Simpozion in memoriam Gheorghe Brătianu şi Ion C. Brătianu

Luni, 19 Mai 2014 22:36

Consiliul Judeţean Argeş, prin Centrul de Cultură „Brătianu” şi în parteneriat cu Universitatea din Piteşti, a organizat în data de  15 mai 2014, orele 13.00, la Vila Florica din Ştefăneşti, simpozionul In memoriam Gheorghe Brătianu şi Ion C. Brătianu.
Simpozionul a fost deschis de Luca Ştefan, un copil de 10 ani,  care  este elev al Şcolii Gimnaziale, „Vintilă Brătianu” din Ştefăneşti. Studiază pianul de 4 ani cu doamna profesor Clementina Dionisie. A participat la numeroase audiţii organizate la Centrul Cultural Piteşti. În 2012 a obţinut premiul I la Concursul Speranţe Argeşene, secţiunea pian.

Concert simfonic aniversar, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 19 Mai 2014 22:08

Filarmonica Piteşti organizează joi, 22 mai a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, concertul simfonic aniversar prilejuit de împlinirea a şapte ani de la înfiinţare. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Tiberiu Oprea şi solişti de renume ai scenei muzicale româneşti aduc în faţa publicului meloman opereta în două acte Voievodul ţiganilor, de Johann Strauss fiul. Dintre aceştia, amintim pe îndrăgita soprană Daniela Vlădescu şi tenorul Răzvan Săraru, care au mai concertat alături de orchestra simfonică la concertul de Ziua Naţională, de la Mioveni. Fiecare spectator prezent la concertul aniversar va avea parte de o surpriză din partea Filarmonicii Piteşti.

 

Principele Nicolae al României, aşteptat la Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu”

Miercuri, 14 Mai 2014 19:39

Curtea Veche Publishing lansează miercuri, 14 mai, ora 18.00, la Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” din Pitești (str. Victoriei, nr. 18), “Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României”, prima carte dedicată celui mai tânăr membru al Casei Regale a României, în colecția “Cărți Regale”. Evenimentul are loc în prezența ASR Principelui Nicolae al României. Intrarea este liberă și include și o sesiune de autografe.
Alături de Alteța Sa Regală, vor lua cuvântul: Maria Desmirean (Manager Executiv, Curtea Veche Publishing) și Ionel Didea (Rector Prof. Univ. Dr. Ionel

Festivalul Internațional Medieval ”Cavalerii Templului Sacru”

Miercuri, 14 Mai 2014 19:26

# Parteneri: CJ Argeș, Primăria Mioveni, Primăria Câmpulung. Loc încărcat de istorie, Rucărul este depozitar peste vremi al multor isprăvi legendare, martor veridic, dar și participant direct la fapte și evenimente cardinale din istoria țării.
Descoperirile arheologice din Epoca Bronzului, existența Castrului Roman Scărișoara și a dalelor drumului Transalutanus pe care călătorii călcau, mai ieri, în Posada, conferă certitudine locuirii străvechi a acestor meleaguri.

 

Muzeul Etnografic din Cula Racoviceanu, 45 de ani de existență

Miercuri, 14 Mai 2014 19:24

Luna Mai este cunoscută ca fiind luna Internațională a Muzeelor, ocazie cu care Consiliul Local Mioveni, Centrul Cultural organizează pe data de 14 mai 2014, ora 17.00, în incinta Muzeului Etnografic C.I. Năstase, o serie de manifestări cultural-artistice, deoarece pe raza orașului Mioveni, în incinta Culei Racoviceanu, cunoscut monument istoric datat din anul 1806, a luat ființă la sfârșitul anilor ’60 un frumos muzeu prin grija profesorului C.I. Năstase. Acesta

Flautul fermecat, joi, la Filarmonica Pitești

Miercuri, 14 Mai 2014 19:22

Filarmonica Piteşti organizează joi, 15 mai a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, o nouă operă în concert. Dirijorul Vlad Agachi, orchestra simfonică a instituţiei aduc în faţa publicului meloman „Flautul fermecat”, de W. A. Mozart. În distribuţie, Ştefan Korch, Cecilia Ganovici, Radu Ion, Silvia Micu, Iustian Zetea, Andreea Barbu, Mihai Popa, Olga Caia, Teodora Constantinescu, Angela Rogac-Solcan.  Vlad Agachi a absolvit, la Cluj-Napoca,

 

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Miercuri, 14 Mai 2014 19:16

Atitudine în Argeş şi-a propus, încă din februarie, să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme din volumul “Umor din culpă”:

Piteșteanul Alex Pîrvu, din nou pe scena Sălii Palatului

Miercuri, 14 Mai 2014 18:47

# Alex Pîrvu: ”Îmi doresc o carieră în muzică. Am să încerc  să îmi realizez visul: să cânt pe marile scene ale lumii.” După ce, în noiembrie 2013, a urcat pe scenă cu Toto Cutogno şi a interpretat la pian o piesă de Beethoven, iar în decembrie 2013 a cântat în duet cu Marcel Pavel melodia cu care a câştigat ediţia a IV-a a sezonului 2 din emisiunea Next Star, My Way, Alex Pîrvu revine la Sala Palatului.  De această dată, talentatul piteştean a cântat în duet cu Al Bano Carrisi melodia “Ci Sara”, care a fost foarte bine primită de public.

 

Dirijorul Gheorghe Costin şi violonistul Filip Papa, în premieră la Filarmonica Piteşti

Luni, 05 Mai 2014 13:15

Filarmonica Piteşti organizează joi, 8 mai a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, primul concert simfonic al lunii. Orchestra Filarmonicii Piteşti, dirijorul Gheorghe Costin şi violoncelistul Filip Papa vor interpreta S. Rahmaninov („Scherzo în re minor” şi „Vocaliză pentru violoncel şi orchestră”) şi P. I. Ceaikovski („Variaţiuni pe o temă rococo pentru violoncel şi orchestră” şi „Suita nr. 4 Mozartiana”).
Dirijor, profesor de orchestră, compozitor, Gheorghe Costin a dirijat majoritatea filarmonicilor din ţară, dar şi orchestre de peste hotare, ca invitat. A

Daniela Zeca Buzura - ,,Cu Trilogia Orientală la Piteşti”

Luni, 05 Mai 2014 13:11

Miercuri, 30 aprilie, a fost o zi trăită în spirit oriental la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş, datorită evenimentului ce a avut loc şi care s-a desfăşurat sub genericul ,,Cu Trilogia Orientală la Piteşti”, marca Daniela Zeca Buzura. Astfel că, scriitoarea Daniela Zeca Buzura, realizatoare de emisiuni la Televiziunea Română și cadru didactic la Universitatea din București, a venit miercuri în Piteşti, la Biblioteca Judeţeană Argeş, pentru a lansa trei dintre cele mai de succes cărți ale sale - „Istoria romanțată a unui safari”, „Demonii vântului” și „Omar cel orb”.

 

Gala premiilor de excelenţă în cultură, ediţia a VIII-a

Luni, 28 Aprilie 2014 00:00

# Şase laureaţi a avut manifestarea găzduită de Biblioteca Județeană Argeș. Săptămâna trecută, pentru elita culturală argeşeană, a fost o săptămână cu adevărat luminată. Pe lângă semnificaţia religioasă, pentru oamenii de cultură,  săptămâna de după Paşte, a reprezentat un moment de bilanţ. Astfel că, joi, 24.04.2014, Direcţia pentru Cultură Argeş a organizat cea de a VIII – a ediţie a Galei Premiilor de Excelenţă, fiind premiate şase elite din domeniu. Decernarea premiilor a debutat cu secţiunea ,,Literatură”, iar premiul de excelenţă i-a revenit lui Sergiu I Nicolaescu pentru lucrarea ,,Dicţionar subiectiv de literatură Argeş”, Editura Ordessos, Piteşti, 2013, fiind primul dicţionar exhaustiv al scriitorilor din zona Argeşului şi Muscelului, realizat cu profesionalism critic.

Aura Christi și Alex Ștefănescu, într-o lansare eveniment la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 28 Aprilie 2014 00:00

În săptămâna mare a Paştelui, marţi, 15 aprilie, Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu” Argeș a fost gazda unui dublu eveniment editorial de excepţie, marca Alex Ștefănescu şi Aura Christi. Astfel, au fost lansate, în prezența autorilor, volumele „Dostoievski și Nietzsche – elogiul suferinței” și „Tragicul visător” de Aura  Christi și o carte a criticului literar Alex Ștefănescu, intitulată „Cum se fabrică o emoție”.
Aura Christi (n. 12 ianuarie 1967) este un poet, romancier și eseist român. Poemele sale au fost traduse și publicate în Germania, Franța, Belgia, Italia,

 

Recital cameral în ultima zi a lui Prier

Luni, 28 Aprilie 2014 00:00

Filarmonica Piteşti încheie luna aprilie printr-un recital cameral susţinut miercuri, 30 aprilie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de Cvartetul Gaudeamus şi chitaristul Bogdan Mihăilescu. În program, Luigi Boccherini - Cvintetul nr. 6 în Sol major şi Cvintetul nr. 5 în Re major, Joseph Schnabel - Cvintet pentru cvartet şi chitară, Maximo Diego Pujol - Suita argentiniană Tangata de Agosto.

“Bibliosphere” – un nou număr, o nouă provocare

Luni, 14 Aprilie 2014 00:00

Iată că şi-a făcut apariţia şi primul număr din anul 2014 al Buletinului informativ al Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) – Filiala Argeş, “Bibliosphere”, revista online ce se adresează specialiştilor în domeniu, dar şi tuturor celor care doresc să se familiarizeze cu un univers informaţional cultural din ce în mai diversificat. Ce ne dorim să afle cititorul din acest număr? - informaţii despre biblioteca noastră, acţiuni întreprinse cu şi pentru utilizatorii noştri, informaţii despre activităţi culturale, cursuri care se desfăşoară în instituţia noastră, noutăţi în domeniul biblioteconomic.

 

Recital cameral de Paşte

Luni, 14 Aprilie 2014 00:00

Filarmonica Piteşti organizează joi, 17 aprilie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, singurul recital cameral al lunii, susţinut de soprana Irina Iordăchescu, mezzosoprana Cristina Iordăchescu-Iordache, pianista Verona Maier şi tenorul Mario Vasiliu. 
Născută în Bucureşti, într-o familie de artişti, soprana Irina Iordăchescu a absolvit Academia de Muzică din Bucureşti la clasa sopranei Maria Slătinaru Nistor şi la clasa de lied/oratoriu a baritonului Dan Iordăchescu. A interpretat în producţii de operă şi în concerte cu orchestre din Europa, Asia, America. A fost aplaudată pe scenele muzicale din: Italia, Anglia, Austria, SUA, Spania, Bulgaria, Grecia, Rusia, Franţa, Belgia, Norvegia. A cântat în Traviata,

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Luni, 14 Aprilie 2014 00:00

Atitudine în Argeş şi-a propus, încă din februarie, să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme din volumul “Umor din culpă”.

 

Adrian Cioroianu a lansat, la Piteşti, o carte care nu ar trebui să lipsescă din casele românilor

Luni, 07 Aprilie 2014 15:15

# Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Argeș # Adrian Cioroianu: ,,Nu era un perimetru mai potrivit de a lansa această carte decât un astfel de oraş, de judeţ, care au dat atâtea personaje istorice, atâtea fapte de istorie”. Săptămâna trecută, joi, istoricul Adrian Cioroianu a venit la Piteşti, la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş pentru a lansa ultimul  volum de istorie transpus în aproape 100 de poveşti adevărate din trecutul nostru, volum ce ar trebui să fie în casa tuturor românilor, aşa cum a precizat Octavian Sachelarie, directorul Bibliotecii Judeţene ,,Dinicu Golescu”. În cartea lui Adrian

”Şcoala altfel”, la Filarmonica Pitești

Luni, 07 Aprilie 2014 15:14

Filarmonica Piteşti se alătură şi anul acesta programului educaţional Şcoala Altfel prin organizarea unor concerte educative pentru elevi. Astfel, marţi, 8 aprilie, la Centrul Multicultural Educaţional Mioveni, vor avea loc trei concerte pentru copiii din Mioveni.
Programul continuă în zilele de miercuri, 9 aprilie, şi joi, 10 aprilie, când, de la ora 11.00, respectiv ora 16.00, se vor desfăşura concertele educative pentru elevii de la şcolile din Piteşti.

 

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Luni, 07 Aprilie 2014 14:14

Atitudine în Argeş şi-a propus, încă din februarie, să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme din volumul “Umor din culpă”.

Pictorul Gavril Mocenco, prima sa expoziţie la Piteşti

Luni, 07 Aprilie 2014 14:10

Renumitul pictor Gavril Mocenco a venit, săptămâna trecută, marţi, cu o parte din creaţiile sale, pentru prima dată la Piteşti, la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu”. Instituția a organizat, în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici din România,  vernisajul expoziției ce se desfăşoară timp de două săptămâni sub genericul „Metamorfoze”. Calitatea şi valoarea lucrărilor expuse pe simezele Bibliotecii Judeţene “Dinicu Golescu” se ridică la cele mai înalte standarde.
În deschiderea vernisajului au vorbit despre operă şi autor criticul de artă Cornel Ostahie, publicistul Marian Nencescu, poeta Denisa Popescu şi directorul

 

Pagina 109 din 130

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea