A început ce-a de-a 31-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor “Carpaţi”

Luni, 11 August 2014 22:15

# Indonezia şi Japonia, în premieră, la festival. Începând de duminică, 10 august, până pe 15 august, în Argeş se desfăşoară unul dintre cele mai spectaculoase şi pline cu culoare evenimente culturale: Festivalului Internaţional de Folclor “Carpaţi”, ajuns la cea de-a 31-a ediţie. Anul acesta, la festival participă ansambluri folclorice din 11 ţări. Este vorba de România, Indonezia (în premieră), Japonia (tot în premieră), Rusia, Belgia, Bulgaria, Lituania, Macedonia, Polonia, Spania şi Turcia.

Arta confecţionării ţesăturilor din lână, atelier de creație la Muzeul Golești

Luni, 11 August 2014 22:12

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti organizează, în perioada 11 – 22 august 2014, în parcul domeniului Goleştilor, în cadrul programului educaţional – cultural Vacanţa de vară…la ţară     atelierul de creaţie populară  Arta confecţionării ţesăturilor din lână, ediţia a VI-a, sub coordonarea restauratoarei Malvine Mocenco.
Copiii vor realiza covoraşe ţesute în 2 iţe, cu motive ornamentale inspirate din zonele etnografice ale Moldovei. Lâna va fi vopsită cu ajutorul coloranţilor

 

Cărți cu valoare inestimabilă în depozitul general al Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 11 August 2014 22:07

Depozitul general al Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș, organizat după principiul așezării documentelor în ordinea intrării lor în bibliotecă, permite, prin intermediul Sălii de Lectură, consultarea colecțiilor de carte cu caracter enciclopedic, asigurând accesul la informație și cultură pentru toate categoriile de utilizatori. Astfel, depozitul general oferă spre consultare peste 200.000 de unități de bibliotecă de factură enciclopedică din fondul său de bază.
Prin intermediul cărților găzduite de depozitul general, se organizează expoziții tematice cu ocazia unor aniversări naționale și a unor evenimente de importanță locală.

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Luni, 11 August 2014 22:06

Atitudine în Argeş şi-a propus să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme, de data aceasta  din volumul “Fabrica de Gânduri”:
• Pe toate coroanele scria: „Nu ne uita niciodată!”. I le-au pus la căpătâi toţi fraierii care l-au împrumutat cu bani.

 

Expoziție de artă decorativă la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 11 August 2014 22:04

În perioada 28 iulie - 8 august, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș a organizat, pentru a treia oară în ultimul an, expoziția de artă decorativă cu vânzare a Valeriei Răcășan – miniaturi florale (3-5 lei), măști tradiționale românești și alte compoziții ambientale (25-50 lei).
Expoziția a cuprins aproximativ 70 de lucrări de mici dimensiuni pe care publicul le-a putut admira în vitrinele din holul bibliotecii. Aceste lucrări, realizate prin tehnica colajului, au însemnat plante presate pe carton. Stilul rustic și motivele tradiționale invocate în lucrările artistei Valeria Răcășan ne-au dezvăluit

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Luni, 04 August 2014 00:00

Atitudine în Argeş şi-a propus să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme, de data aceasta  din volumul “Fabrica de Gânduri”:
• Meditez ore-n şir, exact la materia care nu mi s-a predat la şcoală: supravieţuirea.

 

Argentina Culcuș, director Centrul Cultural Mioveni: ,,Am avut și o satisfacție personală, pentru că am reușit să fac cunoscut numele orașului Mioveni și altfel”

Luni, 28 Iulie 2014 14:42

Argentina Culcuș -  de șapte ani în fruntea managementului cultural din Mioveni -    a făcut ca orașul constructorilor de autoturisme să aibă ,,cei șapte ani de acasă” în domeniul cultural. Dacă, până în 2007, în Mioveni, acest domeniu era aproape mort, din momentul preluării conducerii managementului cultural de către Argentina Culcuș, Mioveniul a devenit un reper în ceea ce privește activitatea de profil. Cu aproximativ 100 de activități culturale

Tabăra de dezvoltare a lucrului manual la copii

Luni, 28 Iulie 2014 14:38

În perioada 28 iulie- 1 august 2014, zeci de copii  sunt aşteptaţi la  Tabăra de dezvoltare a lucrului manual la copii, ediţia a III-a, ce se va desfăşura la Vila Florica din Ştefăneşti, sub îndrumarea doamnei Magdalena Zabeth, din judeţul Covasna. “Anul acesta ne-am propus ca participanţii să fie iniţiaţi în tainele tricotatului, dar şi în tainele realizării unor ornamente pentru casă, şi anume sporul casei. Dorim ca prin activitățile pentru copii din timpul vacanței de vară

 

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Luni, 28 Iulie 2014 14:14

Atitudine în Argeş şi-a propus să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme, de data aceasta  din volumul “Fabrica de Gânduri”:

Arborele Istoric Genealogic al României la Biblioteca Județeană

Luni, 28 Iulie 2014 14:13

De-a lungul existenței sale, Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu” Argeș s-a îmbogățit cu un fond mare de carte. În colecțiile sale, care stau la dispoziția celor interesați, un loc important îl dețin edițiile rare de carte veche românească și străină, cărțile cu autografe, ex-librisurile, însemnările manuscrise și legăturile artistice din diferite epoci.

 

Bibliosphere, revista bibliotecarului argeșean

Luni, 28 Iulie 2014 14:11

Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” vă semnalează apariţia unui un nou număr al buletinului informativ „Bibliosphere”, al Filialei Argeş a ANBPR, revistă online ce se adresează specialiştilor în domeniu. „Bibliosphere” este un Buletin informativ al ANBPR (Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi a Bibliotecilor Publice din România) - Filiala Argeş, care are o apariţie trimestrială şi care urmăreşte promovarea profesiei şi a activităţilor care au loc în bibliotecile publice din judeţ.

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Miercuri, 23 Iulie 2014 17:35

Atitudine în Argeş şi-a propus să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme din volumul “Umor din culpă”.

 

Artista daneză Sonja Lucien, în premieră la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Miercuri, 23 Iulie 2014 17:32

În perioada 16-25 iulie 2014, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș organizează expoziția Picturi și desene, a artistei daneze Sonja Lucien. Vernisajul expoziției a avut loc miercuri, 16 iulie, de la ora 18.00, în holul central al bibliotecii. Publicul prezent la vernisaj a avut oportunitatea de a admira tablourile artistei prin intermediul unor ochelari 3D, care creau senzația că realitatea expusă în pictură era mult mai aproape de fiecare privitor.

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, premiată la Simpozionul Național de la Brăila

Miercuri, 23 Iulie 2014 17:31

În perioada 25-27 iunie, la Biblioteca Județeană Panait Istrati din Brăila, a avut loc cea de-a treia ediție a Simpozionului Național „Mijloace moderne de atragere a publicului în biblioteci”. La eveniment au participat colegi bibliotecari din întreaga țară, lucrările prezentate având darul de a aduce o serie de informații utile dezvoltării tematice alese și de a găsi soluții moderne, adecvate scopului propus. În fond, tema de bază a întâlnirii s-a pliat pe o altă idee,

 

Sesiunea Națională de Comunicări Științifice cu Tema ”Armata Română și Cultele”

Miercuri, 23 Iulie 2014 17:21

Cu ocazia aniversării Zilei Arhivelor Militare și a 94 de ani de la înființarea CENTRULUI DE STUDII ȘI PĂSTRARE A ARHIVELOR MILITARE ISTORICE, Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Asociația Culturală ”Valeriu Florin Dobrinescu” organizează pe data de 25 iulie 2014, începând cu ora 09.30, Sesiunea Națională de Comunicări Științifice cu Tema ”Armata Română și Cultele”, în sala de Conferință a Centrului Cultural Educativ.

Școală de vară la Muzeul Județean Argeș

Luni, 14 Iulie 2014 14:39

În perioada 17-18 iulie 2014 Muzeul Județean Argeș organizeză patru ateliere de creație. Programele și proiectele educative propuse oferă tuturor participanților posibilitatea de a intra în contact cu un nou fenomen cultural.
Atelierele de creatie, unele realizate în premieră în România, oferă un cadru educațional puternic, un loc în care copiii se maturizeazã iar adulții devin copii.

 

Expoziția „Picturi și desene” a artistei daneze Sonja Lucien, la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș

Luni, 14 Iulie 2014 12:12

În perioada 16-25 iulie 2014, în holul Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș organizează expoziția Picturi și desene, a artistei daneze Sonja Lucien. Vernisajul expoziției va avea loc pe 16 iulie 2014, de la ora 18.00, în holul central al bibliotecii.
Sonja Lucien s-a născut la 10 decembrie 1958, lângă Silkeborg, în Danemarca. În 1977, a absolvit Aarhus Statsgymnasium, în 1978, Graphic School of Art,

Agora europeană, scriere de proiecte

Luni, 14 Iulie 2014 12:11

În luna iulie 2014, Centrul Europe Direct Argeș din cadrul Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș, în colaborare cu Asociația pentru Promovarea Libertăţii de Informare în Comunitate și Asociația „Imago Mundi”, a organizat un curs de formare dedicat voluntarilor din organizații non-guvernamentale care intenționează să acceseze fonduri europene pentru proiecte de tineret prin programul Erasmus+.

 

Serviciul informațional al Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 14 Iulie 2014 12:10

Serviciul Consultarea cataloagelor, din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş  mediază accesul la informație pentru toți utilizatorii bibliotecii, asigurând activitatea de informare, documentare și îndrumare, referitoare la colecțiile de documente ale Bibliotecii.
Serviciul Consultarea cataloagelor oferă un răspuns personalizat, pe baza resurselor interne sau externe de informații, pentru cererile de informare ale

Ziua Independenței, sărbătorită printr-o expoziție, la Biblioteca ”Dinicu Golescu”

Luni, 14 Iulie 2014 12:07

Ziua Independenței este o sărbătoare federală în Statele Unite, care comemorează adoptarea Declarației de independență de pe 4 iulie 1776, în care a fost declarată independența față de Regatul Marii Britanii. Ziua Independenței este deseori asociată cu focuri de artificii, parade și evenimente private care sărbătoresc istoria, guvernul și tradiția Statelor Unite. Ziua Independenței este Ziua Națională a Statelor Unite ale Americii.

 

Pagina 106 din 130

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea