Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au crescut cu 8,6% în luna iunie

Miercuri, 24 Iulie 2024 07:58

 

Potrivit unui raport publicat săptămâna trecută de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), în luna iunie, vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat un avans de 8,6% în Europa. De asemenea, cota de piaţă a Dacia a urcat la 4,6%, de la 4,4% în perioada similară din 2023.

60.395 de autoturisme Dacia au fost înmatriculate în iunie în Europa, comparativ cu 55.594 în aceeași perioadă a anului trecut.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Situații în care este recomandată extracția unui dinte

Miercuri, 24 Iulie 2024 07:40

 

Deși, în trecut, extracția dentară era o practică foarte uzuală, recurgându-se la ea de fiecare dată când pacientul resimțea o durere acută la nivelul dintelui, în prezent, datorită evoluției medicinei stomatologice, medicii încearcă pe cât posibil să salveze dintele afectat.

Există și cazuri în care extracția dentară este singura soluție.

- În cazul unui dinte puternic afectat de carie care nu mai poate fi restaurat prin obturație ori mijloace protetice. De amintit este că procesul carios poate afecta inclusiv un dinte stâlp aflat sub o lucrare protetică

- Dinții afectați de parodontită marginală cronică profundă (boala parodontală) care prezintă mobilitate severă, de gradul al III lea

 

 

Tichetele de activități casnice pot fi valorificate în 12 luni de la achiziționare sau de la primire

Marţi, 23 Iulie 2024 13:54

 

Ministerul Muncii anunță că tichetele de activități casnice, cu care sunt remunerate diverse activități gospodărești, pot fi valorificate în termen de 12 luni de la achiziționarea sau primirea acestora. Dacă nu sunt valorificate în termenul prevăzut, aceste tichete vor fi anulate în 30 de zile de la expirarea celor 12 luni.

Potrivit ministerului, poate fi prestator casnic orice persoană fizică care a împlinit 16 ani care dorește să aibă sau să-și suplimenteze veniturile prin prestarea, ocazional, de activități casnice necalificate, fie că este șomer, pensionar, elev, student sau angajat.

 

Modelele Dacia – vânzări de 20 miliarde euro în 2030?

Marţi, 23 Iulie 2024 11:51

 

SUV-ul Bigster, care intră în producţie la Mioveni spre finalul anului alături de alte două noi modele compacte, va duce Dacia la un business global de peste 20 de miliarde de euro.

Miza este ca România să atragă o cotă cât mai mare din noul business generat de maşinile mai scumpe care vor intra în portofoliul mărcii. „Vom dubla cifra de afaceri a Dacia până în 2030. Vorbim aici de un mix - creştere de volume, dar şi modele noi. Pe măsură ce vom intra în segmentul C, cu alte două modele pe care le-am anunţat, în afară de Bigster, preţul mediu va creşte şi implicit acestea vor genera venituri mai mari. În 2024 ne aşteptăm să avem o stabilitate a volumelor, pentru ca din 2025, odată cu Bigster, să continuăm creşterea mai accelerată", a spus, pentru zf.ro, Xavier Martinet, senior-VP, responsabil de marketing, vânzări şi operaţiuni pentru Dacia.

 

 

Dacia - locul 16 în TOP 50 al celor mai profitabile companii în 2023

Luni, 22 Iulie 2024 15:49

 

# O altă societate din Pitești este în clasament

Presa centrală a prezentat un top 50 al celor mai profitabile firme în 2023. Printre acestea se numără Uzina Dacia de la Mioveni și Fildas Trading SRL din Pitești, care au înregistrat profituri substanțiale anul trecut.

Pe locul 16 în top 50 este Automobile-Dacia SA din Mioveni, care, în 2023, a realizat un profit de 529,2 milioane de lei și o cifră de afaceri de peste 26 de miliarde de lei. Compania Dacia are 11.457 de angajați.

 

Duster 3 a primit trei stele din cinci la testele de impact

Miercuri, 17 Iulie 2024 08:23

 

Noul Duster 3 a primit trei stele din cinci la testele de impact realizate de faimoasa organizație EuroNCAP. Acelaș scor a fost primit de modelul japonez Suzuki Swift.

Uzina Dacia e considerată că fabrică mașini accesibile la preț, dar cu puține tehnologii de siguranță activă.

Astfel, potrivit Hotnews.ro, Dacia Duster 3 a primit 70% din punctaj la testele pentru siguranța adulților, 84% pentru siguranța copiilor și 57% la sistemele de siguranță activă. La impactul cu pietonii, testele au rezultat cu un punctaj de 60% din maximul posibil.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Durata implanturilor dentare

Miercuri, 17 Iulie 2024 07:55

 

Datorită legăturii care are loc cu osul maxilarului, implanturile dentare sunt considerate cea mai durabilă opțiune de înlocuire a dinților lipsă. În timpul procesului de osteointegrare, osul crește în jurul implantului dentar și îl integrează, făcându-l o bază puternică și stabilă pentru un dinte artificial.

Dacă, totuși, osteointegrarea nu are loc, este posibil ca implantul tău dentar să eșueze. Eșecul implantului apare cel mai frecvent dacă osteointegrarea nu are loc sau ceva nu merge bine în timpul procesului de vindecare. Unii dintre factorii care pot influența osteointegrarea includ:

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, explică formula de recalculare a pensiilor

Miercuri, 17 Iulie 2024 07:03

 

De la 1 septembrie intră în vigoare noua lege a pensiilor, iar seniorii vor primi pensii recalculate. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a explicat formula de recalculare:

„Deci noi acum vom avea recalcularea pensiilor în care, după cum am spus, vom avea totalul punctelor contributive foarte ușor de realizat, se va se face raportul dintre cât a cotizat, cât a avut salariul respectivul pensionar, se va împărți la salariul mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat din luna respectivă, după aceea se va aduna punctajul, vom avea totalul punctelor contributive, adică direct contributive din contribuțiile de asigurări sociale care au fost plătite pentru salarii.

 

 

Companiile care realizează tronsoane din Autostrada Sibiu-Pitești și Drumul Expres Craiova-Pitești, în top 10 cele mai puternice firme din 2023

Marţi, 16 Iulie 2024 12:19

 

Firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu ocupă primele trei locuri în topul celor mai prospere companii ale anului trecut. În 2023, vorbim de afaceri cumulate de peste 8,7 miliarde de lei, ceea ce va conduce probabil la afaceri de peste 2 miliarde de euro în acest an. Potrivit Economedia.ro, constructorul lucrează pe 400 de kilometri de autostradă și drum expres și are contracte cu CNAIR de aproximativ 5 miliarde de euro.

Contractele pe care CNAIR le derulează cu Umbrărescu sunt:

• Autostrada Lugoj – Deva, lotul 2 Margina – Holdea (9 km, din care 2 km cu tuneluri) – 1,8 miliarde lei

• Autostrada Transilvania, lotul Mihăești – Zimbor (30 km) – 1,6 miliarde lei

• Autostrada Transilvania, lotul Zimbor – Poarta Sălajului (12 km) – 836 milioane lei

• Autostrada București Nord A0, Lotul 4 (4,5 km) – 312 milioane lei

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Obturația compozit

Miercuri, 10 Iulie 2024 08:32

 

Dacă un dinte este lăsat netratat, cariile nu vor dispărea - s-ar răspândi mai adânc în interiorul acestuia. Când ajunge la țesutul pulpar (nerv) al canalului radicular, începe să provoace un adevărat disconfort sau chiar dureri intense de dinți.

Eroziunea smalțului face inevitabil ca dinții să fie vulnerabili la acumularea plăcii și la carii.

Obturațiile dentare din compozit ajută la prevenirea acestor daune viitoare, precum și a disconfortului pe care l-ar putea aduce!

 

 

Electromontaj va retehnologiza hidrocentrala Vidraru. Valoarea contractului este de 188,38 milioane de euro

Luni, 08 Iulie 2024 13:14

 

Electromontaj, în parteneriat cu firma croată Koncar Engineering Ltd., a câştigat licitaţia pentru retehnologizarea hidrocentralei Vidraru, una din cele mai mari hidrocentrale din ţară, cu o putere instalată de 220 MW. Contractul, în valoare de 188.382.020,89 euro fără TVA, a fost atribuit după cinci eșecuri

În urma adjudecării licitaţiei, cele două companii au semnat contractul cu Hidroelectrica pentru realizarea unui ansamblu complex de lucrări necesare retehnologizării hidrocentralei Vidraru, una din cele mai importante centrale de acest fel, de o importanţă majoră pentru Sistemul Energetic Naţional, potrivit unui comunicat al Electromontaj.

 

Se scumpesc gazele!

Miercuri, 03 Iulie 2024 10:27

 

Săptămâna trecută, Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei a aprobat o creştere medie de 19% a tarifelor reglementate de distribuţie a gazelor naturale pentru consumatori. Scumirea reprezintă aproximativ 10 lei/MWh distribuit.

Creşterea tarifelor este practicată pe seama a trei factori determinaţi:

- creşterea costurilor serviciului de distribuţie gaze naturale cu inflaţia prognozată a anului 2024 de 4,6%

 

 

Servicii de top la Stația ITP Service Auto Mioveni

Miercuri, 03 Iulie 2024 09:18

 

În zilele toride, o mașină cu aer condiționat funcțional este esențială. De aceea, Statie ITP Service auto Mioveni vă oferă servicii de top pentru sistemul de aer condiționat auto.

„Vă așteptăm în service-ul nostru de pe DN73, în punctul “Pod Colibași peste râul Doamnei”, oraș Mioveni, program L – V: 08.00 - 16.00. Pentru programări ne puteți contacta: 0722.535.013.”, transmit reprezentanții Statiei ITP Service auto Mioveni.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! ORTODONȚIA

Miercuri, 03 Iulie 2024 08:16

 

Sănătatea zâmbetului fiecăruia contează la orice vârstă și în orice situație. Succesul tratamentului ortodontic este de a creea un echilibru perfect între toate părțile din cavitatea orală.

Ortodonția nu se aplică doar pentru aliniamentul perfect al dintilor, ci ajunge să fie o componentă importantă în rezolvarea multor afecțiuni, cum ar fi:

 

• Anomalii ale articulației temporo-mandibulare;

 

• Defecte osoase scheletale maxilare și/sau mandibulare;

 

Rovinieta va putea fi achiziţionată şi de pe ghiseul.ro

Marţi, 02 Iulie 2024 10:25

 

 

Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că românii îşi vor putea achiziționa rovinietă și de pe ghiseul.ro. În acest caz, plata va putea fi realizată numai prin intermediul cardului bancar.

„CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale, drumuri expres și autostrăzi că, începând din 27.06.2024, în urma încheierii acordului de parteneriat între CNAIR și Autoritatea pentru Digitalizarea României, persoanele fizice care dețin cont pe www.ghiseul.ro pot achita tariful de utilizare (rovinieta) prin intermediul site-ului menționat, plata putând fi efectuată exclusiv prin intermediul cardului bancar”, a informat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, potrivit Click.ro.

 

 

Punctul de amendă va fi îngheţat

Marţi, 02 Iulie 2024 10:20

 

Veşti bune pentru şoferi! Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că va îngheţa punctul de amendă, astfel încât acesta să nu crească pe seama majorării salariului minim brut pe economie.

“Vom îngheța și punctul de amendă, astfel încât acesta să nu crească odată cu salariul minim pe economie.”, a spus Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern de săptămâna trecută.

De asemenea, prim ministrul a declarat că tichetele de masă vor fi exceptate de la calculul pragului de 4.000 de lei pentru salariul minim pe economie.

 

 

De la 1 iulie, se majorează salariul minim brut pe economie

Luni, 01 Iulie 2024 13:02

 

Se majorează salariul minim brut pe economie, de la 3300 de lei la 3700 de lei brut. De la 1 iulie, angajaţii vor primi în mână 2.363 lei. De asemenea, creşte şi suma lunară neimpozitată, de la 200 la 300 de lei.

“Cea mai aşteptată decizie este creşterea salariului minim de la 3.300 la 3.700 de lei lunar, de la 1 iulie. Este o măsură agreată cu partenerii de dialog social, de care beneficiază peste 1,8 milioane de angajaţi din România. Se majorează şi suma lunară neimpozitată de la 200 de lei la 300 de lei. Practic, angajaţii primesc în plus 284 de lei pe lună”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, potrivit Ştiripesurse.ro.

 

Deciziile de recalculare a pensiilor vor fi distribuite de Poșta Română

Luni, 01 Iulie 2024 10:01

 

Reforma sistemului public de pensii mai face un pas și trece în faza de organizare logistică astfel încât toți pensionarii să beneficieze, în termenul asumat, de prevederile Legii nr. 360/2023.

În acest sens, Guvernul României a aprobat, în ședința din data de 28 iunie, ca Poșta Română să fie instituția care să ofere servicii integrate de pregătire și expediere a plicurilor care conțin deciziile privind recalcularea pensiilor din sistemul public.

 

 

Ultimul tronson din Drumul Expres Craiova-Pitești e gata în proporţie de 48%

Joi, 20 Iunie 2024 08:21

 

Lucrările la tronsonul Coloneşti – Piteşti, din Drumul Expres Craiova-Pitești, avansează cu repeziciune. Până la acest moment au fost executate 48 de procente din acest tronson, care ar putea fi gata la jumătatea lunii noiembrie 2024 sau chiar mai devreme. Ultimul tronson, care face legătura între Colonești și A1, are o lungime de peste 31 de kilometri. Valoarea actualizată a contractului pentru acest tronson este de 755 de milioane de lei fără TVA, conform Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), scrie Comisarul.ro.


 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Durata Implanturilor dentare

Joi, 20 Iunie 2024 08:06

 

Datorită legăturii care are loc cu osul maxilarului, implanturile dentare sunt considerate cea mai durabilă opțiune de înlocuire a dinților lipsă. În timpul procesului de osteointegrare, osul crește în jurul implantului dentar și îl integrează, făcându-l o bază puternică și stabilă pentru un dinte artificial.

Dacă, totuși, osteointegrarea nu are loc, este posibil ca implantul tău dentar să eșueze. Eșecul implantului apare cel mai frecvent dacă osteointegrarea nu are loc sau ceva nu merge bine în timpul procesului de vindecare. Unii dintre factorii care pot influența osteointegrarea includ:

 

Pagina 1 din 79

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea