Șicane între CNCD și Publitrans pentru posesia automatelor de bilete din Pitești

# Firma omului de afaceri Constantin Scarlat cere societății municipalității restituirea a 20 de automate de bilete și a 3.200 euro pentru folosirea lor

Continuă conflictele, în instanță, între CNCD, firma omului de afaceri Constantin Scarlat, și Publitrans, societatea municipalității. Acum se cer automatele de bilete înapoi!
În 2014, odată cu intrarea procurorilor DNA pe firul transportului local de călători în Pitești, s-a ales „praful” de asocierea dintre Girexim-CNCD-Publitrans. Mai mult, DNA a dispus sechestru asigurator pe toate cele 40 de autobuze ce aparţineau CNCD, maşinile fiind date în custodie societăţii Publitrans pentru a asigura în condiții bune transportul public de călători în Pitești, în perioada respectivă. Astfel se face că acum CNCD a cerut, în instanță, plata a peste 2,1 milioane de lei de către Publitrans reprezentând  profit aferent perioadei 1.10.2014 – 1.10.2015, precum și plata polițelor de asigurare sau a cheltuielilor de reabilitare a autobuzelor folosite de Publitrans, ca urmare a măsurii DNA. Soluționarea dosarului  a fost suspendată până la finalizarea dosarului principal în care fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc alături de Constantin Scarlat, dar și de alții, sunt acuzați de fapte de corupție.
Recent, au apărut și alte solicitări din partea CNCD-ului, societate aflată în insolvență, mai exact de restituire a 20 automate de bilete și plata unei sume de 3200 euro pentru perioada în care societatea municipalității s-ar fi folosit de ele. „Pretenţii restituire 20 automate de bilete (contr. nr.212/11.03.2018) + plată sumă 3200 euro începând cu 01.06.2015 până la predarea automatelor”, așa arată obiectului unui nou dosar deschis de CNCD la Tribunalul Argeș împotriva Publitrans-ului. Primul termen al procesului va avea loc miercuri, 31 octombrie.

Un om de afaceri orădean cere despăgubiri de milioane de lei Publitrans-ului pentru automatele de bilete

Iar cererile de despăgubire făcute împotriva societății municipalității nu se termină aici. Omul de afaceri Horea Tudor Vușcan, patronul Alien Concept SRL, a cerut înscrierea la masa credală a CNCD pentru neplata unor sume provenite din vânzarea celor 20 de automate de bilete, bunuri ce au fost achiziționate de CNCD de la Alien Concept. Cum cererea de înscriere la masa credală a fost respinsă, omul de afaceri a solicitat recuperarea așa numitelor datorii tot de la Publitrans. Horea Tudor Vușcan solicită, la Tribunalul Argeș, sume uriașe: „pretenţii plata sumei de 537.027,84 lei reprezentând lipsa folosinței a 20 automate bilete pentru perioada 13.04.2015 - 13.04.2018, plată sumă 14.917.44 lei lună/20 automate în continuare de la 13.04.2018 până la plata efectivă”.
Cert este că în acest moment pentru cele 17 automate de bilete vechi, dar funcționale, de pe teritoriul Pitești-ului, municipalitate ar putea plăti milioane de lei.
”Fiecare cere ce vrea. Instanța va stabili adevărul. Societatea Publitrans nu le este datoare cu niciun leu. Mai mult nu comentez!”, a precizat directorul Publitrans, Manuel Rotaru (foto). A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea