Judecătoria Pitești a dispus începererea judecății cauzei în dosarul afaceristului Nicolae Ivănescu

Luni, 11 Noiembrie 2019 15:40

Omul de afaceri Nicolae Ivănescu a fost trimis în judecată, în iunie 2019, pentru ucidere din culpă. Recent, Judecătoria Pitești a dispus începerea judecății cauzei. Hotărârea nu este definitivă, ea fiind atacată de inculpat. Contestația se judecă pe 21 noiembrie, la Tribunalul Argeș.

 

Primarul de la Dârmănești i-a rugat pe oameni să voteze cu… Dăncilă

Luni, 11 Noiembrie 2019 15:38

# Edilul a fost reclamat la poliție de cei de la USR

Săptămâna trecută, Emilian Cioran – primarul comunei Dârmănești a împărțit în comuna pe care o gospodărește afișe în care îi roagă pe cetățeni să iasă la vot. Oamenii sunt chiar rugați, respectuos, să o voteze pe… Dăncilă! Edilul a fost reclamat la poliție. Reprezentanții IPJ Argeș au declarat că au fost începute verificările după sesizare.

Un trai mai bun pentru o bunică și cei doi nepoți. Echipa ”Visuri la cheie” a finalizat proiectul din Călinești

Luni, 11 Noiembrie 2019 15:23

La Călinești, celebra echipă ”Visuri la cheie” a fost prezentă, pentru a doua dată, finalizând, recent, un alt proiect de vis. Totul a fost, ca de obicei, peste așteptări. Cazul va fi prezentat, în curând, la un post de televiziune.
Doi copii din Argeș și-au pierdut mama în mod violent. Tatăl a fost proaspăt condamnat la ani grei de temniță. Micuții i-au cerut bunicii să îi ducă înapoi în casa părintească.

 

Continuă războiul pentru groapa de gunoi! Societatea Lea International cere Primăriei Pitești peste 78 de milioane de lei

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:41

# În schimb, experții contabili spun că profitul pe care trebuia să îl obțină firma, pe parcursul a 11 ani, este de peste 100 de milioane de lei # O groapă ecologică care trebuia realizată la Pitești în anul 2000 ar putea aduce colapsul Primăriei # Cornel Ionică: „Situația noastră este total nefavorabilă” # Sorin Apostoliceanu: „Sunt șanse 50-50  să pierdem sau să câștigăm”. Pe rolul Tribunalului București se judecă din anul 2014 un proces între Consiliul Local al municipiului Pitești și firma bucureșteană Lea International Impex SRL.

Vicepreședintele Mînzînă și doctorul Enache, înlocuitorii lui Manu în ședințele CJ Argeș

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:39

Au fost stabiliți înlocuitorii președintelui Dan Manu, în Consiliul Județean Argeș.  A fost numit atât un vicepreședinte, cât și un consilier județean. Este vorba despre  persoanele care să preia atribuțiile de conducere a ședințelor CJ în cazul absenței președintelui.
Și nu a fost deloc ușor. A trebuit să treacă două ședințe,  pe parcursul lunilor septembrie și octombrie, ca aceștia să fie desemnați.

 

Investiții importante în comuna Corbi

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:35

# Canalizarea în satele Corbi și Jgheaburi, în grafic # Sală de sport nouă, lângă școală, finanțată prin CNI

Ultimii ani au însemnat, pentru locuitorii comunei Corbi, 12 km de drumuri asfaltate, în toate satele comunei, peste 25 de km de drumuri agricole, reabilitarea tuturor drumurilor prin pietruire, renovarea și dotarea unor Cămine Culturale, terenuri de sport în trei sate ale comunei, continuarea investiției de amploare privind alimentarea cu apă, peste 600 de branșamente realizate, construirea de noi poduri și podețe și lista continuă.

Liberalii și pesediștii argeșeni sfidează democrația în Consiliul Județean Argeș

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:29

# O recunosc chiar membrii celor două partide în timp ce se acuză reciproc

În 2019, atât liberalii cât și pesediștii au apelat fiecare la neparticiparea la vot la cel puțin unul dintre proiectele de hotărâre supuse spre dezbatere și aprobare  în Consiliul Județean Argeș. În aprilie 2019, consilierii județeni PNL, în frunte cu președintele Adrian Miuțescu, au părăsit sala de ședințe a CJ Argeș în timpul votului pentru adoptarea bugetului județean.

 

Consilierii județeni PNL au votat un proiect de hotărâre din... neatenție

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:25

Interesul consilierilor județeni argeșeni față de proiectele de hotărâre, pe care le votează în ședințele de Consiliu Județean, este de cele mai multe ori inexistent. Majoritatea consilierilor, fie că vorbim de PSD, PNL sau alte partide politice, vin doar ca să facă prezența și ridică automat mânuța, ca roboței, atunci când trebuie să voteze.

Cătălin Gherzan, președinte ALDE Pitești: „A crescut numărul copiilor care practică rugby”

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:24

Clubul FC Argeș a hotărât să nu mai bugeteze echipa de rugby, din cauza lipsei de copii interesați de acest sport.  Cătălin Gherzan - președintele ALDE Pitești - și consilierii locali ai acestei organizații au atras atenția de mai multe ori asupra situației clubului de rugby. Aceștia susțin că în acest moment numărul elevilor care practică acest sport s-a dublat.

 

Societatea DanBred a rămas cu o singură fermă neafectată de virusul pestei porcine

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:21

# Aproape 30.000 de porci au fost sau urmează să fie uciși la Slobozia
Două dintre cele trei exploatații comerciale care aparțin societății DanBred Argeș au fost afectate de virusul pestei porcine. Inevitabilul s-a produs, iar virusul s-a răspândit și în cea de-a doua fermă, aflată în apropierea celei infectate. Nu se terminase bine acțiunea de îngropare a celor peste 20.000 de porci din prima exploatație, că acum s-a trecut la îngoparea și a celor circa 9.000 de animale din a doua fermă din Slobozia.

S-a făcut totul public. Cererile de supraveghere tehnică solicitate de DNA Pitești, în perioada 2014-2018

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:19

În luna octombrie a fost publicat pe site-ul Inspecției Judiciare raportul privind „Respectarea principiilor generale care guvernează activitatea Autorităţii Judecătoreşti în cauzele de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie vizând magistraţi sau în legătură cu acestea”. În acest raport, care se întinde pe 254 de pagini, se face referire și la măsurile de supraveghere tehnică, din perioada 1 ianuarie 2014 – 30 iulie 2018, cerute de DNA și aprobate de către instanțele judecătorești.

 

Unii se uită, alții… muncesc! Gheorghe Stancu, primar Bascov: „Anul acesta modernizăm 20 de km de drumuri”

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:14

Față de alte localități în care nu există, încă, ultilitățile curente, la Bascov, ștacheta este foarte sus. Localitatea, devenită un satelit al Piteștiului, beneficiază de modernizări din ce în ce mai pretențioase.
Se lucrează, chiar în aceste zile, la asfaltarea drumurilor din satele Glâmboc Deal, Glâmboc Vale și Rogojina, termenul de finalizare fiind 6 luni.

Bârla: 28 milioane lei pentru modernizarea drumurilor locale

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:12

Gospodarul își face vare sanie și iarna car. Ca să fim mai conciși, primarul își face planuri din  timp și, iată, multe se împlinesc.

Gheorghe Voicu, primar, Bârla: ”Am pus mare accent pe proiectele de infrastructură, așa cum era și normal: apă, asfalt,  extinderea rețelei de gaz, cămin cultural, terenuri de sport, precum și pe sănătatea și siguranța cetățeanului. 

 

Rețea de gaze pe toată întinderea comunei Popești

Luni, 04 Noiembrie 2019 14:59

În luna octombrie, conducerea Primăriei Popești a obținut aprobarea finanțării proiectului de înființare a rețelei de gaze în localitate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI) al Guvernului.

103 ani de la bombardarea Piteștiului de către aviația germană

Luni, 04 Noiembrie 2019 14:50

# Documente referitoare la evenimentul din timpul Primului Război Mondial

Se împlinesc, zilele acestea, 103 ani de când orașul de reședință al județului intra, nepregătit, în focul bombardierelor germane. Proaspăt intrată în război, de partea Antantei, după doi ani de neutralitate, spre sfârșitul anului 2016, România intră în vizorul austro-ungarilor și al nemților. Armata română va suferi în toamna anului 1916 o serie de înfrângeri zdrobitoare, ceea ce va forța autoritățile statului să se refugieze în Moldova, permițând inamicului să ocupe două treimi din teritoriul național, inclusiv capitala București.

 

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș a premiat excelența în afaceri

Luni, 04 Noiembrie 2019 14:45

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș a premiat joi, 31 octombrie excelența mediului economic argeșean, în cadrul celei de-a XXIV-a ediții a Galei "Topul Firmelor". Un eveniment de tradiție, desfășurat la cele mai înalte standarde! Evenimentul dedicat oamenilor de afaceri din Argeș s-a desfășurat la Complexul Star Plaza din Bascov. ”Topul firmelor din Argeș”, cel mai important eveniment de business al anului, a fost prezentat de George Caval, președinte CCIA Argeș, împreună cu realizatoarea TV Cristina Munteanu, directorul Antena 3 Pitești.

Florăreasa Olga și-a recunoscut vinovăția în dosarul de trafic de influență

Luni, 28 Octombrie 2019 21:06

Se complică situația unui dosar celebru. Olga Panaete, cunoscuta  florăreasă din Piteşti, a fost trimisă în judecată, pentru trafic de influență. Dosarul a fost înregistrat pe 21 decembrie 2018, la Tribunalul Argeș. Olga Panaete este acuzată că ar fi cerut şi primit bani pentru presupuse intervenţii pe lângă funcţionari publici în vederea obţinerii permisului de conducere sau pentru obţinerea unui post în instituţii publice. Din dosarul acesteia, au mai picat, pe interceptări, printre alții, și Florin Tecău, fostul președinte (PSD) al Consiliului Județean Argeș, Pe numele lui Tecău, dosarul a fost disjuns fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă. Recent, florăreasa Olga și-a recunoscut vina, alături de un elev al școlii de șoferi, căruia trebuia să îi intermedieze reușita.

 

Primarul Ion Dumitru, despre condamnarea definitivă a lui Florin Paraschivescu: „Acolo îi este locul… Mi-am salvat onoarea copiilor mei”

Luni, 28 Octombrie 2019 21:02

# Decizie finală în dosarul „Șantaj la Atac de Argeș”
Florin Paraschivescu (foto dreapta), fostul patron al săptămânalului „Atac de Argeş”, a fost condamnat de Curtea de Apel Pitești, pe 22 octombrie, la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru şantaj.  În această cauză, Paraschivescu a ajuns să fie cercetat după ce primarul de la Albota, Ion Dumitru, l-a denunţat, nemaisuportând presiunile şi atacurile din ziar la adresa sa și a familiei sale.

S-a solicitat intrarea în faliment a societății Turism Muntenia SA

Luni, 28 Octombrie 2019 20:58

Administratorii judiciari ai firmei Turism Muntenia au propus un raport de intrare în faliment. Urmează ca Tribunalul Specializat Argeș să se pronunțe pe 31 octombrie asupra solicitării.  Decizia intrării în faliment a fost luată la aproape 7 luni distanță de la vânzarea Hotelului „Muntenia”, principalul bun al societății debitoare. Reamintim că la sfârșitul lunii ianuarie 2019, omul de afaceri Dragoș Diaconescu, patronul

 

Încadrare juridică mai aspră în dosarul „Global Eco Center”

Luni, 28 Octombrie 2019 20:54

Judecătoria Curtea de Argeș a admis schimbarea încadrării juridice în dosarul în care sunt cercetați Vasile Tofan și firma sa, Global Eco Center. Infracțiunea simplă de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţii de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, prevăzută de art. 63 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 211/2011, devine infracțiune continuă. La ultimul termen de judecată a fost depus în cauză și mult așteptatul raport de expertiză contabilă. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 10 decembrie.

Inculpații au fost trimiși în judecată în urmă cu 10 ani. Dosarul hackerilor din Vâlcea a ajuns la Tribunalul Argeș

Luni, 28 Octombrie 2019 20:52

Pe rolul Tribunalului Argeș se  judecă un dosar, care are ca obiect „fraudă informatică - rejudecare - soluționare latură civilă”, în care sunt implicați 22 de inculpați și peste 100 de părți civile. Hackerii au fost trimiși în judecată în urmă cu 10 ani, mai exact în 2009. Erau acuzați că ar fi comis, în principal, fraude informatice în SUA. Trimiteau email-uri de tip phising care păreau a fi de la mai multe instituții americane. Când victimele accesau email-ul, atunci se instala automat un malware care fura toate datele din calculatoarele acestora.

 

Pagina 320 din 498

«ÎnceputAnterior311312313314315316317318319320UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea