Pitești și Mioveni, singurele orașe din Argeș cu priză pentru automobile electrice

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 21:31

România, și la capitolul de facilități acordate automobilelor electrice, este departe de realitatea europeană. Din punct de vedere al legislației fiscale, da, se simte interesul acordat autovehiculelor hibrid și electrice, acestea beneficiind de reduceri substanțiale, chiar de scutiri totale de la plata acestora. Doar că… un automobil electric nu duce mai mult de 100-200 km., iar punctele de încărcare, adică prizele publice îi fac, din păcate, pe proprietarii unor astfel de vehicule, să alerge spre… pompele de benzină.

Primul Logan electric, gata pentru testele de teren

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 21:29

# Mașina a fost testată în laborator și promite o autonomie de 500 km # Varianta cu cea mai mare baterie ajunge la un preț estimat de 26.000 euro
Acest Logan electric vine cu prețuri accesibile și promite o autonomie maximă mai bună decât cea oferită de Tesla Model S, arată stiridinlume.ro. Mașinile electrice devin din ce în ce mai populare, iar tehnologia prinde din ce în ce mai mult la public, pe întregul mapamond. Condusul pe deplin economic este oferit și de câteva inițiative românești, cea mai nou și mai promițătoare la acest moment fiind cea a celor de la Prime Motors Industry.

 

După divorțul de PMP, pierzând chiriașul principal, Frătică a scos la vânzare imobilul din strada Sf. Vineri

Miercuri, 02 Noiembrie 2016 21:06

# Prețul cerut este de 254.900 euro

Cu ani în urmă, prosperul primar – pe atunci – al comunei Bradu, Florin Frătică, a cumpărat, în centrul orașului, o vilă deosebită, monument istoric, situată vis-à-vis de biserica Sf. Vineri, pe strada cu același nume. Fostul primar a renovat imobilul, unul cu o suprafață foarte mare, după care  l-a închiriat partidului Mișcarea Populară, actualul PMP.
Apariția lui Mircea Andrei pe piața politică a județului l-a determinat pe Frătică să plece de la PMP și să se încrie în partidul prietenului său. L-au imitate fostul primar de la Călinești, Nicolae Gavrilescu și mulți alții. Doar că… ghinion maxim! Frătică a pierdut alegerile la Bradu. Iar plecare sa din partid a fost sancționată cu pierderea chiriașului,

Magazin Profi, inaugurat la Slobozia

Luni, 24 Octombrie 2016 11:35

# Primul client a fost primarul localității, Petre Funie

Magazin Profi, nou-nouț, inaugurat, săptămâna trecută, în comuna argeșeană Slobozia. Panglica, așa cum era normal, a fost tăiată de primarul Petre Funie, care, iată, bifează destul de repede o reușită de proporții în noul mandat. Evenimentul a debutat, așa cum stă bine unei zone de oameni credincioși, cu o slujbă de binecuvântare oficiată de un sobor de preoți din localitate.

 

Barajul din Prundu intră în reparații

Luni, 24 Octombrie 2016 11:33

# Direcția Apelor a atribuit deja serviciile de proiectare

Barajul din Prundu constituie, în momentul de față, o rută importantă de comunicații. După asfaltarea Drumului Sticlelor, din Ștefănești, legătura dintre orașul menționat și municipiul Pitești se face, preponderent, traversând podul – baraj Prundu. Care, din punct de vedere al căii de rulare, este o mizerie! Barajul din Prundu are un asfalt plin

Aurel Rădulescu, managerul farmaciilor Eva, a preluat proiectul imobiliar ”Torre del Sol” din Frații Golești

Luni, 24 Octombrie 2016 11:31

Cunoscutul om de afaceri Aurel Rădulescu, proprietarul lanțului de farmacii Eva, a intrat, de câțiva ani, în afacerile din domeniul construcțiilor. Blocul din zona centrală a orașului, din spatele stației Baia Comunală, este aproape gata. Iată însă că un nou proiect își începe aventura către înălțimile orașului. Este vorba de celebrul ”Torre del Sol”, imobil abandonat la stadiul de fundații de către un investitor spaniol, investitor care, după ce a dat faliment, și-a luat catrafusele și a dispărut în țările calde. Blocul cu pricina, situat în zonă semicentrală, aproape de Gară, pe strada Frații Golești, s-a dorit a fi unul din cele mai înalte din oraș, fiind proiectat pentru 14 nivele. Falimentul a

 

Geoter Proiect, firma lui Vernel Crăciunescu, va încasa de la Primăria Pitești peste 2 miliarde de lei vechi

Luni, 24 Octombrie 2016 11:30

# Pentru această sumă, va întocmi 700 documentații cadastrale

Vernel Crăciunescu este un afacerist bogat, care se ferește, însă, de lumina  reflectoarelor. Firma sa, Geoter Proiect, este cunoscută în toată țara pentru lucrările de specialitate efectuate. Iată că Geoter a ater…izat și în propriul oraș, și nu oricum, ci în stil mare. Este vorba de punerea în ordine a domeniului public al orașului, pentru

Peste o tonă de votcă, de vânzare, la Magazinul Fiscului din Găvana

Luni, 17 Octombrie 2016 21:37

# Băutura este îmbuteliată în… 34.000 de sticluțe de 0,04 litri

Sezonul rece a cam venit, consumul de bere este în scădere liberă. Cum, însă, românul trebuie să beneficieze de ceva grade… la stomac, iată, magazinul ANAF-ului din Găvana vine cu o ofertă… fierbinte! Peste o tonă de votcă este oferită, aici, la vânzare. Doritorii trebuie să mai știe doar faptul că marfa este oferită în 34.000 de sticluțe de 0,04 litri. Da, așa este. Votca cu pricina, marca Alkenoff, este îmbuteliată în sticluțe de 40 ml. fiecare. Băutura cu pricina se vinde la bucată sau la cutie de 12 sticluțe.

 

“CASA VERDE” pentru persoane fizice - SESIUNEA 2016 - a luat sfârșit

Luni, 17 Octombrie 2016 21:14

Sesiunea de înregistare în cadrul programul “Casa verde” – beneficiari  persoane fizice – sesiunea 2016  s-a încheiat în data de 13 octombrie 2016. Inițial, pentru județul Argeș a fost alocată  suma de 1,826,186 lei, fiind suplimentată pe parcursul derulării sesiunii cu 33%. În cadrul acestei sesiuni, au fost înregistrate 406 dosare de finanțare, care vor fi transmise către Administrația Fondului de Mediu - finanțatorul acestui program, în vederea analizării.

Constantin Stroe, pledoarie pentru regândirea timbrului de mediu

Luni, 17 Octombrie 2016 20:53

# Constantin Stroe: ”O eliminare totală a timbrului… ar fi catastrofală pentru mediu, pentru siguranţa rutieră şi pentru industria auto naţională”

Regândirea timbrului de mediu trebuie realizată astfel încât acesta să protejeze piaţa locală de importurile de maşini vechi, spune Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), în contextul în care Ministerul Mediului ia în calcul eliminarea timbrului şi înlocuirea cu un impozit anual.
„În România, cu timbrul de mediu în vigoare, raportul este de un vehicul nou înmatriculat la patru second-hand. Cu o eliminare totală a timbrului de mediu, raportul ar

 

Echipa Contact Electric Pitești, clasare onorantă în Topul Firmelor din Argeș

Luni, 17 Octombrie 2016 11:23

# Răzvan Stan, managerul firmei: ”Este rezultatul unei munci de echipă, așa că, mulțumesc echipei!”
Contact Electric COM a fost distinsă, în acest sfârșit de săptămână, cu un onorant premiu de către Camera de Comerț și Industrie Argeș. ”Topul firmelor din Argeș”, ediția cu numărul XXI, eveniment desfășurat la hotelul Star din Budeasa, a reunit cele mai bune firme, prin managerii acestora, din județ. La categoria ”Comerț și turism”, echipa Contact Electric s-a ridicat până la al doilea loc, performanță evidențiată aici, dar și distinsă printr-o frumoasă diplomă.

Gheorghe Stancu, primarul din Bascov, proiecte îndrăznețe pentru comuna sa

Luni, 10 Octombrie 2016 20:26

Campioană la atragerea fondurilor europene, administrația publică locală a comunei Bascov continuă să inițieze proiecte de investiții din surse extrabugetare. Dupa ce a construit rețele de utilități, a asfaltat kilometri de drumuri și a reabilitat din temelii școlile din localitate, conducerea Primăriei Bascov își îndreaptă acum atenția și către alte domenii de interes. Consiliul local Bascov, împreună cu primarul Gheorghe Stancu și-a propus trei noi proiecte de investiții, pentru care intenționează să acceseze fonduri guvernamentale.

 

Investiția spectaculoasă, de 68 milioane de euro, prinde contur, la Mioveni

Luni, 10 Octombrie 2016 20:16

# Până la sfârșitul lunii se toarnă placa peste parterul noului spital

În vara acestui an, în Mioveni, a început construirea noului spital, destinat atât locuitorilor orașului, cât şi celor din zonele limitrofe. Potrivit  conducerii Primăriei  Mioveni, lucrările sunt în plină desfăşurare și execuția se află în graficul stabilit inițial. Spitalul este amplasat în zona actualului Spital Orăşenesc „Sfântul Spiridon” şi va avea şase etaje și șapte secții- Maternitate şi Neonatologie; Ginecologie şi Pediatrie; Neurologie; Medicină internă; Chirurgie; Cardiologie; Bloc operator şi spaţii auxiliare şi birouri. Spitalul va

Joi, 20 octombrie 2016, ora 10. Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

Luni, 10 Octombrie 2016 19:58

# Evenimentul se va desfășura atât în Pitești, la Casa Cărții, cât și în Curtea de Argeș, la sediul AJOFM

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș va organiza joi, 20 octombrie 2016, ora 10, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, eveniment la care sunt invitați să participe toți absolvenții de învățământ, de orice nivel, precum și alte categorii de persoane care nu au un loc de munca sau care doresc schimbarea acestuia. Bursa locurilor de muncă se va desfășura, concomitent, în Pitești, la Casa Cărții și în Curtea de Argeș, la sediul Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă.
Acțiunea reprezintă o oportunitate pentru toți solicitanții de locuri de muncă interesați în a cunoaște mai bine piața muncii, ofertele de locuri de muncă disponibile sau, în ultimă instanța, să se re(orienteze) profesional spre ocupații cu posibilități mai mari de angajare.

 

Finanțele Argeș - o nouă întâlnire cu contribuabilii, miercuri, 12 octombrie

Luni, 10 Octombrie 2016 19:53

Pentru a veni în întâmpinarea necesităţii permanente de îmbunătăţire a informării şi îndrumării contribuabililor în domeniul fiscal, AJFP Arges va organiza MIERCURI,  12 OCTOMBRIE  2016, începând cu ORA 12,00,  în sala de şedinţe a instituţiei o întâlnire cu contribuabilii, având următoarea tematică:
1. Calendarul obligaţiilor fiscale pentru luna octombrie  2016
2. Aspecte referitoare la promovarea serviciilor oferite de către A.N.A.F.  contribuabililor

Clinica Doctor Luca din Piteşti, achiziționată de rețeaua Medicover

Luni, 10 Octombrie 2016 19:24

Medicover, al treilea jucător din piaţa de servicii medicale private din România, cu afaceri de 252 de milioane de lei anul trecut, a achiziţionat clinica Doctor Luca din Piteşti, urmând strategia de extindere şi modernizare a reţelei în România prin investiţii de aproximativ 2 milioane de euro în prima parte a acestui an. Medicover nu a dorit să dezvăluie valoarea tranzacţiei, precizând că există condiţii contractuale care îi împiedică să comenteze acest aspect.

 

10 octombrie 2016 - reîncepe Casa Verde

Luni, 03 Octombrie 2016 21:48

Ministerul  Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Ordinul nr.  1817/2016 din 20 septembrie 2016, a aprobat Ghidul de finanțare al Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, cunoscut sub numele de “Casa Verde”, beneficiari persoane fizice – sesiunea 2016.
Programul este finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu.

O prostituată de pe centura Piteștiului - amenzi cât jumătate din bugetul anual al comunei în care locuiește

Luni, 03 Octombrie 2016 21:03

# Curvă pentru Cartea Recordurilor!
Performanță de Cartea Recordurilor. O curvă din Pitești, care își face veacul pe strada Depozitelor, a reușit să adune amenzi care depășesc, valoric, jumătate din bugetul anual al comunei în care locuiește! Este vorba de celebra – printre șoferii de TIR – prostituată ”Lucan”, din Băbana, ale cărei amenzi neachitate însumează, în momentul de față, 2,4 miliarde de lei vechi. Suma depășește deja jumătate din bugetul anual al comunei, care este de circa 4 miliarde de lei vechi anual.
Bebe Ivan: ”Este adevărat, avem «onoarea» de a contabiliza, toată ziua, amenzile primite de prostituata respectivă. Acestea sunt, mai exact, de 2,37 miliarde lei vechi,

 

Automobile Dacia, cea mai mare cifră de afaceri din România în 2015

Luni, 03 Octombrie 2016 20:50

# Automobile Dacia - singura firmă din Argeș care se menține în topul primelor 50 de firme din țară

Automobile Dacia a fost în 2015 pentru a treia oară consecutiv cea mai mare companie din România după cifra de afaceri,  devansând OMV Petrom SA. Dacia a avut afaceri de 19,1 mld. lei, în creştere cu 2% faţă de 2014, poziţia a doua este ocupată de OMV Petrom Marketing, iar pe locul trei este OMV Petrom SA.
Cele trei companii sunt singurele din economia locală care au reuşit în 2015 să treacă peste 10 mld. lei, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Lumini LED pe Dacia, pe patru modele lansate la Paris

Luni, 03 Octombrie 2016 20:49

Marca românească a venit la Paris cu un facelift pentru modelele Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway. Noua identitate luminoasă a mărcii vine cu faruri și stopuri LED pentru acestea. Bara de protecție frontală a fost redesenată, iar grila de admisie a aerului are un contur cromat, la fel cum în partea din spate se remarcă ornamentul cromat al evacuării eşapamentului. Oficialii de la Dacia au anunțat și un motor de 1 litru, aspirat, în 3 cilindri și 75 CP care vor echipa aceste modele. Noul propulsor permite reducerea emisiilor de CO2 și a consumului de combustibil cu aproape 10%. În total există șapte versiuni de motorizări.

 

Pagina 68 din 79

«ÎnceputAnterior61626364656667686970UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea