Patronii de la Macro construiesc un bloc în cartierul Craiovei

Luni, 20 August 2018 13:58

În cartierul piteștean Craiovei se construiește un nou bloc de locuințe. Patronii societății Macro SRL, Cătălin Ene (foto) și Mihai Sorin Cârstea,  doresc să realizeze un bloc de locuințe colective și birouri. În acest sens a fost aprobat „Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) - Construire clădire locuințe colective și spații cu altă destinație”, proiect propus a se implementa în Pitești  pe Calea Craiovei, nr. 66.

Ministerul Finanțelor organizează cursuri pentru firmele care vor să acceseze ajutoare de la stat

Luni, 13 August 2018 23:46

Ministerul Finanţelor Publice, prin Şcoala de Finanţe Publice şi Vamă (SFPV), va organiza în următoarele săptămâni cursuri pentru agenţii economici care doresc să acceseze ajutoare de stat. Cei interesaţi trebuie să se înscrie completând un formular, iar programarea participanţilor va fi realizată în ordinea solicitării, urmând ca SFPV să comunice data şi ora la care se va organiza instruirea. În cazul în care unii operatori economici vor solicita să participe la o a doua sesiune, ei vor fi programaţi după cei care sunt la prima solicitare, în limita locurilor disponibile. Fiecare operator economic va putea trimite la instruire maximum doi reprezentanţi, respectiv fie două persoane din partea societăţii aplicante, fie o persoană din partea firmei şi cealaltă din partea unui consultant.

 

Celebra pensiune ”Hanul Sasului”, de vânzare la preț de chilipir

Luni, 13 August 2018 23:41

Pensiune cu un renume dobândit, în ani, pe piața dificilă a hotelăriei, Hanul Sasului, din Lerești, a intrat, fără să mai poată ieși, în morișca insolvenței. În anul 2015, imobilul a fost scos la vânzare pentru prețul de 354.900 euro. Pensiunea de la Lereşti va fi valorificată în dosarul insovenţei S.C. Expres Auro Star. Hanul Sasului este  compus din clădire cu o suprafață  la sol de 876 mp, iar desfășurată de 2226.36 mp și teren intravilan aferent în suprafață de 3379mp. Regim de înălțime D+P+M. Imobilul este situat în comuna Lerești, str. General Vasile Milea, nr 779, Argeș. Imobilul beneficiază de rețea electrică, apă, gaze, canalizare și telefon. Prețul de vânzare, pentru această strigare, din 14 august, este de numai 563.800 lei, adică circa 121,500 euro.

Institutul din Ștefănești se mândrește... cu ce nu are!

Luni, 13 August 2018 23:35

La Institut, la Ștefănești, s-a încercat aproape totul. Totul împotriva închiderii, pentru că, până la închidere, nu mai este decât un pas. S-a încercat vânzarea de vinuri cu eticheta ștearsă, pentru a nu se mai produce alte etichete;  s-a încercat vânzarea către țări îndepărtate precum China; s-au schimbat câțiva directori; s-au șters, la un moment dat, datoriile care creșteau, la nivelul zecilor de miliarde, la Finanțe. Acum se vând struguri în stradă, fiind mai profitabil așa, decât în vin.

 

Proiect imobiliar uriaș în Pitești

Luni, 30 Iulie 2018 13:00

# Mall și bloc cu 19 etaje, înalt de 60 de metri, având o suprafață desfășurată, împreună, de peste 15 hectare!
Doi afaceriști argeșeni, cunoscuți pentru proiectele lor îndrăznețe, vor face din Pitești un oraș al viitorului! Conform actelor depuse la Agenţia pentru Protecţia Mediului, cei doi – Gheorghe Badea şi Constantin Pănescu – vor construi cel mai înalt bloc din Piteşti în zona Tudor Vladimirescu. Imobilul ar urma să aibă 16 etaje, cu două niveluri la subsol şi parter. Imobilul va fi vecin cu un uriaș mall.

Averea fostului ministru al Sportului este scoasă, din nou, la licitație

Luni, 30 Iulie 2018 12:48

# După reevaluare, ANAF-ul scoate la licitație un teren al firmei lui Gingăraș cu peste 240.000 lei, cu 100.000 de lei mai mult decât la primul anunț de vânzare
Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș execută societatea Argeș General Construct – Bascov, firma fostului ministru al Tineretului și Sportului, Georgiu Gingăraş, actual director adjunct al Complexului Sportiv Naţional Bascov-Budeasa. Dosarul de executare a fost emis pe 23 iulie a.c. AJFP Argeș scoate la vânzare, pe 9 august, din activele Argeș General Construct – Bascov un teren în suprafață de 3201 mp situat în comuna Bascov, iar valoarea acestui bun se ridică la suma de 243.330 lei, fără TVA.

 

Declarația unică trebuie depusă până marți, 31 iulie

Luni, 30 Iulie 2018 12:34

Termenul limită de depunere a Declarației unice este 31 iulie a.c. online, prin intermediul aplicației care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/, cu numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro.
De asemenea, Declarația Unică se poate depune și în format hârtie direct la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF, sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Daniela Construcţii, firma italianului Inquieto, a intrat în insolvență

Luni, 23 Iulie 2018 13:23

Cercetat pentru asociere şi participare în scopul comiterii de infracţiuni de tip mafiot, italianul Nicola Inquieto a fost extrădat pe 31 mai în Italia, fiind preluat prin intermediul Interpol de către autorităţile din acest stat.
De asemenea, față de firma acestuia - SC Daniela Construcții SRL - s-a luat măsura ordinului de indisponibilizare pentru ca prin acest mod să se împiedice orice operațiune de distrugere, transformare, deplasare, transfer sau înstrăinare a bunului. Deși Nicola Inquieto prin avocații săi au atacat în instanță ordinul de

 

Termenul de depunere a declaraţiei unice a fost extins până la 31 iulie

Luni, 16 Iulie 2018 13:44

În ședința de Guvern de joi, 12 iulie, s-a aprobat extinderea până la 31 iulie a.c., a termenului până la care contribuabilii, persoane fizice trebuiau să depună Declarația Unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale. Termenul a fost extins deoarece atât bonificaţia de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 şi plătit integral până la 15 martie 2019, cât și cea acordată corespunzător pentru contribuţiile sociale datorate, au suscitat interesul contribuabililor, care a determinat îngreunarea Spațiului Privat Virtual prin numărul foarte mare de accesări ale acestui serviciu online gratuit în apropierea expirării termenului.

Dacia nu va mai produce SUV-ul Duster cu transmisie automată la Mioveni

Luni, 16 Iulie 2018 13:26

# Mașinile produse vor fi dodate cu noul sistem android
Grupul Renault a decis să oprească producţia SUV-ului Duster echipat cu transmisia automată cu dublu ambreiaj EDC, în contextul în care la 1 septembrie va intra în vigoare o nouă procedură de testare a vehiculelor cu privire la consumul de combustibil şi emisiile de noxe şi dioxid de carbon.

 

Robert Tudorache, la evenimentul care a marcat 20 de ani de activitate a Fabricii de Combustibil Nuclear Pitești

Luni, 16 Iulie 2018 13:22

Președintele Consiliului de Administrație al Nuclearelectrica, secretarul de stat în cadrul ministerului Energiei Robert Tudorache, a participat la evenimentul care a marcat 20 de ani de activitate a Fabricii de Combustibil Nuclear Pitești. Festivitatea a marcat și Ziua Energeticienilor, dar și fabricarea fascicolului de combustibil nuclear cu numărul 180.000. Alături de secretarul de stat Robert Tudorache, la eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților publice locale, precum și subprefectul Adrian Bughiu.

O bancă cere insolvența firmei omului de afaceri Paul Andreescu

Luni, 16 Iulie 2018 13:16

Pe 9 iulie, s-a înregistrat la Tribunalul Specializat Argeș dosarul în care o bancă cere insolvența firmei Stania Bar din Coșești. Până în acest moment nu s-a acordat un termen de soluționare de către instanță. Stania Bar este societatea administrată de omul de afaceri Paul Andreescu, implicat în dosarul „Cheresteaua 2”, caz aflat în lucru la Parchetul Tribunalului Argeș. Firma din Coșești a avut în anul 2017 o cifră de afaceri netă de 9.163.682 lei, un număr mediu de salariați – 80 și datorii de 6.550.109 lei, conform datelor furnizate de Ministerul Finanțelor.

 

Recent introduse, însă eliminate curând? Voucherele de vacanță riscă să fie eliminate

Luni, 16 Iulie 2018 13:09

Deși au fost recent introduce, voucherele de vacanţă vor dispărea. De la 1 decembrie, vor fi înlocuite cu o indemnizaţie de concediu, de valoarea salariului minim brut.
Indemnizaţia se va acorda în numerar înainte ca angajatul să plece în vacanţă, urmând ca acesta să aducă facturi sau documente doveditoare în termen de şase luni. Adică să facă dovada că a folosit banii pentru cazare. 

Două din trei maşini produse la Mioveni, în 2018, sunt SUV-uri Duster

Luni, 09 Iulie 2018 12:57

Apetitul europenilor pentru SUV-uri a făcut ca 67% din producţia uzinei Dacia de la Mioveni din prima jumătate a acestui an să fie reprezentată de Duster, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).
Acesta este cel mai ridicat procent înregistrat vreodată de Duster, din totalul producţiei uzinei româneşti. Acest lucru va avea un impact direct asupra cifrei de afaceri a Automobile Dacia, în condiţiile în care

 

Se cere insolvența unei firme de construcții din Argeș

Luni, 02 Iulie 2018 13:36

O firmă din București, cu punct de lucru în Pitești, Ax Evo Auto SRL, cere insolvența societății Argif SA, firmă de construcţii din Piteşti care provine din fosta Întreprindere de Execuţie şi Exploatare a Lucrărilor de Îmbunătăţiri Funciare Argeş (IEELIF). Firma omului de afaceri Veron Ionescu, Argif SA, nu ar fi plătit serviciile oferite de furnizorul de piese auto, iar acesta i-a cerut insolvența.

Începând cu 1 ianuarie 2019, se vor plăti din nou penalități pentru fiecare tonă de deşeuri depozitată

Luni, 02 Iulie 2018 12:59

Începând cu 1 ianuarie 2019 se vor plăti, din nou, PENALITĂŢI către Fondul de Mediu pentru neatingerea ţintelor de deviere de la depozitare a deşeurilor prin reciclare, reutilizare, compostare individuala şi industrială, respectiv valorificare energetică.
Banii vor fi achitaţi, potrivit legii, de catre toţi beneficiarii serviciului: agenţi economici, UAT-uri, adică de autorităţile locale, dar vor fi distribuiţi ulterior în taxele şi tarifele încasate de la populaţie, astfel încât, în ultimă instanţă, ei se vor regăsi în factura plătită de cetăţeni.

 

Dacia - viitor SUV inspirAt din BMW

Luni, 02 Iulie 2018 12:57

A apărut prima fotografie cu viitorul SUV construit pe platforma Duster. Modelul este inspirat din BMW X4. Noul Duster Coupe va fi lung de 4,3 metri si va costa între 20 și 22.000 de euro. Din câte se pare, modelul va fi lansat la Salonul de la Moscova, peste două luni, şi va fi vândut, apoi, pe toate pieţele lumii, anunţă Profit.ro. În Europa va fi vândut sub sigla Dacia, conform reprezentanţilor Renault.

Ritz Guard, din nou, executată silit

Luni, 25 Iunie 2018 12:51

Odată prosperă firmă de pază și protecție, Ritz Guard a ajuns, de câțiva ani, la vânzare, bun cu bun. În 2013, mai multe firme dar și instituții publice au acționat în instanță firma omului  de afaceri Nicolae Rădneanțu pentru datorii neachitate. Printre acestea se numără Inspectoratul Teritorial de Muncă, Girexim, firma patronată de Gheorghe Văsîi, Direcția Finanțelor Publice Argeș și Primăria Pitești. Lichidatorul firmei a scos la vânzare cîteva mașini ale firmei ajungând, iată, acum, la oferirea unui teren deținut de firmă în comuna Rociu. Terenul este intravilan arabil, măsoară 9828 m.p. și a avut un preț de pornire de 58.400 lei. Prima licitație a fost în 2017, la sediul lichidatorului din Pitești. Acum, terenul este oferit celor interesați la 41.200 lei. Prima licitație la acest preț este prevăzută pentru data de 13.07.2018.

 

Statul va oferi 500 de euro pentru cei care angajează șomeri și beneficiari de ajutor social

Luni, 25 Iunie 2018 12:32

Se pregătește o Ordonanță de Urgență prin care statul va sprijini persoanele care vor să muncească și va descuraja puturoșii. Așadar, cei care angajează șomeri și beneficiari de ajutor social vor primi lunar 500 de euro – ceea ce înseamnă în lei, undeva la 23 de milioane.
La acest moment, totul se află la stadiul de proiect de Ordonanţă de Urgenţă al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale. Proiectul este însă finalizat în linii mari, fiind transmis deja spre avizare ministerelor Finanţelor, Fondurilor Europene şi Justiţiei.

Continuă ilegalitățile angajatorilor. Cifrele ITM Argeș sunt cutremurătoare: zeci de angajatori țin persoane muncind la „negru”

Luni, 18 Iunie 2018 14:11

ITM Argeș a efectuat 166 de controale în domeniul relațiilor de muncă. 36 dintre angajați au fost descoperiți cu 87 de persoane ce munceau fără niciun act legal. Alte 149 de controale au fost aplicate în domeniul sănătății și securității în muncă.
În urma controalelor din cadrul relațiilor de muncă, ITM Argeș nu a avut milă de angajatori. Au fost aplicate 30 de amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 1.220.000 de lei.

 

Pagina 51 din 79

«ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea