Elena Lasconi și-a angajat consilieri deștepți!

Miercuri, 12 Februarie 2025 09:01

Primărița de la Câmpulung, Elena Lasconi, a fost aspru criticată în campania de la prezidențialele din 2024, că nu se pricepe la politică externă. Mai nou, Lasconi – care ar dori din nou să candideze în luna mai – ne spune că s-a pus la punct cu ceea ce nu cunoștea anul trecut. Să nu credeți că s-a pus cu burta pe carte, mai degrabă și-a angajat niște consilieri deștepți.

„Acuma le dau lecţii. Nu că am început să învăţ... eu sunt foarte serioasă când fac ceva. Ce pot să vă spun este că nimeni nu le ştie pe toate şi dacă jumătate din întrebările pe care le-ar fi avut Klaus Iohannis după 10 ani de preşedinte, la jumătate din întrebările pe care le-am avut eu nu cred că putea să răspundă.

Am apelat numai la oameni foarte deştepţi, care îmi arată inclusiv ce să citesc şi unde să citesc, care sunt sursele credibile şi credeţi-mă că, atunci când eu îmi pun în minte ceva, fac temeinic”, a spus Lasconi aseară la B1TV.

 

Cine va fi noul președinte al Senatului?

Miercuri, 12 Februarie 2025 08:36

 

 

Începând de astăzi, Ilie Bolojan este noul președinte interimar al României, fapt pentru care acesta nu va mai putea fi liderului Senatului. Potrivit Jurnalul.ro, în fruntea Senatului ar putea ajunge senatorul de Cluj, Mircea Abrudean, funcție pe care o va ocupa cel puțin trei luni.

Luni, 10 februarie, Klaus Iohannis a demisionat din funcția de președinte al țării, iar asta aduce schimbări importante pe plan politic.

 

De azi, Ilie Bolojan e noul președinte interimar al României

Miercuri, 12 Februarie 2025 08:25

 

Începând de astăzi, 12 februarie, Ilie Bolojan este noul președinte interimar al României. Ieri, CCR a adoptat hotărârea prin care constată că funcția de șef al statului devine vacantă din 12 februarie, iar Ilie Bolojan va asigura interimatul.

Potrivit HotNews.ro, hotărârea Curții Constituționale este următoarea:

„1. Constată că funcția de Președinte al României devine vacantă, începând cu data de 12 februarie 2025, ca urmare a demisiei domnului Klaus-Werner Iohannis din funcția de Președinte al României.

2. Constată că vacanța funcției de Președinte al României este o împrejurare care justifică interimatul în exercitarea funcției de Președinte al României, începând cu data de 12 februarie 2025.

3. Constată că, în conformitate cu dispozițiile art.98 alin.(1) din Constituție, interimatul funcției de
Președinte al României se asigură de președintele Senatului, domnul Ilie-Gavril Bolojan, începând cu
data de 12 februarie 2025.”

 

Ce beneficii pierde Iohannis după ce a demisionat din funcție?

Marţi, 11 Februarie 2025 12:10

 

Klaus Iohannis a demisionat ieri din funcția de președinte al României, astfel că va pierde imunitatea și trebuie să părăsească Vila Lac. Dacă ar fi fost suspendat de Parlament, pierdea toate beneficiile care îi revin unui fost președinte.

Potrivit Antena3.ro, Iohannis pierde indemnizația de președinte pentru următoarele luni, până în luna mai, când sunt alegeri în România. De asemenea pierde imunitatea.

Totuși, statul va trebui să-i atribuie o locuință de serviciu, mașină și protecție, din partea Serviciului de Pază și Protecție.

Pe 28 martie începe înscrierea pentru clasa pregătitoare

Marţi, 11 Februarie 2025 11:51

 

În perioada 28 martie – 6 mai are loc înscrierea pentru învățământul primar a copiilor care încep clasa pregătitoare în anul școlar 2025-2026. Părinții pot depune cererile tip la școală în perioada menționată.

În cazul copiilor care nu împlinesc 6 ani înainte de 31 august 2025 este nevoie de o evaluare psihologică în perioada 7 martie – 26 martie 2025.

 

Persoanele fără adăpost din municipiul Pitești, monitorizate și sprijinite de Poliția Locală!

Marţi, 11 Februarie 2025 10:06

 

Primăria Pitești informează că noaptea trecută, polițiștii locali, cu sprijinul Asociației „Sfinții Spiridon și Irina”, au desfășurat o acțiune dedicată persoanelor fără adăpost din municipiul Pitești. Cei care au dorit și au îndeplinit condițiile pentru a fi cazați la Adăpostul pe timp de noapte din Nord au fost transportați la centrul dedicat persoanelor fără adăpost, unde beneficiază de un loc cald pentru odihnă și de o masă caldă.

Pentru persoanele care au refuzat cazarea, polițiștii locali piteșteni au oferit ceai cald și sandvișuri, asigurând monitorizarea periodică a acestora pentru a le proteja sănătatea și siguranța.

Autostrada Sibiu-Pitești. Imagini spectaculoase cu tunelul care străpunge Carpații!

Marţi, 11 Februarie 2025 10:01

 

Imagini spectaculoase de pe Autostrada Sibiu-Pitești! Constructorul PORR a dat publicității felul în care arată tunelul care străpunge Dealul Momaia din Argeș. Pe acest tronson, lucrările vor fi terminate mai devreme decât prevede contractul. Este vorba de tronsonul 4, Tigveni-Curtea de Argeș, care are o lungime de 9,86 Km.

”Primăvara aceasta începem producția de elemente prefabricate necesare tunelului”

”Este momentul să iasă la rampă excelența sa, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al brandului PORR România: tunelul de la Tigveni. Ne place că despre noi vorbesc lucrările construite, într-un limbaj mult mai convingător decât vorbele rostite. Ne flatează că aflați despre evoluția lor dinainte să ne mândrim noi cu ea prin postări în social media.

 

Încă patru comune din Argeș au primit microbuze electrice pentru transportul elevilor

Marţi, 11 Februarie 2025 10:01

# Marți, 4 februarie 2025, patru microbuze electrice școlare au ajuns la școlile din Aninoasa, Corbeni, Mălureni, Merișani.

# De la începutul acestui an până acum, opt (8) microbuze școlare au fost deja distribuite către administrațiile locale.

# În luna ianuarie microbuzele au fost predate către primăriile din Bughea de Sus, Dragoslavele, Stoenești și Țițești.

# În total, prin PNRR și AFM, Consiliul Județean Argeș a achiziționat 45 de microbuze școlare

Elevii din Aninoasa, Corbeni, Mălureni, Merișani au de astăzi microbuze electrice școlare noi. Cele patru (4) microbuze au fost predate deja către administrațiile locale. De asemenea, în luna ianuarie, au fost predate către primăriile din Bughea de Sus, Dragoslavele, Tigveni și Țițești alte patru (4) microbuze școlare.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: ”Cu fonduri europene înființăm în 2025 servicii sociale integrate în 2000 de comune”

Marţi, 11 Februarie 2025 10:01

Săptămâna trecută, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat că 2000 de localități rurale, dar și 7 orașe din România vor beneficia de servicii sociale, finanțate din fonduri europene care vin din Elveția. Acest program aduce 17,5 milioane CHF pentru servicii sociale integrate destinate comunităților vulnerabile din 7 orașe și 2,5 milioane CHF pentru combaterea discriminării și promovarea tradițiilor și culturii etniei rrome.

„Cu fonduri europene înființăm în 2025 servicii sociale integrate în 2000 de comune. Acum, cu sprijin elvețian, facem un pas important și în mediul urban. Ne dorim ca aceste proiecte pilot să devină exemple de bune practici pentru alte comunități din România”, a declarat Bucura-Oprescu., potrivit Știripesurse.ro.

 

Din ciclul: ”Cine m-a făcut om mare?” Ionuț Moșteanu, din nou lider de grup al USR în Parlament

Marţi, 11 Februarie 2025 10:01

Deputatul argeșean Ionuț Moșteanu este lider de grup al USR în Parlamentul României, poziție pe care a ocupat-o și în mandatul trecut.

Practic, pe Moșteanu îl salvează gura, că altfel nu l-am văzut cu cine știe ce realizări pentru argeșeni. Deputat la al treilea mandat, Moșteanu a candidat de două ori la Primăria Pitești și a ieșit pe locul 3. La parlamentare îl ridică partidul că dacă ar candida pe persoană fizică nu știm dacă ar avea același succes.

Pe social media este foarte prezent, dar nu puțini urmăritori îi transmit mesaje veninoase. Culmea oamenii sunt chiar vontanți USR.

Pitești. Garajele ridicate pe domeniul public, dispar!

Marţi, 11 Februarie 2025 10:01

Primăria Pitești a început, de câțiva ani, acțiunea de redare a domeniului public prin demolarea garajelor individuale ridicate de-a lungul timpului. Iată că oamenii dau dovadă de responsabilitate și înțelegere, și acceptă schimbarea, conștienți că, astfel, se câștigă mai mult spațiu pentru parcarea propriilor mașini.

În zona Eremia Grigorescu, lângă blocul P10, unde existau 14 garaje pe domeniul public, proprietarii acestora au primit notificări de demolare și, în doar 10 zile, iată că se conformează!

7 sunt deja ridicate de către cetățeni de pe spațiul public! Ca și în strada Frasinului din Trivale, contractele de ocupare a domeniului municipiului erau expirate.

 

Plățile pentru Euroins și City ar putea ajunge la 85% până la sfârșitul anului

Marţi, 11 Februarie 2025 10:01

 

Cererile de plată înregistrate la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) pentru creditorii societăților City și Euroins ar putea fi plătite în proporție de 80-85% până la sfârșitul lunii octombrie a acestui an, restul plăților fiind programate să fie efectuate în prima jumătate a anului 2026.

FGA și Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) au intervenit pentru a acoperi plățile către asigurați, beneficiari și persoane păgubite, utilizând atât contribuții permanente (nerambursabile), cât și contribuții speciale (sub formă de împrumuturi). Începând cu anul 2025, BAAR a încetat colectarea contribuțiilor speciale și a demarat rambursările către asigurători, procesul urmând să fie finalizat până în decembrie 2027.

 

Teatrul Alexandru Davila - spectacolele lunii februarie

Marţi, 11 Februarie 2025 10:01

 

Teatrul „Alexandru Davila”, instituție de cultură finanțată de Consiliul Județean Argeș, vă invită să participați la debutul producțiilor care vor completa repertoriul actualei stagiuni.

Pentru început, teatrul vă dă întâlnire sâmbătă, 15 februarie, la ora 19:00, în Sala Mare, la premiera spectacolului de revistă LOVE IS IN THE AIR, scenariul și regia Cezar Ghioca. Maestru al spectacolelor de revistă, Cezar Ghioca a urmat studii în regie de teatru, iar specializarea în teatru muzical a aprofundat-o în Statele Unite ale Americii, cu sprijinul unei prestigioase burse Fulbright. Este doctor în Artele Spectacolului, domeniul Teatru. Se află la cea de-a doua colaborare cu Teatrul „Alexandru Davila” pe scena căruia a montat și spectacolul „Bonsoir, Pitești!”.

 

Istorii neconvenționale. Trenul morții. Catastrofa de la Ciurea

Marţi, 11 Februarie 2025 10:01

Catastrofa de la Ciurea a intrat în istorie ca cel mai grav accident feroviar din istoria României și al treilea din lume. Nenorocirea a avut loc chiar în noaptea de Anul Nou a anului 1917 și s-a soldat cu moartea a peste 1.000 de oameni și rănirea a câteva sute.

Sfârșitul anului 1916 rămâne în istorie ca una dintre cele mai negre perioade prin care au trecut românii. Primul Război Mondial s-a declanșat, după cum știm, în 1914. Deși conflictul era la graniță, în România toată clasa politică susținea că este o oportunitate excepțională în ceea ce privește întregirea țării, desigur, cu condiția ca la sfârșitul războiului să se găsească în tabăra învingătorilor. În Consiliul de Coroană de la Sinaia din 21 iulie 1914 a avut câștig de cauză tabăra care se pronunța pentru intrarea în război de partea Antantei (Franța, Rusia, Anglia), însă pe drept cuvânt România nu era pregătită să intre în razboi la acel moment.

SCRISOAREA HAIDUCULUI

Marţi, 11 Februarie 2025 10:01

După un alt război ruso-turc, în 1829, s-a încheiat Pacea de la Adrianopol, și țările române au intrat într-o perioadă de suzeranitate otomană, alături de protecție rusească, guvernate prin dispozițiile Regulamentelor Organice, care făceau posibilă existența unui domn pământean, dar cu divan domnesc condus de un reprezentant al țarului. Așa a ajuns generalul conte Pavel Dimitrie Kiseleff președintele divanurilor celor două țări românești, în Valahia, exercitându-și, la început, însărcinările alături de ,,domnul de bună rânduială”, Grigore Ghica.

În vremea de atunci, după cum scrie în însemnările sale ofițerul Dimitrie Pappasoglu, prin țară, își făcea veacul ceata haiducului Ioniță Tunsu, fost logofăt și paracliser la biserica Sfântul Gheorghe Vechi București, care, spre uimirea multora, după ce l-a cunoscut pe banditul Groza, s-a tuns de pletele purtate (de aici porecla), a trecut de partea proscrisului și, împreună, din țigani masalagii boierești, au strâns o bandă haiducească, ajunsă spaima multora, după ce i-a înarmat.

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUȚĂ

Marţi, 11 Februarie 2025 10:01

JAFUL DIN OLANDA

Georgescu este un guru,

Ciolacu, covrigar banal,

Nu mai poți face pe duru

Când e jaf național.

Se caută nume pentru Filarmonica Pitești

Marţi, 11 Februarie 2025 09:59

 

Gabriel Niță, managerul Filarmonicii Pitești, a declarat în această dimineață la emisiunea ”Politikia” că instituția pe care o conduce își caută un nume. Astfel, argeșenii sunt rugați să propună nume pentru instituția emblemă a culturii argeșene.

În 2025 urmează evenimente de excepție la Filarmonica Pitești, iar surprizele nu vor lipsi în acest an.

 

Decizie după jaful din Olanda! Ministerul Culturii cere sprijinul Armatei

Marţi, 11 Februarie 2025 09:11

 

Ministerul Culturii a luat decizia ca obiectele de tezaur

să nu mai fi expuse pentru o perioadă. Clădirea Muzeul Național de Istorie a României va intra în reabilitare, deci Ministerul Culturii a cerut sprijinul Ministerului Apărării pentru depozitarea tezaurului și exponatelor.

„Sunt suspendate până când nu avem foarte clar cum se vor organiza aceste expoziții, toate procedurile nu doar de securitate, ci și de oportunitate”, au menționat reprezentanții Ministerului Culturii, potrivit Europa Liberă.

Se întrerupe curentul electric la Pitești

Marţi, 11 Februarie 2025 08:56

Vineri, 14 februarie 2025, între orele 09:00-17:00, se întrerupe curentul electric pe strada Trivale, Poarta Eroilor cu străzile adicente alimentate din PTA CASA 4 și străzile Paltinului, Eftimie Antonescu cu blocurile A28, A29, A30, A31, A32, A33, A34, B20, B21, C14 alimentate din PTCZ 4 Găvana.

 

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice în vederea creşterii gradului de siguranţă şi continuitate în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor, precum și a îmbunătăţirii parametrilor de calitate ai energiei electrice., transmite municipalitatea.


 

Geografia – materie pentru toate filierele și probă la Bacalaureat

Marţi, 11 Februarie 2025 08:35

 

Profesorii de geografie și cercetătorii de la Institutul de Geografie al Academiei Române critică noile planuri cadru pentru liceu și cer ca geografia să fie disciplină obligatorie pentru toți elevii de liceu, indiferent de profil.

Eliminarea sau limitarea orelor de geografie vor avea consecințe grave asupra culturii generale a tinerilor, spun specialiștii din domeniu. Mai mult, se cere ca geografia să fie probă la alegere la Bacalaureat, indiferent de profil.

 

Cătălin Predoiu, noul președinte interimar al PNL

Marţi, 11 Februarie 2025 08:15

 

 

Continuă schimbările în România, după ce ieri, Klaus Iohannis și-a dat demisia din funcție. Liderul PNL, Ilie Bolojan, îl propune pe Cătălin Predoiu pentru a prelua șefia Partidului Național Liberal. Bolojan va fi președintele interimar al României și deci nu mai poate conduce un partid politic. Decizia va fi luată astăzi.

Predoiu conduce Ministerul Afacerilor Interne.

 

 

Pagina 34 din 620

«ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea