Ministrul Muncii: „Decalajele salariale dintre femei și bărbați sunt tot mai reduse”

Luni, 04 Martie 2024 15:53

 

Veşti bune! Chiar în prima zi de primăvară, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunţat că decalajele salariale dintre femei și bărbați sunt tot mai reduse, iar femeile au acces din ce în ce mai mare în funcţii de conducere.

„Știu că nu este ușor pentru femei să fie în același timp salariate sau antreprenor, soții și mame. De aceea mi-am propus, ca ministru al Muncii și Solidarității Sociale, să sprijinim ocuparea femeilor în muncă, dar, în același timp, să promovăm o cultură a egalității de gen în mediul profesional, să eliminăm stereotipurile și să sprijinim măsurile prin care se asigură plata egală pentru muncă egală.

 

Vine austeritatea! Guvernul pregăteşte măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare

Luni, 04 Martie 2024 13:24

 

 

Guvernul ne pregăteşte o serie de măsuri prin care intenţionează să reducă cheltuielile bugetare. Asta nu sună bine deloc pentru că tot populaţia va avea de suferit. Deocamdată mai-marii nu ne dau detalii, de greul urmează.

„Am avut o discuţie cu premierul şi cu ministrul Finanţelor. Sunt pregătite măsuri în acest sens. Ele trebuiau să fi fost finalizate ca analiză, doar că au fost câteva priorităţi care au generat această întârziere.

 

 

Rata şomajului, în ușoară creștere în Argeș

Joi, 29 Februarie 2024 07:45

 

La sfârșitul lunii ianuarie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș erau înregistrați 8.375 șomeri (din care 3.979 femei), rata șomajului fiind de 3,59%. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,52%, în această lună acest indicator a înregistrat o ușoară creștere.

Din totalul de 8.375 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Argeș, 1.930 erau beneficiari de indemnizţie de şomaj, iar 6.445 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 7.216 șomeri provin din mediul rural și 1.159 sunt din mediul urban.

 

Dacia a lansat noul model Spring! Comenzile se vor deschide în primăvara acestui an

Miercuri, 28 Februarie 2024 08:24

 

Uzina Dacia de la Mioveni a prezentat versiunea restilizată a mașinii electrice de oraș Spring, cu o planșă de bord complet nouă. Autonomia promisă este mai mare de 220 km. Pentru noul Dacia Spring, comenzile se vor deschide în primăvara lui 2024. De asemenea, lansarea pe piață va avea loc în vara acestui an.

Potrivit Hotnews.ro, bateria este de 26,8 kWh. Consumul de energie promis este de sub 14,6 kWh/100 km. Mașina este echipată standard cu un încărcător de curent alternativ de 7 kW care permite încărcarea bateriei la o priză casnică de la 20% la 100% în mai puțin de 11 ore sau în doar 4 ore cu ajutorul unui „wall box” de 7 kW. În plus, este disponibil (opţional), un încărcător de curent continuu de 30 kW, care asigură încărcarea rapidă de la 20% la 80% în doar 45 de minute.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Coroana dentară din zirconiu

Miercuri, 28 Februarie 2024 08:19

 

O coroană dentară poate juca un rol important în sănătatea orală generală și bunăstarea unui pacient, atât pentru a restabili un zâmbet, cât și pentru a proteja un dinte.

Zirconiul este un material relativ mai nou în domeniul stomatologic și s-a dovedit că oferă o serie de beneficii:

• coroanelor dentare din zirconiu sunt rezistente, puternice, dar subțiri. Acestea sunt ideale, deoarece necesită doar o cantitate minimă de țesut dentar sănătos pentru a fi îndepărtat pentru plasare.

 

Prestările de servicii către companii au crescut anul trecut cu peste 13%

Marţi, 27 Februarie 2024 11:40

 

În anul 2023, afacerile din serviciile de piaţă prestate companiilor au crescut faţă de anul 2022 cu 13,2%, arată datele transmise de Institutul Național de Statistică (INS).

Datele INS indică o creștere de 13,5% în cifra de afaceri din serviciile de piață în luna decembrie 2023 față de aceeași lună a anului anterior. Evoluția este generată de serviciile prestate în domeniul activităţilor juridice, de contabilitate, activităţi de consultanţă, servicii de publicitate și de cele de IT&C. De asemenea, transporturile au avut o pondere însemnată la creșterea serviciilor de piață prestate companiilor.

 

 

Lucrările la noile corpuri de la Miceşti ale Penitenciarului Mioveni - în linie dreaptă

Marţi, 27 Februarie 2024 08:26

 

În 2024, Penitenciarul Mioveni va finaliza secţia nouă de deţinere din comuna Miceşti, în care vor fi cazaţi deţinuţii care muncesc. Lucrările sunt în plină desfăşurare şi sunt foarte avansate.

“Nu apucă bine să se usuce cerneala pe informarea anterioară, că deja o altă fază a clădirilor ajunge să necesite menționare. Suntem în grafic, avansăm tot mai mult și încercăm să ținem pasul cu mișcarea rapidă a evenimentelor cheie în fazele de execuție. Pentru unele clădiri am avansat la etapa de montare a tablei, ne-am apucat de gardul împrejmuitor și deja secția exterioară de la Micești începe să dea semne că așezământul se apropie de aspectul unei pușcării.

 

Pitești. Doi specialiști vor veni, de la Milano, cu idei noi în peisagistica urbană

Marţi, 27 Februarie 2024 08:23

 

Reprezentanții Salpitflor Green SA participă, în aceste zile, la Milano, la cea de-a opta ediție a “My Plant & Garden”- International Green Expo, cea mai importantă expoziție internațională dedicată sectorului floricultură - peisagistică - grădină.

Alexandru și Valentin sunt cei mai tineri ingineri horticultori din cadrul Salpitflor Green SA și fac parte din delegație, organizatorul Italian Trade Agency apreciind că pregătirea și experiența lor, ca și clasarea societății, îi califică în programul de ospitalitate Top Buyer.

 

 

Directorul AJOFM Sibiu: „Dacă luăm toate comunele de pe traseul autostrăzii Sibiu-Pitești nu găsim 1.000 de oameni apți de muncă”

Marţi, 27 Februarie 2024 08:07

 

E lene mare în România şi mii de asistaţi sociali refuză locuri de muncă bine plătite. În construcţii sunt salarii bune, dar oamenii preferă să stea acasă pe ajutoarele de la stat. Argeşenii sunt la fel de dezinteresaţi să lucreze pe şantier.

Directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu, Cosmin Roșu, a declarat într-un interviu acordat ziarului Turnul Sfatului că toți cei care doresc să lucreze la autostrada Sibiu-Pitești pot contacta direct instituția, cererea de forță de muncă fiind mare. Şi totuşi, oamenii nu se înghesuie.

 

Ministrul Muncii: “Guvernul va continua să plătească ajutoarele de încălzire”

Marţi, 27 Februarie 2024 07:32

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat că Guvernul a aprobat menținerea în plată, la același nivel, a drepturilor de ajutor de încălzire și suplimentului pentru energie pentru perioada rămasă din sezonul rece 2023-2024.

În acest sens, noile criterii de acordare a ajutorului de încălzire și a suplimentului pentru energie, prevăzute de Legea privind Venitul Minim de Incluziune (VMI), care a înlocuit Venitul Minim Garantat (VMG), se vor aplica doar pentru solicitanții care au depus cereri de acordare a ajutorului de încălzire și a suplimentului pentru energie după data de 1 ianuarie 2024.

 

 

Românii pot ieși la pensie la 60 de ani, fără a fi penalizați. Trebuie să îndeplinească o singură condiție

Joi, 22 Februarie 2024 13:49

 

Sunt schimbări majore în ceea ce privește pensionarea odată cu introducerea noii legi a pensiilor. Noua lege a pensiilor urmează să intre în vigoare la 1 septembrie 2024, cu unele excepții însă, care se aplică deja de la 1 ianuarie. Această nouă lege conține, pe lângă două majorări ale veniturilor, creșterea vârstei de pensionare dar și bonusuri.

Mai mult decât atât, Legea 360/2023 vizează eliminarea inechităților dintre beneficiarii sistemului public de pensii, în vederea restabilirii încrederii în acest sistem. Noua lege a pensiilor vine însă cu mai multe schimbări.

 

Aproximativ 62% dintre autoturismele din Argeș sunt mai vechi de 16 ani

Miercuri, 21 Februarie 2024 13:22

 

# A crescut și numărul mașinilor de lux

România a ajuns, la 31 decembrie 2023, la un număr de 10.333.293 vehicule, dintre care 8.106.570 sunt autoturisme, conform Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Pentru prima dată în istorie, în România sunt înregistrate peste opt milioane de autoturisme. Dintre acestea, 64,5% au o vechime de peste 16 ani, ceea ce înseamnă că autoturismele mai vechi continuă să dețină monopolul șoselelor. Situația este asemănătoare și în Argeș, județul uzinei Dacia, unde la sfârșitul anului trecut erau 337.231 vehicule, dintre care 256.963 sunt autoturisme.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! IMPORTANȚA PROCESULUI DE STERLIZARE

Miercuri, 21 Februarie 2024 13:06

 

Una dintre responsabilitățile principale ale profesioniștilor din domeniul sănătății dentare este de a crea un mediu sigur și confortabil pentru pacienții lor.

Aceasta presupune curățarea și sterilizarea temeinică a tuturor tipurilor de instrumente dentare, de fiecare dată când acestea sunt utilizate pe un pacient.

Obținerea unei sterilizări adecvate este un proces meticulos și există mai mulți pași care trebuie urmați fără a rata niciun pas.

 

România, pe locul 2 în Uniunea Europeană la absorbţia de fonduri UE

Miercuri, 21 Februarie 2024 12:44

 

# Argeşul, campion pe regiunea Sud-Muntenia!

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că România a ajuns pe locul 2 în Uniunea Europeană din perspectiva valorii nominale a absorbției de fonduri europene. De asemenea, în decembrie 2023, Argeşul era pe primul loc din regiunea Sud-Muntenia ca accesare de fonduri UE, după cum spunea şeful CJ, Ion Mînzînă. La acest moment, România a primit peste 23,112 miliarde euro din sumele solicitate Comisiei Europene pentru exercitiul financiar 2014-2020, ajungând la un procent de 96%.

În prezent sunt transmise spre rambursare Comisiei Europene declarații de cheltuieli de încă circa 600 milioane euro, iar pentru luna martie estimăm transmiterea de declarații de cheltuieli de încă 600 milioane euro”, a scris, ministrul Câciu, pe Facebook.

 

 

 

Statul Român se împrumută de la cetățeni și oferă dobândă bună. Atenție: doar până pe 7 martie!

Miercuri, 21 Februarie 2024 12:19

 

# ANAF lansează o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,75% pe an la titlurile de stat

Începând din data de 12 februarie 2024, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani cu dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,75%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Încă un pas pentru Drumul Expres Pitești-Mioveni

Miercuri, 21 Februarie 2024 11:52

 

Consiliul Județean Argeș a încheiat procedura de achiziție privind “Serviciile de elaborare documentație tehnică Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții: drum expres a1 – pitești – mioveni”. Licitația a fost adjudecată de Asocierea H.V.I.D Consulting Group S.R.L. (lider de asociere) si Via Design S.R.L. (asociat), subcontractanti: Gazmind S.R.L., Vehicule Speciale S.R.L., I Wave Solutions S.R.L., Vproiekt S.R.L., Inelco Mon Impex S.R.L., Muzeul Judetean Arges, Green Collective S.R.L., Geotesting C.I. S.R.L.

 

 

Leoni Bascov caută 165 de oameni pentru fabrica de cablaje auto

Marţi, 20 Februarie 2024 08:18

 

Producătorul de cabluri pentru industria auto Leoni Wiring Systems Piteşti, parte a grupului german Leoni, are disponibile în prezent 165 de locuri de muncă, cele mai multe fiind pentru muncitori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor (150), la fabrica de cablaje din localitatea Bascov (lângă Piteşti), judeţul Argeş, potrivit informaţiilor de pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Argeş.

Compania Leoni Wiring Systems Piteşti a realizat, în 2022, conform zf.ro, o cifră de afaceri de 555,1 mil. lei, un profit net de aproximativ 18,1 mil. lei, având un număr mediu de 2.536 angajaţi, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Leoni a intrat pe piaţa din România în anul 2000, odată cu deschiderea primei fabrici WSD (Wiring Systems Division) la Arad.

 

Lucrările de la Galeria de Artă vor fi gata la sfârșit de primăvară

Marţi, 20 Februarie 2024 08:08

 

Lucrările de restaurare și consolidare de la Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna” au ajuns la 95%. Se preconizează cărecepția lucrărilor va fi făcută în maximum trei luni. Până atunci continuă lucrările de restaurare a picturilor din cadrul instituției. „Un proiect care inițial avea o valoare de 15 milioane lei fără TVA însă, în urma descoperirilor suplimentare făcute, suprafața restaurării picturilor a crescut de cel puțin trei ori, ceea ce va conduce și la majorarea valorii contractului.

 

 

Stadiul lucrărilor la Autostrada Sibiu-Pitești: s-a depășit pragul de 500 metri forați din tunelul de la Momaia

Luni, 19 Februarie 2024 14:01

 

Constructorul austriac PORR a reușit să foreze 500 de metri din tunelul care trece Dealul Momaia, pe secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș, din cadrul Autostrăzii Sibiu - Pitești.

Tigveni-Curtea de Argeș a devenit primul tronson de autostradă din România, cu tunel, în zona de munte. Zilele trecute s-a depășit pragul de 500 metri forați din tunelurile „Daniela” și „Alina”, botezate după numele unor angajate ale companiei PORR care lucrează la primul tunel clasic de autostradă din România.

Tunelul săpat prin dealul Momaia, în apropiere de Curtea de Argeș, va avea aproximativ 1,3 kilometri și se execută cu tehnologie NATM (New Austrian Tunneling Method) de o echipă internațională de profesioniști.

 

ATENŢIE, şoferi! Vi se pregăteşte o nouă taxă!

Luni, 19 Februarie 2024 13:47

 

Apare taxa pe carbon, pe care o vor plăti şoferii care au mașini pe benzină sau motorină. Taxa este concepută pentru a penaliza emisiile de carbon și pentru a încuraja investițiile în tehnologii curate și în măsuri de eficiență energetică. FMI a sugerat Guvernului Ciolacu să introducă taxa pe carbon sau o acciză suplimentară.

“Introducerea unei taxe pe carbon, în sectorul transporturi, având în vedere că prețul carbon ETS 2023 este de 80 Euro/t, costurile pe care urmează să le scoată suplimentar din buzunar un român care folosește o mașină Dacia Logan sunt de cca. 800 lei/an, adică o creștere cu 12% față de costurile actuale cu combustibilul, considerând prețul acestuia 6,5 lei/l, respectiv costul total cu combustibilul urmează să ajungă la cca. 7.600 lei/an. Dar taxa de CO2 pe construcții și în transporturi va aduce scumpiri în lanț la toate produsele și serviciile, pe care le apreciem de cca 10%”, arată asociațiaenergieinteligentă.ro.

 

 

Pagina 6 din 79

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea