evoluând copii cu vârste între patru şi 18 ani.

 

O „altfel” de lecție de istorie, predată de Constantin Vărășcanu

Luni, 27 Octombrie 2014 00:00

Marți, 21 octombrie, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a organizat un eveniment editorial deosebit: lansarea volumului „Lecția de istorie – cele mai frumoase poezii din creația autorului”, aparținând prof. Constantin Vărășcanu.
Despre acest volum au vorbit apropiații domnului profesor Vărășcanu, care au spus numai cuvinte frumoase despre noua carte lansată: poeta Denisa Popescu, care a scris și prefața cărții, psihiatrul Dumitru Constantin Dulcan, managerul instituției organizatoare, Octavian Mihail Sachelarie, istoricii Marius și Valentin Motreanu, prof. Lucian Costache.

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Luni, 20 Octombrie 2014 00:00

Atitudine în Argeş şi-a propus să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme, de data aceasta  din volumul “Fabrica de Gânduri”:
• Când paznicul închide ochii, înseamnă că hoţii îl plătesc mai bine.
• S-au pus bariere. Urmează construirea căii ferate.
• Viaţa, între alb şi negru, are o infinitate de nuanţe de gri.

 

Centrul Cultural Mioveni caută actori pentru un film de scurt metraj

Luni, 20 Octombrie 2014 00:00

Centrul Cultural Mioveni, prin secția de Teatru selectează fete și băieți de toate vârstele, precum și o doamnă cu vârsta între 40 – 50 de ani. Selecția se face în vederea completării distribuției unui film de scurt metraj. Cei interesați, pot obține detalii la numărul de telefon 0348.445.856 sau la sediul Centrului Cultural Educativ, din spatele Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Festival - Concurs Județean de Muzică Ușoară și Muzică Cultă ”Speranțe Argeșene

Luni, 20 Octombrie 2014 00:00

Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, instituție finanțată de Consiliul Județean Argeș, organizează Sâmbătă, 1 noiembrie 2014., începând cu ora 10,  Etapa Zonală pentru cea de a VII-a ediție a Festivalului - Concurs Județean de Muzică Ușoară și Muzică Cultă ”Speranțe Argeșene”.  Concursul se va desfăşura pe următoarele secţiuni:
# A. Secţiunea “Muzică  uşoară” - pentru interpreţii (solisti) din clasele 0 - VIII (6-14 ani)

 

”Bătălia cărților” la final!

Luni, 20 Octombrie 2014 00:00

Sâmbătă, 25 octombrie, ora 10.00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, va avea loc finala concursului național de lectură ”Bătălia cărților”, competiție organizată de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș cu scopul de a stimula lectura în rândul copiilor şi adolescenţilor.
Concursul ”Bătălia cărţilor” lansat în luna martie a acestui an, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, s-a organizat în mai multe biblioteci publice din ţară. Prin ”Bătălia cărților” au fost popularizate cărţile specifice fiecărei categorii de vârstă destinate copiilor si adolescenților, punându-se accent pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii.

Jazz & Poetry cu Balkanamera Jazz Quartet, la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 20 Octombrie 2014 00:00

Sâmbătă, 25 octombrie, de la ora 18.00, în Sala de Conferințe, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș, instituție de cultură finanțată de Consiliul Județean Argeș, organizează concertul Jazz & Poetry susținut de trupa Balkanamera Jazz Quartet. Pe acordurile muzicale ale formației, poetele Amelia Stănescu și Lucreția Picui vor recita versuri din creația proprie.

 

Dublu eveniment editorial la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 20 Octombrie 2014 00:00

Joi, 23 octombrie 2014, începând cu ora 13.00, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș organizează o dublă lansare de carte: „La început a fost minciuna”, autor Oana Heller, și „Acasă, toamna” – autor Ion Stoica. Ambele volume sunt tipărite la Editura Ecou Transilvan din Cluj. În prezența autorilor și a reprezentanților editurii, vor vorbi despre aceste volume poeta Denisa Popescu-Martin, profesorul și scriitorul Lucian Costache, dr. în sociologie Octavian Mihail Sachelarie, managerul Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș.

Concert cu poveste de viaţă, marți, la Filarmonica Pitești

Luni, 20 Octombrie 2014 00:00

Filarmonica Piteşti organizează, marţi, 21 octombrie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un spectacol inedit în care muzica este îmbinată cu teatrul. Laugh-Story este un concert cu poveste de viaţă, adus în scenă de actorii Anca Sigartău şi Ion Radu Burlan. Paginile muzicale sunt interpretate de chitaristul Vlad Vedeş, pianistul Tiberiu Chirănuș, flautistul Ştefan Diaconu şi percuţionistul Paul Luculescu. Vocea radio aparţine lui Damian Oancea, iar textul şi regia lui Theo Herghelegiu. Muzica este semnată de Radu Sinaci, Tiberiu Chirnăuș, Ștefan Diaconu și Paul Luculescu.
Laugh-Story este povestea unei iubiri care se naşte, trăieşte şi riscă se se sfârşească, o poveste în care fiecare se poate regăsi.

 

Vă place tango?

Luni, 20 Octombrie 2014 00:00

În perioada 28 septembrie - 24 octombrie se desfăşoară, în 12 oraşe ale ţării, turnelul naţional Vă place tango?, susţinut de violoncelistul Răzvan Suma, invitaţi speciali fiind argentinienii Analia Selis (solistă) şi Jullio Santillán (chitarist). Turneul naţional poposeşte şi la Filarmonica Piteşti joi, 23 octombrie a. c. Concertul cameral se va desfăşura de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Tangourile, abordate într-o manieră cu totul aparte, sunt scrise de cei mai mari compozitori de gen: Julio Santillán, Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Sebastian Piana ş.a., aranjamentul orchestral pentru violoncel, chitară şi

Seară Brahms, joi, la Filarmonică

Luni, 13 Octombrie 2014 22:30

Filarmonica Piteşti organizează, joi, 16 octombrie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de Johannes Brahms.  Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Alexandru Ganea şi solista Cristina Anghelescu vor interpreta Concert pentru vioară şi orchestră şi Simfonia nr. 3. 
Absolventă a Universităţii de Muzică din Bucureşti, Cristina Anghelescu a început studiul viorii la şase ani, primul mentor fiind chiar tatăl său, violonistul Aurelian Anghelescu. De-a lungul anilor violonista Cristina Anghelescu s-a impus pe scenele muzicale din întreaga lume. Dintre concursurile câştigate se

 

Hai la teatru!

Luni, 13 Octombrie 2014 22:28

# Primăria Mioveni oferă, gratuit, două spectacole, la Centrul Cultural Educativ. Primăria orașului Mioveni, în parteneriat cu Centrul Cultural Mioveni vă invită la un spectacol de teatru, în zilele de 13 și 14 octombrie a.c., de la ora 18:00, spectacol ce se va desfășura la Centrului Cultural Educativ. Intrarea este GRATUITĂ. Piesa, în regia Marilenei Botiș, are ca distribuție actorii Monaliza Zegheru (Rosita), Radu Marin (Nono). Centrul Cultural Mioveni organizează spectacole de teatru gratuite, pentru a atrage tinerii, dar și adulții în sălile de spectacole și de a încerca să readucă arta teatrală în atenția publicului.

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Luni, 13 Octombrie 2014 22:15

Atitudine în Argeş şi-a propus să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme, de data aceasta  din volumul “Fabrica de Gânduri”:
• Dacă nu s-ar fi inventat ceasul, n-ar fi existat ceasul rău?
• Se certa mereu cu iubita, pentru a trăi frumoasele clipe ale împăcării.

 

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș - la comemorarea lui Petre Țuțea

Luni, 13 Octombrie 2014 22:11

În data de 6 octombrie 2014, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș a participat la comemorarea marelui filosof român Petre Țuțea, la 112 ani de la nașterea acestuia, eveniment ce a avut loc la Școala Gimnazială Petre Țutea din Boteni.
Invitați speciali la acest eveniment au fost doamna Florica Tican, nepoată a filosofului Petre Țuțea, domnul George Badea, profesor de filosofie la Liceul Teoretic “ Ion Mihalache“ din Topoloveni, domnul Vasile Leau, primarul comunei Boteni și domnul Mihail Măgureanu, director al Căminului Cultural din Boteni.

Începe ediția a IX-a a ”Salonului Cărții Argeșene”, la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 13 Octombrie 2014 22:09

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează, în perioada 13-17 octombrie 2014, ediția a IX-a a ”Salonului Cărții Argeșene”, manifestare ce-și propune să promoveze literatura română contemporană, în contextul valorificării potențialului creativ demn de luat în seamă, pe care îl au în municipiul Pitești și județul Argeș. Astfel, în fiecare zi, vor avea loc, după un program prestabilit, lansări de carte, urmate de lecturi publice și de dezbateri pe teme literare de actualitate. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc luni, 13 octombrie 2014, de la ora 13.00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș.

 

Pagina 103 din 130

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea