Opt miliarde din suma cheltuită pe drumul păgubos Brădetu-Poienile Vâlsanului se întorc la CJ Argeș

Luni, 09 Martie 2015 23:26

# Tribunalul Argeş a obligat S.C. Euroconstruct Trading şi Soares Da Costa  să despăgubească C.J. cu  peste 800 de mii de lei
Soarta măreţului  proiect  “Modernizarea DJ 703I: Muşăteşti (DN 73C) - Brăduleţ - Brădetu - Poienile Vâlsanului, în vederea îmbunătăţirii şi dezvoltării infrastructurii de turism”, ce pornise la drum cu fonduri europene, n-a fost una tocmai fericită. Au recunoscut-o, anul trecut, oficialii CJ  Argeş,  după ce proiectul a fost reziliat printr-o decizie luată în şedinţă de consiliu judeţean,  ca urmare a  evaluării riscurilor de nerealizare a obiectivului. Argeşul trebuie, acum, să returneze sumele primite de la UE care totalizează 4 milioane de lei, sumă din care o parte s-a dus către lucrări fără finalitate.

 

CNCD vs. Municipiul Piteşti. Război în instanţă pe sumele din contractul de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar

Luni, 09 Martie 2015 23:23

Intrată în colaps după izbucnirea scandalului privind  transportul public local de călători, CNCD nu scapă de presiunea municipalităţii nici în procedura insolvenţei. Municipiul Piteşti şi  Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Piteşti  s-au înscris în tabelul creanţelor debitoarei cu sume pe care administratorul special al CNCD le consideră nereale. Dealtfel, societatea comercială condusă până  mai de curând de Constantin Scarlat - arestat  împreună cu primarul Tudor Pendiuc în dosarul amintit, a făcut contestaţie şi împotriva altor creanţelor revendicate de cei către care firma avea datorii la intrarea în procedura insolvenţei (ianuarie 2015).

Ce politicieni importanţi ai Argeşului au fost unşi, de-a lungul anilor, ca deputaţi eparhiali

Luni, 09 Martie 2015 23:19

#  Î.P.S. Calinic a sărit în apărarea “deputatului” Constantin Nicolescu
“Stăm cu porţile şi inimile deschise pentru toţi şi pentru toate iniţiativele religioase, administrative, culturale, edilitare!”, spunea, la constituirea Adunării Eparhiale pentru mandatul 2014-2018, preşedintele Adunării, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic. Numai o parte dintre cei care deliberează în Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului sunt clerici. În jur de 70% sunt mireni, îndeosebi politicieni. Fostul preşedinte al CJ Argeş - Constantin Nicolescu,  primarul suspendat al Piteştiului - Tudor Pendiuc, deputatul Mircea Drăghici, preşedintele CJ Argeş - Florin Tecău, ministrul

 

Ediţia a doua a Festivalului de Teatru Mioveni a adus în oraş mai marii actori ai teatrului românesc

Luni, 09 Martie 2015 22:54

Centrul Cultural Mioveni a organizat, în perioada 1 – 8 martie, cel mai mare festival de teatru din Argeș, denumit acum „Festivalul de Teatru Mioveni”, aflat la cea de-a doua ediție. În cadrul acestui festival au fost puse în scenă opt piese de teatru cu actori consacrați, unii dintre ei aflați pentru a doua oară pe scena de la Mioveni. Evenimentul s-a desfășurat în Sala de Spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor ,,Dacia” Mioveni, dar şi în sala de spectacole a Centrului Cultural Educativ.

Romii din Costești implicați în afacerea ”Șanțul” contra-atacă la baionetă

Luni, 09 Martie 2015 22:27

# Aceștia au venit la redacția ziarului ”înarmați” cu contracte și facturi semnate, în original, de oficialii primăriilor Recea și Băbana, cu care se judecă
Săptămânalul nostru a relatat, în serial, ”isprăvile” ajunse în instanță ce au ca autori firmele romilor din Costești, pe de o parte, și câteva primării, unde firmele cu pricina au efectuat lucrări, pe de altă parte. Afacerea ”Șanțul” este deja celebră și, iată, naște controverse și pasiuni. La sediul ziarului au venit, pentru un drept la replică, trei patroni de firme, toți, Doamne (și toate trei) implicați și implicate (firmele) în conflictele despre care am tot scris.

 

Fostul sediu al Parchetului din Curtea de Argeş, închiriat la preţ de garsonieră

Luni, 09 Martie 2015 22:18

# Tun imobiliar dat de organizaţia PSD Curtea de Argeş # ”PSD Curtea de Argeș, precum cucul, a găsit locul gol și a zis să-și facă cuib în fostul sediu al Parchetului”, ne-a explicat Sandu Nichita, copreședintele PNL Curtea de Argeș.

În vreme ce Serviciul Social a fost mutat pe la periferia oraşului, pe lângă un bloc de nefamilişti, sociali- democraţii din Curtea de Argeş şi-au închiriat un spaţiu cât pentru toată organizaţia judeţeană. Mai exact, după ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş şi-a mutat sediul, clădirea care a găzduit mai bine de 20 de ani această instituţie a reintrat în patrimoniul public al Municipiului Curtea de Argeş. 

Prof. Univ. Dr. Ionel Didea, rectorul Universității: ”Un oraș puternic, pentru a avea o comunitate puternică, are nevoie de o universitate puternică!”

Luni, 09 Martie 2015 22:09

# Realizări, dar și planuri de viitor îndrăznețe la Universitatea Pitești # În urma unui mega-proiect cu finanțare europeană, studenții vor beneficia de șase laboratoare noi, printre care și unul de automobile inteligente

Rectorul Universităţii de Stat din Piteşti, Ionel Didea, a făcut, săptămâna trecută, un bilanț provizoriu al celor primi trei ani de mandat la conducerea instituției. Proiecte finalizate dar, mai ales, proiecte mari, demarate, care încep să se vadă. Unele dintre ele sunt în derulare şi au un termen mai lung de finalizare, iar altele de abia încep anul acesta. Proiectul de care rectorul Ionel Didea este cel mai mândru, este cel care se adresează cu precădere

 

Cătălin Bulf şterge pe jos cu primarul interimar Cornel Ionică

Luni, 09 Martie 2015 22:05

Cătălin Bulf, preşedintele Partidului Mişcarea Populară Argeş, l-a atacat dur, la ultima conferinţă de presă a partidului, pe primarul interimar al Piteştiului, Cornel Ionică.
“Ionică nu numai că e turnător, e şi mincinos. A ascuns un cont deschis în 2010 până în 2014”, a spus Cătălin Bulf. Din declaraţiile de avere, depuse de Ionică, rezultă că acesta nu a declarat un cont deschis la BRD în anul 2010. Ionică şi-a amintit de acest cont în anul 2014, după ce Agenţia Naţională de Integritate l-a atenţionat pe primarul interimar al Piteştiului că ar avea ceva nereguli în declaraţiile de avere.

Orchestra PSD a Consiliului Județean Argeș a cântat impecabil

Luni, 02 Martie 2015 23:32

#  Dorin Mărășoiu este noul vicepreședinte al C.J. # Constantin Polexe rămâne vicepreședinte, cu sprijinul larg al colegilor din PSD, în detrimentul lui Cornel Lazăr

It ain't over until the fat lady sings – sau, în traducere liberă, va fi gata când spunem noi, PSD-iștii, că e gata. În cazul de față, ”the fat lady” este chiar PSD Argeș, organizație atât de grasă încât chiar cântă bine, deși am văzut și grași care nu au treabă cu muzica, dar asta e chiar treaba lor. Una peste

 

Uite că se mai întâmplă! Viceprimarul comunei Godeni a câștigat, definitiv și irevocabil, procesul cu ANI

Luni, 02 Martie 2015 23:24

Viceprimarul comunei Godeni, Laurențiu Cristian Soare, este fiul consilierului județean Leonard Soare. Acum numai cîteva zile, tânărul viceprimar a obținut victoria finală în litigiul cu Agenția Națională de Integritate. Astfel, Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut hotărârea Curții de Apel Pitești, hotărâre ce anula, în anul 2013, Raportul de evaluare prin care instituția amintită constata incompatibilitatea alesului local.

Dorele, fă-te că lucrezi! OMV poluează. Autorităţile amendează. OMV poluează

Luni, 02 Martie 2015 23:13

# Amenzi neconvingătoare pentru OMV Petrom, care preferă să dea banii pe amenzi, nu pe remedierea problemelor din reţea # Prefectul Mihai Oprescu: “Până nu va fi îndepărtată cauza, poluări se vor tot produce”
Două avarii la conductele OMV Petrom, produse la trei zile distanţă una de altă, au afectat, săptămâna trecută, 17 Kilometri din cursul răului Cotmeana. Operatorul a fost amendat şi cam atât, deocamdată,  motiv pentru care poate sta liniştit până la următoarea poluare, să-i spunem tot accidentală,

 

Anul Nou Chinezesc a fost sărbătorit la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 02 Martie 2015 22:54

Cu ocazia Noului An Chinezesc, Asociația CHINARO și Ambasada Republicii Populare Chineze la București, cu sprijinul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș și al autorităților publice locale, au organizat, în perioada 23-28 februarie, în holul bibliotecii, expoziția „Memoria Republicii Populare Chineze. Artă, cultură și istorie la superlativ”.
La deschiderea expoziției, care a avut loc miercuri, 25 februarie, de la ora 16.00, au fost prezenți noul ambasador al Republicii Populare Chineze la

Se aude zornăit de cătușe? Firmele romilor din Costești, reclamate la DIICOT

Luni, 02 Martie 2015 22:34

Peripețiile prin care trec firmele romilor din Costești, în încercarea lor de a pune mâna pe banii primăriilor din sudul județului, sunt deja binecunoscute. Săptămânalul Atitudine în Argeș a relatat, pe larg, cu privire la circuitul de manual prin care creanțele pe care aceștia pretind că le au, după ce sunt șterse definitiv prin decizii ale instanțelor, sunt cesionate altor firme, prietene, chiar rude. Și, imediat, circuitul se reia, cu aceeași intensitate. Și, probabil, cu aceiași sfătuitori, parte a unui grup destul de bine organizat.

 

Primarul comunei Corbi continuă procesul de modernizare a localităţii

Luni, 02 Martie 2015 22:31

# Chiar şi cu bugetul local ştirbit considerabil, Virgil Baciu nu se dă bătut # Bugetul este mai mic cu 8 miliarde lei vechi faţă de cel din 2014

Noua formulă de calcul a bugetului, aplicată anul acesta, a făcut ca peste 60 de primării, din cele 102 câte sunt în Argeş, să primească mai puţini bani de la bugetul central, din sumele de echilibrare, faţă de anii precedenţi.
Un caz concludent în acest sens este comuna Corbi, care a suferit o scădere bruscă a bugetului local, acesta fiind redus, după noua formulă de calcul, cu 8 miliarde lei vechi.

Co-inculpații din dosarul lui Frătică și Pănescu, evaziune de zeci de milioane de euro

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

# În aceeași cauză și cauze conexe sunt cercetați fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, și fostul șef de cabinet al acestuia, Codruț Marta.

Săptămânalul Atitudine în Argeș a relatat, de-a lungul timpului, pe larg, cu privire la apariția, în urmă cu câțiva ani, în Argeș, a unei rețele specializate cu caracter infracțional. Încă din 2011, firmele din circuitul evazionist a cărui grupare încearcă acum procurorii să o destructureze, ”marcau” găuri semnificative la bugetele locale, prin neplata impozitelor și taxelor. Este suficient să amintim că, la jumătatea lui 2011, numai două dintre firmele cu

 

Liviu Năstase, primarul comunei Căteasca: ”Tot ce am făcut a fost legal, dar şi moral. Toate investiţiile au fost făcute cât se poate de transparent, în ciuda tuturor comentariilor”

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

Comuna Căteasca a cunoscut, în ultima perioadă, o dezvoltare continuă. Este comuna cu doar doi asistaţi sociali, unde aproape că nu există şomeri. Acest lucru s-a datorat în primul rând capacității de înţelegere a celor din administraţia locală, care au realizat că, dacă nu dezvoltă o infrastructură modernă şi nu creează facilităţi investitorilor, drumul comunei către prosperitate este din ce în ce mai anevoios. Liviu Năstase, primarul care, în urma

Magnatul Nicolae Ivănescu, încolțit în instanță de creditorii firmei sale

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

#  Bergerat Monnyeur dar și Marian Paraschiv sar la gâtul lui Ivănescu: “Nicolae Ivănescu se pretinde a fi creditor păgubit, dar în acelaşi timp are şi calitatea de asociat şi reprezentant al Silva Grup, cu acces la ştampila societăţii”
La sfârşitul anului trecut, Curtea de Apel Piteşti s-a pronunţat asupra recursului declarat de Bergerat Monnyeur împotriva deciziei 380 din martie 2014, casând sentinţa şi trimiţând dosarul spre rejudecare.  Reluarea, începând cu 2015, a războiului pentru patrimoniul Silva Grup se face cu noi acuzaţii formulate de cel mai mare creditor al firmei lui Ivănescu dar şi cu  note semnate de însuşi  controversatul om de afaceri.

 

Barajul Vidraru, în presa vremii şi-n amintirile martorilor săi activi

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

# Se spune că Barajul Vidraru a fost construit ca un moft al lui Gh. Gheorghiu Dej,  deşi mulţi recunosc că era absolută nevoie de el # Cea mai spectaculoasă construcţie ridicată în Argeş, ar putea rămâne pentru noi de singura  de acest fel

Ar mai fi posibilă, astăzi, o construcţie precum cea de la Vidraru? Mulţi spun că nu! La nivelul anului 1966, amenajarea Vidraru a costat 1,47 miliarde lei, iar investiţia a fost amortizată în 28 de ani. O lucrare similară ar costa azi aproape 500 de milioane de euro. Şi chiar dacă s-ar găsi o alocare la nivelul

Constantin Polexe, vicepreședinte C.J. Argeș: ”Îl aştept pe domnul Miuţescu faţă-n faţă, la o confruntare directă, dacă are curaj!”

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

# Se ascut armele în PNL Argeș. Războiul  dintre Miuţescu şi  Polexe n-a trecut de nivelul declaraţiilor de presă.

După ce, săptămâna trecută,  ex-deputatul Adrian Miuțescu a sărit la gâtul fostului său coleg Constantin Polexe, anunţând  răspicat  că  ”domnul Coco Polexe nu mai are ce căuta în PNL!”, cu menţiunea  că “ar trebui să-i fi e rușine de PNL, nu frică de PNL", vicepreședintele Consiliului Județean Argeș îi dă vocalului liberal o replică, prin intermediul săptămânalului Atitudine în Argeş: “Îmi pare rău de domnul Miuţescu. Dacă dumnealui încă mai visează cu ochii

 

Iani Popa, Mama Omida al PNL Argeş

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

#  Ion Popa a reuşit să se ”afirme” şi în Senatul Românei, ca lider de grup al senatorilor liberali, adunând unanimitate de voturi... după ce a candidat singur
După ce s-a mișcat fără pic de  talent în fruntea organizaţiei Partidului Naţional Liberal Argeş, judeţ cu rădăcini liberale, unde PNL-ul trebuia să domine activitatea politică, şi după eşecurile electorale suferite în ultima perioadă, atât nominale cât şi la nivel de partid, preşedintele liberalilor argeşeni,  Ion

Romii din Costești primesc o nouă lovitură

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

# Afacerea ”Șanțul”... se duce de râpă # Judecătoria Pitești a suspendat executarea silită a Primăriei Recea

Romii din Costești, angrenați în deja celebra afacere ”șanțul”, afacere plecată de la Consiliul Județean Argeș, așa cum am scris și anterior, au dat dovadă de un tupeu demn de Cartea Recordurilor. Recent, Primăria Băbana s-a ”trezit” cu conturile blocate printr-o acțiune ce a beneficiat și de sprijinul nemijlocit al unui executor judecătoresc, pe numele său Vârgă Ioan. Începutul de an a venit cu surprize și la Recea, printr-o acțiune copiată aproape la indigo după ”afacerea Băbana”; de data aceasta, executorul judecătoresc ce a ”sărit” în sprijinul oamenilor de afaceri se numește Constantin Moromete.

 

Pagina 427 din 497

«ÎnceputAnterior421422423424425426427428429430UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea