Impozite mai mici pentru românii care donează sânge

Marţi, 10 Octombrie 2023 10:10

 

La Parlament a fost depusă o propunere legislativă care prevede introducerea unui impozit mai mic pe proprietăţi pentru românii care donează sânge de cel puţin 3 ori pe an. Proiectul a fost depus la Senat, ca primă Cameră sesizată.

“Donarea de sânge se realizează atât în cadrul centrelor de transfuzie sanguină judeţene şi al municipiului Bucureşti, cât şi în cadrul unităţilor mobile aparţinând centrelor de recoltare de sânge, dotate corespunzător, care se deplasează în vederea recoltării de sânge de la potenţialii donatori”, se explică pe site-ul Bugetul.ro.

Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești, realizat în proporţie de 30%. Tronsonul 3 – 80% gata!

Marţi, 10 Octombrie 2023 10:08

 

Veşti bune! Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești este realizat în proporţie de 30%, după cum a anunţat DRDP Craiova. În plus, 80% din tronsonul 3 este gata, iar lucrările continuă.

“Procentul fizic al lucrărilor a depășit 30%.

În șantier se execută următoarele categorii de lucrări: terasamente, structuri, scurgeri și evacuare ape şi relocare utilități.

 

 

Aveți grijă la pierderile de apă!

Marţi, 10 Octombrie 2023 08:35

 

Pierderile de apă apărute pe rețelele interioare sunt suportate integral de către Utilizatori, întrucât facturarea se realizează în baza citirii indexului contorului de branșament, care este și punctul de delimitare dintre rețeaua publică și cea privată.

Verificarea, întreținerea și administrarea rețelelor interioare sunt atribuții care cad în sarcina utilizatorilor. Pentru a nu vă confrunta cu această situație neplăcută ce poate genera costuri serioase, recomandăm utilizatorilor să monitorizeze permanent rețelele de apă interioare, pentru a elimina riscurile generate de apariția unor eventuale pierderi de apă.

Pitești. Apă și canalizare în Colonia ACH

Luni, 09 Octombrie 2023 12:07

 

În colonia ACH au început, pe data de 2 octombrie 2023, și lucrările de introducere a rețelelor de apă și canalizare!

Alimentarea cu apă se va face pe 1 kilometru.

Se vor monta, de asemenea, stația de pompare a apelor uzate și conductele de refulare de 800 de metri, de canalizare gravitațională de 350 de metri și apometrele individuale.

Valoarea lucrărilor este de aproximativ 850000 de lei, iar termenul de finalizare nu va depăși 6 luni.

Ulterior, strada va fi asfaltată!

 

 

Argeșenii Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea extind proiectul prin care au intrat pe piața rezidențială din București

Luni, 09 Octombrie 2023 12:02

 

Oamenii de afaceri Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea, proprietarii complexului de creștere a porcilor Macro Suin, pregătesc extinderea cu circa 300 de apartamente a Macro Nord Residence, primul lor bloc cu locuințe de pe piața bucureșteană, aflat încă în construcție, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Acesta devine cel mai mare proiect imobiliar al investitorilor argeșeni.

Compania Macro SRL, împărțită de cei doi antreprenori, a început în 2021 construcția unui bloc cu 5 etaje și 54 de apartamente pe Șoseaua București – Târgoviște, nr. 38C, o investiție, calculată de Profit.ro, la circa 4,5 milioane de euro.

 

Selecția agenților economici pentru realizarea serviciilor aflate în administrarea SC Apă Canal 2000 SA Pitești

Duminică, 08 Octombrie 2023 07:10

 

Societatea Apă Canal 2000 SA Pitești este preocupată de furnizarea unor servicii de calitate și depune eforturi pentru îndeplinirea cu succes a obiectivelor propuse. Astfel, în vederea eficientizării activității și îmbunătățirii relațiilor cu clienții săi, serviciile de proiectare pentru branșamente apă, racorduri canalizare menajeră și separării de rețele aflate în administrarea societății și extinderea de rețele de alimentare cu apă și canalizare vor putea fi întocmite și de alți agenți economici, în acest sens fiind demarată procedura de selecție și agreere a agenților economici.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! PROCESUL DE AMPRENTARE DIGITAL CAD/CAM

Joi, 05 Octombrie 2023 11:05

Multitudinea de inovații tehnologice în medicina dentară poate ușura foarte mult munca unui medic dentist. Se caută digitalizare, eficiență, consum redus de materiale și timp.

Amprenta orală digitalizată este una din aceste noi tehnologii la care majoritatea medicilor înclină.

EFICIENȚA UTILIZĂRII AMPRENTEI DIGITALE ÎN STOMATOLOGIE:

• Eliminarea multor inconveniențe aferente amprentării clasice, este mult mai confortabilă, sigură și este realizată într-un timp mult mai scurt;

 

Încă un proiect cu finanțare nerambursabilă 100% la Pitești

Miercuri, 04 Octombrie 2023 11:00

 

# Vor fi montate 1139 de corpuri de iluminat cu LED

Încă un proiect primește finanțare prin AFM! 4.908.183,4 lei pentru ”Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public în Municipiului Pitești - etapa II”, cofinanțarea fiind 0!!! După evaluare, proiectul a primit finanțare pentru 1139 corpuri de iluminat. Instalarea corpurilor de iluminat și a sistemului de telegestiune generează economie de energie de minim 25%.

 

 

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ ARGEȘ - ANUNȚ IMPORTANT! Majorarea salariului minim brut pe țară!

Miercuri, 04 Octombrie 2023 08:18

 

# Respectarea termenului pentru transmiterea modificărilor privind majorarea salariului minim brut în aplicația Revisal

Reiterăm faptul că, în raport de dispozițiile art.1 din H.G. nr.900/28 septembrie 2023, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr.877/28 septembrie 2023, pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, de la 01 octombrie 2023, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, a fost stabilit în bani, fără a include indemnizații, sporuri şi alte adaosuri, la suma de 3.300 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore pe lună, reprezentând 19,960 lei/oră.

Rafinăria Arpechim Piteşti este neinteresantă pentru cumpărători! Preţul scade de la o licitaţie la alta

Marţi, 03 Octombrie 2023 07:02

 

În ultimele luni au fost organizate nu mai puţin de 6 licitaţii pentru vânzarea fostei platforme Arpechim din comuna Bradu, dar niciun cumpărător nu s-a arătat interesat, deşi preţul a scăzut de la o licitaţie la alta. Partea de petrochimie a fostei platforme Arpechim are o suprafață totală de 165 de hectare și mai multe clădiri. Şi totuşi nu prezintă interes.

Licitaţiile au avut loc, după cum urmează:

- 16 februarie a.c. prețul de pornire a fost de 244,8 milioane lei fără TVA.

- 16 martie a.c., prețul de pornire a scăzut la 232,6 milioane lei, exclusiv TVA.

 

 

În atenția consumatorilor Apă Canal

Luni, 02 Octombrie 2023 21:04

 

S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. aduce la cunoștință utilizatorilor, care sunt potențiali poluatori prin natura activităților desfășurate și implicit a apelor uzate evacuate în rețeaua de canalizare din aria de operare, că, în baza prevederilor Regulamentului consolidat și armonizat al serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare din aria de competență a unităților administrativ – teritoriale ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Argeș aprobat prin Hotărârea AGA ADIA nr. 36/31.08.2023, au obligația de a depune la GHIȘEUL UNIC din Pitești, b-dul. I.C. Brătianu, nr. 24A sau pe adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , solicitarea în vederea emiterii autorizației privind alimentarea cu apă și evacuarea apelor uzate în concordanță cu conținutul cadru postat pe site-ul societății www.apacanal2000.ro.

 

Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș - propuneri pentru măsurile anunțate de Guvernul României

Luni, 02 Octombrie 2023 12:43

Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș înaintează Guvernul României, în contextul pachetului de măsuri fiscal-bugetare anunțate, o serie de propuneri, pe care le consideră oportune si totodata echitabile.

„1. Pachetul de reforme avut în vedere pentru echillibrarea bugetului de stat și menținerea lui în limitele convenite cu instituțiile internaționale, trebuie să se realizeze prin efortul comun al sectorului bugetar și al mediului de afaceri.

 

 

Proiect uriaș, cu fonduri nerambursabile, pentru reabilitarea termică a Primăriei Pitești

Miercuri, 27 Septembrie 2023 08:41

 

# Lovitură financiară de aproape 9 milioane de lei!

# Asocierea câștigătoare este aceeași cu cea care reabilitează clădirea Consiliului Județean

# Unde se va muta, pentru doi ani, Primăria?

Imobilul în care funționează Primăria Pitești – clădire emblematică a orașului – se pregătește de renovare. După 90 de ani de când a fost construită, arată, încă, foarte bine. Timpurile însă s-au schimbat, cerințele sunt altele. Trebuie intervenit atât pe partea interioară (instalații termice, electrice, de climarizare) cât și pe cea exterioară (izolații).

 

Dacia – primul loc în topul celor mai mari exportatori din 2022!

Miercuri, 27 Septembrie 2023 08:39

 

În anul 2022, industria auto este în topul celor mai mari exportatori, urmată de energie. Potrivit Institutului Național de Statistică, Dacia e fruntaşă în clasament. Urmează Ford și Star Assembly.

Potrivit economedia.ro, în top se regăsesc Rompetrol Rafinare și OMV Petrom. Anul trecut, valoarea totală a exporturilor primelor zece companii a ajuns la 16,1 miliarde euro, având o pondere de 17,6% din totalul exporturilor. De asemenea, primele 20 de companii, au valoarea cumulată a exporturilor de 23,4 miliarde euro, adică 25,5% din total.

 

România are 1000 de km de autostradă şi drum expres! Autostrada Piteşti-Sibiu şi Drumul Expres Piteşti-Craiova nu sunt gata!

Miercuri, 27 Septembrie 2023 08:35

 

Joia trecută, România a ajuns să aibă 1000 de km de autostradă şi drum expres, după ce a fost inaugurată o bucăţică din Autostrada Transilvania. Pe noi argeşenii ne interesează că Autostrada Piteşti-Sibiu şi Drumul Expres Piteşti-Craiova sunt încă în lucru. Autostrada ar putea fi gata în 2027, dacă dă Dumnezeu, iar drumul expres - în 2024. Asta după unele voci optimiste.

“Mâine (joi, 21 septembrie 2023, n.r.) dăm în circulaţie cei 13 km din Autostrada Transilvaniei. E vorba de secţiunea Nuşfalău – Suplacu de Bacău. Se ajunge, într-un final, după 30 şi ceva de ani de la Revoluţie, să atingem în sfârşit borna de 1.000 km de autostradă şi drum expres.

Ministrul Transporturilor: “Perioada estivală 2024 să ne prindă în situaţia următoare – venind dinspre Piteşti de pe A1 să se poată merge până la Constanţa pe autostradă!”

Marţi, 26 Septembrie 2023 12:34

 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, are ceva speranţe pentru 2024. Poate tocmai pentru că e an electoral se vor alinia astrele astfel încât în vara viitoare să se poată circula dinspre Piteşti, pe A1, până la Constanţa, pe autostradă. O astfel de minune se va putea întâmpla numai dacă vor fi gata toate cele trei loturi de pe A0 Sud. Dar cum lucrările pe A0 Sud înregistrează întârzieri, rămâne de văzut cum se vor realiza proiectele lui Grindeanu.

“Nu vă mai luaţi după Pro Infrastructura, ăia sunt de la USR. (…) Termenele pentru două loturi dintre acestea, şi anume lotul 1, loturile făcute de compania turcă Alsim Alarko, 1 şi 2 sunt în această toamnă, până la sfârşitul anului.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! SĂPTĂMÂNA ZÂMBETELOR LA Dr. TEO

Luni, 25 Septembrie 2023 14:09

 

Clinica Dr TEO integrează toate specializările aferente stomatologiei: implantologie, chirurgie, pedodonție, endodonție microscopică, ortodonție, protetică, estetică dentară, precum și servicii conexe asociate: laborator digital de tehnică dentară și radiologie dentară (radiografii retroalveolare, radiografii panoramice, COMPUTER TOMOGRAF)

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon: 0736/407.404

 

Târgul Meșterilor Populari - Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului

Joi, 21 Septembrie 2023 06:55

 

Producătorii agricoli și meșterii populari sunt așteptați la Mioveni! În perioada 29 septembrie - 1 octombrie, Primăria orașului Mioveni, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni vor organiza cea de-a XIV-a ediție a evenimentului ”Târgul Meșterilor Populari - Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului”. Sunt invitați să participe doar comercianți înregistrați și producători agricoli atestați!

Sunt acceptate doar produsele care fac parte din următoarele categorii:

- fructe și legume,

- preparate din carne și lapte (pastramă, semipreparate afumate, brânză, caș, cașcaval, etc),

- dulceață, zacuscă, murături și alte alimente conservate,

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Sângerările gingivale în timpul periajului dentar

Joi, 21 Septembrie 2023 06:47

 

Gingiile sănătoase nu sângerează. Așadar, nu este normal să scuipi sânge în timpul periajului dentar sau al folosirii aței dentare. Sângerarea gingiilor în timpul periajului poate indica o afecțiune gingivală. Sângerarea gingivală poate fi cauzată de acumularea de placă bacteriană în jurul, pe și în spațiile dintre dinți. Dacă nu se îndepărtează (de obicei prin periaj), aceste bacterii îţi pot irita gingiile, ceea ce poate fi cauza pentru sângele pe care-l observi în timpul periajului dentar.

 

Campanie de colectare GRATUITĂ a deșeurilor voluminoase și DEEE la Pitești

Miercuri, 20 Septembrie 2023 22:11

 

Primăria Municipiului Pitești, prin Salubritate 2000 S.A., organizează, în luna septembrie, a treia campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase și DEEE, de anul acesta, pentru locuitorii municipiului Pitești.

Campania se derulează începând de joi, 28 septembrie, ora 12:00, până vineri, 29 septembrie, ora 13:00.

Piteștenii pot depozita deșeurile voluminoase, precum și deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în containerele special puse la dispoziție în următoarele puncte de colectare:

 

 

Pagina 11 din 77

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea