Dat afară de CJ Argeș, directorul Viorel Badea a fost întors în funcție de instanță

Scandalul de la Evidența Populației a ajuns în prelungiri
Încet, încet se face dreptate! După mai multe luni de procese deschise împotriva Consiliului Județean Argeș, ca urmare a destituirii sale din funcția de director executiv de la Evidența Populației, Viorel Badea a câștigat, în instanță, o primă „bătălie”.
„Prin hotărârea Curții de Apel Alba Iulia nr. 3974/17.10.2018, privind Dosarul nr. 1820/85/2018/a1, instanța a admis recursul declarat de dl. Badea Viorel-Marian și a dispus suspendarea executării Hotărârii Consiliului Județean Argeș nr.112/12.04.2018, stabilind ca domnul Badea Viorel-Marian să-și reia activitatea în funcția de Director executiv al Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Argeș, până la soluționarea definitivă a Dosarului nr.1820/85/2018, aflat pe rolul Tribunalului Sibiu. Având în vedere că decizia este definitivă și executorie, Consiliul Județean Argeș se va conforma celor dispuse de instanța de judecată, așteptând soluția definitivă a Tribunalului Sibiu”, se arată într-un comunicat de presă emis de către CJ Argeș în dimineața zilei de miercuri, 18 octombrie. La o zi de la pronunțarea instanței, Viorel Badea s-a reîntors în cadrul Direcției Generale pentru Evidența Populației Argeș. Fostul director al instituției, Florin Cristian Cotescu, a revenit pe funcția deținută anterior. În acest moment la Tribunalul Sibiu se mai judecă cererea reclamantului Viorel Badea de anulare a hotărârii de Consiliu Județean Argeș prin care a fost destituit din funcție. Dacă acesta va obține câștig de cauză și pe această speță atunci va reveni definitiv pe funcție, iar CJ Argeș va trebui să-l despăgubească cu salariul indexat, majorat şi recalculat precum şi alte drepturi de care ar fi beneficiat în funcţia de conducere.

Alisa Ciobanu, director Direcția Juridică: „Dl Badea are dreptul să-și exercite funcția până la soluționarea dosarului care se află pe rolul Tribunalului Sibiu”

„Conform sentinței instanței, dl Badea are dreptul să-și exercite această funcție până la soluționarea dosarului care se află pe rolul Tribunalului Sibiu în dosarul privind anularea hotărârii prin care a fost destituit din funcție. Dosarul de la Tribunalul Sibiu a avut două capete de cerere. Unul cu privire la anularea hotărârii de destituire și al doilea cu privire la suspendarea acestei hotărâri. În primă fază, Tribunalul i-a respins cererea de suspendare. Curtea de Apel  i-a admis recursul și a dispus suspendarea acestei hotărâri până la soluționarea definitivă a dosarului privind anularea”, a precizat Simona Alisa Ciobanu, director executiv – Direcția Juridică, Administrație Publică Locală din cadrul CJ Argeș.

Viorel Badea, filat de dimineața și până seara

„Războiul” dintre Viorel Badea și președintele CJ Argeș, Dan Manu, este unul aprins. Fiecare tabără încearcă să arate că are dreptate, ajungându-se chiar la metode mai puțin „ortodoxe”: cum este și filajul. După ce a fost suspendat din funcția de director la Evidența Populației, iar în cele din urmă destituit din funcție, Viorel Badea a încercat să arate, în instanță, la Tribunalul Sibiu, că i s-a făcut o mare nedreptate. Faptul că a dat în judecată Consiliul Județean Argeș la o instanță din Sibiu a luat prin surprindere conducerea instituției. Așa se face că președintele Dan Manu a invocat excepția necompetenței teritoriale a Tribunalului Sibiu, deși Badea a demonstrat instanței cu acte că locuiește și la Sibiu. Pentru a arăta contrariul, conducerea CJ Argeș a depus în dosar fotografii din care reiese că reclamantul ar locui de fapt la Pitești. În lunile octombrie şi decembrie 2017,  locuința lui Viorel Badea a fost filată de la șapte dimineaţa și până seara, conform documentelor depuse la instanță.
„La data de 13.10.2017 când s-a format dosarul nr. 5152/85/2017 pe rolul Tribunalul Sibiu, reclamantul la data de 18.10.2017 se afla în municipiul Piteşti strada (...), nr (...), renovându-şi imobilul unde locuieşte, efectiv, cu soţia sa. În susţinerea celor arătate, în probaţiune depunem un set de fotografii ca anexe ale altor înscrisuri şi un CD”, se arată într-o adresă semnată de Dan Manu, de secretarul judeţului, Ionel Voica și directorul executiv, Alisa Ciobanu, în dosarul de la Tribunalul Sibiu. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea