Dilema prețului canalizării din factura piteşteanului

Luni, 13 Octombrie 2014 22:36

Cât din apa care curge la robinet este facturată ca fiind evacuată pe canalizare? Depinde de la o localitate la alta! La Piteşti, între 95 şi 100%! O situaţie care stârneşte controverse, mai ales că normativele UE ar trebui să reducă  procentul până la 80%! Pornind pe firul logicii inverse, într-una dintre întrebările adresate recent edilului şef al Piteştiului, pe site-ul domnuleprimar.ro,  un piteşten cere să se facă lumină pe conducta… canalizării…
“Vreau să întreb şi eu cine a hotărât din CL Piteşti ca cei înregistraţi fără consum de apă la blocuri să nu plătească nici canal. Ne luminează şi pe noi «aleşii» locali unde îşi fac necesităţile cei care au consum apă 0 şi nu plătesc canal? Hai că la apă o să spuneţi că aduc de la izvoare. Dar pentru necesităţile fiziologice care merg prin canalizarea comună ce o să argumentaţi?”, întreabă piteşteanul care se semnează ”Croitoru” în reclamaţia înregistrată pe 25 septembrie 2014.

 

Victor Ponta a venit, cu jumătate din Guvern și multe promisiuni, la Dacia

Luni, 13 Octombrie 2014 22:22

Premierul Victor Ponta,  candidatul PSD – UNPR – PC la Președinție, a fost prezent, sâmbătă, în Argeș, fiind însoțit de vicepremierii Liviu Dragnea și Daniel Constantin, precum și de miniștrii Nicolae Bănicioiu, Constantin Niță și Ioan Rus. Victor Ponta a avut, la uzina din Mioveni, o întrevedere cu board-ul companiei, în frunte cu directorul Dacia- Renault, Nicolas Maure şi, ulterior, a vizitat Spitalul Municipal Curtea de Argeș, Catedrala “Sf. Filoteia”, aflată în construcție, precum și Mânăstirea Curtea de Argeș, unde a participat la parastasul Regelui Carol I.

Un nou termen în dosarul insolvenței Argecom

Luni, 13 Octombrie 2014 22:21

# Omul de afaceri și-a împrumutat propria firmă cu 17 milioane lei
După ultima rundă dezbateri pe marginea expertizelor din dosarul falimentului Argecom (fostul Trust de Construcţii Industriale Argeş), dosar în care  firma lui Gh. Axinte este procontestator,  S.C. Polystart IMPEX SRL, unul dintre  creditorii Argecom (care în dosar are calitate de intimat), cere unele clarificări legate suma pe care Gh. Axinte o revendică drept creanţă, sumă în funcţie de defalcarea căreia ar putea fi gândit un eventual plan de reorganizare a societăţii debitoare.

 

Cătălin Bulf, președintele PMP Argeș: ,,Vreţi să facem din Dacia un nou Arpechim?”

Luni, 06 Octombrie 2014 13:40

,,Nu e suficient că de 2 ani l-au făcut de 5 ori şi l-a respins Comisia Europeană. Nu e suficient că PSD a promis la Dacia că autostrada se va face. Vreau să reamintesc că Vacăroiu şi Nicolescu au închis ARO, iar Pendiuc şi Ponta vor să închidă Dacia. Nu pot să cred că celui mai mare investitor din România îi este dat cu flit. Vreţi să facem din Dacia un nou Arpechim? Eu nu aş vrea să fiu în locul lui Stroe. Să ai un proiect, să îl duci la un nivel înalt şi să vină un neica nimeni să-l închidă. Şova anunţa anul trecut 1800 de km de autostradă, care între timp s-au transformat în 600 şi de fapt se vor face vreo 300. Ne distrugem industria pentru o campanie electorală. Banii care erau puşi de o parte pentru studii de fezabilitate sunt daţi acum lui Dragnea şi îi împarte la primării”, a declarat Cătălin Bulf președintele PMP Argeș.

Primarul Tudor Pendiuc crede că mai sunt speranţe pentru autostrada Sibiu-Piteşti

Luni, 06 Octombrie 2014 13:38

# “Master Planul intră in dezbateri, iar dezbaterea publică înseamnă şi modificări ale documentului supus dezabaterii”. În ciuda promisiunilor premierului Victor Ponta făcute  producătorilor de automobile de la Mioveni, potrivit cărora va susţine necondiţionat construcţia „autostrăzii“ Sibiu-Piteşti, Ministerul Transporturilor arată, că nu prea se mai poate, întrucât tronsonul nu se califică decât ca drum expres.
“Premierul Victor Ponta a vorbit despre autostrada Sibiu-Piteşti, nu despre drumul expres Sibiu-Piteşti.  Eu cred în  continuare în realizarea acestui proiect de autostradă. Master planul intră în dezbater, iar dezbaterea publică înseamnă şi modificări ale documentului supus dezabaterii”, spune primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc.

 

Creditorii Silva Grup se consideră lezaţi de către lichidatorul Petre Motrun

Luni, 06 Octombrie 2014 13:33

S.C. Bergerat Monnyeur, cel mai mare  dintre creditorii Silva Grup, arată cum se fac jocurile falimentului firmei controversatului om de afaceri Nicolae Ivănescu: “a menţine lichidatorul Argeş Insolv SPRL nu face decât să prejudicieze şi mai  mult interesele creditorilor  prin tergiversarea îndeplinirii obligaţiilor în cadrul unei proceduri  în care celeritatea este esenţială”. Şi, totuşi, în ciuda protestelor creditorilor Silva Grup,  Artinsolv SPRL (fosta Argeş Insolv SPRL), firma bunului amic al lui Nicolae Ivănescu a rămas, potrivit deciziei Tribunalului Specializat Argeş să tranşeze mai departe insolvenţa Silva Grup. 

Mircea Georgescu a băgat NORDCO în insolvenţă

Luni, 06 Octombrie 2014 13:31

Firma fondată de fostul consilier judeţean Mircea Georgescu se confruntă, de ceva vreme, cu probleme financiare. Până în septembrie a tot amânat plata restanţelor, însă la sfârşitul lunii trecute, patronul şi managerul societăţii comerciale de construcţii a cerut intrarea în insolvenţă a propriei firme. Şi, culmea, nici nu vrea reorganizarea  activităţii! ”Societatea nu intenţionează să întocmească şi să propună un plan de reorganizare în condiţiile art.132 din Legea 85/2014. Menţionăm că  societatea nu poate să-şi continue activitatea şi suntem de acord cu intrarea în procedura simplificată de insolvenţă”, explică preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Nordco.

 

Alegerile anticipate la Căteasca ar putea fi mult amânate

Luni, 06 Octombrie 2014 13:29

# Referate şi termene incerte  după sentința de incompatibilitate dată în cazul primarului Liviu Năstase.

Prefectul de Argeş, Mihail Oprescu, aşteaptă referatul secretariatului Primăriei Căteasca pentru a emite ordinul de încetare, înainte de termen, a mandatului primarului Liviu Florian Năstase, asta după ce, în urmă cu două săptămâni, edilul şef de la Căteasca a primit verdictul definitiv și irevocabil al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), fiind declarat incompatibil.  Următorul pas ar fi orgazanizarea de alegeri anticipate la Căteasca.

De luni, 6 octombrie, puteţi depune cereri pentru acordarea ajutorului la încălzirea locuinţei

Luni, 06 Octombrie 2014 13:16

# Atenţie! Cei care anexează delaraţii micinoase riscă nu doar returnarea  ajutorului, ci şi amenzi. Un recent control efectuat la Piteşti a scos la iveală sute de cazuri în care titularii cererilor de solicitare a ajutorului au furnizat date nereale cu privire la veniturile familiei.  Banii trebuie, acum,  înapoiaţi, cei în cauză urmând a fi  şi sancţionaţi.  Primarul Tudor Pendiuc  îi avertizează pe titularii care solicită un astfel de sprijin  să fie atenţi la  condiţiile de acordare a ajutoarelor şi să consulte lista bunurilor care conduc la excluderea acordării ajutorului, înainte de a înainta cererea. Termenul limită de depunere  a cererilor şi declaraţiilor pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei este  20 noiembrie  2014.

 

Fostul director adjunct al ARPM, Sorina Marin, a câştigat procesul cu Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Piteşti

Luni, 06 Octombrie 2014 13:02

# Şi lui Zoltan Kalman instanţa i-a dat câştig de cauză în procesul cu Mariana Ionescu, actualul director executiv al Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului. Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului trebuie să-i dea Sorinei Marin cei 10 mii de lei care i-au fost reţinuţi ilegal din salariu, în urma unei decizii de imputare, având ca subiect un presupus consum de combustibil nejustificat. Decizia de imputare a fost semnată de actualul director executiv al APM Piteşti.

Apă Canal 2000 S.A. a făcut paşi importanţi în implementarea mega – proiectului „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Argeș”

Luni, 06 Octombrie 2014 12:57

# Din cele 11 contracte ale proiectului, nouă au fost deja atribuite. Săptămâna trecută, conducerea societăţii Apă Canal 2000 S.A., principalul operator de apă şi canal din Argeş, a prezentat stadiul mega – proiectului de aproape 100 milioane de euro fără TVA, ce se desfăşoară cu bani europeni, „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Argeș”.
Ion Decher, directorul general al S.C. Apă Canal 2000 S.A. si Cătălin Georgescu, managerul de proiect, au prezentat stadiul implementării până în acest moment şi activităţile programate pentru 2015, precum şi principalele provocări în perioada de implementare.

 

Cum justifică noii primari PSD trecerea în tabăra social-democrată

Luni, 29 Septembrie 2014 14:15

# PSD Argeş continuă racolările de primari. Bilanţul, la ora actuală,  numără  12 adeziuni

Pe lângă cei cinci edili care depuseseră adeziuni la PSD Argeş, social democraţii au mai racolat, recent, alţi şapte primari. Şi se pare că ambiţiile  PSD Argeş nu se opresc aici, pentru că în derulare ar mai fi o serie de negocieri.
Deocamdată, până acum, la PSD au trecut: Bebe Ivan, Băbana (fost PNL, actual independent); Liviu Poşircă, Vultureşti (PDL); Ştefan Benonie, Aninoasa

,,Păi ăsta e primar? Ăsta e un jeg”

Luni, 29 Septembrie 2014 14:13

# Declară Cătălin Teodorescu despre primarul comunei Ungheni, Iulian Miu # Cătălin Teodorescu: ”Oameni care în viaţa lor au fost hoţi la propriu, şi ştiu ce vorbesc, nu pot fi oameni de încredere, nici în politică şi în nimic altceva”

Preşedintele democrat-liberalilor din Argeş, deputatul Cătelin Teodorescu este de părere că partidul nu pierde nimic în urma migraţiilor de primari cu care se confruntă la ora actuală. Din contră, acesta îi îndeamnă să plece pe cei care nu au muncit pentru partidul lor la ultimele alegeri. De asemenea, preşedintele PDL Argeş i-a atacat foarte dur şi jignitor pe unii din aceşti primari, mai ales pe edilul-şef al comunei Ungheni, Iulian Miu, adresându-i cuvinte extrem de dure.

 

În octombrie se va şti exact cine intră la masa credală a Alprom

Luni, 29 Septembrie 2014 14:11

Tribunalul Specializat Argeş a fixat pentru data  de 5 octombrie 2014  afişarea tabelului definitiv al creanţelor Alprom, contestaţiile înregistrate până acum urmând a fi soluţionate până miercuri, 1 octombrie.  Potrivit tabelului preliminar  întocmit în septembrie, peste 42% (aproape 8 mil. lei) din totalul revendicat de creditorii fabricii de mobilă îi revine Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Argeş.
Cu toate că din  creanţele revendicate de SC Financiar Urban, acţionar majoritar de drept şi creditor al Alprom, administratorul  judiciar n-a reţinut în tabelul  preliminar decât 7,33 mii lei, nu şi celelalte peste 6,5 milioane creanţe chirografare revendicate,  Gigi Văsîi  merge înainte. Deocamdată…doar cu planuri mari pentru fabrica de mobilă pe care  vrea să o readucă printre primii producători din ţară.

Gata, s-a terminat cu furtul de lemne în Argeș!

Luni, 29 Septembrie 2014 14:04

# Aplicația ”radarul pădurilor” va închide peste 30% din firmele de transport și prelucrare a lemnului  # Prefectura a încercat o acțiune de control. Hoții au aflat din timp și au stat liniștiți. S-au confiscat... 2-3 roabe de lemn la fiecare punct de verificare
Aplicația “Wood Tracking”, pentru necunoscători, nu înseamnă mare lucru; pentru cei care lucrează cu lemnul însă, dar și pentru cei care controlează această activitate, înseamnă totul… mai precis, va înseamna imposibilitatea de a achiziționa din furt mașini scumpe, sejururui în locații exotice și multe alte răsfățuri. Prin actele normative care guvernează implementarea acestui sistem informațional integrat de urmărire a materialelor lemnoase (și nu

 

Uluitor! Blocul G1 din Războieni, transformat, pentru un timp, în hotel pentru prostituție

Luni, 29 Septembrie 2014 14:01

# ”Peștii” au exploatat sexual minore ca să-și poată cumpăra ei mobilă

Pentru exploatarea sexuală a două minore din orașul Scornicești au fost cercetați penal de către Serviciul Teritorial Pitești al DIICOT și trimiși în judecată Andrei Neluța, Bâncă Ion și Feraru Daniel-Constantin, la începutul acestei luni. Andrei Neluța împreună cu Feraru Daniel au reușit să o recruteze, în Scornicești, pe minora Gabriela H., iar pe o altă minoră, Adina I., o recrutaseră anterior. După ce și-au finalizat campania de recrutare a

De la 1 octombrie, penalităţi de întârziere pentru cei care nu şi-au plătit la termen impozitele şi taxele locale

Luni, 29 Septembrie 2014 13:55

Pentru a da posibilitatea cât mai multor piteşteni să achite, până la termenul scadent, obligațiile fiscale datorate bugetului local (impozitul pe clădiri, terenuri și mijloace de transport), Primăria Piteşti a prelungit programul de încasare al zilelor de luni şi marţi. De miercuri, 1 octombrie,  vor fi  calculate majorări de întârziere de 2% lunar din cuantumul obligaţiilor fiscale
30 septembrie este al doilea termen scadent de plată pentru impozitul pe clădiri, impozitul pe terenuri şi impozitul pe mijloacele de transport, aferente anului fiscal 2014.  Asta înseamnă, pentru cei care nu şi-au achitat  obligaţiile datorate bugetul local, că doar luni şi marţi mai pot scăpa fără penalităţi.

 

Urmează recursul. Lichidatorul judiciar Costin Petre Cătălin, condamnat de Tribunalul Argeş la 4 ani şi 5 luni de închisoare

Luni, 29 Septembrie 2014 13:53

Lichidatorul judiciar acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi  fals intelectual, a primit vestea condamnării nu în faţa instanţei, ci de după gratii, Costin Petre Cătălin fiind judecat  în stare de arest pe considerentul că ar putea influenţa martorii, chiar şi după audierea tuturor părţilor din dosarul aflat, până săptămâna trecută, pe rolul Tribunalului Argeş. Avocatul lui Costin Petre Cătălin a reuşit să demonteze acuzaţiile de luare de mită în formă continuată (două acte materiale invocate de  procurorii DNA), sentinţa condamnării la 4 ani şi 5 luni de închisoare cu executare fiind pronunţată de Tribunalul Argeş pentru celelalte acuzaţii  cuprinse în rechizitoriu: instigare la fals în înscrisuri sub

A lăsat bogăţiile Canadei pentru frumuseţile satului românesc

Luni, 29 Septembrie 2014 13:48

# Alexandra Vasiliu întinde o mână de ajutor agroturismului în Argeş

O tânără ambiţioasă şi insprată a reuşit să câştige, în vara acestui an,  cu un proiect de valorificare a potenţialului satului  românesc, concursul “Idei în Ţara lui Andrei”.  Din premiul său de 10.000 de euro, Alexandra Vasiliu vrea să-i înveţe pe sătenii din câteva sate româneşti cum să-şi rotunjească veniturile  prin agroturism. Printre zonele alese de Alexandra se numără şi un cătun din comuna Bălileşti, judeţul Argeş.
Pentru comunitățile rurale din zone cu potențial cultural și natural, adeseori sărace și amenințate de depopulare, agroturismul reprezintă o oportunitate

 

Rectorul Ionel Didea infirmă speculațiile din presă: ”Colegiile postliceale nu reprezintă o intrare pe ușa din dos la facultate”

Luni, 29 Septembrie 2014 13:43

# În decursul timpului, Universitatea din Piteşti a devenit o instituţie emblematică pentru întreg învăţământul românesc. # Ionel Didea: ”Nu știm să facem export! Vindem lemnul neprelucrat și dăm, pe degeaba, inteligența superioară, prelucrată”

Agitație mare pe holurile Universității din Pitești. Începe noul an universitar. Profesorii l-au început deja de ceva timp, pregătind venirea studenților. În cei 50 de ani de învățământ superior în Arges, Universitatea din Piteşti a reprezentat un important  centru de ştiinţă și de cultură, a slujit idealurilor de cunoaştere şi progres, prin performanţa ştiinţifică şi didactică, prin  spiritul creator, inovator, în fiecare din domeniile pentru care a organizat şi a

„Chelu se ascunde, cel mai probabil, în Transnistria”

Luni, 22 Septembrie 2014 00:00

# Afirmă Gigi Văsîi, acţionarul majoritar (în acte) al Alprom # Gigi Văsâi: ”Pot să dezvolt la Alprom o producţie care să ridice fabrica de mobilă undeva între primii 5-6  producători ai României”

Controversatul om de afaceri Cătălin Chelu, condamnat definitiv, în urmă cu două săptămâni, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani de închisoare în dosarul „Mită la MAI”, este dat în urmărire naţională, pentru punerea în executare a deciziei instanţei. Din punctul de vedere al unora dintre cei au avut

 

Pagina 386 din 449

«ÎnceputAnterior381382383384385386387388389390UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea