Revista de cultură ”Calende” – declarată, în mod oficial, moartă

Luni, 07 Iulie 2014 13:28

Ultima ședință a Consiliului Județean Argeș a fost  marcată și de o hotărâre inedită. Hotărârea de a declara moartă, în mod oficial, revista de cultură ”Calende”. Hotărârea de desființare a revistei, care oricum nu mai apărea de o perioadă bună de timp, a fost luată pentru un motiv foarte simplu: exista o hotărâre de înființare. Drept pentru care a fost redactat un RAPORT privind desfiinţarea revistei de cultură “CALENDE”. Iată ce este scris în acesta:
Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Argeş nr .8/05.05.1995, Publicaţia „CALENDE” aflată la acea dată sub îndrumarea şi controlul Inspectoratului pentru cultură judeţean Argeş, s-a reorganizat în revista de cultură sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş, cu finanţare din mijloace extrabugetare.

Arta olăritului, la Muzeul Goleşti

Luni, 07 Iulie 2014 13:23

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti organizează, în perioada  7 - 18 iulie 2014, atelierul de creaţie populară Arta olăritului – Ceramica de Cucuteni, ediţia a IV-a, sub coordonarea artistului plastic Ion Mitroi, din Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman. “Ceramica de Cucuteni este valoroasă prin unicitatea sa în Europa, numele fiind preluat după satul din apropierea Iaşului, unde, în 1884, s-au descoperit primele vestigii. Arta ceramicii de Cucuteni nu a fost întrecută, vreodată, prin rafinament, forme şi cromatică, tehnica neolitică de modelare manuală, pictare şi ardere făcând ca vasele

 

A fost cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Corală “D.G. Kiriac”

Miercuri, 02 Iulie 2014 18:42

De joi, 26 iunie, şi până duminică, 29 iunie, Argeşul a fost gazda celei de-a XXII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Muzică Corală D. G. Kiriac.  Prof. Gheorghe Gomoiu, directorul festivalului,  şi Filofteia Pally, preşedintele manifestării, au reuşit, din punct de vedere organizatoric, o ediţie  strălucitoare, la nivelul aşteptărilor şi prestigiului unui festival de talie internaţională.

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, reprezentată în Suedia

Miercuri, 02 Iulie 2014 18:41

În perioada 9-13 iunie 2014, în Botkyrka (Stockholm, Suedia), a avut loc workshop-ul „Analfabetismul funcțional”, la care au participat douăzeci de bibliotecari selectați din întreaga Europă. Acest atelier a fost finanțat prin Programul Grundtvig al Uniunii Europene și a fost dedicat tuturor celor interesați în a-și împărtăși experiența și,

 

„Se întorc morții acasă”, de Cornel Constantin Ciomâzgă, un volum despre identitatea românilor

Miercuri, 02 Iulie 2014 18:40

Joi, 3 iulie, ora 13.00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș va avea loc lansarea volumului „Se întorc morții acasă”, spovedania unui torționar, autor Cornel Constantin Ciomâzgă.
Invitații speciali ai acestui eveniment editorial sunt realizatoarea TV Dana  Grecu și cercetătorul științific Melania Bădic, de la Institutul de Lingvistică Iorgu Iordan – Academia Română.

Scriitorul Marin Ioniță își va lansa volumul ”Mireasa neagră” la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș

Miercuri, 02 Iulie 2014 18:39

Joi, 3 iulie, de la ora 18.00, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș organizează lansarea volumului „Mireasa neagră”, autor Marin Ioniță. Moderatorii evenimentului vor fi poetele Denisa Popescu și Cristina Onofre.
La cei 85 de ani ai săi, scriitorul și profesorul Marin Ioniță continuă să surprindă, de această dată, cu o poveste captivantă despre întâlnirea cu moartea.
Iată cum vorbește scriitorul Marin Ioniță despre moarte în noul său volum: „Am iubit o țigancă de cort. O studentă din Mangalia. O colegă arabă. O negresă

 

A fost lansat a volumul ”Constantin Silvestri”, autor Lavinia Coman

Miercuri, 25 Iunie 2014 21:27

# Omagiu adus marelui artist la 100 de ani de la naștere. Marti, 17 iunie 2014, ora 11.00, la casa Lipatti de la Fundățeanca, a avut loc festivitatea de lansare a volumului Constantin Silvestri, autor Lavinia Coman, un eveniment de excepție, un omagiu adus marilor personalități ale muzicii românești, Dinu Lipatti și Constantin Silvestri. Povestea de faţă s-a născut dintr-o mare absenţă. Protagonistul, Constantin Silvestri, unul dintre cei mai iubiţi muzicieni români, este un caz spectaculos de uitare colectivă.

Atelier de creație populară la Muzeul Golești

Miercuri, 25 Iunie 2014 21:25

# Arta confecţionării podoabelor tradiţionale, ediţia a IX-a, 23 iunie – 4 iulie 2014. Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti organizează, în perioada  23 iunie – 04 iulie 2014, atelierul de creaţie populară  Arta confecţionării podoabelor tradiţionale, ediţia a IX-a, sub coordonarea creatoarei populare Virginia Linul, din Bistriţa Năsăud. Podoabele au ocupat, dintotdeauna, un loc important în vestimentaţia costumului popular tradiţional, conferindu-i frumuseţe şi originalitate. Coliere lucrate din mărgele, piese metalice, pandantive, „zgărdane”, „zgărzi”, „borşoane”, „salbe”, „plastoane” sunt nelipsite din costumul femeiesc.

 

Programul Centrului de Cultură „Brătianu” în cadrul Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului, ediţia a VIII- a, 10- 30 august 2014

Miercuri, 25 Iunie 2014 20:58

Centrul de Cultură „Brătianu” doreşte să amintească publicului larg evenimentele ce se vor desfăşura la Vila Florica din Ştefăneşti pe toată perioada manifestărilor dedicate Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului, Ediţia a VIII-a, din perioada 10- 30 august 2014.De asemenea, dorim să reamintim tuturor faptul că, începând de la 14 iulie și până la 22 august, copiii între 5 și 18 ani sunt așteptați la Atelierul de creaţie al Centrului de Cultură „Brătianu”, unde timpul înseamnă altceva decât computer, tabletă și televizor. Taberele propuse dau frâu liber imaginației și creativității: pictură pe sticlă, desenat, croit,

Închiderea stagiunii a VII-a a Filarmonicii Piteşti

Miercuri, 25 Iunie 2014 20:30

Filarmonica Piteşti închide joi, 26 iunie a. c., a şaptea stagiune printr-un concert simfonic organizat, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Radu Postăvaru şi violonista Simina Croitoru vor interpreta: G. Rossini - Uvertura la opera Il signor Bruschino, J. Sibelius - Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor op. 47 şi R. Wagner - Simfonia în Do major WWW 29.
Ca şi dirijorul Radu Postăvaru, Simina Croitoru face parte dintr-o familie de muzicieni, fiind fiica Ioanei şi a lui Gabriel Croitoru. Încă de mică a cucerit

 

Realizatorul și producătorul de televiziune Raluca Tudor a venit “Cu blogul pe glob” la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș

Miercuri, 25 Iunie 2014 20:28

Miercuri, 18 iunie, de la ora 13.00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș a avut loc loc lansarea volumului « Cu blogul pe glob. New Media între inventatori și gospodine » (Prefață Constantin Schifirneț, București, Editura Tritonic, 2014), autor Raluca Tudor, realizator și producător de televiziune. Invitatul special al acestei lansări a fost jurnalistul de televiziune Nicolae Melinescu.

Expoziţie personală de icoane Camelia Darie la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Miercuri, 25 Iunie 2014 20:25

În perioada 25 iunie – 4 iulie, în holul central al Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș, va avea loc o expoziție de icoane aparținând pictoriței Camelia Darie. Expoziția cuprinde 25 de icoane, tehnica realizării lucrărilor este tempera pe lemn. Vernisajul expoziției va avea loc pe 27 iunie 2014. Organizatorul acestui eveniment este Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș.
Pictor iconar, autorizat de Patriarhia Ortodoxă Română - membră a Uniunii Artiştilor Plastici, a urmat cursurile Şcolii de Arte din Piteşti, clasa prof. Ileana

 

Terapie prin istorie cu Dennis Deletant, la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Miercuri, 25 Iunie 2014 11:37

Marți, 17 iunie 2014, de la ora 15.00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș, celebrul politolog britanic și profesor renumit pentru studiile sale referitoare la regimul comunist, Dennis Deletant, consultant al BBC în timpul evenimentelor din decembrie 1989, a susținut o conferință publică despre Revoluția Română din 1989.

Poeta Nicoleta Popa lansează volumul de versuri Solitudinea e țara mea, la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș

Miercuri, 18 Iunie 2014 20:29

Marți, 17 iunie, cu începere de la ora 18.00, poeta Nicoleta Popa își lansează la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș volumul de versuri Solitudinea e țara mea. Vor vorbi autoarea, cunoscutul critic literar Virgil Borcan, precum și alți invitați. Membră a Uniunii Scriitorilor din România de mai mulți ani, volumul său Animal de povară a fost desemnat de către Filiala din Pitești a Uniunii Scriitorilor din România cea mai bună carte de poezie a anului 2007.

 

Scriitorul Marian Ciobanu își va lansa lucrarea „Marin Preda și ai săi” la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș

Miercuri, 18 Iunie 2014 20:29

Cartea lui Marian Ciobanu „Marin Preda și ai săi” vede lumina tiparului într-o a treia ediție și va fi lansată joi, 19 iunie, de la ora 13.00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene Dinicu Golescu. Marian Ciobanu, acum profesor  de limba română în comuna Siliștea-Gumești, satul de baștină al lui Marin Preda, a cules o serie de date de la eroii rămanului „Moromeții”, de la învățătorii  și prietenii scriitorului, de la școala unde autorul a învățat primele 7 clase primare și le-a transpus într-o monografie interesantă despre copilăria și adolescența scriitorului și nu numai, petrecute pe aceste meleaguri. Argeș.

Realizatorul și producătorul de televiziune Raluca Tudor își va lansa volumul ”Cu blogul pe glob” la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș

Miercuri, 18 Iunie 2014 20:03

Miercuri, 18 iunie, de la ora 13.00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș va avea loc lansarea volumului ”Cu blogul pe glob. New Media între inventatori și gospodine” (Prefață Constantin Schifirneț, București, Editura Tritonic, 2014), autor Raluca Tudor, realizator și producător de televiziune. Invitatul special al acestei lansări este jurnalistul de televiziune Nicolae Melinescu. În această lucrare, autoarea își propune cunoașterea

 

Dirijorul Alexandru Ganea revine, joi, la Filarmonica Piteşti

Miercuri, 18 Iunie 2014 19:53

Filarmonica Piteşti organizează joi, 19 iunie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic cu pagini muzicale aparţinând lui A. Liadov, F. Liszt şi A. Dvořák. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Alexandru Ganea şi pianistul Răzvan Dragnea vor interpreta Kikimora (Liadov), Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră (Liszt) şi Simfonia nr. 8 în Sol Major, op. 88 (Dvořák). Pianistul Răzvan Dragnea a parcurs toate etapele studiului: Liceul de Muzică „George Enescu” din Bucureşti, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti (licenţiat în arte, master şi doctorat). A câştigat numeroase

Horia Brenciu, show electrizant la Cornul Vânătorului

Luni, 09 Iunie 2014 00:00

Primul eveniment notabil petrecut de la preluarea Cornul Vânătorului de către omul de afaceri Gheorghe Văsîi, a avut loc vineri seara. Horia Brenciu şi HB Orchestra, o combinație fericită de profesioniști experimentați și amatori pasionați, au făcut senzaţie în prezenţa a peste 700 de fani. Electrizantul artist şi trupa sa au abordat o gamă extinsă de genuri muzicale: jazz, rock, pop, R&B, soul, swing, café concert etc, iar spectacolul a fost unul mai mult decât excepţional. La fel ca şi atmosfera din grădina Cornului Vânătorului. Complexul Turistic pe are omul de afaceri Gheroghe Văsîi vrea să-şi pună nu doar amprenta renovării ci şi pe cea a entertaiment-ului, va “recidiva” pe 27 iunie cu un alt concert ce se anunţă la fel de  incendiar: Bosquito.

 

Festivalul de poezie, cântec și teatru francez „Anna de Noailles”

Luni, 09 Iunie 2014 00:00

Cea de a X-a editie a Festivalului- Francez “Anna de Noailles”, organizat de Asociatia de Prietenie Mioveni-Landerneau, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu - Mioveni, Casa de Cultură a Sindicatelor Mioveni şi Centrul Cultural Mioveni şi-a desemnat castigatorii.
Anul acesta s-au întrecut în concurs peste 60 de elevi din şcolile argeşene care au demonstrat adevarate abilităţi de comunicare în limba franceza.
Juriul format din specialişti şi  cei doi preşedinţi ai Asociaţiei, Elisabeta Panait, preşedinte Asociaţia de Prietenie Mioveni-Landerneau şi Alain Gaude,

Gabriel Cazan își lansează o nouă carte la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 09 Iunie 2014 00:00

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, vă invită joi, 12 iunie, ora 17.00, la lansarea cărții ”Negustorul de aer” (Editura ”Singur”, Târgoviște, 2014), scrisă de Grabriel Cazan. Cunoscutul autor de proză SF, Gabriel Cazan își lansează cea de-a șaptea carte în care vizualizează o posibilă apocalipsă ecologică a pământului cauzată de iresponsabilitatea ființei umane. ”Foamea noastră de energie sub orice fel de formă în care este ea înmagazinată, bani, putere, bunuri materiale, ne ţine încătuşaţi de Pământ, iar dacă vom continua să alergăm după aceeaşi himeră şi nu dorim să învăţăm să zburăm, atunci vom face mult rău nu numai nouă dar şi planetei care ne-a îngăduit să trăim pe suprafaţa ei”, a afirmat Gabriel Cazan.

 

Pagina 108 din 131

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea