Încep înscrierile pentru participarea la ediția a 18-a a târgului de produse de sezon „TOAMNA PITEȘTEANĂ”!

Joi, 12 Septembrie 2024 10:10

În perioada 4-18 octombrie va avea loc o nouă ediție a Festivalului „Toamna Piteșteană”. Municipalitatea pune la dispoziția comercianților care sunt interesați de acest eveniment, o serie de informații utile. Târgul oferă consumatorilor produse de sezon precum: fructe, legume, produse apicole, must, produse din carne și lapte, flori, pomi fructiferi, produse de artizanat.

 

Primăria Pitești a realizat noi locuri de parcare în zona care leagă strada Costache Negri de promenada râului Argeș

Joi, 12 Septembrie 2024 09:56

 

Municipalitatea a realizat 30 locuri noi de parcare într-o zonă intens circulată. Este vorba despre porțiunea care leagă strada Costache Negri de promenada râului Argeș. Locurile de parcare vor fi utile și pentru vizitatorii Parcului Ștrand și pentru cei care își desfășoară activitățile la Bazinul Olimpic.

”Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a finalizat amenajarea a 30 de locuri de parcare noi, în zona care leagă strada Costache Negri de promenada râului Argeș.

Marcate corespunzător, acestea reprezintă o soluție practică pentru problema locurilor de parcare din zonă, fiind extrem de utile pentru vizitatorii Parcului Ștrand și pentru cei care își desfășoară activitățile la Bazinul Olimpic.

Investițiile în dezvoltarea infrastructurii locale continuă: Piteștiul devine, an de an, un oraș mai confortabil și mai accesibil pentru toți locuitorii săi!”, a anunțat municipalitatea pe contul de socializare.

Fiul cel mic al lui Adrian Mutu face fotbal și e talentat

Joi, 12 Septembrie 2024 08:56

Tiago, fiul cel mic al lui Adrian Mutu și al Sandrei Mutu s-a apucat deja de fotbal la cei șapte ani ai săi. Tatăl său spune despre el că este stângaci ca nașul Gică Hagi (cel care l-a cununat pe Mutu cu Alexandra, prima soție). Prin ochii părintelui său, Tiago e pasionat de ceea ce face și chiar are talent.

Seamănă cu nașul (n.r.- Gică Hagi), stângaci. Are șapte ani. Important e că-i place fotbalul. Dacă s-ar juca și în fața blocului... Săptămâna trecută a fost mai greuță. Dragoș, antrenorul lui, îi cam pune să alerge, le dă ture de teren. Nu mă bag eu.

Îmi mai vine câteodată, că e inevitabil, dar din respect pentru el și antrenorul lui nu fac asta. E obișnuit cu presiunea. Dacă îi spun că nu vin să-l văd, el vrea să vin. Eu îl las să crească, să-l pună antrenorul pe toate posturile.

Poate o să fie un fundaș stânga bun. Mie mi-ar plăcea ca băiatul meu să fie număr 6, mijlocaș defensiv. Eu cred că în fotbal, mijlocașul central dă timp echipei, e cel mai important jucător dintr-o echipă. Rodri, Busquets, Xavi...

Nu are nici presiunea golului. În general, acolo sunt jucătorii cei mai maturi și inteligenți”, a spus Adrian Mutu, la emisiunea Digi Sport Special.

 

Ce loc ocupă Elena Lasconi în preferințele electoratului?

Joi, 12 Septembrie 2024 08:43

Digi24.ro a publicat cel mai recent sondaj de opnie care a fost realizat pe 5 septembrie și care prezintă intenția de vot a românilor la alegerile prezidențiale. Sondajul este realizat de Center for International Research and Analyses (CIRA) la comanda PNL, iar datele sunt următoarele:

- Marcel Ciolacu, PSD - 25%,

- Nicolae Ciucă, PNL - 16%

- Mircea Geoană - 14%

- Elena Lasconi, USR - 13%

- George Simion, AUR - 13%

- Diana Şoşoacă, SOS - 11%.

La cum arată sondajul, Lasconi nu prinde turul 2.

Klaus Iohannis, o nouă gafă! Cum a vorbit la ceremonia de decorare a sportivilor paralimpici?

Joi, 12 Septembrie 2024 08:26

Ieri, președintele României, Klaus Iohannis, i-a decorat la Cotroceni pe sportivii care au fost medaliați la Jocurile Paralimpice de la Paris. Olimpiada sportivilor cu dizabilități a adus rezultate frumoase țării noastre, dar Iohannis a reușit să facă o gafă care va rămâne în istorie.

În timpul discursului, Klaus Iohannis a spus ”comemorarea de astăzi”, în loc de ”ceremonia de astăzi”, potrivit Știripesurse.ro. Ori știm cu toții că ne referim la ”comemorare” atunci când vorbim la înmormântări, parastase sau alte evenimente funerare.

 

Ministrul Dezvoltării își dă demisia

Joi, 12 Septembrie 2024 08:12

 

Schimbări importante la Ministerul Dezvoltării. Șeful Adrian Veștea va demisiona din funcție, imediat ce va depune jurământul pentru președinția Consiliului Județean Brașov. Liberalul își va prelua mandatul câștigat la alegerile din 9 iunie. Deocamdată nu s-au vehiculat nume pentru a prelua portofoliul Dezvoltării.

„Voi pleca de la minister în momentul în care voi ajunge să depun jurământul, conform prevederilor legale. În a doua jumătate a lunii octombrie, aceasta, conform calendarului electoral, este perioada care este prevăzută de a depune jurământul după ce începând cu data de 27 septembrie urmează să toate documentele să urmeze un parcurs din punct de vedere electoral, să ajungă la judecătorii pentru a fi validați fie primari, fie consieri locali sau județeni sau președinți de consilii județene”, a declarat Adrian Veștea., conform Știripesurse.ro.

Controverse la început de an școlar!

Miercuri, 11 Septembrie 2024 14:49

# Ministra Educației îi calmează pe părinți

Ieri, pe rețelele sociale s-a distribuit informația potrivit căreia tutela copiilor ar fi luată de școală dacă părinții semnează contractul educațional la început de ciclu. Chiar din prima zi de școală părinții au fost puși să semneze contractul educațional din acest an școlar, iar informațiile controversate au circulat rapid, spre neliniștea părinților. Ministra Educației, Ligia Deca, a dezmințit informațiile, într-un comunicat publicat de reprezentanți ai ministerului:

”Semnarea contractului educațional NU afectează exercitarea drepturilor părintești! Conform ROFUIP, unitățile de învățământ încheie cu părinții sau reprezentanții legali/elevii majori, în momentul înscrierii beneficiarilor primari în registrul unic matricol, un contract educațional, în care sunt înscrise drepturile și obligațiile reciproce ale părților, conform prevederilor legale în vigoare. Prin hotărâre a consiliului de administrație, la contractul educațional pot fi adăugate și alte clauze, a căror natură nu poate afecta interesul superior al beneficiarului primar în funcție de specificul fiecărei unități și după consultarea consiliului reprezentativ al părinților/reprezentanților legali, prin act adițional semnat de ambele părți. Această afirmație nu îi aparține ministrului educației! Informația a apărut pe rețele sociale și nu provine din surse oficiale.”

 

 

Se apropie rectificarea bugetară! Ce ministere vor primi cei mai mulți bani?

Miercuri, 11 Septembrie 2024 13:32

Luna aceasta, premierul Marcel Ciolacu va pregăti rectificarea bugetară. Cei mai mulți bani vor merge la Ministerul Transporturilor și la Ministerul Dezvoltării.

Potrivit unor surse din Guvern, citate de Știripesurse.ro, Ministerul Transporturilor condus de Sorin Grindeanu va primi 5 miliarde de lei.

De asemenea, între 8 și 10 miliarde de lei vor ajunge la Ministerul Dezvoltării, condus de Adrian Veștea, pentru proiecte care țin de administrația locală.

Cod galben de inundații în Argeș!

Miercuri, 11 Septembrie 2024 12:12

Mai multe județe, printre care și Argeșul se află sub cod galben de inundații. De astăzi, de la ora 12.00 până mâine la aceeași oră sanunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri.

Potrivit Știripesurse.ro, județele afectare sunt: Harghita, Covasna, Brașov, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamţ, Galaţi, Iaşi, Vaslui, Tulcea și Constanţa, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

 

Beneficiarii de ajutoare sociale vor primi banii mai devreme

Miercuri, 11 Septembrie 2024 11:51

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat că Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, prin agențiile teritoriale va vira în avans ajutoarele sociale pentru persoanele cu nevoi speciale. În acest caz, conturile vor fi alimentate vineri, 13.09.2024 pentru următoarele tipuri de beneficii:

- Drepturi acordate persoanelor cu dizabilități în conformitate cu Legea nr. 448/2006;

- Bugetele personale complementare acordate lunar persoanelor cu dizabilități;

- Indemnizaţia lunară acordată persoanelor cu handicap grav şi accentuat;

- Indemnizaţia lunară de însoţitor pentru persoanele cu handicap vizual;

- Alocaţia lunară de hrană pentru copiii cu handicap de tip HIV/SIDA.

Peste 900.000 de persoane beneficiază de aceste drepturi.

Premierul Marcel Ciolacu, anunț important pentru militari și polițiști!

Miercuri, 11 Septembrie 2024 11:34

Militarii și polițiștii cu pensii mai mici de 3000 de lei vor fi scutiți de impozit, la fel ca toți pensionarii cu pensii ocupaționale. Primul-ministru Marcel Ciolacu a declarat astăzi, că Guvernul va emite o Ordonanţă de Urgenţă, în acest sens. În plus, șeful Executivului a explicat că aceste categorii nu au pensii speciale, ci ocupaţionale.

”În coaliţie am hotărât ca partea cu scutirea de impozit până la 3.000 de lei să se facă prin Parlament. După ce a trecut prin Parlament şi a fost promulgată de către preşedintele României, am constatat că  militarii şi poliţiştii nu au fost încadraţi în acea lege. De aceea, astăzi o să dau o ordonanţă, cum e corect, să prindem şi militarii şi poliţiştii, deoarece nici militarii, nici poliţiştii nu au pensii speciale. Au pensii ocupaţionale”, a declarat Marcel Ciolacu., potrivit G4Media.ro.

 

Consolidare și reabilitare clădire - tronson I - Colegiul Național „Zinca Golescu”: lucrări finalizate!

Miercuri, 11 Septembrie 2024 11:30

În luna septembrie 2024, au fost încheiate lucrările de consolidare aferente corpului 3 al clădirii Colegiului Național „Zinca Golescu”, în cadrul etapei finale a proiectului finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2017-2020. Ultimele pregătiri pentru începerea anului școlar se desfășoară în această perioadă, iar recepția pentru toate cele patru corpuri reabilitate va fi realizată după încheierea lucrărilor la sistemul de avertizare și detecție a incendiilor. Proiectul de consolidare și reabilitare a inclus lucrări de cămășuire cu plasă a pereților și de torcretare, tencuire și finisare a acestora.

„Școala Altfel” din noul an școlar va aborda teme pentru prevenirea faptelor de violență, a consumului de droguri și alcool

Miercuri, 11 Septembrie 2024 11:30

Ministrul Educației, Ligia Deca, a transmis că în anul școlar 2024-2025, în cadrul programului ”Școala Altfel” se vor desfășura activități ce vor viza prevenirea violenței, a consumului de droguri, alcool și tutun, precum și educația rutieră. Aceste teme afectează profund școala românească și este nevoie ca elevii să fie ghidați spre o cale corectă de cunoaștere și dezvoltare.

„În școli va fi desemnat un responsabil pentru implementarea acestor activități, iar școlile vor planifica activități de prevenire la cel puțin o clasă din fiecare unitate de învățământ preuniversitar”, a explicat Ligia Deca., potrivit Edupedu.ro.

 

Sistemul de supraveghere își dovedește eficienţa în comuna Budeasa

Miercuri, 11 Septembrie 2024 11:30

 

O altă persoană a fost amendată după ce a aruncat gunoi pe raza comunei Budeasa. Sistemul de supraveghere al localității și-a dovedit, din nou, utilitatea, iar cei certați cu legea au fost pedepsiți. Recent, un bărbat cu domiciliul în Tulcea a fost amendat de Poliția Locală Budeasa pentru că a aruncat deșeuri pe raza localității argeșene.

„În urma unor activități specifice efectuate de lucrătorii Poliției Locale Budeasa a fost identificat numitul S.I., domiciliat în Or. Babadag, jud. Tulcea, care în data de 30.08.2024 a aruncat mai multe deșeuri în zona Vătarniță. Cel în cauză a fost sancționat în conformitate cu prev. HCL 77/2021, cu amendă contraventională în cuantum de 4.000 lei.”, a transmis Primăria Budeasa, pe Facebook.

 

Primarul de la Albota își numără realizările din ultima perioadă

Miercuri, 11 Septembrie 2024 11:30

Primarul de la Albota, Ion Dumitru, continuă proiectele importante din localitate. Sunt în derulare lucrări de infrastructură, dar edilul bifează și alte realizări, cum ar fi lucrări la biserici, la sala de sport sau canalizare.

”Citesc cu interes și respect despre succesele tuturor primarilor din județ și din țară. Mă bucur că ținem pasul cu ei și de aceea vreau să vă aduc la cunoștință o parte din realizările Primăriei Albota, și anume:

- astăzi s-au făcut probele la aerul condiționat din Sala de Sport, totul este ok. Este a noastră, dar, de fapt, a copiilor și nepoților noștri!

- se asfaltează DJ703A, iar asfaltările drumurilor comunale prin Programul “Anghel Saligny” s-au încheiat.

- s-au montat tablele inteligente în toate sălile școlii gimnaziale.

 

Primărița Lasconi, din Câmpulung, e pe cai mari

Miercuri, 11 Septembrie 2024 11:30

# De la eliminarea candidaturii la europarlamentare la șef de partid și candidat la președinție

# Elena Lasconi: ”Pe mine nu mă poți ține într-o colivie”

Viața te poartă, spune o vorbă, ca o barcă pe valuri. Azi ești sus, mâine te zbați să nu te îneci. Iată că, ultima perioadă, a fost doar de creștere pentru Elena lasconi, primărița Câmpulungului.

Ionuț Moșteanu, reales lider al grupului deputaților USR!

Miercuri, 11 Septembrie 2024 11:30

Deputatul argeșean, Ionuț Moșteanu, a fost reconfirmat în funcția de lider al deputaților USR din Parlamentul României. Deși activitatea sa este vizibilă mai mult pe social media decât în proiecte pentru Argeș, Moșteanu se bucură încă de încrederea colegilor. În județul nostru însă, imaginea lui Moșteanu e mică de tot. În ultima vreme s-a mai agățat de primărița Câmpulungului, Elena Lasconi, candidat la prezidențiale din partea USR și a mai respirat aer proaspăt.

 

De la vărul către... vărul, să trăiască! Primăria Valea Iașului cumpără piatră concasată de la... Păstrăvăria Curcubeul!

Miercuri, 11 Septembrie 2024 11:30

Primăria Valea Iașului a devenit celebră pentru preferințele primarului Cristian Enescu (foto). Preferințe de a-i da, cu încredințare directă, lucrări firmei vărului primar, Bogdan Enescu. Numeroase contracte s-au dus, în ultimii patru ani, FĂRĂ LICITAȚIE, către Aliflor, firma lui Bogdan Enescu.

Iată însă că domnul Enescu de la primărie schimbă macazul. Și cumpără, la sfârșitul lunii august, piatră concasată de la altcineva. Și anume de la Păstrăvăria Curcubeul SRL, firmă din Curtea de Argeș, înființată în anul 2020. Piatră concasată în valoare de 63.000 lei fără TVA. Ca să nu mai bârfească nimeni despre faptul că aproape tot ce ține de drumuri (materiale, executari, amenajari etc) merge spre Aliflor.

Când sunt programate vacanțele elevilor în noul an școlar

Miercuri, 11 Septembrie 2024 11:30

# Clopoțelul sună din nou! Școala a reînceput luni, 9 septembrie, după vacanța de vară

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, anul școlar 2024-2025 se va încheia vineri, 20 iunie 2025. Va avea o durată totală de 36 de săptămâni și va fi structurat în cinci module de învățare.

Pentru elevii din clasele terminale, anul școlar are o durată diferită: clasa a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, de 34 de săptămâni și se încheie pe 6 iunie 2025, iar clasa a VIII-a are 35 de săptămâni și se încheie pe 13 iunie 2025). De asemenea, învățământul liceal - filiera tehnologică și învățământul profesional (cu excepția claselor terminale) au 37 de săptămâni și se încheie pe 27 iunie 2025).

 

Guvernul pregătește reglementări stricte pentru tranzacțiile cu criptomonede

Miercuri, 11 Septembrie 2024 11:29

# Tranzacțiile cu monede virtuale au luat, din nou, avânt anul acesta

# Se urmărește scoaterea la lumină a tranzacțiilor cripto

Pas important către reglementarea pieței criptoactivelor: Guvernul României discută o ordonanță de urgență care va impune norme mai stricte pentru tranzacțiile cu criptomonede. Conform proiectului analizat de Profit.ro, noile măsuri vizează întărirea controlului asupra pieței cripto prin impunerea unor cerințe riguroase privind cunoașterea clientelei și combaterea spălării banilor.

O nouă taxă, de la 1 septembrie, pentru românii care ies din țară: cine este vizat?

Miercuri, 11 Septembrie 2024 11:29

De la 1 septembrie, autoturismele şi vehiculele grele care intră în Bulgaria plătesc o taxă de dezinfecție împotriva pestei micilor rumegătoare, transmite Rador Radio România. Taxa este introdusă de autorităţile bulgare la toate punctele de frontieră în contextul apariţiei și extinderii PMR, boală extrem de contagioasă care afectează în special ovinele și caprinele.

În perioada verii, dezinfectarea a fost făcută gratuit, însă acum, mașinile sub 3,5 tone vor plăti pentru dezinfecție 2 euro, iar camioanele, 10 euro. Taxa este introdusă de autoritățile bulgare la toate punctele de frontieră cu România, Grecia, Serbia și Macedonia de N. Așadar, toți cei care încă pleacă la mare, spre Bulgaria, Grecia sau Turcia, sunt nevoiți să scoată din pușculiță încă 2 euro, în cazul autoturismelor.

 

Pagina 104 din 622

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea