”Drumul tradiţiilor la Muzeul Goleşti – Fiecare obiect spune o poveste”, ediţia a-II-a

Luni, 01 Aprilie 2013 00:00

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti, instituţie finanţată de  Consiliul Judeţean Argeş, organizează, în perioada 1 – 5 aprilie 2013, în cadrul  programului naţional Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun, iniţiat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, proiectul educaţional Drumul tradiţiilor la Muzeul Goleşti – Fiecare obiect spune o poveste, ediţia a-II-a.
Pe parcursul celor cinci zile, elevii beneficiază de o mare diversitate de activităţi: ateliere de creaţie (motive decorative tradiţionale pe ceramică, ţesături şi

Elevii Școlii Populare de Arte și Meserii, în finala Festivalului de la Sanremo

Luni, 01 Aprilie 2013 00:00

Un grup de elevi de la secția de Canto Muzica Ușoară, pregătiți de Adina Sima, un grup de eleve de la secția de Dans Modern, pregătite de Gabriela Tănase, un grup de elevi de la secția de Nai, pregătiți de Ionut Cârstea, un grup de elevi de la sectia externă de țiteră de la Brădulet, profesor Vasile Stanciulescu și grupul de elevi de la secția externă de Fluierași din Corbi, pregătiți de Vasile Constantin au fost selectați să participe în finala de la Festivalul-Concurs GEF de la Sanremo, Italia, care va avea loc în perioada 17-21 aprilie 2013. Școala Populară de Arte și Meserii din Pitești și-a confirmat prezența la acest festival, fiind al doilea an în care participă.

 

Alfabet muzical, miercuri, la Filarmonica Pitești

Luni, 01 Aprilie 2013 00:00

Filarmonica Piteşti organizează miercuri, de la ora 9.30, şi joi, de la ora 12.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, concertele educative Alfabet muzical.  Incluse în cadrul activităţii „Săptămâna altfel”, acestea sunt organizate în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş.
Orchestra de cameră a Filarmonicii Piteşti şi concertmaestrul Mădălin Sandu vor interpreta lucrări de Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart,  George Bizet şi Grigoraş Dinicu. Povestitor, Silviu Deaconescu.
Chiar dacă este un concert dedicat elevilor, sunt aşteptaţi şi iubitori ai muzicii clasice, indiferent de vârstă. Preţul unui bilet este 5 lei.

Vizită la Catedrala Arhiepiscopală Mioveni

Luni, 01 Aprilie 2013 00:00

În data de 28.03.2013, un grup de 10 persoane private de libertate clasificate  în regim deschis, alături de preotul Penitenciarului Colibaşi, au efectuat un pelerinaj la Catedrala Arhiepiscopală  „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”  din Mioveni. Cu această ocazie, persoanelor condamnate li s-au prezentat de către preotul paroh arhitectura bisericii, picturile şi semnificaţiile lor religioase, programul bisericesc şi un cuvânt de învăţătură despre post în general, şi despre postul Paştelui în special. În încheiere, participanţii au primit sfântul mir de la preoţii bisericii, împreună cu un îndemn către comuniune cu Dumnezeu.
Obiectivele vizate sunt exersarea de către persoanele participante, în afara spaţiului carceral, a unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală şi reintegrarea socială, precum şi creşterea gradului de cultură generală şi moral-religioasă.

 

Concurs Interjudeţean „Calitatea face diferenţa” la Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul”

Luni, 01 Aprilie 2013 00:00

La Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” din Piteşti se desfăşoară miercuri, 3 aprilie 2013, începând cu ora 10,00, Concursul Interjudeţean „Calitatea face diferenţa”, aflat la a III-a ediţie, iniţiat de prof. Daniela Hodojeu şi prof. Elena Dinu. El este organizat în două secţiuni:
- Pentru elevi:
SECTIUNEA 1- “Calitatea face diferenţa “ - CONCURS  INTERACTIV
SECTIUNEA 2-  “Calitatea produselor, cartea de vizită al firmelor“ - CONCURS DE POSTERE.

Horia Mihail şi Pianul călător la Filarmonica Pitești

Luni, 01 Aprilie 2013 00:00

Marţi, 2 aprilie a. c., turneul naţional „Pianul călător”, la care Filarmonica Piteşti este partener cultural, poposeşte, la ora 19.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Pianistul Horia Mihail îşi dă întâlnire cu publicul, cu un program Ludwig Van Beethoven: Sonata Patetica în do minor, op 13, Sonata lunii în do diez minor, op 27, nr. 2, Quasi una fantesia, Sonata în fa minor op 57 Appasionata. 
Aflat la a treia ediţie, turneul naţional a debutat la 24 martie, la Sânnicolau Mare, şi se va încheia la 27 aprilie, la Tulcea, călătorind în 15 oraşe din ţară şi

 

În viziunea unui artist argeșean, România din etichete de haine SH

Luni, 25 Martie 2013 16:15

Sătul să vadă cum țara noastră se transformă într-un fel de groapă de gunoi a Europei, argeșeanul Nicu Onu și-a făcut țara lui, la mâna a doua. Ideea lui s-a materializat într-un steag tricolor pe care a desenat harta României, iar în dreptul fiecărui județ a lipt câte o etichetă de haine a unei fabrici care a funcționat în zona respectivă. Unde n-a fost cazul, a apelat și la mărci din afară aduse în țară. „Noi le-am dat ce-a fost bun și ei ne dau ce nu le folosește. România a fost o putere economică și a ajuns ce vedeți. O țară la mâna a doua”, spune excentricul artist. Acesta este mai cunoscut pentru sculpturile sale în lemn, os, piatră și metal cu tentă religioasă. Câteva dintre lucrările acestuia pot fi văzute în holul Casei de Cultură de la Bascov. Apoi, expoziția se va muta la Biblioteca Județeană Argeș.    Ana Luca

Cartea Recordurilor la Mioveni: lingura de 16 m

Luni, 25 Martie 2013 15:08

O lingură de lemn de 16 m va fi creată în acest an, iar coada îi va fi atât de lungă încât va ajunge tocmai în Cartea Recordurilor. Astfel că, de anul acesta, lingura de lemn va fi imaginea Casei de Cultură de la Mioveni. Directoarei Argentina Culcuș, cât și meșterului colaborator Ion Rodoș, le-a venit ideea să intre în Cartea Recordurilor cu un exponat de artizanat de 16 m. Proiectul urma să fie lansat în luna mai, însă din cauză că ar fi pus oarecum în umbră de venirea Sfintelor Sărbători de Paște, evenimentul a fost amânat. Directorul instituției ne asigură că lingura de lemn va fi atârnată la intrarea în muzeu și va fi ca o gazdă bună pentru toți aceia care vor trece pragul instituției de cultură. Ana Luca


 

Recital de pian, violoncel şi clarinet, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 25 Martie 2013 14:28

Filarmonica Piteşti organizează joi, 28 martie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un recital cameral susţinut de pianista Viorela Ciucur, violoncelistul Dan Cavassi şi clarinetistul Cristian Mancaş. În program, lucrări de J. Brahms („Trio în la minor op. 114 pentru pian, clarinet şi violoncel”) şi Max Bruch („8 piese op. 83 pentru clarinet, violoncel şi pian”).

Expoziţie temporară ”Portretul – simbol plastic în arta românească”, la Galeria de Artă „Rudolf Schweizer – Cumpăna”

Luni, 25 Martie 2013 14:26

Miercuri, 20 martie, ora 13.00, la Galeria de Artă „Rudolf Schweizer – Cumpăna”, a avut loc vernisajul expoziţiei temporare „Portretul – simbol plastic în arta românească”. Sunt expuse lucrări de pictură și grafică din Patrimoniul Cultural Naţional cât și lucrări de artă contemporană cu nume sonore din arta românească, ce se regăsesc în colecţiile Galeriei de Artă „Rudolf Schweizer – Cumpăna”. Expoziţia va rămâne deschisă în perioada 20 martie – 15 aprilie, la Galeria de Artă „Rudolf Schweizer – Cumpăna”, Bulevardul Republicii, nr.33, Piteşti. Aceasta poate fi vizitată de marţi până duminică, între orele 9.00 – 17.00.
Director, conf. univ. dr. Spiridon  Cristocea

 

Filmul ”Domestic” – cu intrare liberă, pe 24 martie, la Mioveni

Luni, 18 Martie 2013 22:52

Consiliul Local, Primăria și Centrul Cultural Mioveni în parteneriat  cu Automobile Dacia Renault și Casa de Cultură a Sindicatelor „Dacia” vă invită în data de 24 martie 2013, de la ora 18.00, la  proiecția filmului ”Domestic” în regia lui Adrian Sitaru. Filmul ”Domestic” este o poveste despre oameni obişnuiţi şi animalele alături de care îşi trăiesc viața. Un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel trec prin viaţa personajelor principale, influenţându-le evoluţia. Un proiect care mixează umorul negru şi drama, o poveste cu elemente absurde, la care râzi și te emoționezi în aceeași măsură, într-un decor stilizat și plin de culoare. Proiecția va avea loc în Sala Mare a Casei de Cultură a Sindicatelor „Dacia” Mioveni. Intrarea va fi liberă.

Seară Mozart, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 18 Martie 2013 22:44

Filarmonica Piteşti organizează joi, 21 martie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, o seară Mozart. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Alexandru Ganea şi pianistul italian Ippazio Ponzetta vor interpeta: Uvertura la opera La clemenza di Tito, Concertul pentru pian şi orchestră nr. 20 în re minor, Concertul pentru pian şi orchestră nr. 21 în Do major şi Eine Kleine Nachtmusik (Mica serenadă).

 

Spectacol de excepție, vineri, la Topoloveni

Luni, 11 Martie 2013 00:00

# Trupa preoților din zonă, Haiducii Vlădicii, va lansa un CD cu muzică tradițională românească # Florin Vasilică, fiul regretatului Liviu Vasilică, împreună cu Grupul ”Teleormanul”, dar și ”Doruri Muscelene” vin să concerteze # Intrarea este liberă! Un eveniment de înaltă ținută artistică este anunțat pentru data de vineri, 15 martie, la Casa de Cultură ”Preot Ion Ionescu” din Topoloveni. Astfel, la ora 19, formația preoților din zonă, ”Haiducii Vlădicii”, va urca pe scenă pentru susținerea unui spectacol folcloric. Spectacol prilejuit de lansarea primului CD cu muzică tradițională

Celebrități care au ales să se salveze de la “moarte” prin artă

Luni, 11 Martie 2013 00:00

Într-o lume saturată de material, tot arta se pare că are toate șansele să salveze lumea de la moartea spirituală. Foarte mulți oameni importanți din Argeș aleg să se purifice prin artă imediat ce lasă din mână, pe birou, stiloul de firmă cu care au semnat câteva contracte de milioane de euro, rețete medicale sau chiar depoziții ale clienților lor. Argeșul este plin de astfel de oameni care, pe lângă talentul de a face bani din munca lor, posedă și arta de a fi buni pianiști, scriitori, textieri șiu chiar actori.

 

Filarmonica Pitești a reprogramat spectacolul ”With love, forever!”

Luni, 11 Martie 2013 00:00

# Acesta va avea loc în ultima săptămână a lunii aprilie. Filarmonica Piteşti a reprogramat spectacolul extraordinar  ,,With love, forever!’’ pe care l-am anunţat a avea loc la 8 martie, la Casa Sindicatelor. Spectacolul a fost reprogramat (din motive obiective ce ţin exclusiv de instituţie) pentru ultima săptămână a lunii aprilie, după revenirea în ţară a tenorului Bogdan Mihai. Vă mulţumim pentru înţelegere!

Recital de flaut şi acordeon, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 11 Martie 2013 00:00

Filarmonica Piteşti organizează joi, 14 martie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un recital cameral inedit susţinut de flautista Mihaela Anica şi acordeonistul Fernando Mihalache. 
În program, lucrări de A. Holminov, J. S. Bach, C. Machado, V. Jianu, M. Legrand, I. Albinez, M. D. Pujol, O. Ivanova şi L. Anderson.
Mihaela Anica este un muzician cu activitate artistică remarcabilă în Austria, ţara sa de adopţie, dar şi în Franţa şi Germania. A câştigat numeroase premii

 

Spectacol-eveniment de 8 martie: ”With love, forever!”

Luni, 04 Martie 2013 00:00

Filarmonica Piteşti organizează vineri, 8 martie, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor Piteşti,  spectacolul extraordinar  With love, forever!, cuprinzând pagini celebre din musicaluri şi filme. Îşi dau concursul soliştii Claudia Măru Hanghiuc (prim-solistă a Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian’’ din Bucureşti, originară din Piteşti), Adina Sima (piteşteanca noastră colaboratoare permanentă a Teatrului Naţional de Operetă ,,Ion Dacian’’, fost artist liric la

Centrul Cultural Mioveni oferă un cadou inedit de 8 Martie

Luni, 04 Martie 2013 00:00

Vineri, 8 Martie 2013, începând cu ora 10.00, Centrul Cultural Mioveni invită doammele și domnișoarele la sediu pentru a fi răsfățate cu o sedință GRATUITĂ de machiaj profesional realizat de make-up artist Roxana Pisică, completată de o ședință foto realizată de fotograful Bogdan Budoiu.

 

Eveniment editorial la Centrul Cultural Mioveni. 7 ANI LA DIETĂ - AVENTURILE UNEI FEMEI GRASE

Luni, 04 Martie 2013 00:00

Consiliul Local, Primăria și Centrul Cultural Mioveni vă invită miercuri, 6 martie 2013, ora 16.00 la Centrul Cultural Mioveni, unde va avea loc lansarea cărții 7 ANI LA DIETĂ - AVENTURILE UNEI FEMEI GRASE a autoarei Marie Vrânceanu. Cartea se deosebește de celelalte cărți de nutriţie aflate pe piaţă prin faptul că autoarea, nutriţionista Marie Vrânceanu, biolog nutriţionist la Milano, este o ex-obeză. Prin metodele propuse de autoare, poţi slăbi 8 kg în doar 10 zile.

”Orice eveniment cultural organizat implică muncă și dăruire, dar și sprijin din partea Consiliului Local și al primarului orașului”

Luni, 04 Martie 2013 00:00

# Interviu Argentina Culcuş – managerul cultural al anului în Argeș. Argentina Culcuş, un reper al managementului cultural, a reuşit, din anul 2008, de când conduce Centrul Cultural Mioveni, să confere o nouă imagine oraşului. Pe lângă titulatura existentă – oraş al constructorilor de maşini - Argentina Culcuş, prin cele peste 80 de activităţi cultural – artistice întreprinse pe an, a creat un nou reper, şi anume acela de oraş cultural. Se poate spune că ambiţia sa de a aduce plus valoare oraşului Mioveni prin promovarea culturii a fost ardentă și a presupus, aşa cum ne vorbeşte şi în interviu, multe ore de muncă,  desigur, beneficiind de sprijin din partea primarului şi a Consiliului Local.

 

Pagina 119 din 128

«ÎnceputAnterior111112113114115116117118119120UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea