Cheltuielile de dezvoltare ale Piteştiului n-au ajuns nici măcar la jumătatea nivelului programat pentru acest an

Luni, 29 Octombrie 2012 23:59

# Cine e vinovat de nerealizarea investiţiilor promise de municipalitate? # Promisiuni de campanie electorală expirate. Pe linie de dezvoltare, investiţiile care ar fi trebuit realizate  în Piteşti până la 30 septembrie 2012 au fost finalizate doar în proporţie 55,83% . Dacă ne raportăm la întregul an însă, situaţia este si mai îngrijorătoare. Din lipsă de timp si de strategie, nu prea sunt șanse ca până la sfârşitul lui 2012 să se mai schimbe radical lucrurile. Până una-alta, s-a spulberat şi iluzia că cele peste 100 de locuinţe sociale promise de autorităţile locale în tronsonul A din blocul G1-Războieni s-ar fi putut transforma, anul acesta, în realitate

 

Scandal în PSD pe candidatura lui Cătălin Rădulescu

Luni, 29 Octombrie 2012 23:59

# Tudor Pendiuc îl susţine pe Cătălin Rădulescu pentru a candida la funcţia de deputat. Constantin Nicolescu se pare că nu este de acord cu această candidatură. Cătălin Rădulescu, posibil candidat din partea USL pentru un scaun de deputat, este motiv de scandal în sânul organizaţiei PSD. Deşi cu puţin timp în urmă, Constantin Nicolescu anunţa la o conferinţă de presă la USL, că decizia candidaturii pentru colegiul Piteşti Sud este în mâna şi curtea primarului Tudor Pendiuc, la acest moment se pare că nu este de acord cu decizia luată.

Domeniul Public al Piteştiului rămâne fără o stradă şi fără scările de la stadion

Luni, 29 Octombrie 2012 23:59

# Municipalitatea nu a atacat cu recurs hotărârea Judecătoriei. De ce?... Ca să nu rămână fără terenul revendicat în instanţă de cel care a şi câştigat procesul, municipalitatea va trebui să negocieze cu proprietarul pentru achiziţionarea terenului, sau pentru un eventual schimb, astfel încât scările care coboară spre cartierul Banat şi spaţiul din imediata vecinătate a Stadionului (care funcţionează ca parcare pentru tiruri şi ca spaţiu de manevre pentru şcolile de şoferi) să-şi poată păstra destinaţia pe care încă o mai au.

 

Reţeaua de alimentare cu apă şi de canalizare trece de la SC Apă Canal 2000 în domeniul public al Municipiului Piteşti

Luni, 29 Octombrie 2012 23:57

# Preluare, fără plată, la domeniul public. # Concurs la Apă Canal pentru administratori independenți. # Începutul sfârșitului în relația Mujea-Pendiuc? Luna aceasta, după două şedinţe de consiliu local, una ordinară şi una extraordinară, municipalitatea a preluat bunurile rezultate din investiţiile efectuate de S.C. Apă Canal 2000 SA în cadrul Măsurii Ex – ISPA  „Reabilitarea staţiei de epurare a apelor uzate, a sistemului de canalizare şi a reţelei de alimentare cu apă potabilă în municipiul Piteşti”. Reţeaua ajunge astfel în domeniul public. AGA Apă Canal 2000 S.A. organizează selecție de

Tudor Pendiuc este pe locul patru în topul primarilor cu cele mai multe case deţinute

Luni, 29 Octombrie 2012 23:49

# TOPUL PRIMARILOR: Cine e cel mai bogat dintre bogaţii ţării? Vezi CÂTE CASE au primarii, săraci şi cinstiţi ai României. Locuinţa este şi va rămâne întotdeauna una dintre cele mai importante proprietăţi nu doar pentru români, ci pentru toţi oamenii din lume. Casa are şi va avea întotdeauna valoare, indiferent de evoluţia pieţii imobiliare sau de turbulenţele economice locale sau regionale. Acesta este un adevăr de care ţin seamna mulţi dintre edilii României, indiferent de rangul pe care-l au. Econtext a arătat cât de bogaţii sunt conducătorii oraşelor din ţara noastră: primarii. Au arătat câte locuinţe au aceştia, cine e cel mai mare proprietar, şi cine nu are nici măcar o locuinşă pe numele său.

 

Mircea Andrei despre guvernarea USL: România pierde 10 miliarde de euro din cauza lui Ponta

Luni, 29 Octombrie 2012 23:34

# Mircea Andrei: „Nimeni nu a făcut o eroare mai mare decât să pierzi 10 miliarde de euro”. Cea mai gravă greşeală a Guvernului Ponta, pierderea celor 10 miliarde de euro de la Uniunea Europeană, nu a rămas fără ecou nici în rândul politicienilor din judeţ. Senatorul Mircea Andrei, candidatul Alianţei România Dreaptă la funcţia de senator pe Colegiul Piteşti, a comentat acest subiect şi susţine că niciun prim ministru de la Revoluţie şi până acum nu a reuşit performanţa de a pierde 10 miliarde de euro în doar câteva luni: „S-a întâmplat un lucru foarte grav joi. O să facem o

Documentaţia privind declararea Pădurii Trivale drept rezervaţie naturală a fost “rătăcită” odată cu schimbarea Guvernului

Luni, 22 Octombrie 2012 14:57

# Pădurea Trivale mai are de aşteptat până când va fi protejată împotriva defrişărilor abuzive. Dacă, în primăvară, fostul prefect Gheorghe Davidescu anunţa că mai e o chestiune de zile, cel mult săptămîni, până la declararea Pădurii Parc Trivale drept rezervaţie naturală, după schimbarea conducerii Ministerului Mediului, ca urmare a învestirii actualului guvern,  lucrurile s-au complicat. Documentaţia cu prvire la acest proiect s-a “rătăcit”, iar procedurile au luat-o de la capăt. Un bun răgaz pentru continuarea nestingherită a împroprietăririlor şi defrişărilor abuzive.

 

Euro Construct Edilitar 2008 S.A., sacul fără fund al directorilor de la Apă Canal 2000 SA

Luni, 22 Octombrie 2012 14:54

# Nămolul provenit din Staţia de Epurare Piteşti este împrăştiat pe terenurile deţinute de Gelu Mujea la Stolnici # Teodor Cudalbu a fost demis de la conducerea Euro Construct Ediltar 2008, dar nu ştie de ce. Mulţii directori de la Apă Canal 2000 SA, cei care iau salarii nesimţite din preţul mare al apei încasat de la populaţie, nu sunt mulţumiţi cu sutele de milioane încasate anual ca salariu, şi mai căpuşează şi firmele în care Apă Canal este acţionar. Euro Construct Edilitar 2008 este una din firmele din care directoraşii bine plătiţi la Apă Canal mai sug câte o renumeraţie cu multe zerouri, remuneraţie care se pare că este stabilită în funcţie de apropierea sau îndepărtarea de şeful cel mare de la Apă Canal, Gelu Mujea.

Radu Vasilică, despre ARD: ”Vreau să cred că îmi vor găsi un contracandidat nepuşcăriabil”

Luni, 22 Octombrie 2012 14:52

# Social-liberalii, recunoscători “poporului USL-list” pentru prezenţa pe Arena Naţională. Săptămâna politică trecută a stat sub semnul lansării candidaţilor USL pe Arena Naţională, eveniment desfăşurat concomitent cu Congresul PPE, prilej pentru social-liberalii argeşeni să se felicite, după, pentru mobilizarea celor 3000 de participanţi trimişi de prin tot judeţul în Capitală.
Satisfăcuţi de succesul mitingului de lansare a candidaților USL, social-liberalii Radu Vasilică şi Theodor Nicolescu au ţinut să le mulţumească, joi, celor 3000 argeşeni care au răspuns prezent, în urmă cu o zi, pe Arena Naţională din Capitală.

 

Wini Imobili extinde ilegal Mall-ul Trivale

Luni, 22 Octombrie 2012 14:48

# Încălcări ale legii sub umbrela Consiliului Local Piteşti. În spatele Mall-ului Trivale se ridică mândră o clădire adiacentă celei dintâi, cu subsol, parter şi cinci etaje. Este vorba despre o extindere a complexului comercial făcută în viteză după ce documentaţia aferentă a fost dată pe “repede înainte”, sărindu-se subtil peste una dintre etapele care ar fi putut crea probleme investitorului. Artizanii mişcării sunt Consiliul Local Piteşti si noua conducere a Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Pitești, care s-au făcut că “uită” de unul dintre avizele cerute de legislaţia privind protecţia mediului şi au dat undă verde lucrării fără documentaţia completă. Dar când vine vorba de Wini Imobili, parcă nu ne mai miră nimc!

Mircea Drăghici, deputatul argeşean cu cea mai mare prezenţă în parlament, dar... degeaba

Luni, 22 Octombrie 2012 14:38

# Propunerile legislative ale deputatului Drăghici în acest mandat, zero # Declaraţiile politice ale lui Mircea Drăghici de la tribuna parlamentului sunt contra PDL, sau pro Constantin Nicolescu. Săptămâna trecută, am primit pe e-mailul redacţiei un comunicat de la deputatul Drăghici. Acesta se lăuda cât îl ţinea gura că este cel mai prezent deputat din Argeş la şedinţele şi voturile din parlament. “Potrivit  Institutului pentru Politici Publice (IPP), deputatul Colegiului Curtea de Argeş, Mircea Drăghici este alesul din Argeş cu cea mai mare rată de prezenţă în Parlament. Astfel, Mircea Drăghici se poate mândri cu un procent de 75%, participând la aproape toate dezbaterile importante şi la şedinţele de specialitate. În contul său, deputatul social-democrat poate bifa 1616 voturi exprimate şi 2142 de voturi finale”, spune Drăghici în comunicatul său.

 

Chiloţei şi sutiene, la... toamnele piteştene

Luni, 22 Octombrie 2012 14:33

Ceea ce se dorea a fi un eveniment de tradiţie,  „Toamna Piteşteană”, la  a VII-a ediţie, a devenit, ca în fiecare an, o ţigănie curată. Deşi la sfârşitul manifestărilor de acest gen, primarul Pendiuc a promis, în fiecare an, pentru anul următor, o organizare mai bună şi lipsa chiloţeilor şi mărgeluţelor din centrul Piteştiului, din păcate, şi acum am avut parte de portofele, mărgele, chiloţei şi sutiene, afişate şi oferite spre vânzare, la rang de produse agricole.

Gabriel Bratu a cerut să fie salvat de partid

Luni, 22 Octombrie 2012 14:29

# Gabriel Bratu, prim-vicepreşedinte PDL, a înduplecat conducerea partidului ..... cu şiroaie de lacrimi pe obraz. Ca un bărbat adevărat, şi un şefuleţ de partid, Gabriel Bratu s-a aruncat în lupta electorală. Cel care anunţa cu surle şi trâmbiţe că va candida pe colegiul Piteşti Centru pentru un post de deputat, a întors macazul săptămâna trecută. Colegiul Costeşti, cel care pare a fi cel mai sigur pentru PDL, a fost lăsat liber în urma respingerii candidaturii lui Sorin Pandele. Cum şi în politică este ca şi în viaţa de zi cu zi, dacă nu şi mai rău, vulturii au şi căşunat pe acest colegiu. Gogu Davidescu şi Gabriel Bratu au fost cei care au cerut partidului să fie lăsaţi să candideze pe acest colegiu. Cum Gogu abia şi-a făcut reintrarea în PDL, Bratu a fost cel care a câştigat bătălia pentru acest colegiu.

 

Turla cea mare a Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din Piteşti este în pericol

Luni, 22 Octombrie 2012 14:22

# Toţi credincioşii sunt rugaţi să ajute la repararea turlei bisericii. Biserica Sf. Ioan este aşezată în Gura Trivăii, iar prima mențiune documentară cunoscută  datează din 1698 și face referire la  existența unei biserici vechi, datând probabil de pe la începutul veacului al XVII-lea, atât de amenințată cu  dărâmarea încât de multă vreme  rămăsese pustie. În anul 1806, prin strădania lui Hagi Matei Țăcălie, închinător la locurile sfinte și ctitor de biserici, pe locul primei biserici se construieşte o nouă Biserică Sf. Ioan, din zid, dar de proporții modeste, astfel încât după șapte decenii de existență aceasta devine

Ajuns președinte de sindicat, Mircea Bărbuceanu își permite să dea dictare noii conduceri a Universității Pitești

Luni, 15 Octombrie 2012 00:00

# Acesta insistă, practic, pentru desființarea sindicatului paralel, ASUP # Penibil, ca pe vremea comuniștilor: ”Oamenii continuă să adere la SLUP, oprindu-ne pe stradă și completând adeziunile sau trezindu-ne cu altele pe sub ușă...” Gheorghe Mazăre, liderul sindicatului ASUP: ”Oamenii de acest gen au succes, așa cum se uită lumea la OTV se uită și la dânsul...”. Fără să fi aflat noi, epoca de aur s-a întors, reîncarnată de fapt, așa cum îi stă bine unei epoci muncitorești, într-un... sindicat. Ciudat este că sindicatul aparține Universității din Pitești și este format din profesori, nu din pălmași. Nu contează, tot epocă de aur rămâne, cu oamenii înnebuniți să se înscrie în partidul care – iată cum se repetă istoria – se vrea și unic...

 

Apa e scumpă. Salariile conducerii Apă Canal, nesimţite

Luni, 15 Octombrie 2012 00:00

# Gelu Mujea, directorul general de la Apă Canal 2000 SA, scrie Raiffeisen BANC şi ING BANC. Ruşinică!!!!  # Toţi directorii de la Apă Canal au salarii de peste 70 milione lei lunar, başca ceva bănuţi frumoşi încasaţi de la firmele desprinse din Apă Canal 2000 S.A. Deşi apa este un subiect dezbătut pe toate părţile, vom reveni cu ceva detalii care sunt ocolite de toţi cei responsabili de preţul mare al acesteia. Primarul Pendiuc spunea că avem cea mai curată apă din ţară, şi acesta ar fi şi motivul preţului mare. Investiţii multe, fonduri atrase, toate cele enumerate duc la preţul mare al apei

Începutul sfârșitului în războiul Chelu-Fătuloiu

Luni, 15 Octombrie 2012 00:00

# Cătălin Chelu a fost condamnat la 6 ani închisoare. Decizia poate fi atacată cu recurs # Contactat telefonic, chestorul Dan Valentin Fătuloiu ne-a declarat: ”Sentința este una firească și demonstrează, încă o dată, că justiția din România funcționează.” Omul de afaceri gălățean Cătălin Chelu a fost condamnat, vineri, de judecătorii Tribunalului București la cinci ani de închisoare cu executare,  plus un an spor de pedeapsă. Este vorba despre celebrul caz ”mită pentru general”, Chelu promițând chestorului șef de poliție Dan Fătuloiu  suma de un milion de euro pentru ca acesta, în calitatea sa de secretar de stat în M.A.I., să intervină favorabil în vederea rezolvării dosarelor penale având ca obiect infracțiuni comise de către Cătălin Chelu..

 

Uluitor!!! În prestigioasa Quartz Security Systems semnează acte un asociat…mort ?

Luni, 15 Octombrie 2012 00:00

Firma Quartz a luat ființă în vremurile tulburi de după Revoluția din 1989. Este, poate, cea mai veche fimă de securitate din județul Argeș. A fost fondată de Cantemir Mechetiuc şi Marius Badea, ultimul fiind, mai nou, şi deţinător al firmei Lactate Brădet - un brand, de asemenea, cunoscut în judeţ.
Odată cu dezvoltarea domeniilor de activitate ale firmei, cum se poartă, au fost înființate firme ”satelit”, pentru a putea gestiona și a separa mai bine activități diferite. Astfel, în anul 1999 a luat ființă firma QUARTZ SECURITY SYSTEMS SRL, care – spune un site de prezentare – ”a continuat și a desăvârșit serviciile de instalare și service pentru sisteme de alarmă împotriva efracției, și a pus bazele, pentru prima dată în județul nostru, serviciilor de intervenție rapidă la obiectivele dotate cu sisteme de alarmă antiefracție.”

Fostul director ANTS, Maria Rusu, s-a dat înotătoare ca să se plimbe, gratis, la Rio de Janeiro

Luni, 15 Octombrie 2012 00:00

# Amănunte noi în cazul prejudiciului de la CSM Piteşti. Maria  Rusu este "sportiva" pentru care s-a făcut referatul de la CSM Piteşti în urma căruia familia fostului antrenor emerit Petre Deac trebuie să scoată bani din buzunar ca să acopere prejudiciul produs clubului.  Un mic amănunt peste care adevăraţii autori ai falsului grosolan speră să treacă probabil şi justiţia.
Într-o ediţie trecută relatam despre scandalul în care moştenitorii  regretatului antrenor Petre Deac sunt făcuţi buni de plată pentru neregulile de la CSM Piteşti, după ce "mortului" i-a fost imputat un  prejudiciu de 9200 lei,  deşi, conform Curţii de Conturi Argeş, nu doar Petre Deac, ci şi directorul de

 

2000 de argeşeni plătesc taxa de salubrizare pentru a se aduna salariul directorului de la gunoaie

Luni, 08 Octombrie 2012 00:00

# Gabriel Moiceanu, director executiv la A.D.I Servsal, are salariu de 45 milioane lei vechi pe lună # Romi Becheanu, director la Salubritate 2000 SA, societatea de gunoi a primăriei Piteşti, are salariul cu mult mai mare decât al lui Traian Băsescu. Săptămânile trecute, preţul mare al gunoiului a fost discutat la toate întâlnirile cu autorităţile publice locale. La conferinţa de presă de acum două săptămâni de la Consiliul Judeţean Argeş, la Colegiul Prefectural, la şedinţa CJ Argeş, preţul gunoiului a fost subiectul principal. Deşi a încercat pe toate căile să explice această mărire, directorul Gabriel Moiceanu se pare că nu a fost mulţumit de rezultatele obţinute, şi miercurea trecută a revenit la conferinţa de la CJ cu alte lămuriri.

"Dacă nu o să reuşesc, oricum mai am şi alte variante!"

Luni, 08 Octombrie 2012 00:00

# Simona Bucura Oprescu, despre candidatura vizată la alegerile parlamentare. Consilierul Judeţean Simona Bucura Oprescu pare dezamăgită de modul în care se fac jocurile în listele USL pentru alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an. Deocamdată, până la tranşarea candidaturilor pe colegiile PSD, trebuie să se "bată" cu şase colegi "pe un loc de parlamentar care nu se ştie care e...". Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş susţine că sunt suficiente maxim trei mandate pentru un parlamentar şi spune că trebuie lăsat loc şi pentru tineri, subliniind că cei care au deţinut mandate

 

Pagina 447 din 478

«ÎnceputAnterior441442443444445446447448449450UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea