Centru de diagnostic şi tratament al hepatitei la Spitalul Județean Argeș

Luni, 27 Ianuarie 2020 12:20

# Proiectul este coordonat de prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel
În județul Argeș urmează să fie înființat un centru de diagnostic și tratament al hepatitei, în cadrul unui parteneriat încheiat între Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balş” și Spitalul Județean de Urgență Pitești. Proiectul va fi coordonat de managerul institutului, renumitul medic specialist în boli infecţioase, prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel. Argeșenii vor putea fi testați gratuit în vederea diagnosticării hepatitelor cu etiologie virală B, C şi D.

 

Sursa izbucnirii pestei porcine la Grupul de ferme Danbred din Slobozia va rămâne o enigmă

Luni, 20 Ianuarie 2020 15:30

# Din ancheta epidemiologică nu a rezultat cauza exactă a infectării porcilor # Patronii de la DanBred  au primit despăgubirile de 4, 5 milioane de euro pentru cei aproximativ 30.000 de porci uciși
Din ancheta epidemiologică, derulată de specialiștii Direcției Sanitar Veterinare Argeș, nu s-a putut stabili sursa concretă a apariției virusului pestei porcine africane în cele două ferme ale grupului DanBred din comuna argeșeană Slobozia. A rămas o enigmă totală modul în care a ajuns virusul în mijlocul fermei,  la trei dintre porci, în condițiile în care în exploatație existau măsuri de biosecuritate foarte bine puse la punct. Variantele posibile au fost multiple: de la un sabotaj economic și până la răspândirea virusului prin particule de praf.

Dosarul „Publitrans” - în pronunțare pe 30 ianuarie

Luni, 20 Ianuarie 2020 15:28

Se anunță vremuri grele pentru Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului. Dosarul Publitrans, în care acesta este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, se află în pronunțare, în primă instanță, la Tribunalul București. La sfârșitul lunii ianuarie, pe 30, acesta urmează să-și afle sentința.

 

Simona Brătulescu a început activitatea ca secretar de stat la Cancelaria Prim-Ministrului

Luni, 20 Ianuarie 2020 15:26

# Și-a dat demisia din CJ Argeș, din funcțiile de vicepreședinte și de consilier județean
Începând de luni, 20 ianuarie, Simona Brătulescu și-a început activitatea de secretar de stat la Cancelaria Prim-Ministrului. Odată cu preluarea noilor atribuții, aceasta și-a dat demsia din Consiliul Județean Argeș, din funcțiile de vicepreședinte și de consilier județean.

Protestul judecătorilor de la Tribunalul Argeș continuă până la sfârșitul lunii ianuarie

Luni, 20 Ianuarie 2020 15:15

Săptămâna trecută, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeș a dispus continuarea  unei forme de protest până la data de 31 ianuarie 2020. În acest sens, în cadrul instanței nu se vor mai înregistra şi repartiza în sistemul informatic acţiunile de sesizare a instanţei, precum şi dosarele înaintate în căile de atac, cu excepţia acţiunilor şi cauzelor cu caracter urgent. Redăm în cele ce urmează comunicat de presă emis de Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Tribunalului Argeș.

 

În februarie ar putea fi dat ordinul de începere al lucrărilor la Autostrada Pitești-Sibiu

Luni, 20 Ianuarie 2020 15:14

# Reîncep licitațiile și pentru Tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Piteşti

Autoritățile române ar putea emite în luna februarie autorizaţia de construire pentru prima secţiune a celui mai important proiect rutier al ţării, urmând ca în martie să fie dat și ordinul de începere a lucrărilor efective la Autostrada Sibiu – Pitești, au spus surse oficiale pentru ECONOMICA.NET. Și constructorul austriac Porr se așteaptă ca autorizația de construie să fie emisă luna viitoare.

Magistrații Curții de Apel Pitești au decis: aproape 60 de ani de închisoare!

Luni, 20 Ianuarie 2020 15:04

# Sentința,  în dosarul privind cea mai mare captură de heroină realizată în România
Pe rolul Curţii de Apel Piteşti s-a aflat, timp ce câțiva ani, dosarul privind cea mai mare captură de heroină realizată în România după 1990. În anul 2015, doi vâlceni şi doi turci au fost prinşi în flagrant în timp ce introduceau în România nu mai puţin de 310 de kilograme de heroină, cu o valoare de piaţă a drogurilor de aproximativ 40.000.000 de euro.

 

Acțiune de ecologizare, la Băbana

Luni, 20 Ianuarie 2020 14:51

# Primarul Bebe Ivan o ceartă pe ”colega” de la București, Gabriela Firea
Așa cum ne-a obișnuit, primarul din Băbana, Bebe Ivan, nu suportă mizeria, nu suportă să vadă aruncate deșeuri pe marginea drumului. Așa că a început, în forță, din acest punct de vedere, noul an.

A doua oară a fost cu noroc. Ion Mînzînă - câștigător în confruntarea cu Maria Dinu pentru șefia PSD Argeș

Luni, 20 Ianuarie 2020 14:42

# Noul președinte al PSD Argeș l-a numit pe Gentea „viitorul candidat la funcția de primar al Piteștiului”

Vicepreședintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, a fost ales, vineri, 17 ianuarie, președinte al PSD Argeș. Noua conducere a organizației județene este formată din Cristian Gentea - preşedinte executiv și secretar general - deputata Simona Bucura Oprescu. Din cele 224 de voturi exprimate de pesediștii argeșeni au fost valabile 222, două dintre ele fiind declarate nule.

 

Ionuț Moșteanu, deputat USR: „Nu plec după fente PNL așa cum nu am plecat după fentele PSD”

Luni, 20 Ianuarie 2020 14:41

Guvernul, condus de premierul Ludovic Orban, și-a asumat răspunderea pentru legea care prevede alegerea primarilor în două tururi, în detrimentul unei ordonanțe de urgență.  Mai multe voci politice acuză că, în acest fel, se va sacrifica alegerea primarilor în două tururi pentru forțarea alegerilor anticipate.

Are, are, dar nu știe că e mare! Împlinirea a 30 de ani de la reînființarea PNL, într-o tăcere suspectă

Luni, 20 Ianuarie 2020 14:40

1990, ianuarie 14. Reînfiinţarea, în Piteşti, a organizaţiei Argeş a Partidului Naţional Liberal, preşedinte dr. Victor Mărtoiu, precum şi a organizaţiei municipale a  acestui partid. Data coincide cu reînființarea partidului, atât la nivel național, cât și în județele țării.

 

La 6 ani și 3 luni de la izbucnirea incendiului, în depozitul Global Eco Center, de pe fosta platformă ARO, mai sunt 1.574 tone de deșeuri

Luni, 20 Ianuarie 2020 14:34

S-au împlinit 6 ani și trei luni de la izbucnirea incendiului la depozitul pentru deșeuri periculoase și nepericuloase al SC Global Eco Center SRL Iași, amplasat în incinta punctului de lucru de pe platforma fostei uzine ARO din municipiul Câmpulung. În acest moment, mai sunt depozitate o cantitate de 1574,64 tone deșeuri, se arată într-un informare făcută publică de ministrul Mediului.

Peste 25 de cereri de divorț pe cale administrativă, la Pitești

Luni, 20 Ianuarie 2020 13:45

Începând cu anul 2011, odată cu intrarea în vigoare a Noului Cod Civil, s-a  legiferat  posibilitatea ca desfacerea căsătoriei să se poată realiza şi la serviciul de Stare Civilă de pe raza administrativ - teritorială unde s-a încheiat căsătoria sau a ultimei locuinţe comune a soţilor. În decursul anului 2019, la Serviciul de Stare Civilă al Municipiului Piteşti a fost înregistrat un număr de 26 de cereri de divorţ pe cale administrativă.

 

În urmă cu 363 de ani, la Pitești se făcea ”cel mai bun din toate vinurile produse în Ţara Românească”

Luni, 20 Ianuarie 2020 13:41

# Acum, magazinul online de la Institutul Ștefănești vinde... nimic!

Informaţii interesante despre Piteştiul de acum câteva secole  s-au consemnat  în lucrările a numeroși călători străini, care au trecut, sau au poposit, pentru un timp, în acest oraş.

Examene fără emoții. Manageri prin concurs la Spitalul Județean Argeș și la cel din Leordeni

Luni, 20 Ianuarie 2020 13:28

Nu au fost surprize la concursurile de manager de la Spitalul Județean de Urgență Pitești și de la Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni.  Managerii interimari au fost singurii candidați înscriși la concurs obținând note de peste 9 la cele două probe ale concursului.

 

Doctoriță reangajată la Spitalul Județean, deși a fost trimisă în judecată în dosarul şpăgilor pentru adeverinţe medicale

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:48

# Procurorii o acuză pe doctoriță că „primea 50-100 lei pentru fiecare concediu medical fictiv eliberat”, în ciuda faptului că avea un salariu de peste 21.000 lei

Între 2017-2019, un mega dosar de corupție a zguduit din temelii Spitalul Județean de Urgență Pitești! În jur de 50 de inculpați, dintre care cinci medici argeșeni, mai mulți angajați din sistemul sanitar și peste 30 de pacienți ai Spitalului Județean, au fost trimiși

Promovabilitatea la proba teoretică a examenului auto, în scădere în Argeș

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:46

# Emil Angheloiu, șef Serviciu Permise de Conducere: „Actul de educare de către școlile de șoferi nu este dus la bun sfârșit”

În anul 2019, promovabilitatea la proba teoretică la examenul de obținere a permisului de conducere la nivelul județului Argeș este în continuă scădere. Nu același lucru putem spune și de procentul de promovare privind proba practică, care este în creștere față de 2018.

 

Primăria Pitești câștigă prima bătălie cu societatea Lea International

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:42

# Viceprimarul Sorin Apostoliceanu: „Sperăm că în continuare să se hotărască la fel pentru că dreptatea e de partea noastră”

Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză, în primă instanţă, Primăriei Piteşti şi a respins cererile de despăgubire în valoare de aproximativ 17 milioane de euro cerute de Lea International Impex Bucureşti, care trebuia să construiască o groapă ecologică de gunoi pe teritoriul municipiului.

Propunerea de instituire de arie protejată a „Pădurii Trivale” stă în răspunsul a trei instituții argeșene

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:40

Propunerea de instituire de arie protejată a „Pădurii Trivale” și pentru restul de suprafață privată, după ce Consiliul Local Pitești a aprobat deja o hotărâre pentru suprafața aflată în proprietatea statului , stă în răspunsul a trei instituții argeșene – Instituția Prefectului, Oficiul de Cadastru și Direcția Silvică. Mai exact, municipalitatea a depus solicitări către toate cele trei instituții enumerate mai sus pentru a afla un răspuns complet privind suprafața pădurilor private care sunt în pădurea Trivale.

 

Emanuel Soare, despre retragerea din concursul de la Primăria Albeștii de Muscel: „Am zis să nu las loc de reinterpretare”

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:38

Emanuel Soare, candidatul susţinut de PNL Argeş pentru funcţia de prefect al Argeşului, trebuia să susţină luni, 13 ianuarie,la Primăria Albeștii de Muscel, un concurs pentru a deveni funcţionar public. Acesta candida pentru postul de inspector, clasa I, gradul profesional principal la Compartimentul de Dezvoltare Locală. În cele din urmă, cu câteva zile înainte de proba scrisă a concursului, Soare și-a retras dosarul de participare după ce au apărut mai multe discuții în spațiul public argeșean că nu ar fi îndeplinit condițiile de studiu.

Subprefectul Adrian Bughiu despre viitorul prefect: „Îl aștept ca pe pâinea caldă”

Luni, 13 Ianuarie 2020 22:35

Subprefectul Adrin Bughiu îl așteaptă cu brațele deschise pe noul prefect al județului Argeș. Deşi nu a fost numit încă, propunerea PNL Argeş pentru această funcție este prorectorul Universităţii din Piteşti, Emanuel Soare. Bughiu a declarat că va colabora bine cu viitorul prefect, mai ales că diferenţa de vârstă dintre cei doi este una mică. Susţinut de ALDE, Bughiu îşi păstrează postul pe timpul guvernării PNL graţie înţelegerii dintre cele două partide la nivel naţional.

 

Pagina 321 din 504

«ÎnceputAnterior321322323324325326327328329330UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea