ATITUDINE IN ARGES

Șefele de la APIA Argeș, nemulțumite de condamnarea primită, au plecat la contraatac!

Miercuri, 02 Aprilie 2025 10:03

Pe data de 20 februarie, fostele șefe ale APIA Argeș, Turcescu Mariana (Mari Pană - foto) și Anamaria Alexandra Delureanu au primit, de la judecătorii Tribunalului Argeș, condamnări cu suspendare. Turcescu, la 2 ani, Delureanu la 1 an și 6 luni. Salariatele APIA au atacat deja hotărârea la Curtea de Apel. Însă e o sabie cu două tăișuri!

Fostele șefe de la APIA Argeș sunt acuzate că au dat, în februarie 2021, printr-un intermediar, lista cu subiectele de examen unei candidate la postul de consilier clasa I, grad profesional debutant în cadrul Serviciului Măsuri Specifice al APIA Argeş. Directoarea a modificat organigrama instituției și a scos la concurs postul prin transformarea lui, dintr-unul de referent într-unul de consilier debutant.

 

DESCOPERIREA DE LA FILIPPI

Marţi, 15 Aprilie 2025 10:30

În 1965, în nord-vestul fostei provincii romane Macedonia, a fost scos la iveală, într-un sat de lângă anticul Filippi, epitaful unui soldat roman, ajuns veteran, retras proprietar rural, după pensionarea din armată. Numele său era Tiberius Claudius Maximus, originar din Dalmația, care, conform obiceiului, își poruncise epitaful încă de când se aflase în viață, să-i fie pus peste sarcofag, după moarte.

În partea de sus, în relief, epitaful reprezenta o scenă de luptă cu un călăreț în galop (de înțeles, răposatul titular), care se năpustește la atac, doborând la pământ un dușman, purtând ,,căciulă țuguiată cu vârf adus înainte” (evident un dac), căruia îi cade scutul.

Prin datele epigrafice găsite - în majoritate cu totul noi, față de cunoștiințele lacunare, puține, dar concrete, știute despre moartea ultimului rege dac, până atunci – se descoperea că Tiberius Claudius Maximus fusese soldatul care adusese la Ranisstorum, în nordul sau nord-estul Daciei, capul lui Decebal, să fie arătat trupelor romane.

Azi, ședință de Guvern

Miercuri, 16 Aprilie 2025 07:40

Astăzi are loc o nouă ședință de Guvern. Pe ordinea de zi se află următoarele proiecte de acte normative:

I.    PROIECTE DE LEGI
1.    PROIECT DE LEGE pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României în punctul de trecere a frontierei de stat Galaţi (România) – Giurgiuleşti (Republica Moldova) rutier, pe sensul de intrare în România, semnat la 20 noiembrie 2024, la Bucureşti
2.    PROIECT DE LEGE privind ratificarea Convenţiei între România şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pentru eliminarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe câştiguri de capital şi prevenirea evaziunii fiscale şi a evitării plăţii impozitelor şi a Protocolului anexă la convenţie, semnate la Londra la 13 noiembrie 2024
3.    PROIECT DE LEGE pentru ratificarea Convenţiei între România şi Principatul Andorra pentru eliminarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit şi pe capital şi prevenirea evaziunii fiscale şi a evitării plăţii impozitelor şi a Protocolului la Convenţie, semnate la New York la 27 septembrie 2024

 

Istorii neconvenționale. Trenul morții. Catastrofa de la Ciurea

Marţi, 11 Februarie 2025 10:01

Catastrofa de la Ciurea a intrat în istorie ca cel mai grav accident feroviar din istoria României și al treilea din lume. Nenorocirea a avut loc chiar în noaptea de Anul Nou a anului 1917 și s-a soldat cu moartea a peste 1.000 de oameni și rănirea a câteva sute.

Sfârșitul anului 1916 rămâne în istorie ca una dintre cele mai negre perioade prin care au trecut românii. Primul Război Mondial s-a declanșat, după cum știm, în 1914. Deși conflictul era la graniță, în România toată clasa politică susținea că este o oportunitate excepțională în ceea ce privește întregirea țării, desigur, cu condiția ca la sfârșitul războiului să se găsească în tabăra învingătorilor. În Consiliul de Coroană de la Sinaia din 21 iulie 1914 a avut câștig de cauză tabăra care se pronunța pentru intrarea în război de partea Antantei (Franța, Rusia, Anglia), însă pe drept cuvânt România nu era pregătită să intre în razboi la acel moment.

Bătaie de joc la Albota! Primarul: ”Așa arată lucrările efectuate la sala de sport “beton pus direct pe gresia de 80 Ron/mp”

Miercuri, 09 Aprilie 2025 10:07

Aroganțele constructorilor continuă în comuna Albota! Săptămâna trecută, primarul Ion Dumitru se plângea că lucrările le canalizare se desfășoară în mare bătaie de joc. Mai nou, aflăm că și sala de sport din localitate, finanțată prin CNI, arată horror. Deși s-au cumpărat materiale scumpe, constructorul nu dă doi bani pe strădania autorităților locale.

La sala de sport au lucrat constructori din Iași, Slatina, București, ba chiar și un constructor de origine turcă. Și oamenii nu prea s-au înțeles între ei... Ce-a ieșit e de noaptea minții, fraților!

 

Pagina 15 din 2592

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea