Profesor din Argeș - în cartea recordurilor din România

# Colecționarul are peste 4000 de exemplare de trifoi

Laurențiu Oprescu, profesor de geografie și istorie se află în cartea recordurilor din România pentru colecția sa de trifoi cu 4, 5, 6, 7 și chiar 8 foi. Colecția este și cea mai mare din Europa. Ideea profesorului din Bughea de Sus a venit încă din copilărie. Acesta era elev și a pornit să adune trifoi alături de prieteni. Așa a ajuns acasă cu buzunarele pline și a dat drumul la colecție.
„Eram undeva în clasa a 5-a. Totul a pornit din joacă și alături de prieteni. Am zis să vedem cine adună mai mult trifoi. Neavând la mine o geantă, o șacosă, am pus trifoi în buzunare până le-am umplut. Am adunat cel mai mult atunci. Ajuns acasă, o rudă m-a văzut și mi-a dat ideea de a le colecționa” spune profesorul.

Are peste 4000 de exemplare

Deși anii au trecut, colecția a continuat să crească, mai ales că bărbatul a devenit și profesor de geografie. În acest fel, colecția adună acum peste 4000 de exemplare, este cea mai mare din țară, dar și din Europa.
„Mi-aș dori în cartea recordurilor în plan mondial, bineînțeles. Însă, în ultima perioadă, timpul nu îmi mai permite foarte mult să adun trifoi. Știu că la nivel mondial, cea mai mare colecție este a unui american care are peste 75.000 de exemplare. Așadar, diferența este una uriașă. Eu rămân însă cu o amintire frumoasă și cu o plăcere” încheie profesorul, povestea sa.
A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea