Mioveni. Taxele şi impozitele locale pentru populaţie rămân neschimbate şi în 2017

Luni, 26 Septembrie 2016 12:33

Taxele şi impozitele locale ce vor fi plătite de populaţia din Mioveni în anul 2017 rămân la acelaşi nivel cu cele din anul curent, conform HCL 23/25.08.2016.
Potrivit conducerii Primăriei Mioveni, bonificația pentru plata cu anticipație se păstrează și ea în aceleași limite de 10%  pentru persoanele fizice şi 5% pentru persoanele juridice, până la data de 31 martie 2017. Singurele modificări care pot aparea sunt cele prevăzute de Codul Fiscal şi pot influenţa unele hotărâri ale Consiliului Local Mioveni.

Administrația Domeniului Public Pitești și-a cumpărat, și ea, o stație de asfalt

Luni, 26 Septembrie 2016 12:26

# Culmea tupeului!!! Tocmai când utilajul din proprietatea CJ Argeș a ieșit din coma de peste doi ani

Resuscitată de apariția, în vară, la conducerea CJ Argeș a doctorului Dan Manu, stația de asfalt a CJ Argeș a început, în sfârșit, să miște. Mai greu, ca după o moarte clinică, e drept. Convalescența este, și aceasta, cu probleme: stația trebuie tratată cu tot felul de agregate din comerț, după care produsul finit se cară cu utilaje închiriate. Din motive de spațiu, măgăoaia a fost instalată foarte aproape de Pitești, practic lipită, la Căteasca, la numai 20 de kilometri. În rest, e bine.

 

Branşarea individuală la nivelul condominiilor

Luni, 26 Septembrie 2016 09:56

Societatea APĂ CANAL 2000 SA Piteşti anunţă că, pentru a veni în întâmpinarea utilizatorilor care doresc branşarea individuală la nivelul condominiilor, costurile proprii iniţiale aferente execuţiei unui distribuitor de apă rece pentru cinci beneficiari vor fi suportate de Apă Canal 2000 SA, aceste costuri urmând a se amortiza pe măsură ce se vor primi noi cereri de branşare. Astfel, primul solicitant va plăti numai cota sa parte din preţul achiziţiei şi montării distribuitorului, iar amortizarea ulterioară a sumelor de la ceilalţi beneficiari nu va mai intra în sarcina acestuia.

Japonezii care au luat IMEP-ul lui Copos din Pitești, au preluat şi Emerson Oradea

Luni, 19 Septembrie 2016 00:00

Grupul Emerson, care are în România fabrici la Cluj-Napoca şi Oradea şi peste 2.400 de angajaţi, a vândut diviziile Leroy-Somer şi Control Tehniques către japonezii de la Nidec Corporation, într-o tranzacţie de 1,2 mld. dolari, care include şi o parte din operaţiunile din România. Nidec Corporation a preluat, anul acesta,  şi fabrica de motoare electrice ANA Imep din Piteşti (judeţul Argeş) de la familia Copos, printr-o tranzacţie estimată între 10 şi 20 mil. euro.
Pentru diviziile Leroy-Somer şi Control Tehniques ale Emerson din România lucrează în total aproximativ 365 de angajaţi, la Cluj-Napoca şi Oradea.

 

Dacia a împlinit 50 de ani!

Luni, 19 Septembrie 2016 00:00

# Mesajul  primarului Ion Georgescu cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la semnarea actului de înființare a Uzinei Dacia
Astăzi, se împlinesc 50 de ani de la semnarea Hotărârii Consiliului de Miniștri numărul 2004 din 16 septembrie 1966, prin care a fost stabilită amplasarea Uzinei de Autoturisme Dacia la Colibași, în prezent Orașul Mioveni.
După 50 de ani de muncă încununată de succes, povestea brandului DACIA merge mai departe, spre noi provocări și noi realizări, care vor scrie istoria automobilismului

Noul Crafter, acum la Euro Tehno Group Pitești

Luni, 19 Septembrie 2016 00:00

# Noul Crafter  – o nouă dimensiune: acum mai economic, funcțional și mai fiabil ca niciodată  # Premiera mondială a noului Crafter # Patru versiuni de bază, 3 lungimi, 3 înălțimi – în total 69 de versiuni derivate # Mult mai economic datorită costurilor scăzute pentru combustibil și a celor de întreținere – cunoscute sub denumirea de costuri totale de proprietate (TCO - Total Costs of Ownership) # Tracțiune față/spate/integrală 4Motion, cutie de viteze manuală sau automată

 

Administrația Județeană a Finanțelor Argeș - o nouă întâlnire cu contribuabilii

Luni, 12 Septembrie 2016 13:50

Pentru a veni în întâmpinarea necesităţii permanente de îmbunătăţire a informării şi îndrumării contribuabililor în domeniul fiscal, AJFP Arges va organiza MIERCURI,  14 SEPTEMBRIE  2016, începând cu ORA 12,00,  în sala de şedinţe a instituţiei o întâlnire cu contribuabilii, având următoarea tematică:
1. Calendarul obligaţiilor fiscale pentru luna septembrie  2016
2. Aspecte referitoare la promovarea serviciilor oferite de către A.N.A.F. contribuabililor

Daniel Constantin, la conferința CAPITAL, despre iepșirea Marii Britanii din UE: Bugetul UE va scădea cu cel puţin 10%!

Luni, 12 Septembrie 2016 13:02

Daniel Constantin, fost ministru al agriculturii, copreședinte ALDE, și-a exprimat părerile cu privire la consecințele pe care le va avea, pentru Românie, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană: ”Marea Britanie este importantă pentru că reprezintă un contributor net al UE. 70% din bugetul UE e format din contribuţia membrilor, iar MB contribuie cu peste 10%. Bugetul UE va scădea cu cel puţin 10%, iar impactul asupra fondurilor europene este direct”, a declarat fostul ministru Daniel Constantin, la conferinţa Capital "Influenţa BREXIT-ului asupra economiei româneşti."

 

Hexi Pharma de Pitești

Luni, 05 Septembrie 2016 13:16

# Liderul Sindicatului Universității, Mircea Bărbuceanu, execută silit o firmă-farmacie pentru neplata chiriei # Pentru o datorie de 3.000 de euro, factura firmei a fost încărcată cu încă 77.000 lei

Situație de tot scandalul la Pitești unde, pentru o datorie restantă de 3000 euro, o firmă cu profil farmaceutic a ajuns datoare cu încă 77.000 lei la liderul Sindicatului Universității Pitești, Mircea Bărbuceanu.

Fiscul și lichidatorii taie bucăți din averea lui Vatică Bold, fostul patron al Biff Internațional

Luni, 05 Septembrie 2016 13:14

# Două terenuri la Vâlsan și patru case la Târgul Săptămânal, oferite de ANAF și lichidatorul judiciar, la vânzare

Vatică Bold, fostul patron al Biff, altădată prosperă firmă de construcții, este încolțit, din toate părțile, de creditorii care își vor, înapoi, banii. Iată că, în data de 15 septembrie, ANAF Curtea de Argeș scoate la vânzare două terenuri, în Arefu – zona Poienile Vâlsanului, zonă apropiată de viitoarea pârtie de schi de la Molivișu. Cele două terenuri, ambele în suprafață de câte 500 m.p., sunt deținute de Intreprinderea Individuală Vatică Bold. Prețul de pornire al licitației este de 17.918 lei/bucată.

 

Cum, nu e din cauza Alinei Nicolau?!...

Luni, 05 Septembrie 2016 12:39

# RAJD Argeș merge, în continuare, prost. Acum două săptămâni a închiriat utilaje, pentru că nu are. Acum, cumpără bitum…

Scriam, în urmă cu doar două săptămâni, despre (in)utilitatea punerii în funcțiune a stației de asfalt de la Căteasca. Pentru că este reglată astfel doar o parte a unui angrenaj complex, iar această rezolvare, singulară, nu va închide nicidecum problemele financiare ale instituției. E nevoie de investiții serioase pentru a se ajunge la punctul zero. E nevoie de utilaje, de mașini. Dacă este folosită numai stația, costul tonei de asfalt  va depăși prețul de vânzare al terților. Repet: costul tonei la RAJD ≥ prețul de vânzare terți.

De la 1 septembrie, SC Apă Canal 2000 SA va deschide Ghişeul unic, în cadrul Serviciului Relaţii Clienţi

Luni, 29 August 2016 22:27

SC Apă Canal 2000 SA instituie, începând cu data de 01.09.2016, Ghişeul unic, compartiment care va gestiona eficient accesul clienţilor la serviciile publice specifice, prin abilitarea unei singure autorităţi care să intermedieze relaţia societăţii cu clienţii.
Acesta va funcţiona la sediul central din bulevardul I.C. Brătianu nr. 24A, cu programul: luni, marţi, miercuri şi vineri între orele 08.00 - 16.00, joi între orele 08.00 - 19.00. Ghişeul unic va realiza corespondenţa cu clienţii pe următoarele componente: componenta tehnică, componenta comercială, componenta de mediu şi componenta de

 

Producătorul de condimente Fuchs din Curtea de Argeș - profit net de 1,3 milioane de lei anul trecut

Luni, 29 August 2016 22:23

Producătorul de condimente Fuchs, a cărui fabrică își desfășoară activitatea, din anul 2009, în Curtea de Argeș,  şi-a crescut businessul cu 13% anul trecut. Fuchs Condimente Ro, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa lo-cală a condimentelor, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de peste 84 mil. lei (19 mil. euro), în creştere cu 13% faţă de anul precedent, conform mfinante.ro. Compania are 245 de angajaţi şi a raportat anul trecut un profit de 1,3 mil. lei, în creştere faţă de nivelul de 1,1 mil. lei înregistrat în anul 2014. Conform datelor furnizate de companie, Fuchs este liderul pieţei condimentelor din România. Anul trecut, producătorul care deţine  fabrica  în judeţul Argeş a achiziţionat divizia de condimente a firmei Alex & Comp din Galaţi, controlată de antreprenorii Dan şi Cătălin Alexandrescu.

Doamne ajută! Au început studiile geotehnice pentru autostrada Piteşti-Sibiu

Luni, 29 August 2016 22:12

Studiile geotehnice necesare autostrăzii Sibiu - Piteşti sunt în plină desfăşurare, iar prelevarea probelor de pământuri se face respectându-se prevederile standardelor şi a normativelor în vigoare, susţine Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.
"În perioada 24.08.2016 - 25.08.2016, reprezentanţii CNADNR au efectuat o vizită în teren pentru verificarea mobilizării prestatorului cu privire la ritmul lucrărilor de forare. Astfel, s-a constatat la faţa locului că instalaţiile de foraj necesare sunt mobilizate iar prelevarea probelor de pământuri, descrierea litologică a acestora, etichetarea,

 

APĂ CANAL 2000 SA Piteşti - măsuri pentru branşarea individuală la nivelul condominiilor

Luni, 29 August 2016 22:04

Societatea APĂ CANAL 2000 SA Piteşti anunţă instituirea unor măsuri, începând cu data de 01.09.2016, pentru stimularea branşărilor individuale la nivelul condominiilor.
Separare tehnică a măsurării consumului de apă la nivel de apartament în cazul condominiilor - este o activitate care presupune proiectarea, execuţia, recepţia şi punerea în funcţiune pentru:
a) modificarea tehnică a branşamentului existent prin ramificarea acestuia, cu montarea de contoare de branşament individuale pentru fiecare solicitant. Prin contorul de branşament individual trebuie să se asigure alimentarea cu apă a unui singur apartament.

Incident de proporții la Priboieni! Primarul localității, Sorin Lupu, a tras 35 de focuri!

Luni, 22 August 2016 13:06

# ”Arma” are o vechime de câțiva ani buni și nu a fost, deocamdată, înregistrată

Primarul din comuna Priboieni, Sorin Lupu, șochează din nou! Acesta a tras cu o armă care, după cum susține chiar domnia sa, este neînregistrată. Arma are 35 de focuri și, culmea, nu produce urmări adverse. Din contră, este recomandată în cazul ”durerilor de cap, de măsele, de șale sau chiar de suflet”, așa cum este scris pe instrucțiunile de folosire...

 

Concurenţă acerbă pe piaţa construcţiilor! ”Greii” din Argeș nu se mai asociază, se canibalizează!

Luni, 22 August 2016 12:33

# 16 firme înscrise la licitaţia pentru îndiguirea  parcului Lunca Argeşului # Suma pusă la bătaie de primărie pentru  această lucrare a fost de 38 miliarde lei vechi

Licitaţia pentru construirea digului de apărare a malului drept al râului Argeş, de-a lungul Parcului Lunca Argeşului, din Piteşti, se apropie de sfârşit. 22 de firme şi de asocieri de firme s-au înscris iniţial la licitaţie, iar în cele din urmă au mai rămas în cursă 16, celelalte neîndeplinind anumite criterii de eligibilitate. Pe 22 august va avea loc deschiderea ofertelor depuse de firme, iar pe urmă va urma perioada contestaţiilor, dacă vor exista.

Magiunul de Topoloveni și Țuica de Argeș, expuse la AGRA 2016, în Slovenia

Luni, 22 August 2016 12:32

# Acestea vor fi servite alături de cârnații din topor, cârnații cu ambâț și mușchi perpelit # Portul popular din Mușcel va fi prezentat, deasemenea, vizitatorilor

AGRA 2016, târg pentru agricultură și alimentație destinat sectorului agricol și industriei alimentare atât din statele membre ale Uniunii Europene dar și non UE, și-a deschis, săptămâna trecută, porțile.
În cele şase zile ale manifestării au fost expuse produse din lapte: caş de vacă, telemea de vacă, caşcaval afumat şi neafumat, brânzeturi frământate, cașcaval ”Dalia”, cașcaval ”Rucăr”, cașcaval afumat de Botuș, brânză ”Ineul”,  brânză ”Romano” (specialitate din lapte de oaie), dar şi dulceţuri, siropuri din zmeură, afine dar şi alte siropuri

 

Noul Crafter stabilește noi standarde în segmentul autovehiculelor comerciale

Luni, 22 August 2016 11:59

# Patru modele de bază, trei lungimi și trei înălțimi ale acoperișului  # Disponibil cu tracțiune față, spate sau 4Motion # Cutie de viteze manuală sau automată  # Mai multe sisteme de asistență disponibile # Realizat într-o fabrică nouă la Wrzesnia, Polonia

Oferirea unei soluții în domeniul transportului, cât mai avantajoasă din punct de vedere economic: acesta a fost principalul obiectiv avut în vedere în cadrul dezvoltării noului Crafter, model realizat în conformitate cu necesitățile unui număr mare de clienți. Din acest motiv noul Crafter prezintă cele mai ridicate performanțe din clasa sa.

Fraudă uriașă, de 40 milioane de euro, la Leoni

Luni, 22 August 2016 11:10

Compania germană producătoare de sisteme de cablare Leoni a fost obiectul unei fraude care a costat furnizorul auto circa 40 de milioane de euro. Ca urmare a anunțului, acțiunile Leoni s-au depreciat cu 7,7%.
Leoni are 11.700 de angajați în fabricile din Arad, Bistrița și Pitești. Aceștia nu vor fi afectați de frauda înregistrată de companie.
Oficialii Leoni au anunţat că autorii fraudei descoperite pe 12 august au folosit documente şi identităţi false pentru a canaliza fondurile companiei către conturile proprii.

 

Pagina 67 din 77

«ÎnceputAnterior61626364656667686970UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea