Nemţii de la Kärcher dau drumul producţiei din Argeş

Luni, 15 August 2016 11:06

# Cifra de afaceri  îi va poziţiona în topul celor mai mari producători de electrocasnice din România. # Fabrica va avea o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi şi va produce în special aspiratoare de uz casnic şi profesional.

Grupul german Kärcher, cu afaceri de 2 mld. euro şi cu peste 11.000 de salariaţi la nivel mondial, va demara în septembrie producţia din România, de la Curtea de Argeş unde compania va produce aspiratoare industriale şi de uz casnic.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș - întâlnire cu contribuabilii

Luni, 15 August 2016 11:04

Pentru a veni în întâmpinarea necesităţii permanente de îmbunătăţire a informării şi îndrumării contribuabililor în domeniul fiscal, AJFP Arges va organiza miercuri, 17 august 2016, incepand cu ora 12,00, în sala de şedinţe a instituţiei, o întâlnire cu contribuabilii, având următoarea tematică:
1. Calendarul obligatiilor fiscale pentru luna august 2016
2. Aspecte referitoare la intocmirea formularului 394

 

Achiziții uriașe pentru Stația de Asfalt din Căteasca a Consiliului Județean Argeș

Luni, 15 August 2016 10:48

La sfârșitul lunii trecute, după ”numai” doi ani de repaos, a avut loc darea în folosinţă a Staţiei de asfalt de la Căteasca, obiectiv aflat în administrarea Regiei Autonome Judeţene de Drumuri Argeş. În prezenţa și sub privirile destul de atente ale preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, şi a vicepreşedinţilor Simona Brătulescu şi Ion Mînzînă, staţia a produs primele tone de asfalt.

Licitația pentru reabilitarea străzii Exercițiu a fost câștigată de Comesad

Luni, 08 August 2016 00:00

# Chiar dacă valoarea estimată a acestei reabilitări era de aproape 60 de miliarde lei vechi, prestigioasa firmă Comesad s-a oferit să reabiliteze strada Exercițiu pentru suma de 34 de miliarde lei vechi, fără T.V.A.

După lungi așteptări, iată că strada Exercițiu urmează să intre în reabilitare totală. Chiar dacă licitația pentru această investiție a fost lansată în urmă cu mai bine de două luni, procedurile greoaie din legislația noastră au făcut ca licitația să se atribuie foarte târziu, în urmă cu câteva zile. Sigur, și interesul constructorilor a fost mare pentru că

 

Call-center diferit, din 10 august, la ANAF

Luni, 08 August 2016 00:00

Vă informăm că, începând cu data de 10 august 2016, numerele de telefon utilizate pentru acordarea asistentei contribuabililor:  0248/219.534, 0248/219.540, 0248/211.511 (interior 3343 si 3346) nu vor mai fi functionale. Începând cu aceeasi dată, pentru a beneficia de îndrumare si asistentă telefonică in domeniul legislatiei fiscale, veţi putea apela Call-center-ul Agentiei Naţionale de Administrare Fiscală, la numărul de telefon: 031.403.91.60Celelalte unităţi fiscale teritoriale vor continua să acorde îndrumare şi asistenţă telefonică contribuabililor prin intermediul numerelor de telefon utilizate în prezent.

A.J.F.P. ARGES

Indiferent de traseul ales, Autostrada Pitești-Sibiu va fi cea mai SPECTACULOASĂ autostradă din România

Luni, 18 Iulie 2016 00:00

# Comuna Sălătrucu ar putea fi scoasă din sărăcie de traseul mult așteptatei Autostrăzi

Autoritățile dau din ce în ce mai multe semnale că se vor apuca de autostrada Sibiu-Piteşti. La finalizare va fi ce mai spectaculoasă din România. Unul din cele două trasee presupune construirea a 116 poduri şi viaducte şi a șapte tuneluri. Celălalt traseu este mai prietenos cu mediul, dar mai lung cu 3,4 kilometri.

Până acum autorităţile au bătut în cuie doar o treime din traseul viitoarei autostrăzi, informează digi24.ro.
- 30 de kilometri de şosea de mare viteză dintre Piteşti şi Curtea de Argeş, unde trebuie construite 14 poduri, din care cel mai mare va avea 1,6 kilometri.
- ultimii 15 kilometri dintre Boiţa la Sibiu, porţiune pe care trebuie ridicate 12 poduri şi viaducte.

 

Firmele magnaților Cătălin Spătaru și Boby Marinescu, date în judecată de Primăria Aninoasa

Luni, 18 Iulie 2016 00:00

# Primăria vrea să recupereze de la cei doi constructori 3 miliarde de lei vechi

Totul a început în 2011, când asocierea General Trust – Star Trading Impex a câștigat (concurând singură!!!) un mega-contract, în valoare de aproape 90 miliarde de lei vechi. Obiectul contractului l-a constituit ”EXECUȚIE DE LUCRĂRI PENTRU OBIECTIVUL DE INVESTIȚIE AL PROIECTULUI INTEGRAT: MODERNIZARE DRUMURI COMUNALE, PRIMA ÎNFIINȚARE REȚEA PUBLICĂ APĂ UZATĂ; CONSTRUCȚIE CENTRU AFTER SCHOOL ȘI REABILITARE CĂMIN CULTURAL.

Proces pierdut de Primăria Oarja cu firma lui Cătălin Nicolau

Luni, 18 Iulie 2016 00:00

#  Valah Construct rămâne cu 700 de milioane în cont, în urma hotărârii definitive a Curții de Apel Pitești

Cu doar câteva zile în urmă a fost emisă hotărârea definitivă din procesul Primăriei Oarja cu firma omului de afaceri Cătălin Nicolau, Valah Construct. Acesta a încasat ceva bani în plus, bani pe care Primăria Oarja a considerat că îi poate recupera. Fără succes însă...
Totul a pornit de la o lucrare pe care Valah Construct a efectuat-o în Oarja. Fără a fi vorba de o sumă foarte mare, contractul prevedea achitarea acesteia și, în caz de

 

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a vizitat orașul constructorilor de mașini

Luni, 18 Iulie 2016 00:00

# Aglomerație și agitație mare de personalități județene la Mioveni

Joi, 14 iulie a.c., Viceprim-ministrul Vasile Dîncu, Ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a fost prezent la Mioveni. Acesta a vizitat Institutul de Cercetări Nucleare din Mioveni şi a dorit să vadă și șantierul viitorului Spital “Sfântul Spiridon”.
Pe șantier, alături de primarul Ion Georgecu şi viceprimarul Aurel Costache au fost prezenţi : prefectul judeţului, Cristian Soare, senatorul Şerban Valeca, conducerea Spitalului "SF. Spiridon"şi constructorul.

Comercianți, vi se pregătește ceva! ANAF propune Registrul național electronic de evidență a caselor de marcat

Luni, 11 Iulie 2016 22:41

#  Măsura reduce posibilitatea de a utiliza un aparat de marcat electronic nefiscalizat si limiteazã subdeclararea sau nedeclararea veniturilor.

ANAF propune cadrul normativ pentru implementarea unui Registru national electronic de evidentã a tuturor caselor de marcat instalate, care va permite identificarea fiecãrui aparat de marcat electronic fiscal (AMEF).
Registrul va permite acces în timp real la fiecare AMEF si istoricul sãu, corelate cu locatia si identitatea operatorului economic, care livreazã legal bunuri cu amãnuntul si/sau

 

Miercuri, 13 iulie 2016, Finanțele Argeș organizează întâlnire cu contribuabilii

Luni, 11 Iulie 2016 22:37

Pentru a veni în întâmpinarea necesităţii permanente de îmbunătăţire a informării şi îndrumării contribuabililor în domeniul fiscal, AJFP Arges va organiza miercuri, 13 iulie 2016,  incepand cu ora 12,00, în sala de şedinţe a instituţiei, o întâlnire cu contribuabilii, având următoarea tematică:
1. Calendarul obligaţiilor fiscale pentru luna iulie 2016
2. Aspecte referitoare la întocmirea Declaraţiei informative privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional de persoanele înregistrate în scopuri de TVA (D394)

Agonie și extaz. Hotel Muntenia - pe marginea prăpastiei, Hotel Victoria - profituri uriașe

Luni, 11 Iulie 2016 22:24

Hotelăria nu este lucru ușor. Menținerea unui brand în domeniu presupune sacrificii, presupune muncă, investiții, adaptare la nou. Mulți, fără a fi de specialitate, și-au deschis hoteluri. Cele mai multe sunt, acum, închise sau transformate în blocuri de locuințe și scoase la vânzare. În ultimii ani, și piața din Argeș a suferit destul de mari mutații. S-a închis Ice Club, Cornul Vânătorului a schimbat proprietarul, Iaki – cel din Frații Golești – s-a transformat în bloc cu apartamente de două camere. Alte câteva hoteluri mai mici sunt oferite la vânzare de ANAF. A apărut Ramada, pe Calea București, care s-a impus deja printre liderii zonali.

 

AJOFM selectează căpșunari pentru Spania

Luni, 11 Iulie 2016 22:07

# Selecția este organizată pentru sezonul agricol din 2017
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a primit o ofertă de locuri de muncă vacante pentru sectorul agricol din Spania, pentru care va organiza la sfarsitul lunii decembrie 2016 o selecţie.
Angajatorul spaniol oferă 800 de locuri de muncă pentru recoltarea de căpşuni. Durata contractului de muncă este de 3 luni, timpul de lucru fiind de 39 de ore pe

Proiect de lege avantajos pentru români: plata facturilor - termen de plată 30 de zile

Luni, 11 Iulie 2016 21:44

Românii care întârzâie cu plata facturilor ar putea primi în curând o veste bună din Parlament. Un proiect de lege prevede extinderea termenul de plată a facturilor de la 15 la 30 de zile, la fel ca pentru firme.
Deputatul PMP Petru Movilă a depus un proiect de lege în Parlament pentru dublarea termenului de plată pentru facturile românilor. „Este o discriminare între români și firme. Societățile comerciale au termene de plată la 30 de zile, iar cetățenii nu sunt păsuiți decât 15 zile. Este incorect acest lucru. Mulți nu își iau leafa în intervalele date

 

Mioveni: Premieră judeţeană- absolvenți angajați imediat cum au terminat școala

Luni, 11 Iulie 2016 21:35

# Din cei 28 de absolvenţi, 9 au primit câte un contract de muncă la Automobile Dacia-Renault.

Emoţii pentru absolvenţii învăţământului profesional şi profesorii Liceului Tehnologic Constructii de Maşini Mioveni. Miercuri, 6 iulie a.c., a avut loc festivitatea de absolvire a primei clase în domeniul mecanică, calificarea profesională sculer-matrițer,în cadrul protocolului semnat între Dacia, Inspectoratul Școlar al Județului Argeș  și  Primăria orașului Mioveni (2014).

Primăria Pitești va pune la bătaie peste patru hectare de teren pentru posibilii investitori

Luni, 04 Iulie 2016 23:11

# Terenul se află în zona CET Găvana, care va fi demolat.
Noua echipă echipă administrativă a Primăriei Pitești și-a intrat pe deplin în drepturi. Primarul Cornel Ionică, la nici două săptămâni de la depunerea jurământului, iată că a intrat serios în pâine, trasând deja sarcinile de serviciu ale subalternilor săi, viceprimarii Sorin Apostoliceanu și Laurențiu Zidaru.
Una dintre sarcinile de serviciu a viceprimarului Apostoliceanu este demolarea CET-ului de pe strada Găvenii,  care de 7 ani nu mai este funcțional și ocupă un teren de

 

Daniel Constantin: ”Cooperativele moderne - un pas esențial pentru agricultură”

Luni, 04 Iulie 2016 23:10

Săptămâna trecută, Camera Deputaților a adoptat cu amendamente propunerea pe care Daniel Constantin a depus-o pentru dezvoltarea cooperativelor moderne.
Legea vine sa stimuleze producătorii individuali, care se asociază în cooperative, cu:
- scutirea impozitului pe profit 5 ani (se aplică pentru cooperative noi dar și existente indiferent de cifra de afaceri dacă integrează producția cu procesarea! Pentru cele care au doar producție se aplică scutirea de impozit pana la limita de 2 milioane euro cifră de afaceri!)

Intens Prest va livra către ADP Pitești 30.000 tone de agregate minerale

Luni, 04 Iulie 2016 23:08

Doi agenți economici s-au bătut pentru a livra ADP-ului uriașa cantitate de 30.000 de tone de nisip și pietriș, contract care se va întinde și pe durata anului viitor. La licitația organizată au participat doi agențio economici, ofertele ambilor fiind declarate admisbile.  Criteriul de atribuire a fost cel al prețului cel mai scăzut, ducând la eliminarea unuia din cei doi competitor și declararea firmei Intens Presc ca fiind câștigătoare.

 

Institutul de Cercetare din Ștefănești, pierderi anuale uriașe

Luni, 04 Iulie 2016 23:01

# Să îl salveze cineva, altfel se dărâmă!

Gândit ca un centru local de excelență, dotat inițial cu 1300 hectare de teren, o clădire fabulos amplasată și toate dotările necesare, INCDBH Ștefănești părea a fi o unitate de cercetare și producție imposibil de pus pe butuci. Iată, însă, că exact acolo a ajuns, sub privirile blânde ale șefilor de la București, de la Academia de Științe Agricole și Silvice.

Deși intrată în insolvență, Lactag, fosta firmă a lui Nicolescu și Oiță, a intrat în top 10 producători de lactate din România

Luni, 04 Iulie 2016 23:00

Piaţa produselor lactate, care are o valoare de circa 800 mil. euro anual, a fost anul trecut pe creştere, conform ultimelor date, în condiţiile în care reducerea TVA la alimente de la 24% la 9% a impulsionat consumul şi a ajutat businessurile majorităţii jucătorilor din industrie, arată datele din anuarul Cei mai mari jucători din economie, ediţia 2016. Poziţia de lider pe piaţa lactatelor este disputată Albalact, business românesc care urmează să fie preluat de un alt gigant francez- Lactalis şi de Danone România, filiala locală a grupului francez cu acelaşi nume. Lactag şi-a cerut insolvenţa la începutul lunii februarie din cauza faptului că nu poate acoperi datoriile de peste 67 milioane de lei, dar şi pentru că presiunea competitorilor este foarte mare.

 

 

Pagina 68 din 77

«ÎnceputAnterior61626364656667686970UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea