Salariul minim se majorează de la 1 iulie 2024

Marţi, 02 Aprilie 2024 17:10

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat că salariul minim brut pe economie va creşte de la 1 iulie 2024. În prezent, este de 3300 de lei, dar va ajunge la 3700 de lei.

”La finalul anului trecut am avut o întâlnire în Consiliul Național Tripartit unde orientarea pe care cele trei părți, reprezentanții confederațiilor sindicale, reprezentanții patronatelor și reprezentanții Executivului, este aceea ca de la 1 iulie 2024 să avem o valoare de 3.700 de lei salariul minim pe economie.

 

Comerțul cu carne de miel în piețele din Pitești, reglementat!

Marţi, 02 Aprilie 2024 12:01

 

Până pe 19 aprilie 2024, în intervalul orar 08:00 - 15:00, persoanele interesate să comercializeze miei în Piaţa Calea Bucureşti (Ceair), Piaţa Găvana și Piaţa Smârdan pot depune solicitare la secretariatul Societăţii Salpitflor Green S.A., situat în strada Lotrului, nr.1, etaj 1, Piteşti.

Solicitarea trebuie să fie însoțită de următoarele documente:

- Carte de identitate (copie);

- Atestat de producător (copie);

- Carnet de comercializare (copie);

 

 

Primul tunel de autostradă, săpat în stâncă, din România ar putea fi deschis înainte de termen

Luni, 01 Aprilie 2024 12:52

 

Tunelul care trece Dealul Momaia, de pe secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu - Pitești, poate fi deschis în decembrie 2026, înainte de termen, potrivit Asociației Pro Infrastructură. Este primul tunel veritabil (forat) pe o autostradă din România, realizat de către constructorul austriac Porr. Deocamdată este singurul tunel aflat în execuție. WeBuild și Mapa-Cengiz urmează să înceapă tunelurile de la Poiana și Câineni, iar UMB - tunelul de un kilometru dintre Margina și Holdea.

 

Ministrul Muncii: “Bugetarii vor avea două salarii: unul fix şi unul recompensă”. Cine va primi banii

Miercuri, 27 Martie 2024 13:25

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a anunțat că în noua lege a salarizării, bugetarii vor avea un venit fix și altul variabil, în funcție de performanță. O astfel de măsură ar putea duce inclusiv la pierderea unor sporuri.

”Salariul la stat va fi compus dintr-o parte variabilă și una fixă. Și partea asta variabilă, care va fi compusă la rândul său din sporuri, ar putea să fie mai mică, mai mare în funcție de cât de performant ești la locul de muncă în luna respectivă. La fiecare venit al unui angajat din sistemul public vom avea salariu brut de încadrare, vom avea sporurile pe care le obține datorită locului unde își desfășoară munca (ca și acum), fiindcă acele sporuri sunt date de condițiile unde își desfășoară locul de muncă.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Sângerările gingivale în timpul periajului dentar

Miercuri, 27 Martie 2024 08:27

 

 

 

Gingiile sănătoase nu sângerează. Așadar, nu este normal să scuipi sânge în timpul periajului dentar sau al folosirii aței dentare. Sângerarea gingiilor în timpul periajului poate indica o afecțiune gingivală. Sângerarea gingivală poate fi cauzată de acumularea de placă bacteriană în jurul, pe și în spațiile dintre dinți. Dacă nu se îndepărtează (de obicei prin periaj), aceste bacterii îţi pot irita gingiile, ceea ce poate fi cauza pentru sângele pe care-l observi în timpul periajului dentar. De cele mai multe ori, inflamările gingivale reprezintă principala cauză a sângerărilor.

 

Sorin Grindeanu: “Se lucrează pe aproximativ 750 de kilometri de autostradă și drum expres”

Marţi, 26 Martie 2024 13:21

 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, declarat că la acest moment se lucrează pe aproximativ 750 de kilometri de autostradă și drum expres, iar ritmul acesta nu a mai existat niciodată în România. Mai mult, până în 2030 se vor încheia contracte pentru încă 1700 de kilometri de autostradă și drum expres.

”La Ministerul Transporturilor am accesat întreaga sumă din Programul Transporturi 2021-2027, nu doar cea de 4,5 miliarde Euro, ci am mai primit un miliard, la 5,5 miliarde de la alte programe europene, apă, canal care nu au reușit să-și cheltuie banii. Sunt cam 40 de miliarde de Euro de care vorbim, 13-14 miliarde asigurate pe fonduri europene, 26 miliarde fonduri de la Bugetul de Stat.

 

 

”Apă pentru toți” - Concurs de machete. Ziua Mondială a Apei aniversată de societatea Apă Canal 2000 SA Pitești

Marţi, 26 Martie 2024 12:00

 

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită anual la data de 22 martie, este un eveniment care aduce în centrul atenţiei diferite aspecte legate de apă, de preocupările şi provocările în gestionarea resurselor de apă.

În fiecare an, Ziua Mondială a Apei are o temă distinctă, propusă în prealabil de UN-Water și aliniată cu publicația anuală a Raportului ONU privind dezvoltarea apei în lume, publicată de UNESCO în numele UN-Water. În anul 2024, tema este „Apă pentru pace“, cu referire la rolul critic pe care îl joacă apa în stabilitatea și prosperitatea lumii, precum și la sprijinirea realizării "Obiectivului de Dezvoltare Durabilă 6: apă și canalizare pentru toți până în 2030".

 

La Mioveni, impozitele și taxele locale se pot achita și sâmbăta

Marţi, 26 Martie 2024 08:45

 

Încă din weekend-ul trecut, administrația locală de la Mioveni a venit în sprijinul cetățenilor care doresc să beneficieze de reducerea de 10%, pentru plata integrală, până pe 31 martie, a impozitelor pe locuință, teren și mașină. S-a stabilit program d elucru prelungit la casieriile biroului Taxe și Impozite inclusiv sâmbăta. Astfel, sâmbătă, 30 martie, se va lucra în intervalul 08.00 - 12.00.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0348/455.666 sau pe e-mail la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

 

Peste 92.000 de argeșeni au redirecționat 3,5% din impozitul pe venit anul trecut

Luni, 25 Martie 2024 16:44

 

Numărul celor care redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG sau o cauză umanitară este încă unul redus. Asta deși nu costă nimic, iar formularul 230 se poate completa online, în câteva minute. Potrivit unui studiu recent comandat de World Vision România, 42% dintre cetățenii care nu redirecționează cei 3,5% din impozit n-au un motiv anume pentru care n-o fac, 29% declară că nu înțeleg procedura, iar 10% cred că este complicat.

Până la 25 mai 2024, salariații și pensionarii pot redirecționa 3,5% din impozitul datorat statului către organizațiile non-profit sau unitățile de cult. Acest lucru se poate face prin declarația sau formularul 230, care se poate depune la ANAF sau la ONG-ul respectiv.

 

Peste 4 milioane de lei, de la Ministerul Dezvoltării, pentru Teatrul de Vară din Ștrand

Luni, 25 Martie 2024 16:40

 

# A fost semnat contractul de execuție

Cu doar câteva zile în urmă, a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru reabilitarea și modernizarea Teatrului de Vară din Parcul Ștrand - pas important către transformarea acestui spațiu într-un centru cultural modern și multifuncțional, capabil să găzduiască o varietate de evenimente culturale, de la concerte și spectacole de teatru, până la proiecții de film și expoziții. Contractul a fost încheiat cu firma SC Bluart Rom Grup SRL din Pitești, câștigătoarea licitației.

 

 

Prețul pentru care poți să închiriezi Sala Sporturilor din Mioveni

Luni, 25 Martie 2024 15:42

 

Suprafața de joc a Sălii Sporturilor Mioveni poate fi închiriată, pentru activități sportive, conform tarifului aprobat de Consiliul Local, în valoare de 268 lei/oră.

Asociațiile sportive, persoanele juridice sau fizice interesate pot face solicitări de închiriere către Serviciul Administrare Patrimoniu, Fonduri Europene, din cadrul primăriei orașului.

„Predarea incintei închiriate se va face pe bază de proces-verbal, prin care utilizatorul suprafeței de joc își asuma responsabilitatea fața de integritatea bunurilor din incinta închiriată”, informează Primăria Mioveni.

 

Cine sunt pensionarii care vor avea pensii cu 80% mai mari? Ce spune ministrul Simona Bucura-Oprescu?

Miercuri, 20 Martie 2024 12:10

 

 

Potrivit noii legi a pensiilor care va intra în vigoare în luna septembrie 2024, unele pensii vor creşte şi cu 80 de procente. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunţat căun român care a muncit pe salariul minim pe economie, 35 de ani, va avea o creştere de peste 80% a pensiei. Astfel, pensia va fi majorată de la 1281 de lei, cât e indemnizaţia minimă socială, undeva la 1900 de lei.

”Diferenţa o reprezintă punctele de stabilitate, punctele care se dau pentru anii lucraţi peste 25 de ani şi, dacă privim împreună simulările pe care colegii de la Casele de Pensii Publice le-au făcut, vom vedea că în special în zona pensiilor mici, vom avea o creştere semnificativă”, a spus ministrul Muncii, în emisiunea România Politică de la Prima News, despre acei români care pot să primească o pensie mărită, pe noua lege a pensiilor, cu până la 80%.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Durata Implanturilor dentare

Miercuri, 20 Martie 2024 07:32

 

Datorită legăturii care are loc cu osul maxilarului, implanturile dentare sunt considerate cea mai durabilă opțiune de înlocuire a dinților lipsă. În timpul procesului de osteointegrare, osul crește în jurul implantului dentar și îl integrează, făcându-l o bază puternică și stabilă pentru un dinte artificial.

Dacă, totuși, osteointegrarea nu are loc, este posibil ca implantul tău dentar să eșueze. Eșecul implantului apare cel mai frecvent dacă osteointegrarea nu are loc sau ceva nu merge bine în timpul procesului de vindecare. Unii dintre factorii care pot influența osteointegrarea includ:

 

A apărut Dacia Bigster, fratele mai mare al Duster-ului

Marţi, 19 Martie 2024 09:23

 

La finalul lui 2024 va fi lansat Dacia Bigster, care în această perioadă este în teste. Potrivit ProMotor, versiunea sa de producție va fi în mare parte o variantă alungită a noului Duster, dar vor exista şi diferențe între cele două maşini.

Dacia Bigster are dimensiunile mai mari decât Duster-ul, deci va oferi mai mult spațiu la interior și va putea găzdui până la 7 locuri. Potrivit sursei citate, Bigster va utiliza materiale sustenabile și reciclate în componența sa. Ca şi la Duster, se va renunța la elementele cromate, deci SUV-ul va avea un aspect mai robust. De fapt, Bigster e un Duster mai alungit şi va folosi aceeași platformă CMF-B a alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

 

 

S.Ed.C. Mioveni - concurs pentru posturi de conducător auto

Marţi, 19 Martie 2024 07:16

 

 

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. scoate la concurs în vederea angajării două posturi de conducător auto pentru sectorul Coloana auto.

Condiții de participare la concurs:

- Deține permis de conducere categoria B+E, C+E, D+E;

- Deține atestat transport marfă și persoane;

 

Atenție: cu numerar doar până la sfârșitul lunii! Termen extins, pentru plata numerar, la casieriile societății Termo Calor Confort S.A.

Marţi, 19 Martie 2024 07:10

 

Termo Calor Confort S.A. informează abonații că plățile la casieriile societății se pot efectua până la data de 29 martie 2024, inclusiv.

Termenul a fost prelungit în urma solicitărilor primite din partea utilizatorilor piteșteni, iar Termo Calor Confort S.A. a venit în sprijinul acestora.

Reamintim că după data de 29 martie 2024, modalitățile de plată pentru facturile de energie termică sunt următoarele:

 

 

Mioveni. Lucrări pentru finalizarea stațiilor de încărcare a autobuzelor electrice

Marţi, 19 Martie 2024 06:24

 

Angajații Serviciului de Iluminat Public desfășoară în această perioadă o amplă lucrare pentru alimentarea cu energie electrică a obiectivului “Stații încărcare autobuze electrice”, ce face parte dintr-un proiect al Asociației de Dezvoltare Intracomunitară Trans Eco Miodav, formată din orașul Mioveni și comuna Davidești.

Proiectul va fi implementat în primăvara acestui an și este legat de transportul public local cu mijloace ecologice în Mioveni și comuna Davidești și asigurarea infrastructurii în acest sens pentru transportul verde.

 

Ministrul Muncii: “Pensionarii vor primi deciziile de recalculare în vară, iar în septembrie, pensiile mărite”

Luni, 18 Martie 2024 14:25

 

Veşti bune! Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunţat că în această vară, pensionarii vor începe să primească deciziile de recalculare a pensiilor, iar din septembrie se vor plăti pensiile recalculate, după noua lege.

”Suntem la timp, aşa cum am fost cu întreaga reformă a pensiilor. (..) Colegii de la Casa de Pensii au contractul subsecvent cu privire la partea de program, de soft, în baza cotractului de mentenanţă pentru partea evolutivă vin şi cu noul modul pentru recalcularea pensiilor, pe baza noii formule. De creat încă o aplicaţie, încă un program care merge în paralel cu cele pe care le avem şi care permite recalcularea în baza noii formule. Se va ţine cont de totalul punctelor asimilate. Estimările noastre sunt că din luna iunie deja vor începe să primească deciziile de recalculare. Nicio pensie nu va scădea, este prevăzut în lege”, a spus Simona Bucura Oprescu, potrivit News.ro.

 

 

Tronsonul 1 al Drumul Expres Craiova-Pitești ar putea fi gata în 6 luni

Luni, 18 Martie 2024 14:20

 

Înaintează lucrările la Drumul Expres Craiova-Pitești, fapt care ar putea conduce la finalizarea Tronsonului 1, între Craiova şi Robăneşti, în 6 luni de zile, adică mai devreme decât se anticipa. În prezent, se circulă pe o treime din acest Drum Expres, care are o lungime totală de 121 de kilometri.

”S-a dat startul asfaltării pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești! Muncitorii asocierii de constructori români și turci vor avea de așternut asfalt pe 7 km din acest tronson cuprins între Craiova și Robănești. Mobilizarea în șantier este bună, iar în paralel se efectuează lucrări la terasamente, taluzuri, poduri și pasaje. Dacă se menține actualul ritm de lucru, sunt șanse reale ca pe acest tronson (cu o lungime de 17,7 km) circulația să fie deschisă până la sfârșitul acestui an (2024), cu cel puțin 6 luni mai devreme decât prevede termenul contractual (vara lui 2025)”, a scris Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

 

 

Program prelungit pentru plata impozitelor la Bradu

Miercuri, 13 Martie 2024 10:16

 

În zilele de joi ale acestei luni, programul de lucru al biroului de taxe și impozite de la Bradu a fost modificat. Pentru a oferi posibilitatea, tuturor, de a beneficia de reducerea de 10%.

Dan Stroe, primarul localității: ”Stimați brădeni, pentru a veni in sprijinul dumeavoastră, pe perioada lunii martie am prelungit programul de lucru al biroului Taxe și Impozite.

Astfel, în toate zilele de joi respectiv 14, 21 și 28 martie 2024, casieriile biroului Taxe și Impozite vor avea program de lucru prelungit până la orele 18.00, pentru toti cetățenii comunei Bradu care doresc să beneficieze de reducerea de 10% pentru plata integrală, a taxelor și impozitelor locale.”

 

 

Pagina 2 din 77

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea