Bascov - încă 1,8 km. de trotuare aproape gata

Miercuri, 14 Decembrie 2016 22:06

Se lucrează de zor la investiția publică "Amenajare trotuare " pe DN 7! Edilii peră ca până la finele anului 2016 să finalizeze încă un tronson de 1,8km, care să completeze cei 10 km de trotuare realizați în com. Bascov pe DN7 și DN7-C!

La Spitalul din Mioveni se lucrează cu îndârjire

Miercuri, 14 Decembrie 2016 21:57

# Dacă vremea va permite, în jurul datei de 21 decembrie se va turna placa de la etajul al doilea

Lucrările de construcție la noul Spital „Sfântul Spiridon” din Mioveni evoluează nu doar la exterior. La subsol și la etajele inferioare se lucrează deja la instalațiile sanitare, cele de ventilațe, la conexiunile de rețele, la compartimentarea spațiilor și la finisări. Ambele echipe, atât cele care desfășoară lucrări la exteriorul clădirii, cât și cele din interior funcționeză după un sistem sincronizat, pentru realizarea fiecărui etaj într-un ritm de lucru avansat.

 

S-a deschis! Vis-à-vis de Teatrul Davila!

Miercuri, 14 Decembrie 2016 21:53

Este în Pitești, începând de sâmbătă. În centru. Hercule oferă produse fresh greceşti şi este o tavernă stilizată, o combinaţie originală de elemente tradiţionale mediteraneene cu sosuri proaspete şi pizza făcută în casă. Sosurile sunt  mărci înregistrate care au, pe lângă specificul tradiţional grecesc şi un aport de inovaţii culinare proprii.

“Noi, spre deosebire de alte restaurante asemănătoare, am ales să ne facem sosurile în locaţie după reţete cu specific grecesc dar pe care am înţeles să le îmbunătăţim cu ajutorul unor inovaţii culinare

Banii pentru înființarea de livezi de pomi fructiferi, cu fonduri europene, s-au terminat!

Luni, 05 Decembrie 2016 22:57

# Cele mai multe proiecte au fost avizate de ICDP Mărăcineni. # Deficit uriaș! România nu produce pomi certificaţi. În cazul alunului, furnizorul din România este Staţiunea din Vâlcea, ce produce 10.000 - 20.000 de aluni, însă necesarul este de 254.000 de pomi pentru 2017

Suma alocată în acest an pe submăsura 4.1a 'Investiţii în exploataţii pomicole' din PNDR 2014-2020, respectiv 74 de milioane de euro, a fost cheltuită în totalitate, numărul proiectelor tehnice de exploataţii pomicole avizate fiind de 159, a declarat Mihail Coman, directorul general al Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti-Mărăcineni, la o conferinţă de specialitate.

 

Licitaţiile pentru autostrada Sibiu-Piteşti se apropie

Luni, 05 Decembrie 2016 22:56

# Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe: ”Vedem cum putem lansa capetele şi cum putem face joncţiunile”

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a declarat, săptămâna trecută, întrebat despre nouătăţile în privinţa autostrăzii Sibiu – Piteşti, că intenţia ministerului este să lanseze licitaţiile pentru capetele de autostradă, pentru a demara lucrarea ce va fi terminată în 2021, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„Am vrut să începem, nu mai vreau să vorbim despre acest proiect important. Vreau să-l începem. Intenţia noastră a fost să şi lansăm licitaţiile pentru capete, ca să

Plafonul programului ”Prima Casă” se suplimentează cu 250 de milioane de lei

Luni, 05 Decembrie 2016 22:54

# O șansă în plus pentru tinerii în căutare de locuință

Ministerul Finantelor Publice propune suplimentarea plafonului alocat pe anul 2016 pentru programul guvernamental ”Prima casă”, cu 250 de milioane de lei, ca urmare a solicitărilor transmise de băncile înregistrate în Program.
Nivelul plafonului suplimentar de garantare pentru 2016 este fundamentat de perioada scurtă rămasă până la finalul anului. Decizia suplimentării a fost luată ca urmare a

 

ANAF: Contribuabilii care nu si-au încasat la timp creantele comerciale de la instituții ale statului vor fi protejați de executare silită

Luni, 21 Noiembrie 2016 22:49

Prin art.230 din Codul de procedură fiscală a fost reglementată o procedură specială de executare silită aplicabilă doar contribuabililor care, concomitent cu obligatiile fiscale pe care le au de plătit statului, detin si creante asupra statului, concretizate în sume certe, lichide si exigibile pe care le au de încasat de la institutii sau autorităti publice.
Pentru a asigura o bună implementare a acestei noi reguli, ANAF propune aprobarea unui ordin de procedură prin care contribuabilii care nu si-au putut încasa la timp

Transelectrica plăteşte peste 250 miliarde de lei vechi pentru a moderniza staţa electrică de la Arefu - Argeş

Luni, 21 Noiembrie 2016 22:19

Transelectrica (TEL), monopolul pe piaţa românească de energie electrică, va achiziţiona de la filiala de mentenanţă Smart servicii de peste 25 milioane de lei pentru modernizarea staţiei electrice de transformare de la Arefu, judeţul Argeş.
Pe 19 noiembrie 2015, procurorii DNA făceau 16 percheziţii în Bucureşti şi în Craiova la Transelectrica şi la Smart, fiind vizate atunci fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2011-2015.

 

Bascov. A început reamenajarea stadionului de la Valea Ursului

Luni, 21 Noiembrie 2016 22:08

# Acesta va fi dotat cu o tribună de 2000 de locuri
Comuna Bascov are o bogată activitate sportivă, dovadă numeroasele premii şi medalii obţinute de sportivii din localitate la competiţiile judeţene şi naţionale.
Fotbalul bascovean a înregistrat în ultimii ani un progres remarcabil, Unirea Bascov fiind una dintre echipele etalon ale judeţului, care luptă cu şanse reale pentru promovarea în eşalonul superior.

Primăria Pitești vrea să dea 25 miliarde lei vechi pe servicii poștale

Luni, 14 Noiembrie 2016 23:03

Primăria Pitești și-a propus să contracteze serviciile poștale ale unei firme specializate, pentru următorii doi ani. Și este dispusă ca, pentru aceste servicii, să plătească o sumă de aproximativ 2,5 milioane de lei fără TVA.
Este vorba de intenția de a contracta servicii poştale şi de curierat, care constau în preluarea, sortarea, transportul şi livrarea trimiterilor poştale ale Primăriei Municipiului Piteşti către destinatari – persoane fizice şi juridice:

 

Adi Sevsal dispune, la ora actuală, de un fond de investiții uriaș, de peste 1,6 milioane de euro

Luni, 14 Noiembrie 2016 22:55

# Înregistrare în studio pentru primarul din Băbana, ca să nu mai strige la microfon prin comună

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Servsal Argeș – A.D.I. Servsal a fost înființată în vederea derulării proiectului „Managementul Integrat al deșeurilor solide în Județul Argeș”.  Are, în prezent, 102 membri, respectiv toate administrațiile publice locale, inclusiv Consiliul Județean Argeș. Fiecare membru al asociației are drept de vot egal. Cât privește eficiența proiectului, reflectată  în rezultatele obținute la nivelul ultimilor doi ani, în mediul rural, activitatea de colectare și depozitare a deșeurilor a cunoscut o creștere de peste 450%.

Societatea Apă Canal 2000 se implică în organizarea programului Ziua Internaţională de Monitorizare a Apei

Luni, 14 Noiembrie 2016 22:52

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti se implică în organizarea programului Ziua Internaţională de Monitorizare a Apei (ZIMA) - eveniment global de educaţie menit să stimuleze organizarea şi implicarea publică în acţiunea de protejare a resurselor de apă ale planetei.
În cadrul ZIMA, în anul 2012 a rezultat World Water Monitoring Challenge, un program educaţional internaţional care încurajează oamenii de pretutindeni să testeze calitatea apelor prin efectuarea de monitorizări de bază ale acestora.
Programul, care în prezent este coordonat de EarthEcho International, se desfăşoară anual din 22 martie (când se aniversează Ziua Mondială a Apei) până în 31

 

Arhiepiscopia Argeşului, profit de peste 400.000 euro în 2015

Luni, 14 Noiembrie 2016 22:48

# Preoții nu se mai împrumută la propria bancă?! # Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului - ”divizia” de C.A.R. - profit în 2015 în scădere, de doar 368 milioane de lei vechi

Profituri în scădere la Arhiepiscopie, în exercițiul financiar 2015, față de anul anterior, când  a realizat un profit mai mare chiar și decât al Administrației Patriarhale, situându-se pe locul a VI-lea pe țară
Conform legislației în vigoare,  veniturile realizate de unităţile bisericeşti din donaţii şi din activităţi economice (producerea şi vânzarea de lumânări, calendare, carte religioasă, vin cultic şi alte obiecte bisericeşti etc.) sunt scutite de impozit. Cu condiția, însă, ca aceste venituri să fie folosite strict în scopuri care privesc întreținerea și

Finanțele Pitești - întîlnire cu contribuabilii, miercuri, 16 noiembrie

Luni, 14 Noiembrie 2016 21:54

Pentru a veni în întâmpinarea necesităţii permanente de îmbunătăţire a informării şi îndrumării contribuabililor în domeniul fiscal, AJFP Arges va organiza MIERCURI,  16 NOIEMBRIE  2016, începând cu ORA 12,00,  în sala de şedinţe a instituţiei o întâlnire cu contribuabilii, având următoarea tematică:
1. Calendarul obligaţiilor fiscale pentru luna noiembrie  2016
2. Aspecte referitoare la promovarea serviciilor oferite de către A.N.A.F. contribuabililor

 

Câștigător surpriză al lucrării uriașe de la Rucăr!

Luni, 07 Noiembrie 2016 23:41

#  După ce firma de pe locul al treilea s-a judecat cu cea de pe primul loc, cei 170 miliarde lei vechi au mers la… firma de pe 2!

Bătălia pentru cei 170 de miliarde puși la bătaie de comuna Rucăr a desemnat, la sfârșitul lunii trecute, un câștigător surpriză. Este vorba de lucrarea de introducere a rețelei de canalizare, construire a unei stații de epurare, stație de pompare și cămine de vizitare. Prețul uriaș estimat, de peste 170 miliarde de lei vechi, sumă fără TVA, a fost cel care a adus, pe lângă firmele autohtone, și câțiva grei ai construcțiilor din țară.

Târg de Crăciun la Mioveni

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 22:38

Primăria Mioveniului își exprimă intenția ca, în premieră pentru oraș, să organizeze în luna decembrie a acestui an Târgul de Crăciun, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia. În perioada de funcționare a Târgului (15-17 decembrie) vor fi organizate zilnic programe artistice, momente de animație pentru copii și multe alte surprize.  Persoanele care doresc să beneficieze de această oportunitate pentru a-și promova sau vinde produsele specifice sărătorilor de iarnă sunt rugate să ne transmită intenția de organizare a acestui târg și de participare ca sponsor/partener la Registratura Primăriei orașului Mioveni, prin e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , prin fax 0248/260.500.

 

Tarifele pentru tona de asfalt practicate de RAJD Argeș, mai mici decât cele ale particularilor din județ

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 22:32

Noua (din punct de vedere al punerii în funcțiune) stație de asfalt de la Căteasca, începe să producă, numai pentru nevoile Consiliului Județean Argeș, deocamdată. Astfel, pentru asfaltările și peticirile drumurilor județene, autoritățile vor fabrica, aici, asfaltul necesar. Iar prețurile cu care Regia va da acest asfalt, în relația cu CJ Argeș, sunt destul de competitive.
În ședința ordinară de consiliu de joi, s-au aprobat aceste tarife

Vrei publicitate pe Teatrul Davila? Te costă de te rupe!

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 21:32

# 35 de lei pe metrul pătrat, lunar, este taxa de afișaj pentru bannerele publicitare # Sala Mare a Teatrului poate fi închiriată cu prețuri ce variază între 140 și 240 lei pe oră

Ultima ședință a Consiliului Județean Argeș a bifat multe premiere. 21 de puncte au fost votate în 15 minute, iar, din sfertul de oră cu pricina, cel mai mult a durat lecturarea acestora. Votul a mers ca uns, deși în sală s-a aflat și opoziția, ba chiar și Mircea Andrei, despre care nimeni nu mai știe pe cine sau ce mai reprezintă. Dan Manu a călcat atât de tare accelerația, încât, la finalul ședinței, unii consilieri județeni se priveau, nelămuriți, unii pe alții, nevenindu-le să creadă că s-a terminat. Pe vremea (ehei, taică!) lui Tecău, un sfert de oră dura doar să se așeze toți…

 

Pitești și Mioveni, singurele orașe din Argeș cu priză pentru automobile electrice

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 21:31

România, și la capitolul de facilități acordate automobilelor electrice, este departe de realitatea europeană. Din punct de vedere al legislației fiscale, da, se simte interesul acordat autovehiculelor hibrid și electrice, acestea beneficiind de reduceri substanțiale, chiar de scutiri totale de la plata acestora. Doar că… un automobil electric nu duce mai mult de 100-200 km., iar punctele de încărcare, adică prizele publice îi fac, din păcate, pe proprietarii unor astfel de vehicule, să alerge spre… pompele de benzină.

Primul Logan electric, gata pentru testele de teren

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 21:29

# Mașina a fost testată în laborator și promite o autonomie de 500 km # Varianta cu cea mai mare baterie ajunge la un preț estimat de 26.000 euro
Acest Logan electric vine cu prețuri accesibile și promite o autonomie maximă mai bună decât cea oferită de Tesla Model S, arată stiridinlume.ro. Mașinile electrice devin din ce în ce mai populare, iar tehnologia prinde din ce în ce mai mult la public, pe întregul mapamond. Condusul pe deplin economic este oferit și de câteva inițiative românești, cea mai nou și mai promițătoare la acest moment fiind cea a celor de la Prime Motors Industry.

 

Pagina 65 din 77

«ÎnceputAnterior61626364656667686970UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea