Metabet va repara barajul din Prundu

Luni, 19 Martie 2018 13:10

Firma afaceristului Constantin Pănescu, Metabet, a cîștigat licitația pentru repararea barajului din Prundu. Fiind singura participantă, firma va încasa de la Administrația Bazinală De Apă Argeș-Vedea cei 1.740.748 lei promiși. Metabet este, dealtfel, firma cea mai apropiată de obiectiv, având sediul la doi pași, în  cartierul Tudor Vladimirescu. L.S.

Dacia pregătește o platformă nouă care să permită hibridizare și sisteme de siguranță avansate

Luni, 12 Martie 2018 14:43

Actuala platformă tehnică pe care sunt produse modelele Dacia va fi eliminată, în locul acesteia urmând să apară, pe viitoarele generații ale familiei Logan și Sandero, o platformă tehnică nouă care va debuta în 2018. Platforma învechită pe care sunt construite modelele Dacia va fi înlocuită în anii care urmează de una nouă, care se va lansa în prima fază ca platformă tehnică pentru noua generație Clio, în toamna acestui an, arată site-ul automarket.ro.

 

ITM Argeș va organiza control la angajatori, privind angajații zilieri

Luni, 12 Martie 2018 14:38

ITM Arges va organiza actiuni de control în vederea verificarii modului în care se aplică și respectă cerințele prevederilor Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri. Campanie se impune ca urmare a creșterii constante a numărului de zilieri înregistrați la nivel național, iar la ITM Argeș, instituție condusă de inspectorul șef Mihail Oprescu (foto), se va desfășura în perioada 12 martie - 30 noiembrie. Totodată, în exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, la nivel național au fost constatate  abateri în domeniul securității și sănătății în muncă, referitoare la: neasigurarea securității și securității în muncă a zilierilor de către beneficiari; nerespectarea măsurilor de prevenire și protecție de către zilieri, stabilite de beneficiari; utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă și a echipamentelor individuale de protecție puse la dispoziția zilierilor de beneficiari.

O cunoscută firmă de pază și protecție din Argeș - în faliment

Luni, 12 Martie 2018 14:24

Spartacus – Pază Protecție SRL, firma în care omul de afaceri Cornel Idorași este asociat unic, a intrat în faliment. Pe 17 ianuarie, la Tribunalul Specializat Argeș s-a dispus dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare, fiind desemnat lichidator judiciar provizoriu Prolex Ipurl. „Admite cererea administratorului judiciar. În temeiul art. 145 alin 1 lit A lit c şi lit B din Legea nr. 85/2014 dispune intrarea în faliment în procedură generală a debitoarei S- P.P. SRL. Desemnează în calitate de lichidator judiciar provizoriu Prolex IPURL. Dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare.” Printre creditorii principali ai societății argeșene se numără Finanțele Publice Argeș, Procredit Bank. Primăria Pitești, CEZ Vânzare, Apă Canal 2000 SA, Salubritate 2000 SA. Conform bilanțului depus în 2016 la Finanțe de societatea argeșeană, aceasta a avut o cifră de afaceri netă de 3.147.928 lei și a înregistrat datorii de aproximativ 1,81 milioane lei. Spartacus - Pază Protecție a fost înființată în 1997 și are ca obiect de activitate: activități de protecție și gardă. A.V.

 

Secţiunea 4 a Autostrăzii Piteşti-Sibiu ar putea fi gata în cinci ani

Luni, 12 Martie 2018 12:32

Documentaţia pentru Contractul destinat proiectării şi execuţiei secţiunii 4 a Autostrăzii Piteşti-Sibiu a fost trimisă pe 8 martie la ANAP pentru verificare şi validare, anunţă, într-un comunicat, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
După finalizarea acestei etape, contractul pentru proiectare şi execuţie va putea fi postat pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), pentru ofertare. Potrivit CNAIR, proiectarea acestei secţiuni ar urma să dureze 16 luni, iar execuţia lucrărilor 44 de luni. Perioada de garanţie pentru calitatea lucrărilor, stabilită prin documentaţie, este de minim 60 de luni.

Tribunalul Specializat Argeș a decis intrarea în faliment a societății Building Astrom

Luni, 05 Martie 2018 13:54

# Problemele pentru Marian Drăgoi, patronul Buiding Astrom, continuă! A fost executat și de o firmă din Ștefănești
În  2015, Building Astrom SRL, firma patronată de Marian Drăgoi (foto) s-a recunoscut în incapacitate de plată şi a formulat cerere de deschidere a procedurii generale de insolvenţă. Mai multe primării din Argeș, mai exact Pitești, Mioveni, Moșoaia și Dârmănești, patru bănci și peste o sută de firme se regăsesc printre creditorii societății. Peste 130 de creditori au de recuperat circa 25 de milioane de lei.  Agenția Națională de Administrare Fiscală este unul dintre cei mai „generoși” creditori cu o creanță totală de aproape 4 milioane de  lei.

 

Averea fiului fostului director Romtelecom, Ion Vlad, executată de bănci

Luni, 05 Martie 2018 13:53

Familia fostului director Romtelecom, Ion Vlad, continuă să fie executată silit de bănci. După ce a făcut avere din afaceri imobiliare, fostul director al Romtelecom Argeş, pe atunci compania era deţinută de statul român, a fost luat prin surprindere de criza imobiliară și economică declanșată în urmă cu aproape un deceniu. Aşa se face că, începând din 2008 şi încheind cu 2011, Ion Vlad, alături de familia sa, a contractat mai multe credite, la CEC Bank, mai toate gajate cu imobile şi terenuri deţinute de aceștia.

Hidrocentrala Vidraru va fi retehnologizată cu cel puţin 80 de milioane de euro

Luni, 26 Februarie 2018 15:32

Hidroelectrica demarează licitaţie publică internaţională pentru proiectul de Retehnologizare al Amenajării Hidroenergetice Vidraru. Valoarea estimată a contractului ce urmează a fi atribuit ca urmare a derulării procedurii de achiziţie publică fiind de circa 79 de milioane de euro (fără TVA), la care se pot adăuga maximum 1,75 milioane de euro, cheltuieli neprevăzute, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

 

Apia Argeș - plăți de 31 milioane de euro pentru fermierii care au depus cerere de plată în cadrul campaniei 2017

Luni, 26 Februarie 2018 15:23

În județul nostru au fost depuse la APIA Argeș 23.078 cereri de plată în cadrul campaniei 2017. Directorul Marius Stroescu ne-a precizat că s-au făcut până săptămâna trecută plățile finale la 98% dintre cazuri. Astfel, în Argeș s-au plătit 31 de milioane de euro. La nivel național, până la data de 15 februarie 2018, s-a autorizat la plată un număr de 753.357 fermieri unici care au depus Cerere de plată în cadrul Campaniei 2017, anunță APIA într-un comunicat de presă Marius Stroescu, direcorul Apia Argeș, atrage atenția fermierilor argeșeni că în perioada 1 martie – 15 mai pot depune Cererile Unice de Plată pentru campania 2018 la Apia Argeș.

Instanța a solicitat, din nou, înlocuirea administratorului judiciar în dosarul de insolvență al clinicii Motoc

Luni, 19 Februarie 2018 22:00

Pentru al doilea an consecutiv, s-a făcut sesizare, din oficiu, la Tribunalul Specializat Argeș pentru înlocuirea administratorului judiciar, Aktiv Lex, reprezentată de practicianul în insolvență Cristian Cîrmaciu, în dosarul de insolvență privind societatea Andreea Motoc SRL, la care doctorița Mioara Motoc este asociat. Aceeași solicitare a fost formulată și la începutul anului 2017, când s-a dispus și înlocuirea administratorului judiciar. Aktiv Lex a făcut apel la Curtea de Apel Pitești, iar instanța l-a „reîntors” din drum.

 

Firma lui Văsâi, Girexim Universal, amendată cu 40.000 de lei

Luni, 19 Februarie 2018 21:41

Anul 2017 nu s-a terminat cu bine pentru Girexim Universal, firma omului de afaceri Gheorghe Văsâi. Pe 28 decembrie 2017, a fost poluat accidental pârâul Geamăna, prin descărcarea de ape uzate provenite de la depozitul de deşeuri menajere Albota, aflat în administrarea celor de la Girexim Universal, în canalul de evacuare a apelor pluviale.

Hotelul Ambiance, din Craiovei, de vânzare la preț de apartament

Luni, 19 Februarie 2018 21:35

În prelungirea Craiovei, aproape de ieșirea din oraș, lângă stația Peco Petrom s-a construit, în urmă cu câțiva ani, un hotel modern, mare, bine dotat și utilat. ”Ambiance” este numele acestuia, clădirea fiind edificată pe cinci nivele și având, la parter, o sală generoasă de restaurant. Imobilul dispune de un teren în suprafață totală de 2500 m.p., parțial ocupat de clădire, restul fiind amenajat pentru parcare auto. Prețul de vân zare stabilit de executorul judecătoresc este de 1.530.000 lei, adică aproximativ 330.000 de euro, o sumă destul de mică raportat la suprafața construită. Licitația este prevăzută a avea loc la data de 26 februarie, la sediul executorului Radu Marius.

 

Vali Vişoiu de la Conarg - complex cu 280 de apartamente în zona Prelungirea Ghencea

Luni, 19 Februarie 2018 21:15

# Investiția se va ridica la fabuloasa sumă de 14 milioane de euro

Omul de afaceri Valentin Vişoiu care controlează firma de construcţii Conarg investeşte 14 milioane de euro într-un ansamblu rezidenţial în prelungirea Ghencea din Bucureşti. Zona este una în plină ascensiune, în primul rând datorită faptului că permite un acces facil către centrul Capitalei. De asemenea, zona are și avantajul ieșirii destul de bune către Autostrada București-Pitești (prin Centura Bucureștiului, ieșirea Domnești).

Piteșteanul Robert Tudorache, reprezentantul României la Consiliul Ministerial Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze

Luni, 19 Februarie 2018 21:04

Joia trecută, piteșteanul Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei și președinte al ALDE filiala Pitești, a participat la forul consultativ menționat, alături de câțiva colegi din Ministerul Energiei și Romgaz, reprezentând, pentru prima dată, România, la o astfel de întrunire.

 

Omul de afaceri Marian Drăgușin a reușit să salveze de la dispariție brandul național ”Vinalcool”

Luni, 12 Februarie 2018 15:13

# Firma a ieșit, în ianuarie 2018, din insolvență
Trăim într-o perioadă în care brandurile locale sau naționale trag, de obicei, cortina, în favoarea mărcilor din import. Argeșul este, din păcate, un județ în care exemplele de acest fel abundă: Aro, Cauciuc, Alprom, Institutul de la Ștefănești, Turism Muntenia – sunt numai câteva nume rezonante care, ori au dispărut, ori se zbat în cele mai negre insolvențe. Iată însă că, deși rar, câte o rază de soare (economic vorbind) mai răzbate prin negura economică instalată. În cazul de față este vorba de Vinalcool, nume de referință al Argeșului, firmă întoarsă din stopul cardiac financiar de actualul deținător, omul de afaceri Marian Drăgușin.

Transfăgărășanul, închiriat de CNAIR cu 10 euro pe oră

Luni, 12 Februarie 2018 14:53

# Bătaie de joc cu cel mai spectaculos drum din lume! # CNAIR mai încasează și tarif per km pentru un sector închis pe Transfăgărășan
Traseul Transfăgărășan este considerat cel mai frumos drum din România și unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, datorită înălțimii la care a fost construit, a peisajelor superbe și a numeroaselor serpentine. Cunoscut și ca DN7C, Transfăgărășan are un potențial turistic extraordinar, dar de multe ori statul nu profită de această conjunctură. Astfel, Ministerul Transporturilor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) închiriază Transfăgărășanul pe sume derizorii pentru desfășurarea unor activități precum competiții sportive, spoturi publicitare și videoclipuri, filmări, curse auto, etc.

 

Eveniment frumos, reeditat de Camera de Comerț și Industrie Argeș

Luni, 05 Februarie 2018 13:49

# ”Femeia – manager de succes” – o seară specială, dedicată afaceristelor din Argeș
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș (CCIA Argeș) pregătește, în seara zilei de 2 martie, sărbătoarea primăverii: Femeia - Manager de Succes, pentru doamnele și domnișoarele din mediul de afaceri local care, prin activitatea lor, au atras atenția dar și admirația tuturor.
George Caval, președinte CCI Argeș:

Bătălie pe viață și pe moarte între constructorii argeșeni

Luni, 05 Februarie 2018 13:27

# Zeus, câștigătoarea competiției pentru reabilitarea pieței Trivale # Contre între foștii asociați: Pănescu și Zamfir au candidat din tabere opuse

Bătălie comercială cu miză de 28 miliarde de lei vechi, bani puși la concurs de Consiliul Local al Municipiului Pitești pentru reabilitarea Pieței Trivale. Suma, la care se adaugă TVA, a făcut valuri printre constructorii locali și nu numai, numărul firmelor sau asocierilor de firme înscrise inițial în procedura de licitație fiind de opt:

 

Mioveni: taxele şi impozitele locale pot fi plătite online!

Luni, 05 Februarie 2018 13:06

Deşi plata online este disponibilă de ceva vreme la Mioveni, majoritatea contribuabililor preferă să stea la coadă. În ultima vreme se observă însă o deschidere mai mare către acest serviciu. Plata online este la fel de sigură, este mult mai comodă şi nu se plăteşte comision pentru acest serviciu. Până pe 29 ianuarie 2018, au apelat la plata online aproape 50 de contribuabili, iar numărul celor care au apelat la acest serviciu în  anul 2017 a fost de 285. Plata online se face utilizând cardul bancar, accesând site-ul www.ghiseul.ro, secţiunea „Plata cu autentificare” şi selectând „Primăria oraşului Mioveni” din lista de instituţii. Informaţii suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0348/455.666 sau pe e-mail, la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

AJFP Argeș anunță. Măsuri de simplificare a procedurii de declarare și plată a CAS și CASS datorate de persoanele fizice

Luni, 05 Februarie 2018 13:03

În contextul prorogării termenului de depunere a Declaratiei 600, la nivelul Ministerului Finantelor Publice este în curs de elaborare un proiect de act normativ care să stabilească un mecanism mai simplu de declarare si plată a CAS si CASS datorate de persoanele fizice. Se are în vedere reducerea numărului de declaratii depuse de persoanele fizice, prin unificarea unor formulare, ca un pas important în îndeplinirea obiectivelor prevăzute în Programul de Guvernare privind reducerea numărului de formulare solicitate de ANAF si depunerea unui formular pe an pentru cei care au venituri din activităti independente.

 

Pagina 54 din 79

«ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea