Festivalul Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineret LUDICUS, ediţia a XII-a

Luni, 15 Septembrie 2014 00:00

Joi, 11 septembrie, pe scena Centrului Cultural Educativ de la Mioveni, a avut loc deschiderea oficială a celei de-a XII-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineret LUDICUS.
Deschiderea oficială a fost făcută, şi în acest an, de primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, edilul-şef fiind însoţit pe scenă de directorul Centrului Cultural Mioveni, Argentina Culcuş, dar şi de mascotele festivalului.

Violonist de renume internaţional, în deschiderea stagiunii a VIII-a a Filarmonicii Piteşti

Luni, 15 Septembrie 2014 00:00

Filarmonica Piteşti deschide joi, 18 septembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, stagiunea 2014-2015 cu un concert simfonic Beethoven. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Tiberiu Oprea şi violonistul de renume internaţional Răzvan Stoica vor interpreta Uvertura Făpturile lui Prometeu, Concert pentru vioară şi orchestră şi Simfonia nr. 3 Eroica, aparţinând marelui compozitor german.

 

Expoziție de pictură la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 15 Septembrie 2014 00:00

În perioada 15-20 septembrie, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează expoziția de pictură „Începuturi” a artistei Elena Grigorescu. Este pentru prima dată când artista își prezintă lucrările în cadrul unei expoziții personale de artă plastică. Fostă profesoară de fizică la Colegiul Național ”Zinca Golescu” și la Liceul Industrial nr. 1 din Pitești, Elena Grigorescu pictează de 10 ani. Este cursantă în anul II la Școala Populară de Arte și Meserii din Pitești, la clasa profesoarei Elena Zavulovici. În cadrul acestei expoziții veți descoperi peisaje și flori deosebite, o adevărată simfonie de culori care celebreaza natura și emoție autentică în realizarea portretelor. Vernisajul expoziției va avea loc luni, 15 septembrie, de la ora 18.00, în holul central al Bibliotecii Județene Argeș. S.B.

Prelegere despre inaugurarea Transfăgărășanului la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 15 Septembrie 2014 00:00

Joi, 18 septembrie, de la ora 17.00, în Sala de Conferințe, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează prelegerea intitulată „Muntele îmblânzit”, dedicată împlinirii a 40 de la inaugurarea Transfăgărășanului.
Cu acest prilej, invitații: colonelul (rz.) Ion Bratu, unul dintre mulții militari români care au contribuit la construcția drumului și care a publicat două lucrări despre Transfăgărășan („Transfăgărășanul, așa cum a fost”, „Scrisori din Transfăgărășan”) și Ion Sănduloiu, directorul Serviciului Public Județean

 

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Luni, 08 Septembrie 2014 00:00

Atitudine în Argeş şi-a propus, încă din februarie, să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme, de data aceasta  din volumul “Fabrica de Gânduri”:
• Ştie să facă bine un singur lucru: foamea.
• Un avocat de tot renumele, după ce scapă un mare mafiot de închisoare, nu poate dormi toată noaptea. Numără onorariul.
• Dintre toate taxele, cea mai scumpă mi s-a părut taxa pe prostie!

Tudor Gheorghe şi Analia Selis vor cânta la Filarmonica Piteşti, în noua stagiune

Luni, 08 Septembrie 2014 00:00

Printre invitaţii stagiunii de toamnă-iarnă ai Filarmonicii Piteşti se vor număra Tudor Gheorghe, Cristina Anghelescu, Irina Săndulescu,  Răzvan Suma, Analia Selis, Mihaela Postu şi mulţi alţii.
Primul concert al stagiunii 2014-2015 va avea loc joi, 18 septembrie.  Alături de orchestra simfonică a instituţiei şi dirijorul permanent Tiberiu Oprea concertează, pe o vioară Stradivarius, solistul Răzvan Stoica.  Dintre invitaţii stagiunii de toamnă-iarnă ai Filarmonicii Piteşti terebuie amintiţi: dirijorii Horia

 

Expoziție de carte dedicată marelui romancier Liviu Rebreanu, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 08 Septembrie 2014 00:00

În perioada 1-15 septembrie, în holul Bibliotecii Județene Argeș, este deschisă expoziția „Scriitori români în conștiința contemporanilor – Liviu Rebreanu (27 noiembrie 1885 – 1 septembrie 1944)”, dedicată marelui romancier Liviu Rebreanu la împlinirea a 70 de ani de la trecerea în eternitate. Expoziția de carte din colecțiile Bibliotecii Județene Argeș este structurată pe trei secțiuni: 1. Enciclopedii, dicționare ce cuprind date biografice despre autor, fotografii ale scriitorului alături de soția și prietenii săi la casa de la Valea Mare-Ștefănești ; 2. Opera publicată în mai multe ediții (romane, teatru, nuvele); 3. Lucrări de critică ce s-au scris despre opera scriitorului Liviu Rebreanu. Sabina BUSUIOC

Festivalul național de teatru pentru copii și tineret ”Ludicus” începe la Mioveni

Luni, 08 Septembrie 2014 00:00

Consiliul Local Mioveni, Primăria și Centrul Cultural organizează în perioada 11-13 septembrie 2014,  Festivalul național de teatru pentru copii și tineret ”Ludicus”.
Festivalul se va desfășura în sala de spectacole a Centrului Cultural, în regim de concurs și se adresează tuturor copiilor cu vârste cuprinse între 10 - 14 ani și 15 - 18 ani. Acesta este organizat pe patru secțiuni:

 

Expoziție de fotografie a Școlii Populare de Arte și Meserii din Pitești la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 01 Septembrie 2014 00:00

În perioada 25 august - 6 septembrie, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș găzduiește expoziția de fotografie „Argeșul, văzut de elevii Școlii Populare de Arte și Meserii din Pitești”. Expoziția este organizată de către Școala Populară de Arte și Meserii în cadrul celei de-a VIII-a ediție a „Sărbătorilor Argeșului și Muscelului” și cuprinde un număr de 24 de lucrări aparținând elevilor de anul I și ale absolvenților anului 2014, fotografiile expuse reprezentând o selecție din materialele examenelor de sfârșit de an și de diplomă de la Clasa de Fotografie a prof. Ion Sănduloiu.

Premii pentru frumusețea costumului popular argeșean, în cadrul celei de-a VIII-a ediții a „Sărbătorilor Argeșului și Muscelului”

Luni, 25 August 2014 00:00

Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș au derulat în cadrul „Sărbătorilor Argeșului și Muscelului”, ediția a VIII-a,  un program de manifestări culturale, menite să revitalizeze interesul pentru folclor, pentru tradiția noastră populară.
Seria de manifestări culturale s-a deschis miercuri, 20 august, de la ora 12.00, cu vernisajul expoziției de carte etnografică și monografică „Argeș și Muscel

 

„Cel mai important într-o familie este să realizezi cât mai curând că eşti în aceeaşi echipă cu partenerul tău, cu copiii tăi!”

Luni, 25 August 2014 00:00

# Interviu cu actrița Luminiţa Borta.

Se consideră un om obişnuit care-şi face onest datoria şi o familistă convinsă, deşi  toată lumea o recunoaşte ca una dintre cele mai mari actriţe  din toate timpurile ale Teatrului Alexandru Davila şi o artistă de excepţie a teatrului românesc, în general.  Luminiţa Borta este omul  pentru care  bucuria de a împărtăşi celorlaţi din harul său artistic e mai mare decât dorinţa de ieşi în faţă, şi unori asemenea mari artişti teatrul piteştean le datorează ieşirea din banalul provincial. S-a născut la 9 iunie 1961 în Bacău, iar la vârsta de cinci ani avea să se stabileacă la Piteşti. A studiat

Argeșul văzut de elevii Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești

Luni, 25 August 2014 00:00

Luni, 25 august, la ora 13.00, la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu, Școala Populară de Arte și Meserii Pitești organizază Expoziția de Fotografie ”Argeșul văzut de elevii Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești” ediția a V-a.
Evenimentul, organizat în cadrul celei de-a VIII-a ediții a ”Sărbătorilor Argeșului și Muscelului”, va conține un număr de 24 de lucrări, ale elevilor de anul întâi și ale absolvenților din anul 2014, exponatele fiind fiind o selecție din materialele examenelor de sfârșit de an și de diplomă de la Clasa de Fotografie a prof. Ion Sănduloiu. Expoziția va fi deschisă până la data de 31 august.

 

Preţurile biletelor şi abonamentelor, în noua stagiune a Filarmonicii Piteşti

Luni, 25 August 2014 00:00

Luni, 2 septembrie a. c., Filarmonica Piteşti pune în vânzare, la sediul său din strada Craiovei, Nr. 2, Bloc G1 Casa Cărţii, etajul II, abonamentele pentru lunile septembrie-decembrie 2014 pentru stagiunea 2014-2015.
Conform HCL 280/10 iulie a. c., preţurile abonamentelor noii stagiuni a instituţiei de concerte din subordinea Consiliului Local şi a Primăriei Municipiului Piteşti sunt următoarele: categoria A 90 de lei, categoria B, 70 de lei. Preţul biletelor a rămas acelaşi ca în stagiunea precedentă: la categoria A un bilet

Delegaţiile de la Festivalul Internaţional de Folclor “Carpaţi”, în vizită la Primăria Mioveni

Miercuri, 20 August 2014 17:37

Reprezentanţii celor 10 tări au fost întâmpinaţi, în sala de şedinţe, de primarul orașului Ion Georgescu, senatorul Serban Valeca şi vicepreşedintele CJ Argeş - Constantin Polexe. Ion Georgescu: ”Vreau, în primul rând, să vă mulțumesc tuturor celor care ați ținut să fiți prezenți la această a 31-a ediție a festivalului. Știu că vă prezentați aici după foarte multă muncă și știu că, prin ceea ce veți arăta publicului din Mioveni, vă veți transforma în ambasadori ai ţărilor dumneavoastră. Vă doresc mult succes și vă lansez încă de pe acum invitația de a vă întoarce în oraşul nostru” a declarat primarul oraşului Mioveni.

 

Trofeul Festivalului Internaţional de Folclor ”Carpaţi”, la Mioveni

Miercuri, 20 August 2014 17:32

Miercuri, 13 august, în cadrul Festivalului Internațional de Folclor ”Carpați” – ediția a XXXI-a, pe scena din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia au evoluat ansamblurile folclorice locale, precum și cele participante la festivalul-concurs, din Belgia, Bulgaria, Lituania, Macedonia, Spania, Japonia, Rusia și Turcia. Cu această ocazie, președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, i-a oferit primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu, trofeul Festivalului Internațional de Folclor ”Carpați” – ediția a XXXI-a. 

Ediția a VIII-a a „Sărbătorilor Argeșului și Muscelului” la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș

Miercuri, 20 August 2014 17:09

În perioada 10-30 august, Consiliul Județean Argeșean organizează ediția a VIII-a a „Sărbătorilor Argeșului și Muscelului” – ciclu de manifestări culturale, științifice și artistice dedicate istoriei și valorilor județului Argeș. Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș derulează în cadrul Sărbătorilor un program de manifestări culturale, menite să revitalizeze interesul pentru folclor, pentru tradiția noastră populară.

 

Săptămâna aceasta, olărit, dogărit, țesut-cusut și nu numai, la Tabăra de meşteşuguri a Şcolii Populare de Arte

Miercuri, 20 August 2014 17:05

Consiliul Judeţean Argeş, prin Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti, organizează luni, 18 August 2014, ora 12.00, în cadrul complexului turistic „Cornul Vânătorului“ Pitești, deschiderea celei de a IV-a ediţii a Taberei de meşteşuguri „Tradiţii argeşene“, eveniment inclus în cadrul Sărbătorilor Argeșului și Muscelului. Tabăra se va desfăşura în perioada 18-22 August 2014 și va reuni elevi de la secţiile externe de meşteşuguri ale Şcolii Populare de Arte şi Meserii Piteşti. Scopul principal al taberei este inițierea și aprofundarea cunoştinţelor în domeniul următoarelor meșteșuguri: confecţionare

Istoricul Radu Ştefan Vergatti a lansat o carte dedicată Sfinţilor Martiri Brâncoveni

Miercuri, 20 August 2014 16:54

# Eveniment editorial la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş. Într-o zi de sfântă sărbătoare pentru toţi creştinii, 15 august, atunci când prăznuim Adormirea Maicii Domnului, acum 300 de ani, la 15 august 1714, au fost decapitaţi domnul Constantin Brâncoveanu, împreună cu cei patru fii ai săi, Ştefan, Constantin, Radu, Matei şi credinciosul boier Ianache Văcărescu. Aceştia au murit pentru apărarea credinţei lor ortodoxe, pentru poporul şi ţara lor. Au preferat să rămână creştini ortodocşi, cu preţul vieţii lor, dând cel mai mare grăitor exemplu de vitejie în mărturisirea credinţei în Hristos.

 

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Miercuri, 20 August 2014 16:53

Atitudine în Argeş şi-a propus să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme, de data aceasta  din volumul “Fabrica de Gânduri”:
• Păpuşarul i-a mânuit atât de bine pe anchetatori, încât doar păpuşile lui au fost condamnate, pentru jocuri murdare.
• După ce a aflat că o înşeală, nevastă-sa a întors foaia. Îi serveşte micul dejun numai la pat. Doar aşa putea să-l otrăvească.

Programul SĂRBĂTORILOR ARGEŞULUI ŞI MUSCELULUI, ediţia a VIII-a, continuă până pe 30 august 2014

Miercuri, 20 August 2014 16:49

# 18 - 22 august: ŞCOALA POPULARĂ DE ARTE ŞI MESERII PITEŞTI - Tabăra Internaţională de Meşteşuguri ”Tradiţii Argeşene” - ediţia a IV-a.
ORGANIZATORI:
Consiliul Judeţean Argeş prin Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti.
# 18 - 22 august: MUZEUL VITICULTURII ŞI POMICULTURII GOLEŞTI: Tabăra de pictură ”Elena Stoica şi micii pictori de la Corbeni”, ediţia a VI-a.
ORGANIZATORI:
Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Goleşti.

 

Pagina 105 din 130

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea