ATITUDINE IN ARGES
Moșteanu speră ca Lasconi să se retragă din cursa prezidențială în al 12-lea ceas!
Luni, 28 Aprilie 2025 15:33
Este ultima săptămână de campanie electorală, care poate schimba soarta votului de duminică 4 mai. Deputatul argeșean Ionuț Moșteanu speră ca Elena Lasconi să facă un pas în spate și să-l susțină pe Nicușor Dan. După cum arată sondajele, Lasconi e pe locul 5, Dan – pe 3.
”În seara asta e dezbaterea prezidențială la Digi24. În toamnă, tot la Digi, Ludovic Orban, și-a anunțat susținerea pentru Elena Lasconi și a făcut diferența între locul 2 și 3. Cu o diferență de 2700 de voturi Elena a trecut în fața lui Ciolacu.
Un gest rațional și corect pentru un bine mai mare, un gest pe care încă mai sper că îl va face și Elena săptămâna asta și va rămâne de partea bună a istoriei.”, a scris Moșteanu, pe Facebook.
Reîncepe litigiul podului (penal) închis de la Căteasca!
Joi, 27 Martie 2025 10:08
# Podul, cu o garanție de 50 de ani, este închis din 2022!
Din 15 mai 2022, s-a închis traficul rutier, pe o perioadă nedeterminată, pe podul de la Căteasca, de pe DJ 703B, km. 84+723, cel mai lung (ȘI MAI PENAL!) pod din județul Argeș. Măsura s-a dispus la solicitarea Consiliului Județean Argeș, în urma concluziilor raportului de expertiză tehnică, întocmit în cauză, din care rezultă că podul este în stare critică. Reamintim că în luna iulie 2010, Constantin Nicolescu, la vremea aceea preşedintele CJ Argeș, a inaugurat cu mare fast podul de la Căteasca. Trei ani mai târziu, în februarie 2013, Nicolescu era trimis în judecată de către DNA Pitești, într-un dosar de corupție, legat exact de podul amintit. Prejudiciul calculat - peste trei milioane de euro. Nicolescu a fost condamnat definitiv în acest dosar, în 2019, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 7 ani şi 8 luni închisoare pentru luare de mită. Între timp, legendarul președinte al CJ Argeș a suit la ceruri.
Istorii neconvenționale. Șarja de la Robănești
Marţi, 14 Ianuarie 2025 10:14
Cavaleria a fost considerată, de la începuturi, o armă de elită. Pregătirea exemplară a ostașilor, dar și mobilitatea ei mare făceau să fie folosită în manevrele decisive, care să ducă la victoria finală.
Calitățile prin care, în timp, cavaleriștii și-au sporit faima au fost curajul, deseori sfidând limitele rațiunii umane, demnitatea și onoarea, vitejia și solidaritatea de corp și, nu în ultimul rând, credința nestrămutată în victorie.
Apariția armelor de foc, în special a celor automate, a pus în mare dificultate cavaleria. La început, cavaleriștii s-au adaptat învățând să tragă cu arma din galopul cailor. Mitralierele, însă, au dat lovitura mortală cavaleriei, creînd o discriminare ce elimina din start orice egalitate de șanse despre care vorbește cel mai mare ideolog al războiului, Sun Tzu, în celebra sa lucrare ”Arta războiului”.
Programul Casa Verde Fotovoltaice continuă!
Marţi, 08 Aprilie 2025 10:07
Mai mult de 10.400 de familii se adaugă celor peste 31.250 de beneficiari și vor putea folosi și stoca energie verde. Finanțarea este de 30.000 de lei pentru fiecare beneficiar, pentru achiziționarea și montarea unui sistem de panouri fotovoltaice și a unei instalații de stocare a energiei. Condiția este ca persoanele declarate eligibile să contribuie cu suma de 3000 de lei.
Mircea Fechet, Ministrul Mediului, a declarat că până în prezent au fost validați aproximativ 65% din beneficiarii declarați eligibili de către instalatori în sesiunea din 2024. De asemenea, în 2025 se dorește un buget record pentru finanțarea acestui program, astfel încât să ajungă pentru toți românii care își doresc să producă propria energie.
ZIUA BIBLIOTECARULUI SĂRBĂTORITĂ PRIN DOUĂ NOI EXPOZIȚII, LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ
Luni, 14 Aprilie 2025 12:30
# ”Cărţile sunt cărăuşii civilizaţiei. Fără cărţi, istoria e mută, literatura nu are glas, ştiinţa paralizată, iar gândirea şi meditaţia suspendate.” – Barbara Tuchman
Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a ales să sărbătorească ziua de 23 Aprilie, Ziua Mondială a Cărții și a Drepturilor de Autor, precum și Ziua Bibliotecarului din România, prin două noi expoziții de interes pentru publicul larg.
Cu prilejul sărbătoririi Zilei Mondiale a Cărții, a Drepturilor de Autor și a Zilei Bibliotecarului – 23 aprilie, publicul iubitor de carte este invitat pentru a consulta o selecție de publicații dedicate cărților, bibliotecarilor și lecturii. Prima expoziție ”AUTORI DE PE PATRU CONTINENTE - OMAGIU PRIN LECTURĂ” este organizată în vitrinele din holul central al instituției și reunește scriitori de pe patru continente (Europa, America, Africa și Asia).
Mai multe articole..
Pagina 19 din 2592
«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»