Primarul Mioveniului anunță crearea a sute de locuri de muncă pe platforma ICN

Primarul Ion Georgescu a anunțat că cel mai mare proiect din domeniul cercetării nucleare din România a primit finanțare, pe 15 noiembrie, de la Guvern. Proiectul Alfred a primit din partea Ministerului Cercetării şi Inovării schema de ajutor de stat în valoare de 50 milioane lei pentru desfăşurarea programului de cercetare şi dezvoltare de tehnologii aferente reactoarelor de Generaţie 4. Investiția va crea 300 de angajaţi de specialitate pe platforma ICN, iar în industria orizontală alte 2.000 de locuri de muncă, precum și alte beneficii.
„Președintele Consiliului Științific al Institutului de Cercetare Nucleară de la Mioveni, prof.dr.ing. Şerban Valeca anunță faptul că Guvernul României a aprobat în şedinţa din 15.11.2018 un memorandum al Ministerului Cercetării şi Inovării privind schema de ajutor de stat în valoare de 50 milioane lei pentru desfăşurarea programului de cercetare şi dezvoltare de tehnologii aferente reactoarelor de Generaţie 4 - tip ALFRED. Acest proiect este parte din Programul de Guvernare al PSD fiind susţinut de doua consorţii: un consorţiu internaţional denumit FALCON format din ICN Mioveni, ENEA şi Ansaldo din Italia şi un consorţiu naţional denumit CESINA format din ICN Mioveni, Universitatea Politehnica Bucureşti, IFIN-HH Măgurele, Universitatea Piteşti, Universitatea Constantin Brâncoveanu şi Institutul de Prognoză Economică-INCE al Academiei Române. Totodată, proiectului i s-au alăturat prin două memorandumuri de colaborare Societatea Naţională Nuclerelectrica şi Romatom. Proiectul ALFRED va însemna alţi 300 de angajaţi de specialitate la ICN şi alte 2.000 de locuri de muncă pe orizontală. Proiectul va atrage şi dezvoltarea de noi specializări universitare la cele două universităţi suport (Universitatea Piteşti şi Universitatea Politehnică Bucureşti)”, a precizat edilul Ion Georgescu.
Proiectul ALFRED (Advanced Lead Fast Reactor Demonstrator) are ca obiectiv construirea, până în 2030, a unui demonstrator european de reactor cu plumb (generaţie IV), de 100 MWh, la institiutul de Cercetări Nuclare Piteşti, pe platforma de la Mioveni.
Testarea tehnologiilor şi proiectarea reactorului de demonstraţie ar urma să se realizeze până în 2020, iar construcţia propriu-zisă, în perioada 2020-2030.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea