Cinci cărţi - un singur autor: Î.P.S. Calinic

Luni, 15 Aprilie 2013 15:21

# Evenimentul de lansare a avut loc  la Facultatea de Teologie Sfânta Muceniţă Filoteia  # Î.P.S. Calinic: ”Fiecare dintre noi, fiind persoană din Dumnezeu, trebuie să dăm astfel de mărturie că am trecut pe aici” # Profesor dr. Nicolae Brânzea, președintele Senatului Universității Pitești: ”Eu nu am să vă felicit pentru ceea ce ați scris până acum, ci pentru ceea ce veți continua să scrieți”. ÎPS Calinic și-a reeditat seria de volume numită „Toată vremea-și are vreme”, apariție editorială a ultimilor doi ani.  Adunați în aula “Iustin Patriarhul” a Facultății

“Adriana Trandafir” oferă lecții de teatru-actorie la Bascov

Luni, 15 Aprilie 2013 15:15

Și-a deschis porțile doar de trei luni, însă n-a stat degeaba absolut deloc. După o serie de spectacole organizate pe scena instituțiuei,  Casa de Cultură “Adriana Trandafir” de la Bascov a început, de curând, înscrierile pentru cursurile care se desfășoară în incinta sa. E vorba despre lecții de: dans popular 25 lei (8 sedințe / lună); dans modern 25 lei (4 sedințe/ lună); balet, gimnastică ritmică 25 lei (4 ședințe/lună); canto popular 25 lei (4 ședințe/ lună); teatru-actorie 30 lei (4 ședințe/lună); modelling 25 lei (4 ședințe/ lună); limba engleză 35 lei (4 ședințe/ lună).  De curând, grupul vocal bărbătesc, nou înființat, Rapsozii Bascovului, a adus acasă Premiul Special al Juriului după participarea la primul lor festival de gen „Dorel Manea” de la Mioveni. Lucru care îi face deosebit de mândri, mai ales că vechimea grupului nu a atins încă două luni, ne spune directoarea Lorena Toma (foto). Ana Luca

 

Valentin Gheorghiu, aniversat, la 85 de ani, de Filarmonica Pitești

Luni, 15 Aprilie 2013 14:37

Filarmonica Piteşti organizează joi, 18 aprilie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert cameral aniversar dedicat maestrului Valentin Gheorghiu şi susţinut de însuşi Valentin Gheorghiu şi soţia sa, Roxana Gheorghiu. În cadrul programului „Pian la patru mîini”, publicul va audia: W.  A. Mozart - Sonata în Re major KV 381 – Andante, Fr. Schubert - Rondo în Re major op. 138, Fr. Schubert - Marş caracteristic în Do major op. 121, Fr. Chopin - Vals în la minor, S. Rachmaninov - Romanţa în La major, A. Dvorjak - Două dansuri slave op. 72, J. Brahms - Două dansuri ungare şi G. Enescu - Rapsodie Română în La major op. 11 nr. 1 (transcripţie pentru pian la patru mâini de George Enescu).

Fuego îi dedică tatălui său o piesă ”In memoriam”

Luni, 15 Aprilie 2013 14:35

Cunoscutul și îndrăgitul artist al Teatrului “Al. Davila” din Pitești, Fuego, revine în atenție cu o piesă dedicată tatălui său. Din nefericire, părintele artistului nu se mai află printre noi din anul 2010. Piesa exprimă, atât prin versuri, cât și prin linia melodică, dragostea pe care artistul  i-a purtat-o celui ce i-a ghidat pașii pe drumul muzical și l-a sprijinit în toată activitatea sa.

 

Simfonia Independenţei, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 08 Aprilie 2013 14:04

Filarmonica Piteşti organizează joi, 11 aprilie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate Beethoven şi Sibelius. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Cristian Lupeş şi pianistul italian Antonio Di Cristofano vor interpeta: L. v. Beethoven - Concertul nr. 3 pentru pian şi orchestră în do minor şi J. Sibelius - Simfonia nr 2, op. 43, a Independenţei.
Antonio Di Cristofano a absolvit, în 1986, conservatorul din Florenţa, Italia. A concertat, ca solist şi în ansambluri muzicale, dar şi cu orchestre de marcă pe

Bibliosphere - la o nouă apariţie

Luni, 01 Aprilie 2013 00:00

Recent reorganizată, într-o nouă structură, filiala Argeş a ANBPR (Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România) îşi desfăşoară activitatea în sediul Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” şi este o structură puternică, având în componenţa sa 151 de membri înscrişi.
Apariţia trimestrială a buletinului informativ „BIBLIOSPHERE”, înseamnă deschiderea noastră către lume, o carte de vizită incitantă, care dorim să aibă un rol profesional şi formativ viabil şi continuu. Dreptul la cultură şi la informaţie este o datorie pentru noi. Colaborarea permanentă cu membrii filialei a făcut

 

”Drumul tradiţiilor la Muzeul Goleşti – Fiecare obiect spune o poveste”, ediţia a-II-a

Luni, 01 Aprilie 2013 00:00

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti, instituţie finanţată de  Consiliul Judeţean Argeş, organizează, în perioada 1 – 5 aprilie 2013, în cadrul  programului naţional Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun, iniţiat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, proiectul educaţional Drumul tradiţiilor la Muzeul Goleşti – Fiecare obiect spune o poveste, ediţia a-II-a.
Pe parcursul celor cinci zile, elevii beneficiază de o mare diversitate de activităţi: ateliere de creaţie (motive decorative tradiţionale pe ceramică, ţesături şi

Elevii Școlii Populare de Arte și Meserii, în finala Festivalului de la Sanremo

Luni, 01 Aprilie 2013 00:00

Un grup de elevi de la secția de Canto Muzica Ușoară, pregătiți de Adina Sima, un grup de eleve de la secția de Dans Modern, pregătite de Gabriela Tănase, un grup de elevi de la secția de Nai, pregătiți de Ionut Cârstea, un grup de elevi de la sectia externă de țiteră de la Brădulet, profesor Vasile Stanciulescu și grupul de elevi de la secția externă de Fluierași din Corbi, pregătiți de Vasile Constantin au fost selectați să participe în finala de la Festivalul-Concurs GEF de la Sanremo, Italia, care va avea loc în perioada 17-21 aprilie 2013. Școala Populară de Arte și Meserii din Pitești și-a confirmat prezența la acest festival, fiind al doilea an în care participă.

 

Alfabet muzical, miercuri, la Filarmonica Pitești

Luni, 01 Aprilie 2013 00:00

Filarmonica Piteşti organizează miercuri, de la ora 9.30, şi joi, de la ora 12.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, concertele educative Alfabet muzical.  Incluse în cadrul activităţii „Săptămâna altfel”, acestea sunt organizate în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş.
Orchestra de cameră a Filarmonicii Piteşti şi concertmaestrul Mădălin Sandu vor interpreta lucrări de Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart,  George Bizet şi Grigoraş Dinicu. Povestitor, Silviu Deaconescu.
Chiar dacă este un concert dedicat elevilor, sunt aşteptaţi şi iubitori ai muzicii clasice, indiferent de vârstă. Preţul unui bilet este 5 lei.

Vizită la Catedrala Arhiepiscopală Mioveni

Luni, 01 Aprilie 2013 00:00

În data de 28.03.2013, un grup de 10 persoane private de libertate clasificate  în regim deschis, alături de preotul Penitenciarului Colibaşi, au efectuat un pelerinaj la Catedrala Arhiepiscopală  „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”  din Mioveni. Cu această ocazie, persoanelor condamnate li s-au prezentat de către preotul paroh arhitectura bisericii, picturile şi semnificaţiile lor religioase, programul bisericesc şi un cuvânt de învăţătură despre post în general, şi despre postul Paştelui în special. În încheiere, participanţii au primit sfântul mir de la preoţii bisericii, împreună cu un îndemn către comuniune cu Dumnezeu.
Obiectivele vizate sunt exersarea de către persoanele participante, în afara spaţiului carceral, a unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală şi reintegrarea socială, precum şi creşterea gradului de cultură generală şi moral-religioasă.

 

Concurs Interjudeţean „Calitatea face diferenţa” la Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul”

Luni, 01 Aprilie 2013 00:00

La Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” din Piteşti se desfăşoară miercuri, 3 aprilie 2013, începând cu ora 10,00, Concursul Interjudeţean „Calitatea face diferenţa”, aflat la a III-a ediţie, iniţiat de prof. Daniela Hodojeu şi prof. Elena Dinu. El este organizat în două secţiuni:
- Pentru elevi:
SECTIUNEA 1- “Calitatea face diferenţa “ - CONCURS  INTERACTIV
SECTIUNEA 2-  “Calitatea produselor, cartea de vizită al firmelor“ - CONCURS DE POSTERE.

Horia Mihail şi Pianul călător la Filarmonica Pitești

Luni, 01 Aprilie 2013 00:00

Marţi, 2 aprilie a. c., turneul naţional „Pianul călător”, la care Filarmonica Piteşti este partener cultural, poposeşte, la ora 19.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Pianistul Horia Mihail îşi dă întâlnire cu publicul, cu un program Ludwig Van Beethoven: Sonata Patetica în do minor, op 13, Sonata lunii în do diez minor, op 27, nr. 2, Quasi una fantesia, Sonata în fa minor op 57 Appasionata. 
Aflat la a treia ediţie, turneul naţional a debutat la 24 martie, la Sânnicolau Mare, şi se va încheia la 27 aprilie, la Tulcea, călătorind în 15 oraşe din ţară şi

 

În viziunea unui artist argeșean, România din etichete de haine SH

Luni, 25 Martie 2013 16:15

Sătul să vadă cum țara noastră se transformă într-un fel de groapă de gunoi a Europei, argeșeanul Nicu Onu și-a făcut țara lui, la mâna a doua. Ideea lui s-a materializat într-un steag tricolor pe care a desenat harta României, iar în dreptul fiecărui județ a lipt câte o etichetă de haine a unei fabrici care a funcționat în zona respectivă. Unde n-a fost cazul, a apelat și la mărci din afară aduse în țară. „Noi le-am dat ce-a fost bun și ei ne dau ce nu le folosește. România a fost o putere economică și a ajuns ce vedeți. O țară la mâna a doua”, spune excentricul artist. Acesta este mai cunoscut pentru sculpturile sale în lemn, os, piatră și metal cu tentă religioasă. Câteva dintre lucrările acestuia pot fi văzute în holul Casei de Cultură de la Bascov. Apoi, expoziția se va muta la Biblioteca Județeană Argeș.    Ana Luca

Cartea Recordurilor la Mioveni: lingura de 16 m

Luni, 25 Martie 2013 15:08

O lingură de lemn de 16 m va fi creată în acest an, iar coada îi va fi atât de lungă încât va ajunge tocmai în Cartea Recordurilor. Astfel că, de anul acesta, lingura de lemn va fi imaginea Casei de Cultură de la Mioveni. Directoarei Argentina Culcuș, cât și meșterului colaborator Ion Rodoș, le-a venit ideea să intre în Cartea Recordurilor cu un exponat de artizanat de 16 m. Proiectul urma să fie lansat în luna mai, însă din cauză că ar fi pus oarecum în umbră de venirea Sfintelor Sărbători de Paște, evenimentul a fost amânat. Directorul instituției ne asigură că lingura de lemn va fi atârnată la intrarea în muzeu și va fi ca o gazdă bună pentru toți aceia care vor trece pragul instituției de cultură. Ana Luca


 

Recital de pian, violoncel şi clarinet, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 25 Martie 2013 14:28

Filarmonica Piteşti organizează joi, 28 martie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un recital cameral susţinut de pianista Viorela Ciucur, violoncelistul Dan Cavassi şi clarinetistul Cristian Mancaş. În program, lucrări de J. Brahms („Trio în la minor op. 114 pentru pian, clarinet şi violoncel”) şi Max Bruch („8 piese op. 83 pentru clarinet, violoncel şi pian”).

Expoziţie temporară ”Portretul – simbol plastic în arta românească”, la Galeria de Artă „Rudolf Schweizer – Cumpăna”

Luni, 25 Martie 2013 14:26

Miercuri, 20 martie, ora 13.00, la Galeria de Artă „Rudolf Schweizer – Cumpăna”, a avut loc vernisajul expoziţiei temporare „Portretul – simbol plastic în arta românească”. Sunt expuse lucrări de pictură și grafică din Patrimoniul Cultural Naţional cât și lucrări de artă contemporană cu nume sonore din arta românească, ce se regăsesc în colecţiile Galeriei de Artă „Rudolf Schweizer – Cumpăna”. Expoziţia va rămâne deschisă în perioada 20 martie – 15 aprilie, la Galeria de Artă „Rudolf Schweizer – Cumpăna”, Bulevardul Republicii, nr.33, Piteşti. Aceasta poate fi vizitată de marţi până duminică, între orele 9.00 – 17.00.
Director, conf. univ. dr. Spiridon  Cristocea

 

Filmul ”Domestic” – cu intrare liberă, pe 24 martie, la Mioveni

Luni, 18 Martie 2013 22:52

Consiliul Local, Primăria și Centrul Cultural Mioveni în parteneriat  cu Automobile Dacia Renault și Casa de Cultură a Sindicatelor „Dacia” vă invită în data de 24 martie 2013, de la ora 18.00, la  proiecția filmului ”Domestic” în regia lui Adrian Sitaru. Filmul ”Domestic” este o poveste despre oameni obişnuiţi şi animalele alături de care îşi trăiesc viața. Un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel trec prin viaţa personajelor principale, influenţându-le evoluţia. Un proiect care mixează umorul negru şi drama, o poveste cu elemente absurde, la care râzi și te emoționezi în aceeași măsură, într-un decor stilizat și plin de culoare. Proiecția va avea loc în Sala Mare a Casei de Cultură a Sindicatelor „Dacia” Mioveni. Intrarea va fi liberă.

Seară Mozart, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 18 Martie 2013 22:44

Filarmonica Piteşti organizează joi, 21 martie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, o seară Mozart. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Alexandru Ganea şi pianistul italian Ippazio Ponzetta vor interpeta: Uvertura la opera La clemenza di Tito, Concertul pentru pian şi orchestră nr. 20 în re minor, Concertul pentru pian şi orchestră nr. 21 în Do major şi Eine Kleine Nachtmusik (Mica serenadă).

 

Spectacol de excepție, vineri, la Topoloveni

Luni, 11 Martie 2013 00:00

# Trupa preoților din zonă, Haiducii Vlădicii, va lansa un CD cu muzică tradițională românească # Florin Vasilică, fiul regretatului Liviu Vasilică, împreună cu Grupul ”Teleormanul”, dar și ”Doruri Muscelene” vin să concerteze # Intrarea este liberă! Un eveniment de înaltă ținută artistică este anunțat pentru data de vineri, 15 martie, la Casa de Cultură ”Preot Ion Ionescu” din Topoloveni. Astfel, la ora 19, formația preoților din zonă, ”Haiducii Vlădicii”, va urca pe scenă pentru susținerea unui spectacol folcloric. Spectacol prilejuit de lansarea primului CD cu muzică tradițională

Celebrități care au ales să se salveze de la “moarte” prin artă

Luni, 11 Martie 2013 00:00

Într-o lume saturată de material, tot arta se pare că are toate șansele să salveze lumea de la moartea spirituală. Foarte mulți oameni importanți din Argeș aleg să se purifice prin artă imediat ce lasă din mână, pe birou, stiloul de firmă cu care au semnat câteva contracte de milioane de euro, rețete medicale sau chiar depoziții ale clienților lor. Argeșul este plin de astfel de oameni care, pe lângă talentul de a face bani din munca lor, posedă și arta de a fi buni pianiști, scriitori, textieri șiu chiar actori.

 

Pagina 117 din 127

«ÎnceputAnterior111112113114115116117118119120UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea