Referendum și familie, în Argeș

Spiridon Voinescu.
A trecut, și prin Argeș, cu viteză amețitoare, referendumul. L-a văzut cineva? S-a dus, de parcă n-a fost, cu cei 43 de milioane de euro cheltuiți. Noi am rămas tot săraci, 13 școli din județ încă au veceul în curte, Spitalul Județean stă să cadă. Lesbienele sunt fericite, copiii nu sunt furați de nimeni. PSD-ul se face că plouă. Popii încasează de la creduli. Totul a reintrat în normal, vin facturile, vin măririle la gaze, curent, apă. Și vine iarna. ”Am votat pentru viitorul copiilor noștri!” – au spus politicienii locali, la ieșirea din sala de vot. De ce, întreb eu, ați votat, cumva, pentru autostrăzi, canalizări și spitale? Că, dacă nu, ați votat pentru prostia din capul vostru, nu pentru copii.
BOR-ul a pus preoții să predice pentru ieșirea la vot a credincioșilor. O investiție miraculoasă, însă, ar fi să își cumpere un detector de minciuni. Și să îi întrebe, chiar pe preoți, dacă cred în Dumnezeu. Ar fi cutremur, vă garantez. Asta ca fel principal. Ca garnitură, să îi mai întrebe ceva ușor: de câte ori au preacurvit, dacă sunt homosexuali, dacă nu cumva se îmbată, de trei ori pe săptămână, de îi duc prietenii acasă. Atunci să vedeți criză morală. De cea economică, nu vorbește nimeni. Cheltuielile salariale au explodat, majorate mai mult decât ne ține punga. Aparatul bugetar se tot umflă, benzina și motorina au sărit de 6 lei; în Pitești, dar și în toată țara, toată lumea face blocuri. Exact, exact ca în 2008-2009.
Suntem, parcă, într-un cerc al tâmpeniilor, din care nu învățăm nimic. Ba, mai rău, suntem chiar mai tâmpiți decât atunci, cheltuind 43 de milioane de euro pe un referendum, tâmpit și el. Prețurile terenurilor au explodat, un metru pătrat, în centrul Piteștiului, a ajuns la 1000 de euro. Exact ca în 2009. După care s-a înjumătățit. Noi, însă, avem chestii mai importante, cu gay-ii și lesbienele. Nu inflație în creștere, nu deficit uriaș. ”Ar trebui vot obligatoriu!” – este noua temă a pesediștilor argeșeni, motivând că, azi, o minoritate decide pentru toată țara. Nu, nu decide, toată țara a decis, acum, că sunteți pe arătură. Și a decis tocmai cu majoritatea aceea care a stat acasă, fraților. Personal, vreau, în timpul vieții, să apuc să îmi duc familia, la schi, la Molivișu. Loc în care s-au dat, pe derdeluș, numai sacii cu bani cheltuiți din buzunarele neglijent de largi ale Consiliului Județean.
Ce ziceți, dragi guvernanți, încercăm un referendum nou? Unul județean, că de cele naționale nu suntem în stare. La referendum, să punem justiția să găsească vinovații pentru dezastrul de acolo, de la Molivișu, iar admninistratorii județului, cei care au făcut posibil jaful, să fie puși să plătească. Și atunci să vedeți prezență...

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea